Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Două prestigioase universități deschid filiale în Focșani

Vineri, la Consiliul Județean Vrancea, a avut loc o întrevedere între președintele Cătălin Toma, rectorul Universității București, prof. univ. dr. Marian Preda (prin sistem online) și rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, referitoare la filialele pe care cele două prestigioase instituții de învățământ superior urmează să le deschidă la Focșani. Universitatea București are în curs de acreditare specializările „Managementul afacerilor” și „Geografia turismului”, în contextul în care are deja înscriși 250 de studenți la „Științele educației” și la programul de Master, ambele derulate de mai mulți ani în Vrancea.

Universitatea din Iași urmează să deruleze, la Focșani, mai multe specializări, la nivel de licență și master, printre care și specializarea ”Management și expertiză vitivinicolă”, cu specialiști din Iași și Bordeaux, Franța, acolo unde tot ceea ce ține de cultura viței de vie este recunoscut la nivel mondial, precum și expertiza judiciară în domeniu.

„Vrem ca tinerii să rămână să studieze la Focșani. Salutăm intenția celor două universități de a deschide noi specializări în orașul nostru. Le vom oferi tot sprijinul, prin punerea la dispoziție a fostului sediu al Prefecturii Putna, pentru derularea cursurilor în minunatul edificiu aflat în patrimoniul CJ Vrancea. Totodată, apreciem că aducerea de noi specializări la Focșani reprezintă și o oportunitate pentru profesorii din Vrancea calificați să predea la cel mai înalt nivel”, a precizat la finele întâlnirii președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.
Urmează ca în prima parte a anului viitor să se stabilească detaliile concrete ale parteneriatului dintre administrația județeană și cele două universități.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *