Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dumneavoastră nu vă pute situația de la primăria sectorului 1, domnule pseudo-președinte?

A mai trecut o zi și maldărele de gunoaie din sectorul 1 se ridică tot mai amenințătoare. Amenințătoare în înțelesul cel mai grav al termenului, fiindcă, alături de mizeria care se acumulează zi de zi, ceas de ceas și pas cu pas, crește în proporție geometrică riscul infectării locuitorilor sectorului și, desigur, nu numai a lor, de pe urma putregaiului care dospește în gunoaie. Și toate astea numai și numai din cauza modului super-aberant și ultra-abuziv în care edilul șef al sectorului, Clotilde Armand, se ambiționează să procedeze în relația cu firma prestatoare de servicii, operatorul de salubritate Romprest. Ambâțuri care se adaugă celor pe care aceeași persoană le etalează în relația cu marea majoritate a consilierilor de sector, inclusiv cu cei din PNL, partidul partener în această funestă coaliție de guWERNare.

Devine, atunci, de înțeles de ce tot mai multe voci responsabile ale colectivității nu mai cer doar ca primărița Clotilde Armand să lase la o parte orgoliile, fițele și frustrările și să ia măsuri urgente pentru a curăța sectorul de mizerii, ci pur și simplu cer mediului politic să găsească și să pună în mișcare procedurile legale prin care să scape sectorul 1 de această pacoste, pe care până și votanții săi de anul trecut își blestemă nefericita inspirație de a o fi ales. Desigur, o bună ocazie ar fi aceea ca, după încheierea operațiunilor de renumărare a voturilor, să se ajungă la concluzia că nu Clotilde Armand a fost adevăratul câștigător al competiției. Ar fi aceasta o ocazie, numai că, din ce vedem, citim și auzim, constatăm că se fac mari și tot mai stăruitoare presiuni pentru ca subiectul să fie închis și dat uitării. Ceea ce nici nu mă mai miră prea tare știut fiind faptul că, și de această dată, în spatele operațiunilor se află anumite cercuri de interese și de influență care au mare nevoie de un primar de nivelul doamnei Clotilde Armand și, de aceea, fac tot ce le stă în putință ca să o țină în fotoliul numărul 1 al celui mai mănos sector al Capitalei.

S-a creat, însă, o situație paradoxală peste care nu știu pentru câtă vreme vor mai putea să treacă atât de degajat protectorii doamnei Clotilde. Mă refer la cota amenințător-ascendentă a nemulțumirii publice, la care contribuie însuși electoratul actualei coaliții de guWERNare. Stare de lucruri de pe urma căreia, în primul rând USR-PLUS, entitatea politică din care a emanat Clotilde Armand, nu are decât de pierdut. Drept pentru care să nu vă fie de mare mirare dacă, nu peste multă vreme, niște oameni mai cu simțul realității din USR-PLUS vor ajunge să își dorească, foarte sincer, ca renumărarea voturilor să o dea perdantă pe foarte conflictogena persoană. Nu vreau să fiu profet mincinos, dar mie unul maniera cam evazivă în care au răspuns, Prefectul Capitalei, Alin Stoica și ministrul Mediului, Tanczos Barna, cererii doamnei Clotilde Armand de a se institui stare de alertă în sectorul 1 mi se pare că aduce mai degrabă cu o discretă, dar sesizabilă, manieră de a lua distanță față de atât de problematica doamnă. Spun asta deoarece, era de așteptat o aprobare necondiționată a cererii dacă nu chiar niște explicite declarații de susținere din partea acestor marcante personalități ale arcului guWERNamental. Pe când așa, nu văd ce câștig de imagine va avea Clotilde Armand dacă domniile lor nu riscă să își declare public înflăcărata adeziune și nemărginita susținere pentru cauza doamnei sale.

În aceeași ordine de idei, adică discutând despre imaginea publică, din ce în ce mai boțită, a doamnei Clotilde Armand, apare cu o semnificativă frecvență întrebarea: cum ar fi reacționat liderii partidelor coaliției în cazul în care măcar un sfert din isprăvile respectivei doamne le-ar fi comis un primar PSD? Dan Tudorache sau altul. De unde, instantaneu, se naște întrebarea-cheie: Cum ar fi reacționat pseudo-președintele Klaus Iohannis în acest caz? Întrebare ce nu poate fi evitată fie și numai dacă ne gândim la ura scrâșnită cu care chiriașul din Dealul Cotroceni articulează numele partidului pe care fervenții săi partizani îl gratulează cu denumirea „ciuma roșie”. Asta deși li s-a atras de nenumărate ori atenția că sloganul este luat direct din arsenalul propagandistic al regimului hitlerist.

Admit, într-o primă instanță, că domnul pseudo-președinte are acum atât de multe treburi pe cap pentru ca să îi mai stea gândul și la acest subiect, haideți să îi spunem oarecare. „Oarecare” vreau să spun dacă ne referim la coordonatele europene și transcontinentale ale agendei sale zilnice. Totuși, să nu uităm că discutăm despre sectorul 1 al Capitalei scumpei noastre patrii, ceea ce nu-i chiar de ici de acolo. În plus, îmi este greu să cred că domnul pseudo-președinte a uitat așa de repede valoroasa experiență pe care a acumulat-o în calitate de primar al Sibiului. Experiență care, fără dar și poate, îi conferă solide și multiple argumente pentru a evalua, la adevăratele dimensiuni, implicațiile și consecințele dezastrului cu care se soldează acest prim an din mandatul de primar al doamnei Clotilde Armand.

Chiar așa, domnule pseudo-președinte, Klaus Iohannis, dumneavoastră nu vă pute situația de la Primăria sectorului 1? Sau se îngrijesc organisme specializate să filtreze atât de sever aerul care vă intră pe ferestrele cabinetului din Palatul Cotroceni încât să nu vă deranjeze câtuși de puțin asemenea aer atât de poluat?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Dumneavoastră nu vă pute situația de la primăria sectorului 1, domnule pseudo-președinte?”

  • Domnilor, pana la filmarea cu patrunderea in camera unde erau depozitati sacii cu voturi,o chestie simpla nu inteleg referitoare la aceste alegeri. Din cate stiu in fiecare sectie de votare PSD ca orice partid mare si puternic are acreditat un reprezentant care la sfarsitul votarii primeste un exemplar, copie, de pe Procesul verbal intocmit de Comisia electorala. Buuun,acest p-v contine nr. de persoane prinse pe liste,cati au votat,voturi anulate cate voturi au primit candidatii X.Y, Z,….,etc. Datele aceste sunt transmise telefonic prin SMS si,sau, fotografia pv.imediat la sediul electoral al partidului care le centralizeaza,operatiune valabila pentru toata tara si diaspora. Si atunci cum naiba nu s-a stiut ,in cazul de fata, cate voturi a primit Armand si cate Tudorache ? Pai socoteala trebuia sa fie simpla si clara in cel mult cateva ore iar neconcordantele sesizate imediat Biroului Electoral de sector, si Central. Si se verificau doar p-verbale nu era necesara renumararea zecilor de mii de voturi. Cate Centre de votare au fost organizate in Sectorul 1, 200-300,nu stiu,zic si eu ? Buuun, cat dura sa se verifice 2-300 procese-verbale ? O ora,doua ? Si atunci,despre ce vorbim ? Despre tradarea reprezentantilor PSD ? PS. La ultimele alegeri pentru eurparlamentari Dragnea nu a cerut verificarea incrucisata a voturilor,o fi zis treaca de la mine,sa ramana cum zic ei,opozitia de atunci,sperand probabil ca gestul lui il va salva de puscarie. Si, acum ce faci Liviule ?

  • Asta și vrea primarița și sunt convins, că va reuși. Sa curețe sectorul de mizerie, în ciuda jigodiilor de toate tipurile.

  • Eu am mers mai departe: voturi cărate în rucsac, niște neica nimeni într-un interior protejat, iar totul filmat. Atunci când furăciunea e pe față, nu le mai pasă…! Suntem condamnați. Dar bine că ,, mucureșteanul” a fost dresat.

  • În spatele oricărei organizații politice există, prin definiție, interese economico-financiare, asta-i definiția politici. Sarcina presei este să arate cu dovezi fără putință de tăgadă, care sunt acele cercuri de interese reprezentate de către forțele politice și care nu vor să le afișeze public. De la „firul ierbii” se observă cât se poate de clar că această coaliție de centru-dreapta reprezintă interesele capitalului străin, iar disensiunile dintre membrii coaliției sunt reflecții ale luptei dintre aceste capitaluri ( american, francez, german, olandez ).

  • Putoare cat mai multa,si indelunga.La USR,nu la PNL,aia vrea Werner.

  • Pai nu i pute lui Werner??? Pai aia si vrea Werner,nu sa puta,sa duhneasca,sa puta de trazneste a descompunere mizeria in sectorul 1,de ce??? Pai duhoarea se duce la USR ,acolo merge mirosul pestilential,mirosul a descompunere,iar in calcului cinic al Wernerului,odata cu mirosul de descompunere,va avea loc si descompunerea USR de care va beneficiaPNL,iar mireasma placuta de primavara va merge la PNl „partidul Sau”(vorbim de preferintele Electoratului Sau,sau electoratul de Dreapta).In rest nu conteaza.Asa ca putoarea pestilentiala este pentru Werner miros de parfum de lavanda fresh.Pentru el si „partidul Sau”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *