Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

După ce l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca să cîștige timp, Klaus Iohannis apelează la Pandemie. Tot ca să cîștige timp

Marți, 19 octombrie 2021, a fost pusă în circulație știrea (din surse, evident) potrivit căreia Klaus Iohannis i-a cerut vineri, 15 octombrie 2021 lui Florin Cîțu să renunțe la postul de premier. Florin Cîțu ar fi refuzat. Drept urmare, Klaus Iohannis e supărat rău pe Florin Cîțu. Știrea ar proveni de la lideri liberali care ar fi avut vineri o întîlnire cu președintele. Din start am privit știrea cu suspiciune. Prea semăna cu informațiile despre Supărarea lui Carol I pe Ion C. Brătianu născocite de Caracudi al lui Caragiale pe o bancă din Cișmigiu.

Comparația cu știrile date de Caracudi se justifică și prin invocarea sursei. Informația a fost publicată pe doar pe cîteva site-uri (mai nou anti-Iohannis) prin invocarea Sursei – oameni din conducerea PNL. Toate aceste site-uri postează informația marți în jurul orei 15. Ca și cum toate site-urile ar fi avut acces direct abia marți la ce s-a discutat vineri la PNL. Un site reproduce chiar un dialog (cu ghilimele) care ar fi avut loc între Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Mai ceva decît Caracudi care descria cum l-a umilit Carol pe Vizir.

Suspiciunea a fost adîncită și de diferența de timp. Întîlnirea a avut loc vineri, 15 octombrie 2021, dar gurile surselor liberale s-au deschis de abia marți, 19 octombrie 2021, după prînz. De regulă, cînd un ziar are surse temeinice într-un partid, află ce s-a discutat într-o ședință secretă la cinci minute după încheierea respectivei ședințe Și publică imediat informația, de regulă în exclusivitate. Nu degeaba există WhatsApp, cu faima că dialogurile nu pot fi interceptate. Experiența mea de peste 30 de ani de Istoric al clipei mi-a spus însă că informația trebuie luată în serios. E genul de informație care nu se obține, ci se primește, pentru ca publicarea ei să joace rolul unui test sau a unei pregătiri a terenului sau, pur și simplu, al unei diversiuni. În astfel de cazuri se pune imediat întrebarea:
Cine a avut interesul ca această informație să fie plasată în presă (de fapt într-o anumită parte a presei, care se pretează la astfel de jocuri)?

N-are importanță dacă e adevărată sau nu. Are importanță cine a plasat-o și de ce a apărut marți, 19 octombrie 2021, și nu, de exemplu, luni, 18 octombrie 2021, mirare normală cîtă vreme cearta s-ar fi petrecut vineri, 15 octombrie 2021.

Nu cred că e vorba de un copy-paste realizat de anumite site-uri. Dacă ar fi fost ar fi fost publicată de întreaga presă. Nu cred nici că ne aflăm în fața unei intoxicări. Cred că e vorba de o informație plasată de aceeași forță doar anumitor publicații. Mai precis acelor publicații care au acceptat să facă un anume joc, fără nici o legătura cu presa. Dacă luăm în calcul momentul publicării, vom putea crede că el a fost ales dinadins înaintea Declarației de presă de la Cotroceni, dar după ce Klaus Iohannis a anunțat ora Declarației de presă și anume la ora 14.30. Nu-i exclus ca mulți cetățeni să se întrebe ce m-a apucat de pierd timpul cu o asemenea analiză? Le răspund că nu de puține ori deslușirea unui eveniment stă în atenția dată unor fapte aparent mărunte. N-aș fi făcut acest efort dacă nu m-ar fi surprins bizareria unei informații date doar de cîteva site-uri despre un moment petrecut vineri, altfel spus, cu aproape cinci zile în urmă. Forțele care ar fi putut livra anumitor site-uri informația sînt:

  • 1) Administrația prezidențială. Cu scopul de a pregăti terenul pentru o delimitare de Florin Cîțu în Declarația de presă de la ora 18.15.
  • 2) Echipa care l-a susținut pînă acum pe Florin Cîțu (Rareș Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu) pentru a-l convinge pe Florin Cîțu ca la ședința BPN în vederea mergerii la consultările de la Cotroceni (după căderea Guvernului Cioloș) să renunțe la candidatura la funcția de premier.
  • 3) USR, pentru a vedea dacă în Declarația de la 18 se delimitează de Florin Cîțu.
  • 4) Ludovic Orban, pentru a-i da șah lui Klaus Iohannis, obligîndu-l să reacționeze la informația din presă.

Declarația de presă a președintelui n-a trădat nici cea mai mică supărare pe Florin Cîțu. Despre cum s-a ajuns la ceea ce chiar el însuși consideră Tragedie națională, Klaus Iohannis a zis:

„Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.
Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit pînă acum.”

Oricît de inteligenți am fi nu cred c-am putea descoperi în acest text vreo critică la adresa premierului, nici măcar sub forma unei aluzii. După prezentarea dramatică, sub forma unei proze ieftine, a situației din România, Klaus Iohannis pare prea binevoitor cu factorii responsabili („cauzele sînt multiple, nu e momentul să arătăm cine și ce a greșit”) pentru a deosebi în luarea sa de poziție vreo atitudine critică față de premier. Dimpotrivă, formulări precum „din păcate”, „este alarmantă” „nu lipsită de responsabilitate din partea autorităților” (care?) trădează o vizibilă preocupare de a nu se înțelege că se referă la Florin Cîțu.
Informația nu vine de la Administrația prezidențială.

Dacă vine de la Ludovic Orban, ea și-a făcut efectul.
Dacă vine de la USR, atunci slabă speranță că președintele să-și ia mîna de pe Florin Cîțu.
Și cînd spun asta nu mă refer la evitarea oricărei referiri la responsabilitatea premierului, ci la formularea:

„Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decît să o depășim.
Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.

Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.”

Miercuri, 20 octombrie 2021 la ora 10, va începe în Parlament votul privind Guvernul Cioloș.
Toate datele spun că Guvernul nu va fi investit.
Ar fi normal ca după-amiază Klaus Iohannis să anunțe convocarea partidelor la consultări.
Declarația de presă de marți, 19 octombrie 2021 ne sugerează că așa ceva nu se va întîmpla.

„Orice alte teme trec în plan secund”.
Tema consultărilor trece și ea în plan secund.
Potrivit președintelui, a cere consultări cît mai grabnice ar însemna o iresponsabilitate.

Președintele a anunțat pentru miercuri, 20 octombrie 2021, o ședință cu toți factorii guvernamentali implicați în gestionarea Pandemiei. Ședința nu se poate desfășura în timpul votului din Parlament. Ea va avea loc după vot. În cadrul ei se vor lua măsuri răsunătoare, de maxim interes pentru marele public.
Klaus Iohannis le va prezenta națiunii apoi națiunii.
Cine să se mai întrebe:
Dar consultările?

După ce l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca să cîștige timp, Klaus Iohannis apelează la Pandemie. Tot ca să cîștige timp.
Și, mai ales, cine să mai aibă curaj de la USR să spună că nu acceptă să intre într-un Guvern condus de Florin Cîțu?

După tabloul prezentat de Klaus Iohannis cei care susțin asta ar putea fi aruncați la leii oprobiului public.
Țara moare și ei refuză guvernarea, pentru că sînt supărați pe Florin Cîțu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „După ce l-a desemnat pe Dacian Cioloș ca să cîștige timp, Klaus Iohannis apelează la Pandemie. Tot ca să cîștige timp”

  • Maestre ,lasati-va de povesti lungi si plictisitoare,peste Romania se asaza o dictatura neagra si urata,presa deja s-a aliniat si inchide gura oricarei opinii contra regimului si a dictaturii covid.Stiti despre ce vorbesc ,colegul dvs Nistorescu deja s-a conformat.Presa incepe sa o ia pe acelasi drum periculos ca si regimul lui Johannis.Chiar cu pretul disparitiei.Liderii de opinie cred ca le raman banii.Gresita opinie,in lagare nu ai ce face cu ei.Nici macar dvs,ziaristii batrani si cu experienta nu ati invatat nimic din istorie.

  • Parcă trăim în lumi diferite: politicienii în lumea lor, luptându-se pentru putere, iar noi, ceilalți, în lumea noastră, luptându-ne cu sărăcia și cu bolile. Politicienii români au rupt pur si simplu legătura cu populația care i-a votat.

  • Ce conteaza? In tara lui Papura Voda tampitii vor incerca mereu sa obtina rezultate diferite folosind iar si iar aceleasi metode. Hai cu lock-down-u’, macar 2 ani, ca sa ne sature!

  • Mda, sa fii presedinte la putere, sa ai toate butoanele in posesia ta si apoi sa vii sa te plangi de „situatia dramatica” in care se afla tara este culmea nesimtirii. Si la fel si pentru USR, dupa ce n-ai facut NIMIC timp de un an in ministere cheie, sa spui ca ai un plan de a scoate tara din criza (pe alocuri cu aceeasi ministri) este de un tupeu incredibil.
    Probabil si in 2024, dupa inca 3 ani de catastrofe, vor candida cu acelasi slogan: „A venit momentul schimbarii”.
    Si da, probabil tot PSD va fi de vina si atunci pentru situatia dezastruoasa a tarii.

  • Dacă i-ați fi citit cărțile – eu am făcut-o din curiozitate – ați fi văzut că discursul de ieri e în același calapod cu cel din cele două maculaturi scrise când nu era pandemie! Ăsta-i nivelul omului și mai sus de atât nu poate! Îi ajustează vreunul textele, dar doar de greșeli gramaticale, nu le modifică esența. Mi s-a făcut greață de-a binelea când, spre final, înainte de a se adresa cu ”Dragi români….”, și-a aranjat teatral masca făcând pauză adâncă. Cred că momentul era trecut c-un desen vizibil pe prompter, ca să nu uite! Un penibil! Dar, vorba lui Mircea Badea: așa îi trebuie acestui popor care, c-o inconștiență criminală, a propulsat acest ins într-un asemenea post, chiar de două ori!

  • Ciolacu ar acepta un guvern de iarnă condus de Cîţu sau de UDMR. N-are decât de câştigat criticându-l.

  • Klaus Iohannis..hahaha…mai are 3 x ani de mandat, daca PSD vrea il suspenda si apoi il vor demite…stapinii lui de afara, care platesc la item infaptuit/checked, vad ca e ineficient…e timpul sa il schimbe…acum Citu e pres PNL..de ce nu i-ar da cu flit?..el are viata politica in el, de la stapinii externi, plus ca stie ceva finante…e mai util decit Iohannis…imi place analiza dlui Cristoiu, insa nici macar el, cu toti informatorii lui din servicii, nu stie cert ce va urma…si mai zice lumea ca nu e democratie in Romania…hahaha

  • un guvern care are mandat exclusiv pe perioada crizei este tot una cu un guvern care are mandat pina cam…prin 2026:))
    e ceva!:)
    cele patru crize care se maniefsta acum doar se vor adanci,
    alte sisteme vor intra in criza fundamentala.
    la un moment dat sistemele sociale vor fi toate in criza fundamentala, in frunte cu sistemul politic, in care nici tipenie de om nu va mai avea incredere.

  • Domnule Cristoiu,
    După ce am auzit ieri, încerc să păstrez un limbaj decent, din respect pentru dumneavoastră. Cred că am asistat cu toții, la unul dintre cele mai mizerabile discursuri din istorie într-un moment de cumpănă, într-o situație dificilă. Situația creată tot de cel care umezea ochii, precum la Nicolae Labiș. Și aici intră tot ce înseamnă lideri, militari, regi, împărați, președinți, etc. Hai să zicem, cu indulgență, că un asemenea discurs, cu un asemenea limbaj ar fi avut trecere la cineva cu carismă, la cineva care electrizează masele doar prin simpla lui prezență, o personalitate covărșitoare. Or, Iohannis are carisma unui trunchi putred. Este de netolerat și de neacceptat așa un discurs lacrimogen, de o platitudine fără margini. Mai trebuia să amintescă de Mărăști, Mărășești și Oituz. Nu doar că nu ne raliază, dar ne umplem și mai tare de ură și de dispreț față de el și față de restul politicienilor. Vedeți, asta nu a înțeles președintele si clasa politică, printre multe altele. Dacă ar fi să aleg între dizgrație și dispreț, aș prefera să trec drept răufăcător decât un prost în ochii oamenilor. Iohannis își înșală cumpărătorul. El cere, știind că nu poate să ofere nimic la schimb. Stalin își împușca consilierii. Cum era ca Stalin să se smiorcăie, când au căzut frontierele. Sovietici au pierdut peste 6000 de tancuri doar la Minsk și Smolensk, în iulie 1941. Au pierdut 1,5 milioane de oameni, doar în primele două săptămâni de la invazia germană. Cum era ca Napoleon să se lamenteze la Berezina, prins ca într-un clește din trei părți. Cum era ca gen. Constantin Prezan, șef al Marelui Cartier General, să înceapă să plângă toți morții,la vizitele pe front. Să înceapă să arunce cu acuze, când tot ei, militarii și politicienii, erau vinovați de situația dezastruoasă în care se afla armata română. Iohannis și cu gașca lui, erau în vară precum România după cel de-al doilea război balcanic. Au căzut într-o stare de beatitudine, vaccinarea a fost un succes, pandemia înfrântă și nici un val patru nu se întrezărea la orizont. Așa au zis și în vara lui 1913. Mamă, mamă, ce armată avem. Puternică și bine echipată și nici un confinct nu se prevedea. Deși adevărul era exact invers.
    Într-o atare situație, un LIDER nu poate da senzația unei muieri bătute de soț și aruncată în stradă cu copiii, chiar dacă liderul respectiv este o femeie.
    Zoe! Zoe! fii bărbată..
    Margaret Thatcher nu plângea cu muci, ca la Sclava Isaura, când Argentina a ocupat insulele Falkland. Iohannis s-a comportat exact precum Greta Thunberg. El a părut o pensionară, cu o plasă de rafie goală în mână, învinsă de sistem. Klaus Iohannis și-a cam spus ultimul cuvânt și trebuie să dispară în Cloaca Maxima a istoriei. Nu doar că nu poate ajuta cu nimic, dar este ca o piatră de moară legată de piciorul poporului român. Frică și admirație, cea mai puternică combinație din istorie, spre care năzuiesc toți conducătorii. Președintele a fost a fost în cel mai bun caz ridicol. La final a vrut să zică ceva absolut și definitiv, care să intre în istorie, ceva a la Eppur si muove. Rezultatul a fost cel pe care l-am auzit cu toții. E ca și cum Napoleon în Egipt, după ce a zis: „Soldati, din varful acestor piramide va privesc patruzeci de secole de istorie”, brusc se uita la un soldat din primul rând și-i zicea: Vezi cum dai cu sabia! La revedere!

  • Liberalii în frunte cu Cîțu vor fi menținuți la guvernare.
    Interesele sunt enorme, cineva trebuie să stoarcă bine România.
    Nu degeaba s-au liberalizat prețurile înainte cu șase luni, se fac afaceri de miliarde de euro din prețurile la energie.
    Evident că politicieniii liberali sunt mână în mână cu firmele care dețin producerea și rețelele de distribuție adik Germania, Italia și Franța și jefuiesc împreună cu ei.
    Iohannis este implicat în asta, el mereu s-a situat de partea intereselor firmelor străine.
    În mod sigur el a dat ordin ca justiția să nu intre pe fir, altfel justiția ar trebui să ia urma banilor scoși în diferite moduri din România.
    Și evident, SRI stă și asistă la jaf, ordin de la Iohannis.
    În România NU mai avem instituții libere, nici DIICOT, nici SRI, nici SIE, nimic.
    Haaa, haaa, ăștia de la SIE au un motto – „Punem ţara înainte de orice”, iar ăia de la SRI – „Patria a priori”.
    Pe bune mai băieți? nu cumva e Iohannis și ai lui e „a priori”!?

  • Domnule Cristoiu, va respect opinia, dar va rog intelegeti un mic amanunt: pe omu’ de rind il doare fix in pix de ce vrea herr ciolhanis si oricare alt neghiob care se crede politician. Ei pot sa faca si desfaca la scenarii pina crapa,omul de rind e practic prizonierul unor incompetenti si bolnavi mintal. Pandemia nu e din cauza covidului, pandemia reala e nebunia din capu’ clasei conducatoare, o nebunie pt care exista tratament clar, dar cei ce au puterea de a prescrie tratamentul, nu se baga in troaca asta a porcilor. Herr ciolhanis are pe cap UE-ul, asta e ce-l scoate din ale lui. Herr nu se poate concentra la mai multe sarcini de serviciu in acelasi timp.Pur si simplu nu poate.Chestia aia penibila care o facea la Sibiu cind era primar, arata ca nu e sanatos la cap,nu arata nici pe aproape ca ar fin gospodar,organizat sau ca intelege ce face, el vrea sa fie cel care socheaza, care e deasupra tuturor in orice moment. Ca sa lamuresc la ce ma refer cind spun de ce facea pe vremea cind era primar la Sibiu: uitati un exemplu de comportament tembel – cind avea audiente cu oamenii, programul lui arata cam asa – „la ora 9:59 intilnire cu ciobanu Ghita ; la ora 10:11 intilnire cu tzatza Leana’ ora 12:01 masa de prinz; ora 13:21 sedinta cu consilierii’ ora 15:02 partida de tenis cu carmen; ora 17:04 plimbat cu bicicleta” s.a.m.d . Vedeti detaliile alea micute care arata ca omu’ are o problema serioasa in capu’ ala patrat?Spune-i ciobanului Ghita sa fie la intilnirea cu dom’ primar, fix la 9:59, sau tzatza leana fix la ora 10:11…SERIOS?Face pe ocupatul sau vrea sa invete un cioban si-o batrina care n-a trecut de gradinita, ce e aia punctualitate?Omu’ are probleme la mansarda, iar cind il scoti din ale lui, se screme si deabea citeste ce i-au scris trepadusii cu care e inconjurat. UE-ul i-a dat ordine pe care el nu stie cum sa le puna in aplicare. Are nevoie de cacarafat sa spurce mintea unora cum ca trebuie data lege pt vaccinarea obligatorie, are nevoie de doftoru’ cercelus care sa ne convinga ca nu conteaza anticorpii, trebuie facut musai vaccinul, il are pe gheorghita care ia sfaturi de la portughezi (si-a gasit de la cine, macar de-ar fi lucrat o saptamina cu natia asta ca sa inteleaga nivelul de buimaceala si mediocritate din capetele lor de crescatori de vita-de-vie), are un alt latrator de la Aleph news, doftoru’ Tzincu care, fara suparare, numai intreg la cap nu mi se pare ca om… sa mai insir?Herr nu poate fi scos din ale lui, il doare-n pridvor de romani, l-am auzit azi cum citea prost cifrele alea in care se incurca, el n-a inteles nimic din balmajeala ce i-a iesit pe gura, ce crede el ca a inteles omul de rind?Ii spun eu: ca de miine o sa vina iar cu restrictii si abuzuri puse in plan de mai mult timp, dar acum e momentul sa le arunce populatiei dupa ce scenariul cu nr de infectati a functionat asa cum se asteptau…zice el ca „nu mai conteaza a cui vina, trebuie sa salvam vietile romanilor”…Pai nu el e responsabilul sef de situatia tarii si nu ma refer la sceneta covid, ma refer la tot…nu el zicea in MAi ca „am invins pandelia”????Normal ca o taraganeaza cu citzu, pt ca nea citzu e omu’ in care nu poti avea incredere,e santajabil si asta face si citzu la rindu’ lui, shantajeaza pe altii…cu ce? Cu ce rahat de plan au facut ca sa se ajunga la situatia prezenta si sa poate schimba legi, sa poata veni cu abuzuri si mai mari pe care sa le aplice populatiei, nu ca ar fi nevoie, ci pt ca ei pot si vor…nu mai spun ca cei din UE vor fi multumiti de „performanta” conducerii bietei tari numita Romania…Herr nu-l suporta pe ciztu, uitati-va in toate pozele in care apar impreuna, uitati-va la filmari, herr nu suporta pe nimeni…nu trebuia sa fie lasat sa candideze,mai ales ca-n primul mandat n-a facut absolut nimic, a tinut-o dintr-o vacanta in alta, fara pauza,or acum cred ca tot asta face,chiar daca nu se spune public, cred ca el tot din vacanta in vacanta o tine, cu toata pandelia….cind trage de timp, inseamna ca are ceva aranjat pt relaxare, sau se vede cu maharii din UE la un pahar de ceva si isi ia ordinele noi.Sa vedeti pe 20 Octombrie daca n-am dreptate: va veni cu restringeri de drepturi, va forta angajatorii sa-si trimita angajatii la vaccinare , altfel sa-i trimita la plimbare, va incerca un fel de santaj sub forma”populatia trebuie sa inteleaga sa mearga la vaccinare, altfel n-avem de ales, vom schimba legea s vom face vaccinarea obligatorie”, dupa care va trece la fapte,pt ca asta e ordinul din afara…daca Romania schimba legea si face vaccinarea asta aberanta, obligatorie, experimentul celor ce urmaresc situatia covid, e incheiat…Asa rusine n-a patit tara asta niciodata…ca sa ceri ajutor extern ca cica te-a depasit situatia cu covidu’, arata nu doar o naivitate exagerata a autoritatilor, dar arata si mina straina implicata…In’77 nea Nicu a trimis toate ajutoarele strainilor inapoi, toate paturile si ce rahat au trimis strainiii atunci, toate au fost returnate…guvernul de atunci a facut fata peste onorabil intr-o situatie de-un dramatism ce nu poate fi descris. Ba tot pe vremea lui nea Nicu, Romania urma sa primeasca clauza natiunii celei mai favorizate…nea Nicu a refuzat-o, un fel de „sa v-o bagati in cur cu toate aerele voastre de dominatori”…iar azi?O adunatura de oligofreni, o turma de analfabeti,profitori, oportunisti, provinciali de cea mai joasa speta posibila, ne prezinta in lume de parca sintem neajutoratii lumii…Sa le spuna cineva ca alte tari nu dau public ce se intimpla cu situatia covid de exemplu…in alte tari SE MINTE, rata de vaccinare e foarte mica si aici unde traiesc eu, nu e zi sa nu zbiere la radio vaccinare,vaccinare,vaccinare,lumea NU VREA SI PACE, dar nu se face atita tam-tam ca in Romania…se MINTE la greu in Romania si asta ma revolta… niste impostori vor sa schimbe tot si sa puna botnite la oameni, de parca trebuie sa-mi dea voie cacarafat sau un condamnat cum e ciztu, un dement cum e ciolhanis, sa vorbesc si sa-mi impuna ei ce am voie sa spun. Daca nu ar minti in halul in care au facut-o, le-ai da putin credit si le-ai arata intelegere,acum e prea tirziu pt ei, ar trebui sa plece si sa faca loc oamenilor cu mintea nealterata de lacomie…Sa vedeti dupa discursul asta pe care l-a tinut herr azi, cu ce matrapazlicuri impuse de coana ursula si UE-u’ minunat, o sa ne trezim chiar de dimineata…Auzi la ei: au cerut ajutor international, au cerut sa vina nu stiu cine de la OMS,ca cica e normal, e procedura normala ne anunta cacarafat…fir-ar arabetele masii de shmecher si plimbaret…tara s vrea sa stiu pe unde se plimba individul asta si de ce…saptamina trecuta era un articol cum ca as fi salvat un pasager pe o cursa Paris-Bucuresti…Bun, da’ ce cauta la Paris?Asta s eplimba si se plimba dupa care vine si-n stilul lui ghebos, shmecheresc si sigur pe sine, incepe sa dea sfaturi si sa ameninte cu una sau alta…intelege ca traieste in Romania? sau se crede pe undeva printre nisipuri, prin corturi pe undeva…daca are familie bogata, ce Doamne iarta-ma cauta si asta la noi?M-am saturat de sfaturile si minciunile oricui, vreau sa ma lase in pace toti, politicienii si doftoreii binevoitori,daca-s vaccinati sa taca-n pizda masii ca nu-i musca nici un virus de cur…ba mai mutl, ziceu ca acum in toamna ne-a lovit varianta „delta”, da’ vaccinurile cumparate cu miliaonele sint pt varianta anterioara lu’ „delta”…una la mina, a doua…acum doftoreii ingrijorati anunta ca e posibil sa se dezvolte o varianta romaneasca a virusului…ma ce destepti sint toti si cum le place sa faca Romania sa arate in fata lumii…n-au dat unsfantz pe medicamente esentiale, si-i fute grija acum ca se reinventeaza virusu’ si devine romanesc…cine Doamne iarta-ma a adunat bezmeticii astia la un loc?Mai mult…nu ziceau acum doi ani ca varianta originala de virus e cea mai periculoasa, celelalte tulpini care pot aparea ulterior vor fi cu agresivitate redusa/NU EI DOFTOREII ZICEAU ASTA?Acum ce se intimpla?S-a ajuns de la un viru la mega-virus, super-virus, la ce aia masii s-a ajuns?Citeam ca acum citeva zile s-au dus, de la virus bineinteles, mama,tata si fiu, inaceeasi zi, in acelasi spital…Care e probabilitatea ca asa ceva sa se intimple>A investigat cineva cine i- ingrijit pe cei trei> A verificat cineva aparatele alea pe care au fost pusi?A verificat cineva daca tratamentul aplicat a fost corect?Nu cumva e malpraxis?Nu cumva e crima?Cum sa moara trei oameni din aceeasi familie, in aceeasi zi?Mi se pare de domeniul cucului ce se intimpla…inainte sa tot ameninte oamenii sa taca, acesti impostori care se ascund in spatele pozitiilor ocupate, sa faca bine sa nu mai minta in halul inc are o fac, credibilitatea lor e zero. Cit priveste politica herrului in cirdasie cu citzu, domnule cui Doamne iarta-ma ii mai pasa de idiotii astia?Sint atit de penibili, atiti de neghiobi, atit de rupti de realitate ca atunci cind nu vor mai ocupa pozitiile de azi, sa vedeti ce boli o sa-i loveasca s pe astia cind vor fi condamnati la inchisoare…o sa aflam lucruri noi despre durerile de shale ale herrului, dimensiunea foarte redusa a organului elfului citzu, care,apropos, e direct proportionala cu cantitatea de materie cenusie de care dispune…sa vedeti atunci de cite boli o sa se tot vaite…In masa pe gheata cu ratatii astia….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *