Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis: CCR și Avocatul Poporului

Un Comunicat primit pe 16 aprilie 2020 de întreaga presă ne informa că „Joi, 16 aprilie 2020, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c1) – f) și art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său”.

Conținutul acestei sesizări, destul de bogat și destul de complicat pentru cetățenii mai puțin dispuși să-și bată capul cu chestiuni juridice, a fost prezentat pe scurt de Renate Weber într-un interviu acordat mie chiar pe 16 aprilie 2020 în cadrul rubricii cristoiuTv de pe cristoiublog.ro. Sesizarea se referă la faptul că prin cele două Decrete – unul de instituire și altul de prelungire a stării de urgență – practic președintele României a emis Decrete-Legi, fapt anticonstituțional, deoarece președintelui îi e interzisă prerogativa de a face Legi, prerogativă aparținînd Parlamentului și prin OUG Guvernului. În același document CCR era atenționată și în legătură cu o prevedere din OUG din aprilie 2020 prin care Guvernul stabilea contravențiile înfricoșătoare din timpul Crizei de Pandemie.

Miercuri, 6 mai 2020, CCR a judecat (a se observa celeritatea) Sesizarea Avocatului Poporului și a declarat neconstituționale Decretele-Legi emise de Klaus Iohannis și prevederile privind amenzile.

Nu mă voi ocupa de implicațiile juridice ale deciziilor luate de CCR miercuri, 6 mai 2020. Despre ele am scris mai multe comentarii la rubrica Gîndurile lui Cristoiu de pe cristoiublog.ro dedicate inițiativei avute de Avocatul Poporului.

Nu mă voi ocupa nici de reacțiile liderilor PNL la deciziile CCR. Printre altele, una neghioabă, a lui Ludovic Orban, care se declară șocat, și una bădărănească, huliganică chiar, a lui Rareș Bogdan. Aprecierea Deciziilor CCR în funcție de interesul de partid e o constanță a României din ultima vreme. Reafirm aici opinia că politicienilor, mai ales a celor aflați la putere, să li se interzică atacarea în public a deciziilor CCR. Știu că instituția, alcătuită din oameni, nu-i perfectă. Democrația funcționează însă după principiul respectării oricărei instituții democratice, principiu vital pentru supraviețuirea statului de drept.

Aș vrea să mă refer la semnificația momentului întruchipat de decizia CCR de miercuri, 6 mai 2020. În două intervenții la televiziuni (una la emisiunea lui Adrian Ursu de la Antena 3 și alta la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR) n-am șovăit să proclam momentul de miercuri drept unul istoric.

De ce istoric? Se vor întreba și pe bună dreptate mulți cititori. În definitiv, ar putea replica aceștia, din punct de vedere al statului de drept nu s-a întîmplat altceva decît un exercițiu obișnuit. Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu neconstituționalitatea unor legi, iar CCR a dat dreptate în mare parte instituției. Astfel de momente s-au petrecut și se vor mai petrece mult timp de acum încolo, evident cîtă vreme România va rămîne o democrație.
Calificativul de istoric e dat de mine în urma raportării la context a deciziei CCR.

Am mai scris și am mai spus că România, asemenea tuturor statelor democratice ale Lumii de azi, a exersat în premieră o realitate dată de un Pericol pentru cetățenii săi. De-a lungul Istoriei, existența unui Pericol, nu de puține ori supradimensionat prin manipulare, a fost un excelent pretext pentru politicieni de a îngrădi drepturile omului. Și politicienii au îngrădit drepturile omului, au făcut exerciții de dictatură în plină democrație, fără a stîrni nu revolta, dar nici măcar supărarea cetățenilor. Ba mai mult, înfricoșați de manipularea mediatică, toți cetățenii au fost în astfel de împrejurări fericiți că li se încalcă drepturile. Mulți au cerut mai multe îngrădiri. E un fenomen întîlnit în istoria modernă în cazul ascensiunii fascismului și comunismului. Pentru fasciști Pericolul era întruchipat de evrei, de masonerie și chiar de democrație. Pentru comuniști, de dușmanul de clasă.

Declanșarea Crizei Coronavirus a însemnat și în România limitarea de către regim a libertăților individuale. Dar nu numai atît. Declanșarea Crizei a însemnat și punerea la îndoială a chiar democrației. Repet, în aplauzele Poporului. În acest context, multe instituții ale statului de drept din România – presa, parlamentul, Opoziția s-au trezit intimidate de fericirea Poporului de a fi călărit în chip antidemocratic. A semnala abuzurile Puterii, emiterea unor documente neconstituționale, crearea cadrului pentru furt din avutul statului, a denunța cenzurarea presei au devenit în România un act de curaj. Prin sesizarea CCR pe 16 aprilie 2020, Avocatul poporului și prin decizia de miercuri, 6 mai 2020, CCR au demonstrat că sînt instituțiile care nu se lasă șantajate de manipularea opiniei publice în favoarea exercițiilor antidemocratice. Riscînd să fie calomniate, amenințate de politrucii puterii, de presa Miluită, de mașinăria Serviciilor de pe rețelele sociale, cele două instituții au atacat deciziile prin care regimul Iohannis folosind drept pretext pericolul Coronavirus s-au dedat la un exercițiu de dictatură. Un asemenea fapt nu poate fi decît salutat drept concretizarea învățăturii că Nasc și în România lui Coronavirus adepți curajoși ai democrației. Ai democrației pe care n-o poate pune la îndoială nici măcar Apocalipsa.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

72 comentarii pentru articolul „Două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis: CCR și Avocatul Poporului”

    • Despre ce era , că a fost șters de Grupul de Cretini strategici ?

      • despre golania cu virusii, abia il vazusem cd am dat link-ul.
        plandemic part 1 dr judy mikovits
        https://www.youtube.com/watch?v=qkGNeUMp33Y

        • Bine , eu așa ziceam de acu vreo lună . Aici am scris asta de cînd am venit , de vreo 2 săpt , dar eram deja expert cu ștate vechi . De fapt , n-am pus niciodată botul la haștag covid și haștag stau acasă, mai exact , pentru că NIMENI din Cluj , cunoștințe , medici , preteni , etc … n-a văzut vreun mort cert de covid

  • @ geo
    Băi, maimuțoi nesimțit, nu apăr nicio pensie specială, ți-am explicat de ce au dat-o cu var ăia de la CCR. Că esti prea prost ca sa ințelegi nuanța?.. normao, doar esti prostu´nostru!
    Pe de altă parte, nu pot sa trec cu vederea afirmația ta de ciumeg:
    ¨Nu, nu am boxe si masina este bleumarin. Compris?!¨
    Băăă, cioropitecule! Nu ai boxe??? Da´ce faci dottore, iți canți singur din gură? Semnalizezi cu lăboaiele de urangutan cd schimbi direcția? Pui frană cu călcaile??
    Mucles, ciordiles, ca stim cine esti!!! 😀

    • Si zi așa garoiule slugarnic, vrei să ți-i faci prieteni și pe Tudy sau Cristian, care-o pune botul…adecaaa, limbis pană crăpi: ¨imi permit să-i copiez¨ cu interjecția ¨Huooo¨. Bă, copiază-i și cd râgâie sau se băsescu, că poate te mângâie cu o flegmă pe creștet!

  • Cu respect va citesc toate articolele. V-as ruga, în măsura în care se poate, un interviu cu dl.Calin Georgescu. Analiză dvs.este importantă. Va multumesc.

  • Doi exponenti ai lipsei de bun-simt de pe acest blog, Serban si Nikola, au ajuns sa decada în asemenea hal, încât… APARA PENSIILE NESIMTITE, oameni buni !!!
    .
    Cred ca Tudy sau Cristian a postat zilele trecute un text în finalul caruia si-a exprimat dezaprobarea si dispretul pentru cineva anume! Îmi permit sa-l copiez pe cel amintit, si sa zic la fel:
    .
    HUOOOOO, Nikola, HUOOOOO, Serban !!!

    • Bă , boule , vacă , jită sau ce-i fi , jigodie securistoidă și ticăloasă , care falsifici absolut tot ce atingi , inclusiv numele și meseria ta !
      Am scris împotriva pensiilor ăstora de mi s-au tocit tastele , EU , nu TU , javră securistă , care ești fericită că cei mai mulți cu pensii de ălea , aproape 1 miliard € pe an , le înhață securiștii tăi , care ies la pensie cu 10 000 € pe lună la 40 de ani , vezi cazul Coldea .
      Dar nu-s chiar așa idiot și ticălos ca tine încît să nu mă fi prins ce manevră de rahat a fost chestia asta , am și scris ceva pe temă la EVZ cînd a fost cazul , cred că și Titanul a scris , că adică s-au legat NUMAI de pensiile magistraților , au zis că securiștii și răcanii să le ia mai departe , că-s valori naționale , iar legea a fost de un așa mare porc , confuză și tembelă , încît am zis de cînd s-a dat că e un șmen , făcută ANUME ca să poată fi atacată și respinsă , pe bună dreptate , pt că era Lege ILEGALĂ , dacă pot să zic așa , și neconstituțională în fond și formă .Mă și mir cum de au pus botul și au votat-o și cretinii de pesediști.
      Adică , ce și-au zis Lucovid , Johan și Rar Băs Bogdan , o dăm anonimă dar o semnăm , legea o să fie CLAR atacată , că doar se referea la judecători , care au idee cum e cu legalitatea , i se vor găsi o mulțime de păduchi lați , va fi respinsă , iar noi , limberalii securiști , vom putea , exact cum face jivina Ghio sau otreapa aia de Violata Tenie , să grohăim : Vedeți , noi am dat-o , dar CCR a( care nu ne place nouă,da di luăc, pt că-i tot arde scatoalce Mutului !) lucrează împotriva poporului , vorba Teniei , și a respins-o . Jos CCR !
      Ce-mi place mie gîndirea asta de porc Orwellian, în alb și negru , sau , mai pe înțelesul celor 2 boaite , Tenia și Ghio , Cine nu-i cu noi e împotriva noastră . În speță , CCR și Avocatul poporului , în clipa de față .
      Bă secăturilor , nimic nu m-ar bucura mai mult decît să se desființeze mizeria aia cu pensiile speciale , dar dacă ar fi zis CCR că da , atunci sigur îi băga pe toți la pușcărie pt abuz în serviciu . Pt că urla ilegalitatea în legea dată de limberali .
      Chiar , mi-ar plăcea să știu pe unde ar fi scos cămeșa Johan cu securiștii lui dacă CCR ar fi aprobat legea . Sigur ar fi zis că oamenii lor din CCR au votat pentru , restul sînt sigur Pesediști

  • Felicitari Stan Patitu,Ai pus punctul pe ‘i’, citez:
    „…Poporul Nu este de acord cu dictatura ca tratament pentru epidemie”!
    Magistral, genial, BRAVO!

  • Recomand cartea lui Rizea, aparută in format pdf ¨Spovedania lui Rizea¨. Estimez ca peste 95% din ce scrie acolo e adevărat si dă o dimensiune corectă a modului in care Romania e condusă in modul cel mai golănesc de niste derbedei. Binenteles că si el a fost unul din ei, dar nici mafia din SUA nu a fost dată in gat de vreun profesor de geografie. E scrisa cu ură, vorba unuia.. 🙂

    • pardon de repetiție modul/modului..

    • Da ,si eu cred ca Rizea spune lucrurilor pe nume,doar era un insider,stia sistemul din interior,si cand astia au vrut sa l arunce ca si pe kurpapier,evident ca omu i a dat pe fata,ma gandesc insa cate chestii mai zac nedescoperite,si care ar mai trebui spuse,ce spune Rizea e doar varful icebergului.

  • daca Romania va fi, vreodata, Piatra, atunci ea, mai inainte sa devina asa a pretuit ‘punerea la indoiala’.

    nu ‘a fi’,
    ci ‘a nu fi’, atunci cind ramane fara suflu, devine temelia lui ‘a fi’ .
    nu poti ‘a fi’ , decretind, ci fiind pus la indoiala.
    tocma daia raspunsul la intrebare e ‘a fi SI a nu fi’

    peste Romania s-a nins indoiala, de cam doua luni.
    or mai fi si unii care au ramas in picioare. pesemne ca doar ei isi merita pozitia.

    • ‘punerea la indoiala’ e impletita in Izvorul din care s-a tesut Constitutia.
      prin urmare, daca exista, undeva, in institutiile statului, o grija pentru Constitutie, atunci ar fi de bun-simt ca acele institutii sa-i poarte grija si ‘punerii la indoiala’.

      ‘punerea la indoiala’ e fundamentala in Univers,
      …Universul intreg a fost pus la indoiala mai inainte ca el sa fie declarat ‘bun foarte’!,
      cum ar putea o particica a Universului, Romania, sa nu pretuiasca in mod fundamental ‘punerea la indoiala”, fara a se contrazice in mod fundamental?

      Nadejdea nu poate fi decretata!,
      ea rasare singura,
      dar abia dupa ce a fost pusa la Indoiala si s-a dovedit Capabila.

      care sint nadejdile poporului? pe ce sau pe cine se sprijina el instinctiv, azi?
      procesul de reconstructie a nadejdilor tarii contine, fara dubii, procedura de punere la indoiala.

  • O zi istorica in care poporul roman si-a recapatat libertatea furata in plina epoca democratica! S-au pus capat abuzurilor si hotiilor de pe fondul pandemiei. Sunt mandra ca avem o Curte Constitutionala si un avocat al poporului intelepti si curajosi care, cu fruntea sus, ne-au aparat!
    Libertatea este nepretuita!
    Reprezentantii puterii s-au facut de ras in fata natiei si in fata intregii lumi! De la cel mai mare coordonator la cel mai mic, din bun simt si cu capul plecat trebuiau sa isi depuna demisiile in bloc! Exploziile verbale ale puterii dupa deciziile de ieri au aratat inca o data lipsa de caracter si de omenie precum si dispretul suprem fata de statul de drept.
    Apostolii Apocalipsei sanitare ar fi cazul sa fie mai discreti si sa-si indeplineasca in liniste profesiile si functiile pentru care sunt regeste platiti.
    Eroi suntem fiecare dintre noi, cei fara cap plecat!
    Cum minciuna are picioare scurte vom vedea cat de curand si nr real al mortilor de Covid dat fiind actiunea judecatoreasca depusa. Gata cu exagerarile!

    • Probabil ca esti mândra si pentru ca dinozaurii de la CCR, la rugamintea aceluias Avocat al Poporului si a Curtii Supreme, a declarat neconstituțională abrogarea pensiilor speciale și a admis sesizările Curții Supreme și ale Avocatului Poporului împotriva legii de abrogare a pensiilor speciale.
      .
      Gabrielo, lasa entuziasmul asta prostesc atunci când vorbesti despre oamenii politici de orice culoare, pentru ca risti sa te colorezi si tu în culoarea lor predominanta, aceea de kkt!
      .
      Draguto,
      Preaslavitul tau Valer Dorneanu, seful CCR, îsi bate joc de tine si de toti românii prin veniturile lui de 13 500 € pe luna, venit care cuprinde si 2 pensii speciale! Fii mândra, draguto, dar nu-ti mai împartasi sentimentele astea rusinoase si altora, ca nu se cade!

      • … aceluiasi.., pentru potaia care corecteaza greselile gata corectate!

        • Băi garoiule, nu-ți ajungea ca te dădeai MEDIC p-aici, acu´ne dai si lecții de drept?
          Si unde mai pui ca te arunci in dinți direct la nivelul CCR. Aia cu pensiile speciale a fost respinsa in UNANIMITATE, pe motiv ca nu au respectat procedura legală ăia de au dat-o. Cum nici nen-tu KIWI nu are competența legală si constituțională sa dea decrete-legi, chiar dacă tu n-ai nimic impotrivă, păduche!

      • Legea votată in Parlamentul României a fost făcută si votată special pentru a fi contestată. PNL-ul doar a dat impresia că se ține de cuvânt față de electoratul pe care ulterior l-a umilit până cand a depășit limitele constitutionale!
        Toți suntem speciali pentru tot ce am făcut in viața asta!

        • Gabriela,
          Mai citeste o data ce ti-am scris si daca vrei sa-mi dai vreo replica pertinenta, încearca sa te referi la spusele mele! Eu i-am acuzat pe oamenii politici in corpore, indiferent de culoarea lor politica si indiferent de gesturile putine si sporadice pe care le fac în favoarea celor „multi, dar prosti”, pe care-i sfideaza prin pensiile lor nesimtite!
          .
          Ti-am atras atentia ca niciun politician nu merita laudele tale, daramite sa pici în extaz si sa afirmi ca esti mândra de CCR-ul care în nenumarate rânduri a încalcat Constitutia pe care ar fi trebuit s-o apere cu sfintenie!!

          • Dă exemple , javră , nu mai grohăi că Așa e pentru că așa zic eu .
            Dacă-mi dai vreunul , vin eu și-ți dau 100 de exemple cînd a încălecat Johanes Constituția aia , de altfel singurul gest viril de care mai e în stare

      • Ce ne facem , Ghiorlancă securistă , că pînă și cele 3 lepre puse-n CCR de Johanes , Stanciu pensata și încă doi , i-au zis pas lu Johanes ?
        Oricum , deciziile în CCR se luau cu scor de handbal , 8 la 1 , doar pensata ticăloasă era mereu împotrivă la orice , de aia i se mai spune și Stanciu -Opinie contra .

    • He, he, se pare ca juristii de la CEDO si unii de prin Deal au facut Dreptul cu profesorii de traforaj! Deh, se pare din nou ca pe langa matematica, soferie si carnea de porc, iata ca si Dreptul a devenit o chestie greu digerabila. Mai ales cand esti „medic”!

      • Mda, unde dai si unde crapa, cibule! Eu i-am aprobat pe juristii de la CEDO?
        Fratele meu, te informez ca sunt bun la matematica, condusul pentru mine este o placere, fiind un foarte bun sofer (BMW-ul meu îti poate marturisi asta, chiar daca tu nu-l placi) si carne manânc de multe feluri, dar în cantitati mici!
        .
        Deci, tu aprobi decizia CCR pentru pensiile nesimtite! Esti unul dintre profitori?!

        • geo
          Oare de ce aveam asa un presentiment ca esti posesor de BMW?

          • 😛 😛 😛

          • @
            cel mai bun sofer va fi identificat, daca va cautat,
            printre cei care nu poseda masina.

            :)))

          • Bai geo, nu era un compliment. Daca sunt trecuti de o anumita varsta, posesorii de BMW sunt in marea lor majoritate proxeneti sau cocalari. Bine, fie, si garoi.. 😀

          • cib,
            Habar nu am ce calitati au masinile nemtesti pe care tu le detesti. Eu, dupa doua Dacii am avut un Peugeot si trei BMW-uri. De ce trei BMW-uri? Pentru ca sunt masinile cele mai bune, ti-o zic si francezii care îsi cumpara masini frantuzesti din patriotism si din zgârcenie, rezulta din sondaje. Nu mi-am cumparat niciodata BMW nou, pentru ca ar fi fost o prostie, când un BMW aproape nou, luat la mâna a doua, costa mai putin de jumatate. Am avut sfatuitori buni si nu am cumparat orice BMW, ci BMW-uri din Seria 3, ultimul, un 330i pe benzina din 2018 si nu oricare 330i, care îti bate tie orice masina japoneza, parca ziceai ca pe ele le preferi. Mi-am schimbat BMW-urile nu pentru ca ar fi fost proaste sau prea vechi, ci ca sa am mereu masina mai noua si pentru ca cele pe care le schimbam sa poata fi vândute la preturi foarte bune.

          • geo
            Nu-i asa ca are boxe Bose si e alb?

          • cib,
            Poti sa întepi cât vrei, în Franta, ca peste tot, BMW-urile sunt foarte apreciate pentru ca sunt masini bune si nu sunt privite cu dispret doar pentru ca s-ar zice în România ca sunt masinile preferate ale cocalarilor.
            Nu, nu am boxe si masina este bleumarin. Compris?!

          • geo
            Nu conteaza. Tot beamveu e, ‘cat-as!

          • cib,
            Super! Logica beton, nu gluma!

          • geo
            Imi pare rau dar ai inceput sa ma plictisesti. Te plangi ca o fata mare, n-ai umor si esti si panicard. Previzibil si lipsit de umor. Esti sigur ca n-ai fost in clasa de fete la liceu?

          • Și are climă bizonică ! De la bizon ! 😛 😛 😛

          • cib,
            Ha, ha! Felicitari! Ti-ai jucat bine rolul! Gabi Serban este multumit de tine! Asta doreai, nu? Ca nu degeaba la început ai folosit denumirea „BMW” si apoi „beamveu”, cum îi place diliului! Ia zi, cibule, sigur nu esti si tu muiere ca Nikola? Ca prea mult îi jucati amândoua în struna masculului nesimtit, Serban.

          • Bazdaganie, zici asa: ¨un BMW aproape nou, luat la mâna a doua, costa mai putin de jumatate. Am avut sfatuitori buni si nu am cumparat orice BMW, ci … un 330i pe benzina din 2018¨.
            Ba, imi pare rau sa te informez, dar daca ai cumparat un BMW din 2018 la ¨mai putin de jumate¨, ala a intrat in zid, dauna totala..reparat de garoi de-ai tai.

          • Nikola, bagacioaso, scandalagioaico, treci dracului la cratita si lasa masinile în pace, ca esti varza! Intra, proasto, pe site-uri nemtesti sa vezi ca gasesti masini din 2018 la jumatate pret cu nemiluita. Eu ti-am selectionat 3 BMW-uri, serie 3 cu preturi între 23 000 si 25 000 € si 15 000 – 50 000 Km, dar nu mi se permite aici sa-ti dau linkul.

          • Da, garoiule…or fi alea busite cum zisei, sau alea cu fo 120.000 km . Nu exista masini care sa piarda jumate din pret in doi ani daca nu au avut probleme.

          • Vipero, încerc sa-ti dau sus linkul, poate ma lasa. Masinile sunt în perfecta stare, nu te mai prosti!

          • Desteapto, deschide linkul de la „etaj”, lamureste-te si nu-ti mai bate p–a aia de gura când nu stii despre ce vorbesti!

          • Ai deschis linkul! Zi ceva, nesimtito, te-ai lamurit ca ai papat kkt toata ziua prin minciunile pe care le-ai scris si le-ai repetat ca o moara stricata?!

          • Garoi nesimtit, nu ai descrierea masinii, sunt sigur ca daca suni, a fost busita ceva..Plus ca nu are tva deductibil. Am un baiat care se ocupa cu d-astea, l-as pune pe el sa sune, dar pt ce?? Iar iti demonstrez ca esti prost si iar sari la alt subiect, ca si cand nu s-a-ntamplat nika..

          • Oare de ce esti facuta pe dos, toanto?! Poti foarte bine sa scrii cu mâna ta denumirea site-ului si sa cauti singura câte masini vrei! Masinile pe care ti le-am dat sunt în stare foarte buna!
            Daca te uiti în stânga jos, scrie ca am selectionat asa: „Véhicules endommagés -Ne pas afficher”. Adica, ” nu afisati vehicule deteriorate”.
            Valea!

        • Mda , pune Ghio botul la ironii subtile cam ca porcul la troacă , adică n-alege ! Și se zice Beamveu , între connaisseurs.

          • Hmm , hmmm , aici logică beton , sus logică de fier …Bă Ghio , nu tu ești și Violata Tenie ?

        • Bleu MARINE , jită din Crăieștii de jos !

        • N-ai tu bani de Beamveu cu motor de 3000 , miloago , nici impozitul nu-l poți plăti , darămite benzina , că de aia mergi la chemping de lux , 5 stele , cu 14 € pe zi .

          • Stai linistit, potaie, ti-am mai zis ca la toamna o sa-ti fac o vizita în Zorilor, o sa-mi vezi si masina! Ti-am mai zis, du-te si tu la sala pâna atunci, sa-ti mai scada burdihanul, sa poti riposta mai usor! Abia astept sa vad daca vei fi la fel de viteaz si când vom fi fata în fata, la primul nostru RDV.

          • Parcă mergeai la camping de …o clipă …..muuuhahaaaaaaa!!! camping de lux la toamnă , jerpelitură miloagă , renunți și vii la mine ? Cu Beamveul bleumaren ?
            Ți-ai mai făcut un dușman , Bazile , nu știu cum reușești , mie nu-mi iese chiar așa , iar eu prefer dușmanii prietenilor

          • Bă , dacă vii din Franța pîn-aciia , vreo 2000-2500 km , și retur , cu cazanul tău la mîna a paișpea și cu vreo 850 000 km la bord , aia înseamnă cam 600 l benzină , că un 12-13 la sută ia sigur dacă-l forjezi pe la 140 -150 .
            Cu alte cuvinte , să te rogi să nu se scumpească benzina pînă atunci , că acuma te-ai scoate cu vreo 1000 € drumul , dacă nu pică ceva table din troșcoleta aia pe drum . Dacă se scumpește , nici la Budopeșt nu ajungi ! 😛 😛 😛 😛

          • Ratatule, întâi ia d-aci: „BLEUMARÍN adj. invar., s. n. 1. Adj. invar. Albastru-închis. 2. S. n. Culoare bleumarin „

          • Potaie, citeste ce i-am zis scorpiei, ca sa nu ma obosesc înca o data:
            .
            „Nikola, bagacioaso, scandalagioaico, treci dracului la cratita si lasa masinile în pace, ca esti varza! Intra, proasto, pe site-uri nemtesti sa vezi ca gasesti masini din 2018 la jumatate pret cu nemiluita. Eu ti-am selectionat 3 BMW-uri, serie 3 cu preturi între 23 000 si 25 000 € si 15 000 – 50 000 Km, dar nu mi se permite aici sa-ti dau linkul.”
            .
            Ai înteles, potaie? Eu am dat un pic mai mult pe masina mea, pentru ca nu am vrut neagra, ci BLEUMARIN, idiotule! Alea negre îs cu 2 -3 000 € mai ieftine.
            .
            Am cumparat masina în Germania, daca o luam în Franta, m-ar fi costat 4 – 5000 € în plus.

          • Potaie, nu te f–a grija pe tine de banii mei de benzina, ca ma descurc…
            Prostovane, sa-ti spun una de-ale medicilor liberali care lucreaza în Franta, sa plesnesti iar de invidie, tu si cateaua ta de paza.
            Ba, fii atent aici: dupa fiecare an de activitate, CPAM-ul ne face cadou în primul trimestru, în functie de numarul de pacienti si de transmisiunile catre CPAM efectuate în anul precedent, între 10 000 si 15 000 €. Sapa pe internet si vezi si tu ce înseamna FPMT si ROSP, ca sa te lamuresti ce reprezinta banii astia. Asemenea cadouri vin pe tot parcursul anului, eu în 2019 am primit în total 26 000 €.
            Prostovane, ma gândesc ca banii astia o sa-mi ajunga de benzina pentru cei 2 500 de km pe care o sa-i fac înspre casa.

          • Da , boule , dar cuvîntul imediat următor a fost Compris . Adică nici Compri , nici Înțeles . Așa că am vrut să te atenționez să nu zici dracu bliomaren , că și așa ne-ați făcut de rahat în Franța , țîganilor !

          • Da , sigur că găsești , Beamveu seria 3 , 316 , care costă nou 25 000 . Tu l-ai luat cu 25 000 la 550 000 km .
            Cu restul de fatasme , am sărit , că ești în criză cu spume. În ultimele 4 zile ai debitat niște enormități , că stau mîțele mele-n coadă de atunci . Domnul ( doctor psihiatru ) să te aibă în pază !

          • Boule, deschide linkul de la „etaj” pe care i l-am dat Nikolei si nu mai papa kkt!
            Aici nu m-au lasat sa-l postez.
            Baaaaaaaaa, sunteti doi ignoranti care va dati cu parerea despre orice, fara sa stiti nimic!

          • Ce faci, potaie? Ai mutit?
            Ai deschis linkul!
            Vezi, magarule ca ai debitat doar prostii si ca exista masinile despre care vorbeam la preturile pe care ti le-am zis?! Masini aproape noi, ratatule!

        • Aoleo ai BMW,rusine,mie mi ar fi rusine sa am asa masina,nu de alta dar sa am BMW,ma iau dreacu mascatii de pe strada,asta i masina de interlop,ca si Audi,Mercedes,Porsche,daca as fi milionar in Euro zau ca nu mi as lua,hai poate un Mercedes da,Mercedes imi plac,am si fost cu Mercedes la viata mea in niste ocazii,dar in rest,never,oricum am japoneza,si nu as da o pe 5 BMW uri.No offense da asta cred despre masini.BMW mi as lua doar daca as fi nevoit sa ma duc la vreo petrecere sau nunta a unora de „etnie”sau la o petrecere de interlopi,ca sa ma”integrez” in mediu.Oricum nu frecventez asemenea medii,deci nu ma vad conducand BMW.

          • Si sa spui ca bate o japoneza,pai BMW nu prea duce mai mult de 300 000 de km ,ori sunt japoneze care bat milionul,iar singurele europence,despre care am auzit ca pot bate milionul sunt volvanele suedeze,aici,la capitolul masini i dau dreptate lui cib,chiar daca el este Trumpist,si eu sunt mai retinut cu Trump asta,desi multi prieteni de ai mei il cred un fel de superhero,ceea ce nu e dar in fine,fiecare crede ce vrea.

          • tudy
            Bravo frate, japonezist de-al meu! Cat despre Trump, nu sunt trumpist dar ala e chiar un delicat fata de cutrele de democrati. Asta e ideea. Ca aia ii mananca din palma lu’ Gheorghita precum porumbeii din parc. Ca pentru noi e tot un drac, da, sunt de acord. Oricum ne-o trag toti din toate pozitiile. Nu-i vorba, ca ne si place. La cati pupincuristi ai occidentului misuna p-aci, e chiar de mirare ca mai existam ca tara.

  • Poporul nu e deloc fericit si multumit sa vada tara si intreaga lume un imens lagar fascist, si nici o perspectiva de viata, libertate, sanatate si drepturi; si nu-l mai faceti pe el responsabil „ca isi doreste si cere” toate aceste grozavii reinviate dupa atatia ani si sacrificii. Poporul arde mocnit, caci vreascurile sunt udate cu lacrimi, deocamdata. Dar daca nu va fi foc, va fi potop, sau cutremur, domnilor care dupa covid ne amenintati cu foametea, dar distrugeti sistematic agricultura, irigatiile, clima si forta de munca, cu ticaloasa stiinta. Grija mare domnilor! „Sa vrem noi sange nu pamant / Nu veti scapa nici in mormant!” Asa sa stiti!

    • Puterea actuala si trecatoare iar ne confundase cu o mamaliga, dar istoria se repeta pana se invata !

    • Nitel,sa treaca pandemia,si vom vedea sange cacalau,de asta sunt convins,revolte ,razboaie,poate si unu atomic,ha ha ha,in anii care vin vom avea sange pe paine.Iar de morminte nici vorba,poate doar incinerari,ca nu o sa mai aiba timp nimeni de inmormantari.

  • Am mai vorbit dspre norodul nerod, dar nu cred ca poporul este fericit sa fie „calarit in chip antidemocratic”. Presa, anumiti „lideri” de opinie, slujbasi sub acoperire, comentatori, politicieni nu sunt poporul. Si spun asta fiindca am auzit si am vazut cu urechile si ochii mei ce parere are poporul si ce a incercat poporul sa faca in conditiile criminale, cu puterile sale ingradite de dictatura militara fascista, atat cat a putut. Si ar fi facut mai mult si poate va face, dar s-a aflat intre perspectiva mortii din cauza epidemiei si cea a dictaturii dispusa a merge pana la crima (s-a vazut reactia dement de disproportionata in cazul tanarului ucis cu sase gloante). Si mai presus de toate poporul are datoria si responsabilitatea de a trai si de a-si creste copii, de a-i ocroti. Si cu toate acestea poporul a dat semnale ca nu este de acord cu dictatura ca tratament pentru epidemie. Deasemenea poporul se indoieste din ce in ce mai mult ca aceasta este o epidemie. Poporul pune la indoiala asa zisa boala data de un coronavirus, cu atat mai mult de unul natural, se indoieste de ceea fac „eroii” in halate albe fiindca a simtit pe pielea lui „eroismele” acestei tagme care nu e in stare sa se protejeze sau sa se vindece pe ea, isi pune intrebari daca statisticile aberante din tara sau exterior sunt adevarate. Poporul vede ca guvernantii se falfaie peste tot fara masuri minime de protectie, cum ar fi o simpla masca, si nu se imbolnavesc, observa cum cei care fac legi, sau ancheteaza si ar trebui sa aplice legile, fac abuzuri sau le eludeaza cu obraznicie, vede cum se taie masiv padurile in timp ce ei sunt obligati sa nu munceasca, sa stea in case flamanzi, sau in spitale, ori carantine si izolare fortata. Poporul vede cum sunt categorii sociale discriminate, a se vedea batranii de peste 65 de ani, copii, etnia vesela. Astfel poporul a reactionat, dar presa a ascuns, fiind aservita si complice cu statul dictatorial. Au fost deturnate manifestarile etniei vesele, inspaimantand lumea ca ar fi clanuri interlope periculoase. Daca ar fi asa, cum de statul s-a facut ca nu vede cand cetatenii erau talhariti, violati, rapiti, traficati, ucisi pana acum de catre clanurile incriminate azi, ca sa justifice dictatura si abuzurile? Cum de presa nu a vorbit nimic cand aceste clanuri stateau in vami sa se repatrieze, si brusc dupa ce a fost miluita a inceput sa deturneze adevarul care era evident pentru toata lumea? Etnia vesela a fost prima care a reactionat in felul ei la dictatura fascista: a cantat, a dansat, a facut gratare, a sfidat, s-a facut ca se bate in strada, ca sa raspunda cu aceeasi moneda statului abuziv. Toata lumea a vazut ca etnia vesela e abuzata, provocata si folosita pe post de bau-bau ca statul sa justifice dictatura fascista. Poporul a vazut cum pe sest masa de manevra si de plimbare a covidului e atrasa spre tara, apoi trimisa iar afara, cu pretextul ca ar primi de lucru bine platit, in plina pandemie si carantinare si zone rosii peste tot, in timp ce acasa munca este interzisa. Si atacat din toate partile poporul nu stie ce e mai bine sa faca, fiindca orice ar face nu este bine, si este asmutit impotriva fratilor de acelasi neam. Si strainii i-au concediat cu o luna in urma exact de la locurile de munca pe care acum vor sa le ocupe cu aceeasi oameni pe care i-a gonit. Poate crede cineva ca poporul nu vede frecusul? Poporul a iesit in strada sa strige ca li se taie padurile in timp ce ei nu au dreptul nici la vrascuri uscate pentru foc sa se incalzeasca sau sa-si prepare hrana. Protestele cu cap de porc si masca din sarma ghimpata ce sunt? Incidentele de la penitenciare ce sunt? Comentariile in familie, cu prietenii, cunostintele si vecinii ce sunt? Fugile din spitalele fasciste unde se fac experimente si se ucid oameni ce sunt? Distrugerile din cladirile carantinei fasciste ce sunt? Strigatele oamenilor inchisi la izolare fara hrana, ce sunt? Dar multimea petitiilor trimise la Avocatul Poporului ce sunt? Dar actiunile in justitie pentru anularea amenzilor abuzive si demente, ce sunt? Poporul vede cum amenzile aberante sunt denumite realizari economice cu care se lauda guvernerul la bilant, ca ar fi mai mari ca cele de anul trecut in aceeasi perioada. Protestele verbale ale unor curajosi, atatia cat mai sunt cu acces la presa, net, chiar si aici pe blog, ce sunt? Si multe altele pe care nu le cunoastem, fiindca se are mare grija sa nu se afle, si totul e cenzurat mai ceva ca pe timpurile de dinainte de ’89. Astea sunt cateva dovezi ca poporul vede si stie, si ca reactioneaza, atat deocamdata, dar focul mocneste. Poporul e acuzat ca are memorie scurta, dar eu sunt sigura ca el are inca in fata ochilor tancurile si lunetistii care le-au ucis apropiatii si rudele in marea pacaleala din ’89, sunt proaspete actiunile de criminalitate economica prin care a fost spoliat de munca lor si a inaintasilor, sunt foarte vii abuzurile, nedreptatile, minciunile, demagogia, manipularea, discriminarea, ingradirea dreptului la munca, sanatate si invatatura, acoperis deasupra capului, si la hrana, adica la viata. De aceea poporul inca rabda, fierbe si se gandeste sa gaseasca metodele si solutiile cele mai potrivite si mai ales timpul potrivit pentru a scapa de poverile ce i se pun in carca, si vede cum tot el este facut responsabil pentru ce e rau in lume. Vom vedea!

  • Pai daca dai ordonanța militară si iesi în stradă cu poliția locală in loc de militari pui amenzi din pix de ce nu au fost amenzile 200000 ron minim ? Sau duși direct la Jilava cu tot cu copii … Vreau sa intreb daca cuiva in tara asta le pasa de copii ? Situațiile in care bătrânii sunt carantinati sub presiunea amenzilor si sub asediul tembelevizoarelor refuza ode frica bolilor or de frica amenzilor sa stea cu copii iar ambi părinți sunt nevoiți sa lucreze de acasa in apartament cu 2 camere cu un copil de 4 ani numai pun cazul in care iesi afara nu exista cadru legal ca mai mult de 4 copii sa se joace împreună cand vine domnul polițist si te roagă omenește sa numai ne găsească asa caci nu ar vrea sa aplice legea … La acești copii nu se gândește nimeni dar absolut nimeni ? Sunt lăsați la înțelegerea umana a polițiștilor ? In afara de scoli inchise,gradinite inchise,locuri de joaca inchise,intalnirile interzise,parcuri inchise ,paduri inchise cum isi consumă un copil energia ? Nu am auzit un politician vorbind ,nu am citit un articol , ramane un subiect tabu este sensibil sau real ? …dar in Romania mai se nasc copii ca mortii apar zilnic in ziare as vrea si niste stiri cu numarul noi născuților as dori daca tot murim sa pastram speranța …asteptam anchetele procurorilor in cazul inmormantarilor facute in această perioadă că presimt ca sa incalcat legea grosolan trebuie trecuți la terorism biologic mai ales daca mortul a fost decedat de covrig …. si inca o chestiune daca eu sunt sănătos de ce sa fiu obligat sa port mască ? Sugerez ca geaca de iarna si bocancii sa fie obligatorii pe timp de iarnă ,asemenea si umbrela de ploaie ,cand e cazul …..sunt vomitive unele măsuri…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *