Au eșuat negocierile pentru formarea guvernului. Dacian Cioloș: „Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească”

Duminică, 24 noiembrie 2019, n-a avut loc al doilea tur al prezidențialelor. A avut loc Ceremonia de întronare a lui Klaus Iohannis Mereu Întîiul, primul președinte monarh din Istoria României

Duminică, 24 noiembrie 2019, a avut loc al doilea tur al prezidențialelor.
Așa cum am anunțat în două comentarii de pe cristoiublog.ro, De ce nu merg la vot: Amîndoi candidații sînt din lemn. El e scaun, iar Ea, taburet (17 noiembrie 2019), De ce nu merg la vot: Refuz să legitimez prin prezența mea farsa numită al doilea tur! (18 noiembrie 2019), dar și în emisiunile la care sînt invitat de obicei ca interlocutor al moderatorului – Gîndurile lui Cristoiu (Mediafax), România9, (TVR), Ediție specială, (Antena 3), Legile Puterii (Realitatea Plus) – n-am fost la vot.

Pentru prima oară de cînd am dreptul să votez (din 1966), duminică, 24 noiembrie 2019, n-am fost la vot.
Tot ceea ce s-a întîmplat duminică, 24 noiembrie 2019, m-au convins că am procedat corect:
Duminică, 24 noiembrie 2019, n-au avut loc al doilea tur al prezidențialelor.
A avut loc Ceremonia de întronare a lui Klaus Iohannis, Mereu Întîiul.
Primul președinte monarh din Istoria României.
Alegerile prezidențiale au fost uriașă farsă, pregătită pas cu pas pînă la al doilea tur de Generalii din instituțiile de forță, pentru ca președintele în exercițiu și Stăpînul Sistemului să se poată făli în final c-a învins Ciuma Roșie, c-a pus capăt după 30 de ani de la căderea comunismului în Est, în fine, Comunismului în România, că duminică 24 noiembrie 2019 s-a încheiat perioada de tranziție.

Potrivit Constituției duminică 24 noiembrie 2019, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Au candidat Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.
A cîștigat unul dintre cei doi: Klaus Iohannis.
Potrivit Propagandei, duminică, 24 noiembrie 2019, a avut loc o Revoluție.
Nu al doilea tur, ci o Revoluție.
Nici vorbă de victoria unui candidat asupra celuilalt.
E vorba de Victoria (cu v mare) a Sfîntului Gheorghe al Democrației, al Europenismului, al Orientării nord atlantice a României asupra Balaurului comunist, antieuropean, anti nord atlantic.

Potrivit Constituției, duminică, 24 noiembrie 2019, România a intrat în al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis.
Potrivit Propagandei, România a intrat oficial în Era Klaus Iohannis.
Era indiscutabil încă de la începutul anului 2019 că Klaus Iohannis va cîștiga un al doilea mandat.
O singură dată în Istoria postdecembristă s-a întîmplat ca un președinte în exercițiu să nu obțină un al doilea mandat. E cazul lui Ion Iliescu în 1996. De regulă, președintele în exercițiu pleacă la prezidențiale cu prima șansă. Klaus Iohannis nu avea cum să piardă prezidențialele din 2019. Printre argumente se numără și realitățile postdecembriste din ultimele decenii: în turul al doilea, candidatul Dreptei beneficiază de mult mai multe voturi decît cele obținute în turul întîi prin voturile primite de la candidații de Dreapta. În 2019, se putea paria liniștit pe realegerea lui Klaus Iohannis și prin faptul că PSD se afla la guvernare. Românii n-ar fi dat toată puterea unui singur partid, mai ales că respectivul era PSD.
Klaus Iohannis n-a vrut însă să cîștige pur și simplu.
Pentru credința care-l bîntuie că e un Nemuritor, un Zeus deasupra pămîntenilor, un Infailibil, a cîștiga alegerile era prea puțin. Era chiar jignitor.
Cum adică Marele Klaus Iohannis doar să cîștige alegerile?
E o întrebare pe care și-o punea și Nicolae Ceaușescu înaintea Congreselor PCR.
Potrivit Statutului, Congresele alegeau un secretar general al PCR.
Firește, Nicolae Ceaușescu era singurul candidat.
Doar a fi reales pur și simplu era de neconceput pentru Marele Cîrmaci.
Era de neconceput și doar să fie reales cu unanimitate de voturi.
Și atunci se punea în mișcare o enormă mașinărie prin care Congresele se transformau din simple momente ținînd de Statut în momente Revoluționare, ținînd de Istorie.
Nu mai erau pur și simplu Congrese în care secretarul general era reales prin votul delegaților la Congres.
Erau sărbători ale Poporului român.
La un moment dat realegerea nu mai ajungea pentru nevoia de Cult al personalității lui Nicolae Ceaușescu.
Și atunci s-a născocit realegerea lui Nicolae Ceaușescu de către toate organizațiile de partid de la bază pînă la județ.
Se înțelege că la fel ca și la Congres, nu era vorba de un vot.
Era vorba de un moment de glorificare a lui Nicolae Ceaușescu.

Un lucru asemănător s-a petrecut și cu alegerile prezidențiale. Din 2019.
A le prezenta doar ca o bătălie între mai mulți candidați în turul întîi și între doar doi candidați în turul al doilea era prea puțin pentru părerea lui Klaus Iohannis despre El Însuși:
El e El, Deschizătorul de Eră, Nemuritorul, Absolutul, Zeus din Dealul Cotroceni.
Pentru aceasta alegerile trebuiau să capete aspectul public de război al lui Klaus Iohannis cu Hidra Roșie întruchipată de PSD.
Iar victoria din al doilea tur trebuia să apară drept o Revoluție.

Se înțelege că pentru a face din alegerile prezidențiale ceva asemănător Marșului Cel Lung al lui Mao, în al doilea tur trebuia să intre candidatul PSD. Și nu orice candidat, ci Viorica Dăncilă. De ce candidatul PSD? Să ne imaginăm că Liviu Dragnea nu era arestat. Potrivit înțelegerii, PSD avea un candidat comun cu ALDE. Ar fi venit în coaliție și Pro România. Cum mai sărbătorea Klaus Iohannis victoria asupra PSD? Cum se mai făcea caz de sfîrșitul comunismului în România? Sau dacă PSD, ALDE și ProRomânia ar fi avut drept candidat pe Mircea Diaconu? Dacă ar fi intrat în al doilea tur Dan Barna, n-am nici o îndoială că era învins de Klaus Iohannis. Între doi reprezentanți ai Dreptei, alegătorii optau pentru președintele în exercițiu. Da, dar intrarea lui Dan Barna în turul al doilea l-ar fi lipsit pe Klaus Iohannis de postura de Biruitor al Ciumei Roșii. Evident, eșecul PSD ar fi fost un dezastru pentru partid. Ar fi fost chiar o Revoluție neintrarea candidatului PSD în turul al doilea. Da, dar această Revoluție ar fi trebuit împărțită de Klaus Iohannis cu Dan Barna. Or Klaus Iohannis a vrut ca doar el să aibă parte de Triumful asupra Comunismului. Și dacă Dan Barna era învins la un scor uriaș, tot n-ar fi fost pe placul lui Klaus Iohannis. Cu ce să se fudulească duminică seara? Cu învingerea la scor a unui candidat de Dreapta?
Pentru a face din victoria în turul al doilea un moment istoric, Klaus Iohannis avea nevoie de un scor zdrobitor.
Acest scor nu putea fi obținut dacă drept candidat al PSD era altcineva decît Viorica Dăncilă.
Un alt candidat ar fi fost învins, desigur, dar nu la scorul uriaș de care avea nevoie Cultul personalității lui Klaus Iohannis.
Toate datele arată că altfel ar fi stat lucrurile dacă ar fi candidat Gabriela Firea. Știu din surse că președintele în exercițiu se temea de înscrierea în cursă a Gabrielei Firea.

Judecînd retrospectiv, ne dăm seama că pentru aceasta – pentru intrarea în turul al doilea a candidatului PSD și a oricărui candidat, ci a candidatului Viorica Dăncilă – s-au pus la cale mai multe Operațiuni cu semnificații strategice.
Reamintim cîteva dintre ele:
– Condamnarea lui Liviu Dragnea.
– Refuzul Vioricăi Dăncilă de a demisiona din funcția de premier după dezastrul din 26 mai 2019.
– Păstrarea Coaliției PSD-ALDE înaintea Moțiunii de cenzură din iunie 2019. Dacă trecea atunci Moțiunea de cenzură, intrat în Opoziție din iunie, PSD avea mari șanse să crească electoral pînă la alegerile prezidențiale.
– Alegerea Vioricăi Dăncilă ca președinte al PSD.
– Desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat la prezidențiale și nu a lui Călin Popescu Tăriceanu sau Mircea Diaconu.
– Ruperea Coaliției de guvernare în apropierea momentului de debut al campaniei.
– Căderea Guvernului Dăncilă și investirea Guvernului Orban. S-a urmărit prin aceasta abaterea atenției de la campania electorală, dar și tuflirea primarilor și baronilor locali PSD în sprijinirea Vioricăi Dăncilă.
– Scoaterea din cursă a lui Dan Barna prin Diversiunea de duminică, 10 noiembrie 2019, ora 18: luarea cu asalt în satele patriei a urnelor de către PSD-iști și pensionari.
– Parazitarea perioadei dintre cele două tururi cu Dezbaterea despre dezbatere.
– Aranjarea parodiei de dezbatere a candidatului Klaus Iohannis cu „Jurnaliștii Mei”
De observat că Generalii au avut drept misiune și crearea unor diversiuni pentru evitarea oricărei discuții publice despre candidatul Klaus Iohannis, după modelul din 2014.
Efortul depus de Sistemul instituțiilor de forță pentru realizarea Obiectivului – Transformarea alegerilor prezidențiale într-o campanie de Cult al Personalității- se vede din numărul însemnat de ofițeri acoperiți deconspirați de Servicii pentru realizarea diferitelor Diversiuni.
Se înșeală cine crede că duminică, 24 noiembrie 2019, au luat sfîrșit Diversiunile.
Vor urma alte și alte Diversiuni pentru:
– Sugrumarea USR, singurul partid care ar putea face Opoziție eficientă la PNL.
– Întărirea parlamentară a PNL prin fuziunea cu PMP și trecerea parlamentarilor ALDE la partidul condus de Ludovic Orban.
– Alegeri anticipate în martie 2020.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

53 comentarii pentru articolul „Duminică, 24 noiembrie 2019, n-a avut loc al doilea tur al prezidențialelor. A avut loc Ceremonia de întronare a lui Klaus Iohannis Mereu Întîiul, primul președinte monarh din Istoria României”

 • „Bãi, cetepiști din țara asta (încã mai are ADN-ul numelui de dor de România)! Am rãsuflat ușurați și de-adevãratelea de eliberați, cumva, dupã ce nu ne-am dus la vot, așa cã trebuie sã vã spunem cum am ajuns sã trãim (chiar dacã enervant de tineri precum se simte cât ne urâți): Poți sã fii îndreptãțit (dealtfel) de recunoscut ca fiind cetãțean al României (ãleia?), sã te fi nãscut în leagãnul ocrotitor al României pe care eroii prãvãliți în gropi privilegiate (sau nici mãcar) ți-au pregãtit-o gata apãratã de scrâșnetul istoriei ca niște lanțuri modern de crescute la sânul matern, sã beneficiezi de o profitoare viețuire în Patria (asta?!) apatridã fãrã de un stat necruțãtor de drept și izgonitã în cea mai frumoasã bejenie – devreme ce, iatã, a poposit într-un tumult al mângâierilor încãlzite cu dogorirea din inimile tinereții, dar pentru cã, din vreme – în vreme, îi amenințați pe oameni cu exemplul de a vã duce, pe cele câte douã picioare personalizate în alaiuri grotești, la votul prin care vã amușinați unul pe altul, nu se poate, așadar, sã nu fii român-de-român! Poți sã ne lași cu scârba ta fațã de buletinul nostru albit de atâta drept arbitrar, poți sã-i anulezi puritatea în favoarea mai-marelui intestin – doar e dreptul fiecãrei minți democratic de cuplate la îngrãșarea unui cont neo-liberal de dolofan. Sau poți sã pui ștampila înmuiatã în sângele corect de artezian – apãrându-vã, cu corporatismul și cu dinții plombați subversiv, libertatea de castã. Dar dacã nu ți-ai fi vârât votul în urnã, cetepistule, n-ai mai avea liber de la lesa stãpânilor și cine nu e liber sã se califice ca proprietar de stãpâni nici n-ar mai primi simbria prin corespondențã multinațional de înmulțitã cu Π-ul sacrosantei sclavii elitiste, pierzând și plãcerea de bici influencer cu care sã fie loviți tinerii dedați la neobrãzarea de a nu deveni cyborg de români. Plouã cum a tot plouat și va ploua, de-a pururi, pe-aici, e și cam crivãț printre felinarele înroșite pe-acolo de unde tot importați pervertirea democrației de-afarã, ai sângele otrãvitor de învinețit ce se varsã prin proeminențele jugulare, te chinuie slugãrnicia atât de nerãbdãtoare cã-ți împleticește pașii de sprinter cu prohapul cãzut în vine, te schinjuie febrilitatea de a fi cea dintâi dintre slugile alea ratate, numai cã ordinul e ordin, așa cã fã o turnãtorie de urnã mortuarã, cetepeule, precum Ion Ilici care te-a recuperat ca pe o blândețe a revoluției pe a cãrei blestemãție de aripi te-ai bârâcat sã te zbori din anonimatul de dinainte de a te arãta exact cum erai de cumplit. Demersul votului vostru este întruchiparea supremã a pornirilor bicisnice cu care ni se încãtușeazã direct libertatea (ehee, nu pe atât de supremã) de a fi om! Dacã noi nu venim (începând de ieri, pân-o sã vã dumiriți) este fiindcã nu ne trebuie (beeah!) libertatea aia propovãduitã (de voi) prin atârnarea într-un amenințãtor de exemplificativ laț crãcãnat transatlantic de nereformat (orișicât), însemnând asta cã vrem România de stãpân! Deși n-ai, camarade, cu cine vorbi, cu cine are prea mulți și înarmați stãpâni și tot nu e-n stare sã se înscãuneze ciocoi de români! Share-uiți cât de cuprinzãtor vã lasã inima, poate-i bucurã cineva și pe #TineriiLaPutere! Da’ ce… patria lor e aici!

 • Am decis sa mai scriu o data aici, doar ca sa imi exprim admiratia pentru punctul de vedere al domnului Cristoiu referitoare la acest articol.
  Ar mai fi de adaugat la articol punctul de vedere al tatalui doamnei Iohannis (fost sef al Securitatii comuniste sibiene) despre victoria asupra comunismului si cel al „sponsorului” iohanesian rus antiroman Usatîi despre victoria asupra ciumei roșii.
  Si as fi curios daca dancila post-dragnista nu cumva are misiunea de a desfiinta PSD din interior, fiind telecomandata de aceiasi stapani ca ai lui iohanis.

  Nu intentionez sa ma alatur celorlalti patru-cinci postaci care folosesc dreptul de comentariu doar ca sa se injure intre ei, nu sa citeasca articolele. La fel ca majoritatea romanilor votanti cu intelepciune, si solicitanti de sex oral in schimbul avutiei nationale.

 • bzthas ,

  prin urmare , tu nu-i pierzi ucu mine , eu am pierdut !
  Limbajul tàu , între argou prelucrat de politie si totalà lipsà de expresivitate este exemplul irefutabil cà , intelectual , nu ai depàsit opt clase ! Eti un tip jalnic sà ameninti cînd nu ai argumente întro disputà-dialog !
  Cum jalnici sunt si cei care vulgarizeazà comentariile lor crezînd cà „virilitatea” lor verbalà impune !
  Ati citit în viata voastrà cinci càrti în afarà de abecedar si codul rutier ? Cum veniti voi pe blogul unui intelectual sà-l mânjiti cu bbâlbâielele voastre verbale , cu un lexic de 1OO de cuvinte din cre cu 75 înjurati si cu 25 sunteti slugaarnici?
  Và dezbràcati de pojghita de civilizatie la care ati fost obligati si ràmàneti goi pe dinafarà si pe dinàuntru , stràvezii , în locul creierului -un lichid encefalic , grotesti , cu un grobianism accentuat pinà la ultimul stadiu al trivialitàtii ?
  bethas &Companie , întristeazà treapta de jos a umanitàtii culturale în care ati ajuns .

  • Scuză-mă, dar eu am vrut să glumesc, dar dacă te-ai supărat, am pus punct oricărei discuții ! Scuze încă o dată și aș vrea să-ți spun că „indivizii”, de pe blog, nu trebuie băgați în aceeași „oală”, nu de alta dar unii nu … au loc!!! Terminat!

 • La 30 de ani de la Congresul al XIV-lea: Avem presedinte reales. Avem presa care aplauda. Avem noua securitate care vegheaza. Ce s-a schimbat? Pai acum aplauda si poporul.

  • La Congresul al XIV, NC a fost reales secretar general al PCR, urmând ca in anul următor (1990) sa fie reinvestit în funcția de Președinte al RSR! Ceremonia trebuia să coincidă și cu inaugurarea Palatului Cotroceni! Dar n-a fost să fie!

 • Și crezi că dacă erau și reprezentanți ai PSD-ului erau alte rezultate? Te înșeli amarnic! TOT ALEA ERAU!
  Numai NOI știm de ce!

 • Mihaileanu Ovidiu, [25.11.19 10:08]
  2027

  Iohannis îmi zâmbește din posterele din autobuz. Uimitor, toate afișele sunt intacte și impecabile. Drept e că ultimul care a îndrăznit să-l mâzgălească pe Președinte sapă șanțuri prin munți la superautostrada București-Brașov. Suntem tare mândri de acest proiect. Problema cu șoselele nu era lipsa banilor ci lipsa forței de muncă. Uite, Slavă Domnului, acum sunt brațe de muncă din belșug. Cum te legi de Conducere sau de partidul lui, acolo ajungi. Erau pline orașele de scursuri puturoase și de asistați leneși. Măcar așa Statul le dă o șansă.

  Trecem pe sub un banner unde Președintele dă mâna cu Președintele UE. Fain e să fii prieten cu ăia mari și tari. Uite, acum trei ani când s-a făcut referendum pentru introducerea pedepsei cu moartea pentru corupție și scoaterea limitei numărului de mandate pentru Prima Funcție în Stat, au venit numai aplauze de la Bruxelles și Washington. Se aude un zvon că totuși americanii nu prea sunt mulțumiți de lipsa de severitate arătată opoziției. Da, mai există PSD, deși toți liderii lor sunt în pușcărie pentru trădare de țară. Dragnea a fost primul împușcat pentru Corupție, dar dn. Președinte este uman, nu a vrut decât să dea un exemplu. Să putrezească acolo, că numai rău au făcut țării ăsteia.

  Îmi sună telefonul. Din păcate e numai cu butoane. Fiind pesedist, am o serie de drepturi și libertăți restricționate. Nu am voie sa accesez internetul, nu am dreptul la smartphone, abonament limitat la tv (din păcate doar cele 8 televiziuni ale Partidului Național Liberal Salvator). Nu am dreptul să ies din granițele județului, să cumpăr din supermarketuri, să cresc animale la țară, să am un animal de casă, să beneficiez de asigurări medicale gratuite…si încă multe altele. Dar nu mă plâng, sunt oarecum bine sănătos, pot călători cu autobuzul, ținutul meu are toate formele de relief…Încerc să fiu cât mai calm și lipsit de stres. Am hipertensiune și trebuie să plătesc preț triplu pentru medicamentele necesare așa că uneori îmi permit, alteori nu.

  Domnul Orban face cu mâna dintr-un panou electronic. Tare mult noroc avem cu dânsul ca Premier. Și ce drept și sever e… Uite, l-a executat pe ultimul Ministru de Finanțe în nici două luni. Orice ar face incapabilii ăia, cursul de schimb se apropie de 250 de lei pentru un euro. Ziarele țipă că ministerele sunt încă infestate cu pesediști sub acoperire și sunt sabotați fără încetare. Nu vreau să cred asta pentru că cine a fost prins e deja pe Marele Șantier sau executat. Cred că deja s-au schimbat garniturile de personal de vreo două ori.

  Autobuzul oprește în stație. Pfff…multă lume. Înghesuială ca la balamuc. Dar măcar șoselele sunt goale. De la ultima criză și explozia prețului benzinei nu-și mai permite multă lume mașină. Bine, în afară de membrii de partid fruntași si de câțiva funcționari aleși cu multă înțelepciune. Îmi amintesc ce problema era să găsești un loc de parcare în București. Zâmbesc, pentru mine acum Capitala e la fel de departe ca Australia. Acum e un oraș înfloritor și pustiu. Cel puțin așa îl văd la televizor.

  Cobor la următoarea. Deși autobuzul e plin toată lumea tace. Orice vorbă poate fi interpretată ca ostilă Regimului iar șantierele sunt mereu flămânde de voluntari. O iau pe jos spre casă. Mai am doi kilometri (nu mai exista decât o singură linie de autobuz în oraș). De pe un alt panou cineva mă sfătuiește să tac că Rușii ascultă. Ce ironic, Federația Rusă a devenit azilul politic preferat al europenilor. Am auzit chiar că diaspora română de la Moscova e chiar numeroasă și bine văzută. Dau din umeri. Bine că avem radiouri. „Vocea Rusiei” și „Glasul Chinei” se aud bine în ciuda bruiajului masiv. Îmi place mult Badea (cică emite de undeva dintr-o locație secretă din Shanghai…au fost ceva atentate la viața lui).

  Mihaileanu Ovidiu, [25.11.19 10:08]
  Acasă dau drumul la televizor. Radu Tudor îmi vorbește de Țară, Lider, Patriotism European. Îi convine să dea din gură. E Ministrul Propagandei, pe post deja de ceva anișori. Iohannis e bine sănătos. Închid televizorul. Deschid o carte. Dacă mă prind ăștia ce citesc, mă trimit urgent la lopată. Caragiale. Da, l-au interzis pe Caragiale. Au interzis de fapt o grămadă de autori ca „ne-europeni”. Și pentru „spirit sectar”, „naționalism”, „atitudine contrară egalității absolute de sexe” …și nu sunt decât vreo 76…sau 79 la ultima numărătoare.

  Mă culc. E frig. Dar plapuma e groasă. Raționalizările…Măcar în vis e libertate.

  Vasile Suhov, pe pagina lui de FB, al carui link nu-l pot posta, deoarece nu se accepta.

  • …iar pe fundal se aude in surdina de la megafoanele publice Oda Bucuriei pe ritm militaro-prusac peste care se aude 24 din 24 de ore discursul celui de-al 50-lea presedinte al Komisiei UE despre democratie si drepturile omului. Soarele nu a mai rasarit de multi ani. Nici copiii nici pasarile nu se mai aud…

 • Securitatea e in toate cele vazute si nevazute.
  Daca ajungeti sa consultati scanarile proceselor verbale din strainatate, inainte sa fie luate de pe site, veti observa ca reprezentanti ai PSD lipsesc cu desavarsire in majoritatea sectiilor de la Londra, in SUA etc.; in sectii este mai intotdeauna cate un reprezentant al USR.

  E interesant daca s-ar explica cum de USR are membri de partid in mai toate sectiile din strainatate!
  https://prezenta.bec.ro/prezidentiale24112019/abroad-pv-temp

  • @Peruser
   Credeți că ar fi avut curaj vreun pesedist fără acoperire să calce într-o secție de votare de-afară?

 • Bethas,

  „va fi” , cu un singur „i” ! Deci , voi avea toate conturile blocate! Iatà o stire dmnà de luat în seamà ! Vorbesti în numele CUI ?ïn numele suoraveghetorului sef ? Cacà nu înjuri si nu esti
  grosolan vei avea conturile închise ? Întro Romanie Normalà existà CENZURA PE IDEI UMANITARE? E BINE DE STIUT !
  Deci , AICI S-A AJUNS !

  • La va fi, văd c-ai pus botul! In legătură cu conturile, mă refeream la cele de Fb și de Instagram! Cred că ai, n’așa ❗
   Adevărul e că nu mai trebuie să-mi pierd timpul cu tine!
   Oricum AI πRDUT! ???

 • Toata propaganda anti-Iohannis nu a reusit. Lumea numai ia presa in serios. Oamenii gandesc singuri si nu mai au nevoie de intermediari ca in anii 90, sa le manipuleze presa mintile. E falimentul jurnalismului romanesc la fel ca in occident.

 • Observatii corecte, Securitatea e-n toate cele ce sunt si care maine vor rade la Soare. Ma intreb doar cum mai coabiteaza maestrul Cristoiu la EvZ cu Dan Andronic, care isi plateste achitarea penala prin slugarnicia cea mai gretoasa.

 • Maestre, ce-i cu blogul matale, că parcă nu era atât de jos, ca nivel lexical?
  Nu crezi c-ar trebui să-l readuci la NORMAL?!?

 • ❗ ❗ ❗ ❗ ❗
  Maestre Ion Cristoiu, Administratore Adrian, chiar nu va pasa ca pe acest blog respectabil posteaza un gândac puturos, la etaj cu numele EMIL BUTNARU si la subsol cu cel de EDELWEISS, caruia ar fi trebuit sa-i dati demult cu flit ❓
  Nici chiar asa, maestre ❗ Putin respect, pentru Domnia voastra în primul rând, dar si pentru cititorii si pentru postaciI dv. fideli si educati ❗
  ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

  • Ce faci ba? N-ai plecat? Sau ai plecat doar cu un cont???
   Chiar eram curios sa vad cat rezisti..less than a week, apparently. 😀 😀

   • ❗ Asa se comporta curiosul Nikola:
    Asista indiferent la scenele în care un gunoi îi balacareste prietena ❗

    • Bai Bazdaganie resapata, fiecare isi duce propriile lupte, nu m-am bagat vreodata in cearta nimanui. Tu insa, sub identitati multiple, ai si personalitati multiple, schizofrenule! Hai, mars la kkt si nu te mai gudura!

    • Te doare pe tine undeva de altii, te-a terfelit asta de a maturat cu tine pe jos si de atunci nu-l inghiti.

     • Iar delirezi, Nikola ❓
      Eu nu sunt persoana careia crezi tu ca-i adresezi aceste înjuraturi murdare ❗
      Liniste-te, stiai ca la tine nimic nu ma mai mira! La fel te comportai si când îl aprobai si-l sustineai pe vulgarul Serban când hartuia si el femeile pe acest blog.
      Aia de ieri era cearta, stimate Nikola ❓ ❓ ❓
      Nu era nicio cearta, dragutule ❗ Un individ înjura obscen o femeie, cum nu mi-a fost dat niciodata sa vad scris pe blogul acesta, parea ca nu are de gând sa mai înceteze, iar tu, ca si ceilalti de altfel, ati asistat la mizeria de nedescris, fara sa schitati nici cel mai mic gest împotriva lui.
      Felicitari, domnule… si mai bine ascunde-te, în loc sa-mi dai iarasi vreo replica ❗

     • Ti-am zis sa te calmezi, d-le Nikola, pentru ca ma confunzi ❗
      Eu nu am înjurat niciodata pe nimeni, pentru ca sunt o persoana educata ❗
      În loc sa zici aici, în fata tuturor postacilor, ca-ti pare rau ca ai lasat ca Ada, prietena ta, sa fie batjocorita în ultimul hal de catre Butnaru, fara sa-l deranjezi pe mitocan cu cea mai mica atentionare, tu te strofoci sa afli cine sunt eu ❓ ❗
      Felicitari, înca o data, esti mare, d-le Nikola ❗

     • Eu nu sunt Geo. Lasa prostiile, ce importanta are cine sunt eu ❓
      Insisti sa afli cine sunt, doar pentru a abate atentia de la problema dezbatuta ❗
      Subiectul era comportamentul tau de om laș, atunci când ai asistat fara nicio riposta la ploaia de înjuraturi si cuvinte obscene pe care i le arunca Butnaru prietenei tale, Ada ❗
      Bravo, d-le Nicola, ti-ai dat examenul, ai demonstrat cine esti cu adevarat ❗

     • Si n-o mai da atata de pereti cu ada, tu baleai p-aici, gudurandu-te pe langa ea! Pe mine nu ma intereseaza, cum iti spusei, ca fata/femeie, o persoana pe care n-am vazut-o si nici n-o s-o vad in viata mea. 😀

     • D-le Nikola, ai grija sa nu încalci vreo lege si sa fii bun de plata ❗
      Te comporti ca o cârpa când vine vorba sa aperi demnitatea unei prietene, dar te dai mare cocos când sari la beregata celui care a sarit în ajutorul ei ❗
      Felicitari, d-le Nikola ❗

     • Nu incalc nicio lege daca ii invat pe ceilalti cum sa TE VADA!!! 😀
      Bai tristule, eu am prieteni in viata reala, nu am nevoie de prieteni virtuali, dezaxatule! Te-ai prostit prin Franta de tratat si spalat babe contra gaini, si crezi ca toti sunt salbatici ca tine…De cate ori ai scris azi¨prietena ta Ada¨, obsedatule ???

     • Ce zici, îti pare rau ca ai început aceasta discutie cu mine, fara sa te fi provocat ❓
      Daca-ti vedeai de ale tale, filozof ramâneai si nu aflau postacii despre felul cacacios în care te-ai comportat ieri ❗

     • Am tot repetat „prietena ta, Ada” si am mai repetat „felicitari” în mod intentionat, ca sa atrag atentia si sa te fac de rusine în fata tuturor, asa cum meriti ❗

     • Da bai bou trist, sunt fericit ca te-am dat in fapt!!!
      Esti putoarea ordinara de geo care nu are oo sa recunoasca si se ascunde in spatele unui nou alias!
      Nu vad de ce tot insisti ca am eu vreo legatura cu Ada, obsedat sexual ce esti!
      Daca dialoghez in termeni decenti cu cineva, inseamna ca trebuie sa vii tu, limbricule, sa ma tragi de maneca cu ce obligatii am??
      Hai sictir, maimutoiule!!

     • Nu trebuia nici macar sa fii prieten cu Ada, ca sa iei atitudine împotriva gunoiului care batjocorea o femeie sub ochii tai, bietul meu, Nikola ❗ Asta era ideea, nu ca Ada îti este prietena sau doar o simpla cunostinta virtuala, lasule ❗
      Si-acu, la revedere, ai grija cum te mai comporti, sper ca ai învatat ceva din lectia aceasta ❗

     • Hai sictir, dictezi tu cine si impotriva cui trebuie sa ia atitudine, nevertebrato!
      Ce-ai facut mai, sobolan prefacut, mi-ai dat o lectie???
      Ha,ha,ha…iar ai înfrânt!

 • bethas ,

  se dovedeste cà vacantele tale sunt fictive ! Te refereai, desigur, la scoala primarà , eventual elementarà !
  Esti un = rezistent KI KLUX KLANIK , dintre aceia care au „manifestat” în Piata Victoriei cu spânzuràtori si efigiile unor politicieni în latz (ca sà întelegi!).
  Din categoria =rezist , cei dezbràcati în pielea goalà în noaptea de 10 augist, urlînd si aràtînd jandarmilot creierul lor dintre picioare !
  Acestia si încà altii , din care faci parte si tu , aveti tentatia instinctualà a BARBARUEI !
  Indivizi de aceastà spetzà(!) vin din grotele de dinainte de Neanderthal .
  Suprema voastrà distinctie este sà và considert din tagma intelectualà a lui DIDE SI CEL ÎN CHILOTI LA METROU !
  M-ai îndatora sà dispari de pe unde te-ai strecurat la ordin !
  Adicà si de aici .

  • Tu chiar vrei sa te trezești cu toate conturile BLOCATE? Dacă mai zici multe, îți garantez c-așa VA FII! ???

   • Cred ca SANEPID e al clientului meu… 🙂
    Aka geo/domi/geo matei/teo matei/vasile bazdaganie.

   • ????

   • Sau are aceeasi adresa de IP cu cei pe care i-ai amintit? Caz in care e mai pervers decat permite legea… 🙂

 • ~Piesa ii gata
  Trag oblonul
  Hei ce ploaie e afara
  Daca v-au placut bufonii mai poftiti si in alta seara! ~

  • Măi, stelistule, tu ești Dan, sau Epure, hotărăște-te?

 • Si cand te gandesti ca totul a pornit de la prostia lui Gorby de a-i lasa pe nemti sa se uneasca. Jar o sa mancam toti in Europa.

  • Pai ce-a decis el? Vezi cine sint cei care l-au finantat dupa ce l-au scos din scena. Vezi cine i-a dat banii lui Bismark sa faca Germania si motivul. Dupa asta intelegi mai multe din cite au fost sau vezi acum. Cauta ce-a spus Isarescu in 2011, privitor la istorie.

 • Nikola, ai avut dreptate. 😎

  • Așteptăm, cu interes, să apară Favicon!
   Nu mai fac „versuri”, că sunt obosit și cine știe ce RIME mai îmi vin in minte!

  • Ofcourse I did..it´s just common sense! 🙂

 • Stimate Domnule Ion Cristoiu ,

  modesta dumneavostrà autointitulare de „Istoric al Clipei” sunà a deriziune dupà textul publicat astàzi . Clipa a devenit Istorie ! Cercetàtorii ce vor scrie depre Romania vor avea o oglindà fidelà a evenimentului !
  Cuacestà ocazie , poate và decideti sà treceti în Istoriaa Literturii la care , probabil , mai lucrati si aparitia unei specii literaro-istorice sub sintagma „GROTESCUL DRAMATIC”! Si sà înserarti din deschiderea acestui Capitol textul despre „PRIMUL PRESEDINTE MONARH AL ROMANIEI ”
  Este o sintezà a cestor ani de tranzitie cînd , la xedere , întro Democratie bolnavà se dà lovitura de gtatie ideii de Revolutie !
  30 de ani de incertitudine si de atacuri grosolne la Drepturile Omilui sfârsec
  „glorios” în instaurarea unui hibrid : presedintele Monarh !
  Stimate Domnule ION CRISTOIU , ati fotografiat cu raze X scena încoronàrii !
  Và felicit si sunt convins de reactia viitorilo istorici : CONSTERNAREA !

 • Pentru ceea ce mi s-a întâmplat mie azi pe blog, tin sa multumesc tuturor barbatilor adevarati care posteaza si nu numai, tuturor celor care au luat atitudine împotriva unui mârlan care si-a permis sa atace în mod incalificabil o femeie!
  Multumesc si administratorului Adrian care are grija sa publice la sfârsitul fiecarui editorial “Clarificarea” aceea demna de toata isprava, dar pe care, el însusi nu a respectat-o, nici aseara ,si nici azi, în cursul întregii zile!
  _
  Sa va traiasca nepotul, maestre Cristoiu, dar aveti grija de felul în care îsi face datoria!

  • Ada, eu te susțin, in această ACȚIUNE DE PURIFICARE, ca să nu zic altfel, a blogului!
   Uite așa ajungem la vorbele răposatului Vadim :
   JOS MAFIA, SUS PATRIA!!!
   Desigur, deviză redusă la NIVELUL BLOGULUI!!!

  • George, te rog sa nu te cobori la nivelul lui!
   Ignora-l, ca-i mai bine asa!

   • Nu, dar văd că nu mai este cazul! Eu rămân, oricum pe poziție!

  • Corect!

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog