Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Dragul meu haștagist,

m-am gândit mult dacă să-ți scriu ori nu. Știu că mă urăști, știu că nu citești decât ceea ce ți se livrează de-a gata pe rețeaua al cărei sclav ai devenit. Voluntar și năsilnic, gata să sari la beregata oricui nu-ți împărtășește frustrările, obsesiile. De fapt nu ale tale, ci ale influencer-ului tău, un fel de guru, un fel de sectant-șef. Nevoia de validare te-a silit, în lipsa unei armături interioare solide, să te întovărășești cu alții așijderea ție. Validarea prin cel de lângă tine întru hulă și pizmă.

Te lauzi că ești educat, nu ca ăia fără dinți, însă cei mai detestabili sunt proștii cu diplomă. Când o să te maturizezi, o să înțelegi cu adevărat ce înseamnă prostul cu studii. Argumentul tău e înjurătura groasă, scabroasă și pumnul arătat amenințător spre interlocutorul vinovat că susține alte idei. Cordialitatea polemicii te irită, ea presupune niscaiva cărți rumegate în spaimele frământării, dar îndoiala te sperie de moarte. Tu ai numai certitudini, ai tăi sunt de-a valma buni, iar ceilalți, niște declasați. Nostalgici și comuniști, dușmani ai poporului tău dependent de internet, de reclame tâmpe și de felurite semne distinctive exterioare. Chiar, nu ai observat că vă îmbrăcați și vă comportați la fel, că debitați aceleași enormități, că sunteți ușor confundabili unii cu alții ? Sigur, corporatismul te-a obligat să te lepezi de individualitate, de originalitate, altminteri te-ar fi concediat grabnic. Procedurile corporatiste, teambuilding-urile udate din belșug cu alcool și plăceri extravagante, statul cu orele în halele imense, sub ochii vigilenți ai boss-ului te-au depersonalizat. Ai învățat să trăiești prin mimetism, conștient că părerile personale, contrare politicii firmei, te vor transforma în disident, în corp străin. De aici și până la concediere nu mai e decât un pas, mic și inevitabil, așa că te-ai anulat ca persoană. Te-ai interșanjabilizat very fast, fiindcă e cool și fast, gesturile de revoltă nu țin de foame.
Aș fi putut să-ți fiu tată și zău că m-aș fi străduit din răsputeri să te învăț lecția măsurii. Și a iubirii, în contrast cu vrajba. Ți-aș fi repetat întruna că „trebuie să crești încet, la fel cum cresc copacii” și că „violența e cumplită, nu atât prin chinurile ei, cât pentru că provoacă ură.” Sau că „libertatea va fi mai degrabă distrusă de cei care abuzează de ea, decât de cei care luptă împotriva ei.” Te-aș fi rugat să-ți ierți părinții și bunicii pentru neputința lor de a-ți da o țară mai bună, o lume mai dreaptă. Aidoma ție și ei au crezut că le vor schimba în bine, și ei au zbierat că generațiile dinaintea lor au pactizat cu demonii sociali și politici ai vremii… Îți voi mărturisi ceva dureros, deși mă vei desfide și mai mult: în decembrie 1989, asasinarea soților Ceaușescu m-a bucurat, mi se părea o exorcizare inevitabilă a răului. Din nefericire, asemenea mie s-au comportat cam toți românii. Puțini au rămas lucizi în clipele acelea de demență colectivă abil indusă de păpușarii internaționali. Deunăzi, te-am zărit în piață desfăcând cu obscen entuziasm o sticlă de șampanie și chiuind animalic că un semen de-al tău era îmbrâncit pe drumul carcerei, al detenției politice. Te-am privit o clipă, uluit și scârbit, amintindu-mi de mine, de cel din zilele celui mai sângeros, mai dezonorant Crăciun din istoria noastră recentă, și mi-a venit să iau în șuturi din nou condiția umană.
Te compătimesc, cu un soi de dispreț, ori de câte ori te aud că vrei o țară ca afară. Omiți un amănunt important: acolo, luarea cu asalt a străzii se pedepsește adesea cu închisoarea ! Ca și protestele neautorizate, ca și agresarea persoanelor aflate în opoziție cu instinctele tale de gang. Ca să trăim ca afară e nevoie de muncă, disciplină și răbdare, de o civilizație a conviețuirii armonioase, nu de război civil. De suportare reciprocă, căci tu ai ce învăța de la mine, iar eu, de la tine.
Dacă vei pricepe că amândoi iubim aceeași țară, România, și că îi vrem sănătatea și cumsecădenia, înseamnă că nu mi-am irosit câteva minute mâzgălind foaia de hârtie sub care îmi așez numele. Dacă nu, te invit peste douăzeci de ani să-mi povestești cum te-a delabrat pe dinlăuntru ura exersată programatic și speculată de carnasierii politicii mondializării.
Așadar, la bună vedere, dragul meu haștagist !

P.S. Găsesc în răspunsul unui jurnalist de la Sky News Australia către tinerii protestatari întru protejarea climei, niscaiva observații care te-ar putea interesa, dragul meu haștagist, așa încât le reproduc aici: „Sunteți prima generație care a cerut aer condiționat în fiecare clasă, lecțiile voastre sunt toate făcute la computer, aveți televizor în fiecare cameră, petreceţi toată ziua folosind mijloace electronice, majoritatea mergeţi la şcoală în autoturisme în loc să mergeți cu transport public. Sunteţi cel mai mare consumator de bunuri de larg consum din istorie, cumpărând încontinuu cele mai scumpe haine pentru a fi «la modă». Până și protestul vostru este mediatizat prin mijloace digitale și electronice. Așa că, înainte de a protesta, opriți aerul condiționat, mergeți la școală pe jos, opriți telefoanele, citiți o carte și făceți-vă un sandwich în loc să cumpărați mâncare ambalată. Din păcate, nimic din toate acestea nu se va întâmpla, pentru că sunteţi egoişti, prost educaţi şi manipulaţi de oameni care vă folosesc şi vă conving de multe lucruri. Inclusiv de faptul că acest protest este o cauză nobilă, în timp ce voi vă bucuraţi de cel mai sălbatic lux occidental.
Treziți-vă, maturizați-vă și închideți gura! Informați-vă despre fapte înainte de a protesta!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Dragul meu haștagist,”

  • “Soarta”, “viitorul”, “destinu”l Romaniei nu s-a decis niciodata in ultimii 30 de ani la urnele din Romania si cred ca nici macar la un vot, indiferent de forma acestuia sau de cat de umbrit era biroul in care se “vota”.

    Nici macar nu cred ca despre vre-un vot ar fi fost vorba vreodata in ceea ce priveste un castigator al alegerilor de la noi ori de aiurea. Cred ca se intalnesc doi, trei, maxim cinci oameni undeva pentru cateva zile si dupa cateva nopti de spritz-uri teribile, la plecare inca mahmuri si prea grabiti rezolva cu o strangere de mana “destinele, “viitorul” si “soarta” tuturor celor ca noi.

    Asadar Unde sa mergem in lume la “vot” pentru a castiga alegerile din Romania?

    Austria?! – Cu padurile, bancile, cu rezervele de petrol pe care le poseda la noi?!

    Germania?! – Cu piata de munca si cu piata de desfacere a produselor lor pe care o reprezentam?!

    Franta?! – Au cam tot ce a ramas… Dar la ei sa mergem?!

    Olanda?! – Astia ar fi in stare sa se marite cu Portul Constanta numai sa nu piarda suprematia Amsterdamului. La ei sa mergem?!

    America?! – Geopolitic si gaze si hidrocarburi dar si soldati si trupe si Codex Alimentarius, la ei sa mergem?!

    Diaspora?!… Hai ca este o discutie serioasa aici. In definitiv tablete avem chiar aici la fiecare sectie din Romania. E mai putina hartie folosita si aruncata la gunoi pentru ca de copacii din care se fabrica avem alte guri de prin Europa de hranit.

    Unde mergem in lume pentru a castiga la “vot” alegerile din Romania?

  • Bun text, foarte bine scris. Dar sa stiti ca s-a ajuns aici si din cauza mass-mediei. Si nu ma refer la Romania in mod special, ci la mass-media asa in general, mass-media de pretutindeni. Caci ideea de jurnalism este sa captezi stirea si s-o faci cunoscuta publicului. Fara a o fii intinata de prejudecati. Din pacate in goana dupa click-uri/rating/manipulare media livreaza/inventeaza stiri cu surse inexistente sau total corupte.

    Jurnalistul trebuia sa fie cainele de paza al democratiei. In timp ce in SUA majoritatea politicienilor (si a presedintilor, cu cateva exceptii) sunt de profesie juristi, la noi a devenit o moda ca jurnalismul sa fie o rampa de lansare in politica (vezi Turcescu, Dan Diaconescu, Gabi Firea, Rares Bogdan, apoi la alta categorie Alina Petrescu, Felix Rache, Mădălina Dobrovolschi si probabil multi altii). Dar asa-i cu cainii, unii dintre ei ajung si javre batrane.

    Parvenitii, oportunistii, semidoctii in stransa colaborare cu serviciile (authohtone si straine) si javrele (authohtone si straine) au creat fara sa-si dea seama lumea in care traim. Aceasta evolutie, polarizarea societatii, jurnalismul apocaliptic samd au creat usor-usor generatii de nevrotici, de anarhisti, de fascisti. Ii intalnesti peste tot, pe strada, la scoala, la munca, la metrou, la proteste, pe stadioane. Incetul cu incetul cam peste tot, inclusiv in politica si media.

    Tehnologia la randul ei a fost prostituata din dorinta de a acapara puterea mai repede, mai facil. Am construit retele sociale care au creat o noua specie, narcisistul. Egoistul. Autosuficientul.

    La toate cele de mai sus a contribuit in primul rand omul. Omul simplu. Eu, tu, noi, voi…samd. Ca jurnalistul nu putea sa vanda decat ceea ce noi vroiam sa cumparam. Ca parvenitii, oportunistii si semidoctii n-ar fi avut success fara aplaudaci. Ca tehnologia e doar o unealta, depinde de noi sa o folosim noi pe ea in loc sa ne foloseasca ea pe noi.

    Combinarea elementelor descrise mai sus este reteta pentru furtuna perfecta. Acum doar culegem ce-am semanat. Si asta nu-i nici macar inceputul. Poate doar inceputul sfarsitului.

    PS: poate o sa incepeti sa vorbiti/scrieti si sa scrieti mai mult si despre globalisti, globalism, agenda UN 21, samd. In Suedia am avut anul asta peste 100 bombe, sute de grenade si impuscaturi (foarte multe mortale), sute de masini incendiate, mii de violuri si jafuri, samd. Nu prea se vorbeste deloc in Romania despre ce inseamna globalism, multiculturalism, cum arata el la el acasa, samd. Vrem o tara ca afara („afara” = ca in filme) dar viata bate filmul.

  • Dl. Nazat vine cu observatii relevante, dar
    pacea este impusa de cel cu si prin „sabia mai lunga”.

    Toate fortele politice sunt violente cand si-o permit si vor.

    Daca vrei sa aduci o contributie, nu doar sa vii cu observatii, trebuie sa identifici cauzele si sa vii cu propuneri de indepartare a lor.

    De ce fortele politice recurg la violenta? De ce vor asta si cum de si-o permit?

    Pentru ca nu traim in democratie, ci in capitalism. Ma refer nu doar la Romania, ci si la UE, SUA, etc.
    Un control democratic al economiei (si politicii) ar anihila puterea partidelor de a recurge la forta.
    Ce inseamna control democratic al economiei? Multi nu sunt pregatiti (au prejudecati prea mari) nici macar sa incerce un raspuns.

    Si PSD-ul a fost violent cand vroia si si-o permitea.
    Azi nu mai poate. E macinat chiar din interior.
    Acum PNL-ul isi permite sa fie violent cand vrea.

  • V-ați gândit vreodată cum de suntem aici, istoric vorbind? Care este sursa primordiala? Vă întreb pentru că sunt conștient că tot ce vedem în ziua de astăzi e doar o consecință implacabilă a unui întreg șir de „decizii” care, totuși, au avut o sursă. O sursă pe care eu o bănuiesc că s-a insinuat tot timpul în evenimentele istorice dar pe care, aparent, nimeni nu o sesizează. Eu am o bănuială care este acea sursă dar mă interesează să știu dacă și alții văd acea sursă sau… o alta.

    • Sursa se numeste ego 😆

    • Este un plan f complex, care a inceput in 1789. Am pierdut initiativa dupa Waterloo si am trecut la perioada de decimare in razboiul de 30 de ani, 1914-1945, deoarece asa se gindeste. Dupa el s-a trecut la reeducare si acum la inlocuire. Gaseai carti cu toptanul, dar nu stiti de unde sa le luati, deoarece nu vedeti nimic. Globalistii si-au facut interesul ridicind precariatul rural, care singur si-a taiat orice sansa de-a supravietui, cel putin la noi, eliminind orice om inteligent si distrugind toate familiile educate pentru doi lei si un scaun. Soarta romanilor, s-a hotarit definitiv in anii 70, cind precariatul rural a ocupat in intregime toate posturile importante si cind tot ei erau presa, scriitorii si toti care contau si aveau un cuvint. Inteligenta fara experienta nu conteaza, deoarece este usor de ghidonat. Chiar daca unii au ajuns sa vada ceva, nu este decit o parte si, oricum, raul este mult prea intins ca sa mai poata fi reversibil.
      Jurnalistii precariatului au pierdut o decada cu mahalaua din jurul lui Iliescu si nu s-au uitat niciodata sa vada ce schimbari radicale s-au produs in vest, ca sa inteleaga ce anume urmeaza. Daca au vazut acum, nu mai face nici doua parale, deaorece partida este deja jucata.
      Ati cerut scoala vestului, nestiind ce faceti! Invatamintul vestului nu educa, ci dreseaza si se bazeaza pe psihologia educationala a lui Wilhelm Wundt, din 1898. Dupa cum am spus planurile se fac, in general, pe 125 de ani. Cum era sa vada Ceausescu ca luind banii pentru industrializare a muscat o momeala otravita?! De unde sa aiba el asemenea experienta sau cei ridicati din clasa lui sociala, care sint peste 90% din romanii de astazi?! In spatele acestora este doar intuneric si nu pot fi decit slugi sau masa de manevra. Priviti romanii de astazi, care nu pot comunica intre ei si cum toti s-au impartit in caste, vorbind aceeasi intre ei, asa ca nici unul nu va ajunge in pozitia de-a invata mai mult decit a putut sa vada singur, ceea ce inseamna ca s-au bagat singuri in cursa de soareci in care se afla.
      Principala lacuna a precariatului rural este fudulia aberanta de care sufera. Sint mai multe, dar asta este principala carenta pe care s-au sprijinit stapinii straini. Oricum, ii cunosteau mult prea bine, asa ca nu i-au luat vreodata in considerare ca posibili adversari. Mai mult decit sa le manince din palma nu putea ajunge vreodata, lucru f bine vizibil astazi.
      nea grimea a sesizat bine doar anumite chestii.
      Ghinionul nostru este ca nu mai avem valori, deoarece stapinii au stitu ce trebuie facut, iar cei extrem de putini care mai sint, n-au nici un cuvint. Domnul Cristoiu vorbeste cu ai lui, adica cu aceeasi, de zeci de ani! Cam unde a ajuns? Nicaieri!
      Apoi pe cei putini, care stiu ce trebuie, nu se mai baga in nimic, deoarece precariatul si-a aratat adevarata fata cind l-au omorit pe cel care le-a dat totul, ceea ce n-a facut nimeni pentru ei in toata istoria si nici dupa el.
      Un personaj istoric din trecutul nostru a spus: „nu-ti va ramine nici macar cenusa mea, popor ingrat!”
      Aici am ajuns, iar de aici nu mai exista viitor.

  • @nea girimea: In anii 1990 se dusmaneau fesenistii cu intelectualii cu barba si ochelari/studentii. Acum se dusmanesc pesedistii cu hastagistii. Suntem in continuare o societate dominata de dusmanii, profund divizata si intoleranta fata de optiunile altora.

    • @ Nicolaescu Claudiu Constantin: Nu se pot compara cele două epoci. „Intelectualii cu barbă și ochelari/ studenții” ieșeau în stradă și strigau „Jos Iliescu!”, „Jos FSN!”, sau inventau diverse cântecele amuzante, gen „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua…”! Acum? „Salvatorii țării”, haștagiștii antipesediști ies pe stradă, cu copiii de mână, strigând „Muie!”, atacă jandarmii cu borduri și toacă în picioare, după care se dau victime gazate, hăituiesc parlamentari și alți „dușmani” pe stradă, deversează pe internet tone de invective, acuze și amenințări în capul celor care au altă părere! „Intelectualii cu barbă și ochelari/ studenții” doreau libertate, democrație, meritocrație, haștagiștii doresc cătușe, supunerea oarbă față de noua Moscovă( axa Washington-Bruxelles- Berlin), justiție abuzivă, renunțarea la valori precum patriotism, creștinism, familie tradițională și lichidarea oricărei opoziții. Haștagiștii și idolii lor politici sunt cei care generează ura și discordia, nu pesediștii!

  • A
    Stimate Dle Nazat ,
    “Scrisoarea “Dv nu va ajunge la “andrisant “. Sant prea multe lucruri care va separa si mesajul Dv pur si simplu nu va fi detectat in calitate de mesaj , si chiar daca ar fi detectat, va parea indescifrabil , lipsind minimul de lucruri commune necesare “decriptarii” . Nu stiu daca ati scris mesajul ca optimist , sau pur si simplu v-ati spus : Dixit et salvavi animam meam .
    Generatia de hastagisti carora va adresati, e de fapt o generatie mankurtizata. Mankurtizarea contemporana poarta la noi numele de sorosism . Expresia lui e #rezist : prostul agresiv .
    Cum s-a ajuns aici ? Aici il citez pe maestrul Cristoiu : sintagma “ stupid people” nu a fost o constatare , ci un plan complex .
    Actiunea avea 2 aspecte
    -producerea unui individ nul /vid din punct de vedere al scolaritatii si culturii ( deci al disceranmintului ) e generatia incapabila de judecata proprie , care sa creada ce I se spune , nu cea ce vede
    -incarcarea golului cu gunoi cultural .
    Astfel , in primul rand a fost devalorizata scoala . Tanarul a vazut ca studiile nu reprezinta cheia succesului in viata . L-au ajutat sa ajunga la aceasta concluzie media care s-a stradui sa-I ocupe timpul distragandu-l de la realele probleme ale societatii . “Te uiti si castigi “ . Rezultatul a fost lipsa structurii culturale personale care sa permita discernamantul .
    Apoi ,Vidul cultural a fost umplut cu junk : sorosisme . Mancurtizarea poarta azi numele de sorosism . Unii Jurnaliști s-au constituit in trupe de ocupatie mintală, o forma noua de de luare in sclavie psihologica”
    B
    Se pune problema : de ce a permis sa se intimple asa ceva “elita “ , “calauzele“ noastre ?
    Pt ca telectoalul roman , a dezertat la dusman :”Calauzele noastre se vadira a fi iscoadele vrajmasilor “ ( Dorel Visan )
    Pt ca dupa ‘90 “s-a aranjat“ cu noul stapan si platitor, Soros, abandonand poporul . Telectoalii , mai ales umanisti care traisera indeosebi din comanda statului , a trebuit sa-si caute un nou sponsor . Si a venit Soros . Asa s-a ajuns ca elita sa exhibe un discurs internationalist daca nu chiar antiromanesc. Portdrapelul elitei a fost GDS. In primul rand trebuia eliminata “concurenta “ . A fost lansat “Apelul catre lichele “. Am scapat insa de lichele si ne-am trezit cu canalii . Apoi , trebuia stabilita tema de lupta : atinsi de complexul Havel, au inceput si ei sa lupte cu comunismul . Si –au inventat ( pe langa “literature de sertar “ , “disidente” si “ rezistente “ . A fost de fapt un box cu umbra. Multi mai ales din intelectualitatea umanista a aderat la acest grup, dornici sa fie cu elita, pe principiul galeriilor de fotbal . Astfel , moftologii care au infiintat GDS au strans in jur o liota moftangii . Acestia populeaza ciupercaria de ONG –uri si pot produce moburi # resist la comanda.
    Lupta cu comunismul , crypto si para comunismul inceput de GDS se continua azi cu “ciuma rosie “, balaurul cu 7 capate ce se cere prezent dar mai ales invins la fiecare alegere . Stilul e aceelasi , datorita incapacitatii de a prezenta un program : demonizarea celuilalt . Remarcati ca dam doar voturi “impotriva” , nu “pentru “?
    C
    In al treilea rand , aceasta mankurtizare trebuie intretinuta . Aici intervin retelele sociale .
    Exista aici cei ce produc mesajul ( actorii lor ) si cei cu competente IT ( caii nostri ) care-l viralizeaza. In aceasta categorie se gasesc mercenari dar si “entuziasti “ , care chiar gandesc ceea ce distribuie . E un caz ingrozitor , caci de cele mai multe ori nivelul cultural al “entuziastului “ e f jos. Trebuie aici subliniat ca specializarea stricta si performanta intr-un domeniu nu implica o competenta si in alte domenii , nu ofera anvergura in gandire. Arogarea competentei inalte si in alte domenii reprezinta in general o… aroganta putini fiind cei ce au astfel de capacitati Extinderea ilicita a competentei e ilustrata de situatia in care maimuta ar pune mana pe brici. Deci resping calitatea si competenta promotorilor din IT de a da sfaturi si a directiona societatea prin mesaje cu impact social. Dar ei au briciul …. Nu e insa o intamplare, internetul a ajuns sa fie astfel “ weaponized” .
    Ce obtinem ? Popularea internetului cu habarnauti . Umberto Eco a ajuns sa declare: „Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili (…) Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.
    D
    Ce e de facut : Cu astia , nimic ! Sint irecuperabili .Caci “prostul e prost pe viaţă şi de neclintit” si “nici măcar nu-şi bănuieşte prostia”. Si fiindca “un prost e mai funest decât un ticălos. Pentru că, uneori, ticălosul se mai odihneşte, prostul – niciodată” (apud Lelia Munteanu )
    Va urma o societate ca-n Evul Mediu : o mare de ignoranta . Atunci insa existau nuclee luminoase pe harta lumii : manastirile . Acolo se pastra , transmitea , cercerceta stiinta antichitatii si se faceau primele descoperiri care au declansat modernitatea.
    Trebuie sa educam o noua generatie . Pt aceasta avem nevoie de centre de excelenta, cu oameni care sa studieze cu pasiune , cu dirzenie , cu smerenie , cu inalt patriotism si sa pregateasca educarea altei generatii si renasterea unei societati evoluate . Trebuie sa-i separam pe acesti oameni de populime . Iar generatiile care vin, sa primeasca o educatie adevarata .

  • @Popescu: De consumat energie electrica, consumam toti, indiferent de optiunile politice. Diferenta este ca energia obtinuta din resurse regenerabile nu este apreciata de catre guvernele lumii. Daca ar fi, s-ar produce mai multa. Dar guvernele lumii prefera sa produca energia utilizand resursele limitate de combustibili fosili. Eu va multumesc pentru „lectia” dumneavoastra, dar prin blamarea celor cu alte optiuni politice sau ideologice (asa numitii hastagisti) autorul nu face decat sa amplifice tensiunile din societatea romaneasca.

  • Cînd o termina Soros fondurile pt haștagiștii romîni, toți ăștia p să se facă comuniști. Cu Cioloș și barna ideologi 🙂

  • Curentul electric se poate produce si din resurse regenerabile (energie solara, energie eoliana, energia apelor curgatoare, energia mareelor, biocombustibili). Cartile sunt tiparite pe hartie, care este facuta din celuloza, care necesita defrisarea padurilor. Deci, cartile nu sunt chiar ecologice. Acum ar trebui sa adoptam traiul stramosilor nostri din Comuna Primitiva, ca sa reintram in armonie cu natura.

    • Greu înțeleg unii limitele resurselor. Energiile regenerabile sunt destul de limitate. Energia din hidrocentrale este serios contestată de ONG-uri, iar hârtia pentru cărți reprezintă doar o milionime din consumul pentru ziare, reclame, ambalaje și alte bunuri cu durată de viață extrem de redusă.
      Autorul articolului se revoltă că respectivii hastagisti sunt de fapt cei ce risipesc.
      Eu sunt de aceiași părere cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *