Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

După Brexit, cresc taxele pentru studenții europeni din Marea Britanie

Începând de la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană. Acest statut nou aduce schimbări majore în relația dintre Regatul Unit și cetățenii forului comunitar. Schimbările cele mai importante îi vizează pe europenii care doresc să muncească sau să studieze în această țară.

În regatul Unit trăiesc 4 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene, între care și aproximativ 600.000 de cetățeni români. În marea lor majoritate, cetățenii europeni au cerut și primit dreptul de ședere post-Brexit, ceea ce înseamnă că drepturile lor sunt protejate. Situația este, însă, mult diferită pentru cetățenii europeni care vor dori de acum înainte să se mute în Marea Britanie. Cei care doresc să lucrez în Marea Britanie vor avea nevoie de viză. Vizele vor trebui plătite și vor fi acordate în baza unui punctaj care necesită ca aplicantul să aibă o ofertă de muncă de la o firma britanică recunoscută, pe un salariu anual de minim 25.600 de lire, și o bună cunoaștere a limbii engleze. Studenții români și cei europeni care vor să învețe în Marea Britanie începând din următorul an academic vor avea, și ei, nevoie de vize, iar taxele de școlarizare vor fi considerabil mai mari. Până acum, studenții europeni plăteau aceleași taxe de școlarizare ca și colegii lor britanici și aveau acces la credite bancare pentru a-și finanța studiile. Cetățenii Uniunii Europene care vor să viziteze Marea Britanie în scop turistic nu au nevoie de viză dacă șederea lor nu este mai lungă de 6 luni. Persoanelor care au condamnări penale mai mari de un an de închisoare, începând de astăzi, li se poate refuza intrarea în Marea Britanie. (Rador)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *