Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Punct și de la capăt | Dosar de coronavirus. O Românie Mută de Frică. Politicienii Ei, PREOCUPAȚI DOAR să-si Consolideze Puterea!

Sunt și am fost un votant de dreapta. Sunt femeie – am văzut că e la modă în această perioadă politică să invocăm fragilitatea, sensibilitatea dar mai ales instinctul sexului feminin; sunt jurnalist cu pregătire economică și sunt o româncă care nu vreau și nu mi-am dorit în niciun moment să plec din România.

Și toată lumea știe deja că, deși îi critic des, l-am sprijinit cu toată ființa mea atât pe președintele Iohannis cât și continua nominalizare a lui Ludovic Orban ca premier al României. O susținere evident marcată și de frica pe care fiecare om rațional a trăit-o în România ultimilor trei ani, sub regimul Dragnea, care nu a avut nicio jenă în a încerca să schimbe legile statului doar ca să Se Așeze El Șeful Suprem. El și cu Irinuca Lui.

Cu atât mai obiectivă și mai serioasă este deci Critica pe care o aduc astăzi PNL, după aceste zile politice INCREDIBIL de periculoase pe care noi ca stat,  o Românie mută și încremenită de frică, le-am traversat!

Pentru că tot ceea ce am trăit zilele acestea, când o lume întreagă ia măsuri pentru protecția lor si a popoarelor lor, mă sperie și mă revoltă și mă îngrozește deopotrivă!
Și știu însă, că dacă românii nu erau înfricoșați de viteza răspândirii acestui virus cumplit, erau în stradă !!!!!!! Oamenii ar fi ieșit în stradă mai abitir și mai mulți la număr, ca la Dragnea.  Și mi-e teamă că aceiași oameni nu vor ierta prea repede PNL pentru bâlbele și insistențele cu care au prelungit o agonie politică pe care România asta, furată, fără spitale și paturi la ATI, nu și-o permitea zilele astea!

Ce au făcut politicienii???? Au tras de timp!!!!! Da! În această stare de șoc și de panică generală, în loc să ia măsurile ce se impuneau, în loc sa decreteze stare de urgență, POLITICIENII noștri AU TRAS DE TIMP CA SĂ-ȘI OCUPE ANUMITE SCAUNE! Și mă refer deopotrivă la PNL și PSD.

E evident deja, că dacă nu era Doar o scenetă politică, parte a unui plan pe acte, am fi avut un Guvern Cîțu votat încă de Joi, care ar fi condus cot la cot cu președintele PNL si președintele României toată această situație.

Însă, ȘOOOOC!!!!!! În loc să vedem UNITATE POLITICĂ pentru dezastrul în care România tocmai intrase, am văzut (noi și o lume întreagă) un deranj fără precedent în Parlamentul României! Totul în aceleași clipe în care, același coronavirus a pus Italia in genunchi. Și am mai scris asta deja. Italia – e cumva un stat cu un sistem cât de cât de sănătate, muult în fața acestei Românii a noastre, prăduite și devalizate periodic. Dar cui să-I pese de Popor? J.

Și a urmat un spectacol politic în premieră absolută pentru noi toți. În fața aceleiași Românii, mută de frica bolii dar și conștientă cumva de frigul crizei economice ce va veni. Căci toată lumea aștepta cu sufletul la gură, deznodământul din Parlament.

În Parlament Cîțu anunță că-și retrage mandatul cu 20 de minute înainte să fie votat și atenție, având toate voturile în buzunar (și de la PSD, desigur!!!).  Ni s-a explicat ulterior că s-a renunțat la planul anticipatelor și deci Orban trebuia instalat cu rapiditate. Ceea ce s-a și întâmplat! A urmat o nouă nominalizare, un simulacru de audieri unde miniștrii, aceiași, răsaudiați și ei, au primit avizele și unde, dincolo de circul măștilor de protecție și al echipelor care interveneau pentru dezinfecția Parlamentului, am văzut un Guvern Orban votat doar cu puțin peste 40 de voturi din partea PNL. Deci la ședința din Parlament au fost puțin peste 40 de parlamentari PNL!  Votul s-a desfășurat fără prezența presei,  timp de 6 ore într-o sală care era periodic dezinfectată. Parlamentarii au intrat pe rând în sală, în grupuri mici, dotați cu măști și mănuși. CIRC TOTAL. Iar în final, Guvernul a trecut cu 286 de voturi pentru. Premierul Orban nu a fost prezent – se afla în izolare. Și a fost votat de PSD! Da. Guvernul Orban, în lipsă de parlamentarii PNL, a fost votat de parlamentarii PSD. Așa comedie politică, mai rar!

La fel a fost și cu momentul depunerii Jurământului. Mă rog. Acum trebuie să ne închipuim cum a fost depus Jurământul. Nimeni nu a văzut nimic. Televiziunile nu au avut acces. Ni s-a spus însă că premierul a fost prezent, în condiții de maximă securitate. În tot acest timp, la televiziunile de casă, PSD desigur, ne explicau din nou că au făcut acest gest, pentru Țară.
Sunt deci mai multe premiere pe care România le-a mărturisit politic zilele acestea. Iar acum ne pregătim de decretarea stării de urgență.

Aparent, nu mai e criză politică. E înțelegerea pe față între cele doua mari partide care și-au dat mâna și au mai împărțit România o dată. Unii au primit un partid, alții o țară. După posibilități.
Însă criza – în adevăratul ei sens – abia de Acum Încolo va începe. Și sanitară și economică! Să dea Dumnezeu (pentru binele absolut al acestei națiuni) să reușească oamenii ăștia, politicienii noștri,  să mai facă ceva și să trecem cu bine peste ce va urma.

Românii însă au văzut și au auzit bine ce s-a întâmplat zilele acestea! Iar decontul politic va veni. Au jucat România la  ruletă!  Și în funcție de cum se va termina toată această perioadă, PNL fie pierd, fie câștigă tot! Însă pentru PSD scenariul e și mai trist – nici măcar opoziția nu-i va mai legitima ca partid!
Cât despre mult doritele alegeri, acestea vor fi la toamnă sau la Anul. Doar să mai rămână ceva din România până atunci!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Punct și de la capăt | Dosar de coronavirus. O Românie Mută de Frică. Politicienii Ei, PREOCUPAȚI DOAR să-si Consolideze Puterea!”

  • Madame Denise Rafai,
    Daca va face impresia ca, în tarile din occident, politicienii s-au comportat mai responsabil în tratarea pre-crizei Covid 19, fiind informati foarte bine despre ceea ce s-a întâmplat în China si Italia, va înselati amarnic! Peste tot, dar peste TOT, politicienii sunt niste curve si profita de naivitatea celor care îi voteaza.
    Ia uitati-va la presedintele Frantei si la Guvernul lui de slugi, uitati-va si la cei din opozitie! Toti o apa si-un pamânt! Covidu’ facea deja ravagii în Franta, dar atât oamenii lui Macron cât si ticalosii din opozitie au refuzat sa anuleze primul tur al municipalelor din 15 martie. De ce? Pai, cum de ce, pentru ca toti politicienii au vrut sa profite de momentul de restriste, sperând ca ei sunt aceia care vor trage foloasele la vot.
    „Nous sommes en guerre” a repetat la nesfârsit Macron în ziua de dupa alegeri. În razboi cu virusul, bineînteles, dar înainte cu o zi, când i-a dus pe francezi în sectiile de votare ca sa-i infesteze, ce pace deplina si lipsita de orice îngrijorare domnea în Franta!
    Atunci?!

  • Denise Rifai , ca moderator/realizator de Tv v-am detestat pur si simplu insa , acest articol este MAGISTRAL , INDIFERENT DE CE SPUN UNII „BINEVOITORI ” : FELICITARI !!!

    • Las-o mai moale cu „magistralul”, ca exagerezi! Îmi aduci aminte de „magistralele discursuri” ale raposatului si ma ia cu greata!

      • @geo Am spus MAGISTRAL deoarece , fatza de prestatiile sale de pe vremea cand modera la Realitatea TV , acum nu mai am ocazia s-o vad jucand acele roluri isterice iar acesta-i si motivul pentru care i-am adresat felicitari atat si nimic in plus . Cat despre ” raposatu’ ” Nici – O -Lae { deoarece la el faci referire } am trait sub ” intzeleapta sa conducere ” de la inceput si pana la final si cred ca-s mai in masura sa vorbesc despre … discursurile sale , fara sa ma ia greatza . Nu de alta dar , dupa ce-i vomitat 25 de ani… devi imun la multe , exceptand COVID 19 fireste !

        • Ai spus MAGISTRAL, pentru ca l-ai considerat MAGISTRAL! Drept dovada, tu nu ai fi de acord cu eventuali BINEVOITORI care ar putea afirma contrariul! Apoi, îti întaresti ideea ca „articolu este MAGISTRAL” prin FELICITARI SINCERE adresate jurnalistei, atâta timp cât scrii cu majuscule si închei cu 3 semne de exclamtie!
          P.S. De unde stii ce vârsta am eu, ca sa te consideri „cel mai în masura sa…”?! Întreaga ta replica este lipsita de logica, ar fi fost mai bine daca te abtineai.

          • @geo Chiar asa am spus si chiar asta cred : Denise Rifai scrie mai bine decat ” joaca ” ca moderator TV iar acesta-i motivul pentru care i-am adresat acele felicitari … in oftica dumitale . ” De unde sti ce varsta am eu ” si… bla bla bla? Se vede asta si fara ajutorul lui Hubble . Cat despre logica , este posibil sa ai dreptate caci , traiesc vremuri ilogice ca si dumneata de altfel dar dumneata , nu vrei neam s-o recunosti asa incat { si-aici ai cu adevarat dreptate } : MA ABTZIN !

  • Aveți mare dreptate. V-am urmărit, cu cât entuziasm ați făcut emisiunile premergătoare căderii „doamnei cu brioșele”, apoi speranța că, instaurat, guvernul d-lui Orban, va conduce țara pe un drum mai bun pentru noi toți. Și eu am fost dezamăgită pentru încăpățânarea lor de a face alegeri anticipate și a ocoli răspunsul despre acordarea celor 40%, pensionarilor. Vă mulțumesc pentru emisiunile de până acum și abia aștept să anunțați, la ce post vă pot (putem) urmări din nou. Multă sănătate și numai bine, vă doresc.

  • Îmi place comentariul, în mare parte este sincer, jcu exceptia a două ipoteze :
    -Lui Rifai îi pare rău că Dragnea a aleso pe Irinuca si nu pe ea.
    -Si-i pare rău că omul cu suflet cald (Citu), nu este premier.
    Încolo totul merge că uns.

    • Bună ziua. Dacă asta ați înțeles… Cred că nu ați înțeles nimic. Mulțumesc și scuze pentru intervenție.

  • Nu o inteleg pe doamna Rifai: avem un presedinte tatuc, de dreapta (NB tatucii sunt rai doar daca sunt de stanga), si care are si „guvernul meu”.
    Deci suntem intr-o situatie ideala pt ca pana si ciuma rosie a votat pt „guvernul meu”
    Si-atunci?

  • Aveți dreptate,clasa politică nu este interesată decât de jocurile și interesele lor. PNL-ul s-a decredibilizat enorm cu acest teatru ieftin și prost. Am crezut că anul acesta vom scăpa de psd-ul acesta nociv…m-am inselat! Revine datorita unei drepte divizate și lacome…Nu avem oameni de stat ci doar cârpaci nenorociți pusi pe căpătuială proprie…D-soara Denis…va aștept să faceți o noua emisiune…avem nevoie de jurnaliști onești…profesioniști..căci și în această breasla este că și politicul…plina de slugi și incompetenți corupți. Va mulțumesc ,eu un simplu cetățean pentru efortul Dvs.

  • Sincere felicitări d-soarei Denise Rifai!

  • Doamna draga,va urmaresc cu drag emisiunile,dar in faza asta nu mai suntem liberali,pesedisti,de dreapta,sau de stanga,suntem toti in acelasi pericol si in aceeasi criza cu toti,e adevarat PSD este Ciuma rosie,dar si cu PNL nu mi e rusine,astia sunt Martorii lui Ebola,sau Ebola galbena.Faza e ca partidele mici,Pro Romania,USR,PMP, au fost mult mai responsabile fata de aceasta criza,partidele mari precum Ebola galbena,si Ciuma rosie,astea trebuie eradicate,dar pentru aia ne trebuie un vaccin eficient,acesta se numeste inteligenta,care ne imunizeaza atat de virusul prostiei,cel mai contagios la romani,si nu numai,precum si de aceste doua maladii,Ciuma rosie(PSD),precum si de Ebola galbena(PNL).

  • Politicienii dezamăgesc peste tot. Deja e în istorie strategia iniţială a lui Boris Johnson, bazată pe a lăsa populaţia să se îmbolnăvească în nădejdea că va deveni imună fără mari cheltuieli!!!
    Pe acest fond sumbru, mai rar o demisie motivată pe chestiuni de principiu.

  • Nimic nou la duduia. PSD & Dragnia bad, bad, bad.
    Iohannis & PNL good, better, best.
    Bleah!

    • Mars ma la Moscova! Ai invatat putina engleza la Stefan Gheorghiu, am inteles!!!!

    • Cibule, ti-a facut-o doctoru’!!! Aveam si noi, odata, o discutie despre americani si rusi… 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *