Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

După operațiunea „sacii cu voturi”, operațiunea „sacii cu gunoi”!

Nu știu câți dintre locuitorii cu drept de vot din sectorul 1 care, la alegerile locale din 27 septembrie, au pus ștampila pe pătrățelul unde era scris numele doamnei Clotilde Armand și-ar fi putut închipui că atunci când vor merge la parlamentare vor trebui să înoate printre maldărele de gunoaie care zăceau neridicate de ceva vreme și fără să existe speranță că vor dispărea într-un viitor apropiat. Ceea ce, însă, știu este faptul că, deja, a început să își susțină recitativele corul așa-zișilor șocați nevoie mare, cot la cot cu cei care, mai ieri, clamau că nu merg la vot fiindcă nu au pe cine să aleagă. Intonând cu un ipocrit tremolo refrenul: „Vaiii, cine ar fi crezut așa ceva?!”

De parcă nu ar fi fost și oameni de bine care să le atragă atenția să ia  seama cui dau votul. Recunosc, sunt membru al PSD și l-am votat pe Dan Tudorache, dar asta nu înseamnă că nu sunt dispus să ascult și argumentele celor care au ales să o voteze pe doamna Clotilde. Argumente pe care, de altfel, le-am și auzit și care sună ceva în genul: „Domnule, este franțuzoaică, are educație, este elevată și o să facă din sectorul 1 mai ceva decât Micul Paris”. Clișeu mintal colectiv nu prea departe de un alt raționament electoral care ne învăța că de vreme ce este din Hermannstadt și se numește Klaus Werner Iohannis acest domn, odată ajuns președinte, va pune trebile țării într-o ordine pe care numai clasica rigoare germană este în stare să le-o dea. Și uite ce a ieșit!…

Desigur, au fost, încă din primele ore după închiderea urnelor la alegerile locale, foarte aprinse discuții privind nu numai corectitudinea procesului de vot în sine, cât mai ales modul absolut incorect în care au fost păstrați sacii cu voturi. Discuții care nu se duceau doar pe  presupuneri, ci pe probe, pe dovezi, pe imagini luate din mai multe secții de votare. Au fost, de asemenea, și acțiuni în justiție, dar pe care împărțitorii de dreptate le-au respins și lucrurile au rămas cum am vorbit.

Asta nu înseamnă, însă, că vreau să o fac pe doamna Clotilde Armand părtașă și răspunzătoare de mânăriile în urma cărora ocupă acum biroul destinat Primarului sectorului 1 al Bucureștiului. O fac, însă, răspunzătoare și părtașă, alături de funcționărimea din primărie, pentru munții de gunoaie care ne sufocă și ne împut, la propriu, aerul. Ca cetățean al României Europene și, deopotrivă, ca locuitor al sectorului 1, mă interesează foarte puțin spre deloc ce are de împărțit doamna Clotilde cu firma care trebuie să asigure curățenia în sector. Mă interesează și mă supără foarte rău faptul că domnia sa nu  poate sau nu vrea să facă dovada că este un bun gospodar – sau, mă rog, un bun manager-, așa încât până acum să fi ajuns la un acord cu firma respectivă. Mai grav, mă deranjează faptul că domnia sa pur și simplu nu a vrut să discute cu reprezentanții Gărzii de Mediu, veniți special la primărie cu intenția de a debloca impasul. După cum, tot un fapt de maximă gravitate este și că doamna (să-i zicem) primar Clotilde Armand respinge orice sugestie făcută cu bună intenție. Hai, că nu vrea să audă soluția pe care i-a propus-o Gabriela Firea fiindcă, mdeh, vine de la un fost primar PSD al Bucureștilor, asta ar fi o chestie, dar să dai cu tifla și lui Nicușor Dan, primar general al Capitalei ales în numele USR PLUS, asta chiar că întrece orice limită!

Cu exact o săptămână în urmă, răspunzând invitației colegilor de la cristoiublog, scriam că am votat pentru cei care vor fi în stare să curețe de gunoi nu numai sectorul1 ci și țara întreagă. Acum, la o săptămână, am stat și m-am gândit foarte serios ce soluție aș vedea, ca simplu cap de locuitor, la criza gunoaielor și cred că am găsit una. Propun doamnei primar Clotilde Armand să reia filmulețe cu sacii aceia cu voturi plimbați de la unii la alții, să identifice persoanele care făceau ce făceau acolo și apoi, să îi strângă, cot la cot și umăr la umăr, și să îi pună să adune, în saci, gunoaiele, după care, tot ei și tot încolonați, să le ducă acolo unde le este locul. Așa că nu văd de ce după operațiunea „sacii cu voturi” respectivii nu s-ar implica și în operațiunea „sacii cu gunoi”. Că doar sunt cadre de nădejde care ne-au demonstrat, cu vârf și îndesat, că au mână calificată și știu cum să gestioneze asemenea treburi murdare. Murdare  și la propriu și la figurat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *