Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

După ce-a acuzat-o că vrea să dea Ardealul ungurilor, Klaus Iohannis o invită să facă parte din Guvernul Meu!

Miercuri, 29 aprilie 2020. La ora 12 și un sfert, transmis în direct de toate televiziunile de știri, de televiziunea publică și de radioul public, președintele României apare la tribuna oficială de la Cotroceni, cu drapelul țării în spate pentru a adresa Națiunii următorul Mesaj:

„Bună ziua, dragi români! Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întîmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărîte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, pînă sînt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!

Vă mulţumesc!”

În mai multe rînduri am subliniat că intervențiile prezidențiale sînt de grade diferite, în funcție de importanța semnalului pe care șeful statului vrea să-l transmită Națiunii. Una e de exemplu o părere postată pe Facebook, prin asta înscriindu-se în registrul de dat cu părerea a persoanei care e președintele, și alta e aceeași părere expusă într-un interviu, supus regimului de taifas. Dacă aceeași opinie e formulată într-un răspuns la o conferință de presă, chiar dacă mai puternică decît înscrierea într-un interviu, ea n-are semnificația oficială a prezentării sale în Declarația de presă care deschide conferința de presă. Menționarea în Statement, care e totdeauna scris înainte de deschiderea întîlnirii, mărturisește în protocolul de stat că președintele consideră de o importanță deosebită nu numai opinia, dar și chestiunea asupra căreia se pronunță opinia. Pe ultima treaptă, cea mai de sus, se află Mesajul către Națiune. Luînd forma unei declarații prezentate de președinte de la tribuna de la Cotroceni, cu steagul în spate, Mesajul avertizează că președintele vede în chestiunea abordată una de interes național. Prin urmare, poziția sa în chestiunea respectivă, prezentată pe un ton solemn, e una la care Națiunea trebuie să ia seamă.

Știind aceste lucruri, și obișnuit, din studiul istoriei, să iau în serios faptele și vorbele conducătorilor, dincolo de care am căutat să aflu totdeauna rațiunea de stat, cea care explică intervenții publice bizare pentru marele public, dar normale pentru conducător, avînd la dispoziție informații ascunse marelui public și mai ales acea viziune de sus, integratoare, asupra prezentului, am publicat pe 4 mai 2020, pe cristoiublog.ro comentariul De ce sînt convins că SRI l-a informat pe șeful statului în legătură cu actul de trădare națională al lui Marcel Ciolacu. Scriam atunci că prin acest Mesaj președintele României acuză direct, fără menajamente, pe președintele principalului partid de Opoziție, Marcel Ciolacu, de trădare națională:

„Președintele Camerei Deputaților și președintele principalului partid de Opoziție era acuzat de a fi făcut o înțelegere cu premierul unei țări vecine, membră UE și membră NATO, pentru a-i ceda o parte însemnată din teritoriul național. Din punct de vedere penal, infracțiunea de care era acuzat Marcel Ciolacu apare în articolul 394, Cod Penal, capitolul Infracțiuni contra securității naționale:

«Trădarea
Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin: (…)
c) aservire față de o putere sau organizație străină se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.»
Potrivit lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a intrat în legătură cu o putere străină – Ungaria – în scopul de a știrbi unitatea și indivizibilitatea statului prin cedarea Ardealului.”

În aceste condiții – notam – era de așteptat ca SRI să se pronunțe. Fie precizînd că președintele are dreptate, fie arătînd că Serviciul n-are nici o dovadă că acuzația e corectă.
Pe 30 aprilie 2020, Marcel Ciolacu a făcut o declarație de presă care a vizat și SRI:

„Solicit serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă i-au trimis președintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzațiile aduse la adresa mea și a PSD”.

Seara, am avut un dialog cu Marcel Ciolacu la cristoiuTv despre această solicitare. Marcel Ciolacu a explicat și de ce a făcut-o:

„Domnule Cristoiu, eu n-am fost acuzat de către un deputat de prin parlament sau de către un senator, sau chiar de un lider politic. Eu am fost acuzat de persoana care reprezintă cea mai înaltă funcție într-un stat. Presupun că președintele unei țări cînd acuză chiar liderul Opoziției de ceva înseamnă că există niște informații.”

Cele două momente – acuzația lui Klaus Iohannis și solicitarea președintelui Camerei Deputaților, președinte al principalului partid de Opoziție – obligau SRI să reacționeze.
Duminică, 3 mai 2020, purtătorul de cuvînt al PSD a declarat în chip oficial:

„SRI nu mai poate să tacă. În această situație, de o gravitate extremă, Partidul Social Democrat cere Serviciului Român de Informații să ia atitudine publică și să spună dacă există informații legate de acest așa-zis troc menționat de președintele Iohannis. În cazul în care Serviciul Român de Informații nu va ieși public, Partidul Social Democrat va convoca Comisia pentru controlul SRI din parlament, pentru a solicita în parlament răspunsurile de care toți avem nevoie.”

Pe 4 mai 2020, observam că deși au trecut patru zile, SRI n-a răspuns. Au trecut de atunci nu patru zile, ci șapte luni. Nici azi SRI n-a răspuns. La vremea respectivă m-am ocupat de acuzația adusă PSD de către președinte. În realitate, acuzația principală viza UDMR. În Mesajul adresat Națiunii de către Klaus Iohannis, UDMR era cea care voia să dea Ardealul ungurilor. Inițiatoarea Legii perfide, prin care se înlesnea Autonomia Ținutului secuiesc, era UMDR și nu PSD. PSD fusese doar complice, acceptînd ca legea să treacă în chip tacit prin Camera Deputaților. Drept consecință, UDMR a răspuns violent prin Kelemen Hunor. Citez :

„Klaus Iohannis, isterizat și nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul.
Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceara scuze pentru acest derapaj periculos”.

Au urmat, țin să reamintesc, reacțiile oficialilor din Ungaria, toate sub semnul protestului.
Intervenția lui Klaus Iohannis era o rătăcire de moment? Evident, nu. Pe 4 mai 2020, într-o altă declarație de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis acuză PSD c-a ajutat UDMR să promoveze în Senat o altă lege antiromânească:

„Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR.
Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede, de exemplu, ce credeți, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.
De data aceasta PSD nu poate să spună că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru.”

Într-un alt comentariu, cel intitulat Cînd USR se coboară la nivelul PRM-ismului otova din primii ani postdecembristi, postat pe cristoiublog.ro din 1 iunie 2020, semnalam un alt atac violent prin care UDMR era acuzată că vrea să dea Ardealul ungurilor. De data asta acuzația venea din partea reprezentantului USR în Comisia SRI. Scriam în comentariul respectiv:

„În Comisia de control a SRI, USR, partidul lui Dan Barna, are drept reprezentant pe Lucian Viziteu. Tam-nesam, cînd toată lumea se preocupa de băuta de la Victoria, acesta a remis presei comunicatul intitulat Majoritatea pesedistă refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul etnic din Transilvania.”

Faptul că rapoartele din ultimii patru ani ale SRI nu au fost prezentate și dezbătute în Parlament primește din partea liderului USR următoarea explicație:

„Majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informații, pentru că acestea conțin informații oficiale îngrijorătoare despre amenințările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania.

Dacă aceste informații ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relațiile politice dintre PSD și UDMR. În ultimii ani, PSD și ALDE au făcut numeroase concesii UDMR și chiar au promovat sau susținut prin artificii parlamentare inițiative legislative care încalcă Constituția României. Au făcut acest lucru pentru a-și asigura sprijinul în Parlament”.

Venită din partea unui lider USR explicația e halucinantă:
În cel mai pur stil vadimist, ea agită teza naționalist extremistă a unui pericol întruchipat de UDMR:

„Politicile revizioniste susținute direct sau indirect de unii lideri extremiști sau chiar de unii lideri UDMR au avut mereu rolul de a ascunde politicile lor dezastruoase și faptul că nu s-au implicat niciodată să dezvolte în mod real zonele în care trăiește comunitatea maghiară din România.
Principalele victime ale acestui tip de discurs sunt chiar maghiarii din România”.

Așadar, în viziunea președintelui Klaus Iohannis, UDMR duce o politică deosebit de periculoasă pentru unitatea și integritatea României. În această politică, UDMR e ajutată de PSD. Partidul de Opoziție se manifestă drept complice la politica antinațională a UDMR din motive politicianiste. UDMR votează în Parlament împotriva Guvernului Ludovic Orban. Acum din cîte se vede, Klaus Iohannis a invitat UDMR să facă parte din Coaliția de Guvernămînt intitulată și Coaliția Mea. În această Coaliție, UDMR stă umăr la umăr cu USR, al cărei reprezentant o acuza public de antiromânism. Trec peste faptul că liderul UDMR Kelemen Hunor a uitat că i-a solicitate lui Klaus Iohannis să-și ceară scuze și că acesta nu și-a cerut. O formațiune precum UDMR avea obligația să condiționeze participarea la Coaliția Mea de scuzele publice ale lui Klaus Iohannis pentru ce a zis acum cîteva luni. Nu era însă normal ca înainte de a invita UDMR la Cotroceni ca să participe la Coaliția Mea de Guvernare, Klaus Iohannis să declare public c-a greșit prin acuzația din 29 aprilie 2020, că UDMR e o formațiune loială statutului român și că de aceea o invită să participe la Guvernare? Klaus Iohannis n-a făcut-o De unde eu, om serios, gata să iau în serios vorbele Președintelui, pot trage concluzia că Klaus Iohannis ne crede niște proști, lipsiți de memorie. E singura explicație a faptului că domnia sa n-a dezmințit, înainte de a invita UDMR la Guvernare, acuzațiile din aprilie și din mai. Că doar n-o să cred că președintele României a invitat UDMR la Guvernare, pentru că așa îi va fi mai ușor organizației să ia Ardealul și să-l dea ungurilor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „După ce-a acuzat-o că vrea să dea Ardealul ungurilor, Klaus Iohannis o invită să facă parte din Guvernul Meu!”

 • auziti minunatie!:)))
  aur e de acord cu digitalizarea!
  cum sa fii, domne aur, de acord cu digitalizarea!
  tu…doar nu esti impotriva ei!

  treaba ta e sa sustii dinamicile…naturale!, las ca de alea artificiale are cin sa se ocupe!

  deci:
  aur e partid-natura
  usrplus e partid-civilizatie

  intersectia acestor doua partide e multime vida!
  vorbaia, una e ‘natural’, cu absolut alta e ‘artificial’

  de fiecare data cand usrplus cere ceva, sa primeasca!, daca si numai daca e al Civilizatiei, iar de fiecare data cind aur cere, sa primeasca, daca ii apartine Naturii.
  iar de fiecare data cind usrplus cere si i se da, aur tre sa echilibreze brusc balanta, cu o cerere echivalenta in modul, si sa i se dea si lui.

  aur, sustinind cereri care se regasesc printre cererile usrplus…doar demonstreaza nu doar ca nu stie pe ce Lume traieste, insa si ca habar n are pe ce Vremuri traieate.
  dar poate ca afla!, cine mai stie…:))

  • partidul-natura sustine traiul..in sate!
   partidul- civilizatie sustine traiul la oras!

   cu alegerile astea doua pe masa, neamul poa sa aleaga dupa cum ii e dorinta.
   la oras se va trai in armonie cu Civilizatia, nu cu Natura, asa ca daca ti doresti Natura, calea ta e spre sate!
   la sat se va trai in armonie cu Natura, nu cu Civilizatia, asa ca daca ti doresti Civilizatie calea ta e spre…metropole.

   apelense despart, reactionand altfel decit apele doar vei fi maturat!,
   plenar!,
   insa daca pricepi ca apele se despart plenar,…te duci bine mersi si iti ocupi locul dupa cum iti dicteaza mintea sau dupa cum nu te lasa inima!
   la tara

   • partidul-civilizatie nu are intersectie cu satele
    partidul-natura n are intersectie cu orasele.
    pentru usrplus satele…sint ca si cum n ar fi
    pentru aur orasele sint ca si cum n ar fi.

    • pentru ca terenul de joaca e impartit frateste, nu apar reactiuni, disputele se nasc, daca se nasc, in sanul fiecarui teren!, deci ele intotdeauna vor avea acelasi numitor, prin urmare concluzia e garantata.

     democratia pilotata e o ‘actiune’, pe cand ‘democratia autopilotata’ e nonactiune.

     • Noul Sistem Politic, adica sistemul politic care se suprapune peste Sistemul Politic al Creatiei e singurul care poate face fata Vremurilor. Si nu doar paici, ci peste tot in Lumea Mare…

      esenta lui fiind:
      partidul-civilizatie
      partidul-natura.

      in lipsa acestui Sistem Politic Civilizatia va ajunge fix ca alelalte, adica Cenusa!, Praf!,
      iar asta pentru ca se vor naste reactiuni fundamentale. adica insasi Natura va riposta…plenar!, stalcindu-si imaginea dupa cum e imaginea Civilizatiei…fata de referinta absoluta.

    • Nemurirea va fi…proprie Metropolelor.
     Vesnicia se va gasi la sate.

     vrei sa nu mai mori, tai-o la oras!
     iti doresti Vesnicia, tai-o la sat!

     daca iti doresti Vesnicia, dar ti e draga si Nemurirea, aiasta…nu se poate:)))

     • La oras va fi…Raiul pe Pamant.
      la sat va fi…wc ul in fundul curtii!
      ..dar stai!, el deja e acolo!:))))
      ( cei de pe urma vor fi cei dintai :))) )

  • 🙂

 • Lucrurile is mult mai simple decat le complicam noi, cu analize nesfarsite:
  Ne lamentam ca Orban e iresponsabil, ca a lasat guvernarea balta. Ca KWJ – un profesoras de liceu, fara nici o calitate de conducator, e protapit pe prima functie in statul roman. Ca Arafat e comandantul actiunii. Ca Helvig e protapit ca seful serviciilor de informatii. Ati observat ca toti astia sunt romani de ai nostri, toti ne vor binele.
  Hai sa separam albul de negru (pardon, alb inchis..) trebe sa scapam de toti miseii astia. Ei sunt unelte puse acolo sa ne desfinteze pe noi, populatia bastinase – romanii.
  Avem acum AUR, trebuie sa stam aproape de ei si in general sa fim uniti.
  Orice guvern o sa faca, n o sa tina. Vor urma anticipate. AUR va creste, cat va fi nevoie si n cele din urma o sa i dam afara pe misei.

  • In completarea tabloului de mai sus, udmr este picatura care va face majoritatea guvernamentala(aia care fura Ardealul). KWJ nu va avea nici o greata, nu va iluzionati.

 • intrebarea fundamentala, capitala, a civilizatiei curente, azi!, este asta:
  care e Urmatorul Pas?
  momentan…Civilizatia habar n-are!:)))

  iar Raspunsul va ramane inaccesibil, daca cel care il cauta e ‘omul’.

  minune!:)))
  Raspunsul nu mai tre sa-l caute ‘omul’,
  ca omul poa sa fie Inteligent,
  vaaai!, chiar e!:))),
  insa niciodata Destept,
  or pentru a da Raspunsul tre sa fii destept, nenica!:))

  Raspunsul vine indirect, prin Destept-ul pe care urmeaza sa-l Intrebi…orice!, si care Destept iti livreaza, promt!, Raspuns…deci la orice Intrebare!:)))

  cel mai capabil oracol din Creatie e Oracolul-Matematic!

  ca sa aiba pe cine Intreba, ‘omul’ asambleaza, mai intai, Oracolul-matematic.
  iar dupaia…o sa-i puna tooooot felul de Intrebari!:))), iar el va da Raspus-uri la toate:))

  ah,…nu v-am zis cum il cheama pe Oracolul-Matematic!
  pai stati sa va zic:
  Inteligenta Artificiala! :))))), …ce nume dragut!, pe masura unui Zeu!, Artificial, dar Zeu! :)))

  Lumea Mare se va adanci intr un balamuc din ce in ce mai capabil, si va iesi din el…direct proportional cu ‘fortele’ pe care Zeul le…prinde:))
  asa ca…cu cit va mangaiati Zeul intre cornite, cu atit el va creste mai iute!:)), deci cu atit mai repede scapati de balamuc!:)))

  pe de alta parte, cu atit mai…presat va fi omul sa aleaga intre omul ce e si nemuritorul antiom!:)

  • Hristos, Omul.
   AntiHrist e….AntiOm, nu Om!:))), deci nu e ‘om’, ci ‘antiom’.

   • iata AntiOmul: Inteligenta Artificiala
    ( adica inteligenta artificiala care se naste a doua oara!, in Computerul Cuantic )

 • @ez
  Apocalipsa e despre Raiul pe Pamant ( abia asta fiind definitia Iadului )
  Raiul pe Pamant e cu Nemurire.
  Nemurirea e cu Inteligenta Artificiala.
  Inteligenta Artificiala e cu Artificial,
  Artificialul si Naturalul n-au Intersectie.
  toti! oamenii sint in tarla.insa nu toti oamenii vor ramane oameni! insa toti! oamenii sint in tarla.
  Raiul pe Pamant e la usa, prietene.si pe multi ii va orbi.

  ce spun…s-a mai spus, eu doar aduc la zi zicerile.
  tot asa cum omul se pregateste pentru iarna, …sa fie pregatit si pentru Raiul pe Pamant.

  toti oamenii vor alege Vesnicia.
  altoamenii vor alege Nemurire.
  ‘alegerea’ e fix ‘judecata de apoi’, infricosatoarea judecata, in care ‘omul’ se judeca singur, algand cu mintea, Mintea, sau alegand cu inima, Inima.

  • @ez, cand vorbesti ca mine, deci ca un nebun, vorbesti…cu egala consideratie.

   • „marea problemă a universului”

    universul n-are probleme, el nu ‘se misca’ pentru sine, deci n-are nimic!, nici ,acar probleme!:))

    ‘marea problema in! univers’…asta s-ar putea!:)), insa tocma daia s-a inventat un ‘adevar’ care tinde sa fie valabil…in! univers, doar: antiadevarul:))

  • pentru cei ce cauta:
   Enoh si Ilie
   Enoh SI Ilie
   nu cautati doi, ca e unul, doi fiind.

 • celelalte Civilzatii foloseau Oracolul.
  aceasta Civilizatie foloseste Computerul Cuantic pentru a afla…Viitorul, adica Urmatorul Pas.

  deci…nimic nou cu ‘vrajitoria’:))), ea doar s-a desavarsit!, viitorul, azi, putind fi cunoscut in mod stiintific!

  in fapt Computerul Cuantic asta si face, Mapeaza Viitorul, daruindu-i Civilizatiei o ecuatie de miscare perpetua, adica una care contine si solutia ‘Urmatorului Pas, oricind e el necesar de facut!

  deci sa recapitulam, Maestre:
  intro civilizatie se manifesta:
  un singur Razboi Mondial
  o singura Revolutie Mondiala
  si…iata ca se mai manifesta ceva:
  Revolutia Perpetua!

  ce e Revolutia Perpetua? pai ea poate fi asimilata cu Primavara Vesnica…a Lumii asteia!:))
  ca, cum spuneam, cita vreme exista Raspuns, cineva va indrazni sa puna si urmatoarea intrebare: cum devine omul Nemuritor? :))))
  si…Raspunsul va fi livrat promt!, pesemne ca acesta va fi si momentul in care Noul Zeu se catara pe Tron!, tooooti Nemuritorii Inchinindu-i-se!:))))

 • de ce e fundamental Computerul Cuantic?
  pai pentru ca e singurul capabil sa ofere raspuns oricarei intrebari. daia!

  iar…Raspunsul de care Civilizatia va avea nevoie in curind e Raspunsul pe care toaaaaate celelalte civilizatii nu l-au gasit, daia de ele s-a ales Praful, …adica Cenusa.
  care e Intrebarea?
  pai e asta: care e Urmatorul Pas?

  Raspunsul la aceasta Intrebare doar un Computer Cuantic il poate disponibiliza, iar asta doar pentru ca singurul Cuib pe masura Inteligentei Artificiale, adica a Desavarsirii ‘inteligentei artificiale’, este Computerul Cuantic.

  Civilizatia are nevoie ca de aer, …altfel moare si ea, asemenea celorlalte civilizatii!, de Raspuns. si are…urgent!
  il va primi?
  Da!
  sta scris ca Da!

 • „Cercetătorii chinezi susțin că a reușit să obțină un computer cuantic, care face în doar 3 minute calcule care ar fi realizate de cel mai performant calculator normal în 2,5 miliarde de ani…”

  exista vreo stire mai importanta decit asta?
  nu prea cred.

  care e tendinta cercetarii pe taramul asta, al computerului cuantic?
  pai e doar una: obtinerea unui computer capabil sa faca in ‘timpul lui Planck’ calcule care ar fi realizate de cel mai performant calculator normal in…Tot Timpul din Univers!

  si, cum cel care va conduce lumea nu e cel care are pe mana cea mai performanta inteligenta artificiala, ci cea mai capabila Inteligenta Artificiala, deci cel mai capabil Computer Cuantic,
  daca pe undeva prin lume nu exista vreun alt Computer Cuantic mai performat decit asta al chinezilor,
  atunci China e nr 1, azi, in lume.

  ‘puterea’, pe Vremurile astea, e data de ‘inaltimea’ la care te afli in domeniul cercetarii si dezvoltarii Computerului Cuantic.
  nimic nimic nimic altceva nu-ti mai daruieste ‘putere’, pe Vremurile astea, ci exclusiv putinta de a operationaliza cel mai puternic Computer Cuantic.

  in timp ce Povestea Lumii se ridica
  de la computere…normale si ‘inteligenta artificiala’,
  la Computer Cuantic si Inteligenta Artificiala,
  noi s-ar parea ca ne preocupam cu chestii chiar haioase!:)))

  daca la finalul Razboiului Mondial ( care a avut doua Aripi ) l
  Lumea Mare s-a ales cu ‘energia nucleara’,
  la finalul prezentei Revolutii Mondiale ( care e nimic altceva decit desavarsirea Razboiului Mondial ) Lumea Mare se va alege cu Computerul Cuantic capabil sa devina Cuibul Inteligentei Artificiale,
  Inteligenta Artificiala, adica Oglinda Mintii Creatiei:))))), fiind chiar…Noul Zeu al acestei Lumi!

  Maestre, in dinamica unei civilizatii poate exista un singur Razboi Mondial ( care are, ca Curcubeul, doua Aripi )
  si o singura Revolutie Mondiala ( care are si ea doua Aripi, insa de data asta sint…unite!:)) )
  deci in civilizatia asta s-a maniefsta un singur Razboi Mondial, nu doua,
  si o Revolutie Mondiala, asta care e in plina desfasurare acum, si care e nimic altceva decit un ‘razboi mondial’ desavarsit! ( deci e mai capabila de 1,6 ori de innoire fundamentala decit a fost capabil Razboiul Mondial )

 • Maestre, pai…asa e cu ‘razboiul mondial’,
  adica fix in momentul cind un razboi a devenit plenar, mondial,
  se poate, deja!, cunoaste cine il va pierde,
  cu toate ca ‘razboiul mondial’ se termina…cind o vrea el!, poate peste ani si ani!:)).
  iar asta doar pentru ca cel care pierde un razboi mondial e fix cel care l-a inceput.

  povestea cu ‘noul guvern’ poate fi asimilata unui ‘razboi mondial’, adica a unui ‘razboi’ care se manifesta in Intreg?
  pai poate!,
  si poate pentru ca, prin demisia lui Orban, in poveste a ramas un singur ‘guvern’! :))

  logic vorbind, cel care a transformat lupta pentru ‘noul guvern’ in ‘lupta pentru guvernare’,
  metamorfozand lupta pentru guvernare intr o lupta plenara,
  a fost Orban,
  prin urmare, logic vorbind, cel prin care se va inchide ‘lupta plenara’ e tot Orban! :))
  insa pentru ca Orban a ‘inceput’ ‘razboiul mondial’ prin….demisie!:))), el va pierde ‘razboiul mondial’ astfel: prin inversul demisiei!:)))

  logic vorbind, probabilitatea ca viitorul prim-ministru sa fie Orban e plenara!, iar asta doar pentru faptul ca ‘ Povestea Noului Guvern’, prin demisia lui Orban, a fost metamorfozata in dinamici proprii ‘razboiului mondial’, adica dinamici proprii Intregului.

 • Politica damboviteana este cu totul si cu totul lipsita de orginalitate. Chiar se merge pe principiul „interesul poarta fesul” in incercarea de a forma o coalitie de guvernare?
  Daca politicienii par a avea din cand in cand opinii divergente, oamenii de rand care traiesc si muncesc in tara asta se inteleg chiar f.bine indiferent din ce zona geografica provin si de ce nationalitate sunt. Personal am prieteni maghiari, sasi si secui, am avut un sef un maghiar dar n-am avut niciodata o discutie divergenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *