Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

După presă, un alt stîlp al democrației – societatea civilă – se dovedește a fi din gumilastic și nu din beton

Pentru sîmbătă, 11 iunie 2022, ora 18, două ONG-uri au chemat societatea civilă la un miting de protest împotriva Legilor Securității Naționale sub titlul Libertate! Nu Cenzură și Securitate!
Inițiativa acestui protest s-a constituit într-o dublă premieră.

1. E primul miting TeFeList împotriva lui Klaus Iohannis de cînd acesta deține Președinția. Mitinguri împotriva lui Klaus Iohannis au mai fost, și nu puține, după instalarea acestuia la Cotroceni. Toate au fost însă inițiative ale unor organizații apropiate de PSD sau, mai nou, de AUR. Între Klaus Iohannis și ceea ce se numește societatea civilă a funcționat pînă nu demult un parteneriat. Pe de o parte, societatea civilă l-a sprijin pe Klaus Iohannis în războiul cu majoritatea PSD-istă a lui Liviu Dragnea. Societatea civilă a organizat și susținut protestele din Piața Victoriei împotriva posibilității (niciodată devenită realitate) de adoptare a unei OUG pe Justiție. Societatea civilă a creat momentul 10 august 2018, momentul de început al căderii PSD în sondaje și de rupere a Coaliției de guvernare astfel încât să se creeze premisele venirii la putere a Guvernului Ludovic Orban. Societatea civilă a fost instrumentul de ținere în șah a Puterii PSD-iste pe vremea lui Liviu Dragnea. Orice părea a fi tentativă de a deraia de la normele UE era rapid luată în colimator de o amplă rețea alcătuită din peste o sută de mii de ONG-uri, majoritatea lor alcătuite din câteva persoane, deseori soț și soție sau amant și amantă, fără altă dovadă că există decît participarea la cîte o petiție on line în legătură cu un fapt asupra căruia ONG-ul fusese avertizat să facă gălăgie. Din această rețea au făcut parte cei ce s-au pretins a fi influenceri ai societății civile. E vorba de actori, cîntăreți, publiciști, scriitori ale căror postări de facebook deveneau, ca printr-un miracol, virale, preluate rapid de postul regimului, Digi 24.

La rîndul ei rețeaua din societate civilă a beneficiat de sprijinul lui Klaus Iohannis prin intermediul Sistemului. Sistemul a asigurat viralizarea postărilor anti PSD și mai ales postura de influenceri acordată unor persoane care nu toate erau personalități ale domeniului. La protestele anti Dragnea, a participat cu legendara se geacă roșie și Klaus Iohannis, deși Constituția nu-i permitea o asemenea aventură. În cîteva împrejurări, Societatea civilă a fost convocată la Cotroceni ca sfătuitor de taină al lui Klaus Iohannis.
Acum însă, așa cum se vede din îndemnurile unor influenceri, dar și din presa societății civile, TeFeLiștii au organizat un miting antiIohannis punîndu-l sub acuzare pentru Legile Securități Naționale.

2. Mult mai important, protestul, așa cum a fost anunțat de cele două ONG-uri, aducea Societatea civilă în postura sa de esență. De apărătoare a democrației, a drepturilor individuale, de luptătoare împotriva oricărei tentative a Puterii, indiferent de culoarea politică a acesteia, de a derapa de la statul de drept, tentată de militarizare, de autoritate dictatorială.

Semnificațiile deosebite fac din inițiativa celor două ONG-uri, sprijinite de site-ul G4 Media, prima acțiune autentică a societății civile, scutită de suspiciunea de punere la cale de către Sistem, cum s-a întîmplat cu alte proteste din Piața Victoriei, mai precis cele împotriva politicii PSD în domeniul Justiției. Avînd drept temă tendințele de militarizare și sereizare a țării venite din partea Puterii de Dreapta, a lui Klaus Iohannis îndeosebi, mitingul a primit semnificația unei demonstrații că societatea civilă e autentică, independentă în acțiunile sale, principială cînd vine vorba de deraierea de la statul de drept.
Inițiativa urma să fie supusă examenul realității. O realitate constînd în numărul de participanți, în prezența unor personalități ale societății civile și mai ales în atmosfera creată în jurul inițiativei.

Mitingul a fost însă un dezastru.
Participare redusă la cîteva zeci de persoane, absența personalităților de marcă ale mișcărilor de stradă, (cu excepția lui Tudor Chirilă și a Oanei Gheorghiu), tăcerea televiziunilor de știri, evident, ordonată.

Să ne reamintim de miile de participanți la protestele împotriva amestecului în Justiție al Puterii PSD, de campaniile duse înainte oricărui miting de influencerii societății civile, la transmisiile de la fața locului de către site-uri , televiziuni de știri, bloguri.

S-a spus la vremea respectivă că succesul protestelor își avea drept temei intervenția Sistemului:
De la impunerea obiectivelor pînă la asigurarea unei prezențe uriașe, trecînd prin viralizarea postărilor pro miting.

Protestul de sîmbătă 11 iunie 2022 avea toate datele pentru a fi ocolit de asemenea suspiciuni. A fost un protest împotriva Sistemului. Dacă nu l-a boicotat, Sistemul nu s-a implicat în organizarea lui.
Și acest protest, în fine autentic, al societății civile a fost un dezastru.

Concluzia concluziilor:
Deși numărul ONG-urilor e de peste o sută de mii, România n-are o societate civilă autentică.
Are o așa-zisă societate civilă creată de Sistem și folosită de Sistem pentru a se implica în politica țării pe post de societate civilă .

E concluzia neliniștitoare a eșecului dezastruos al acțiunii de protest de sîmbătă, 11 iunie 2022.
După presă, un alt stîlp al democrației – societatea civilă – se dovedește a fi din gumilastic și nu din beton.
Una cu semnificații uriașe atît pentru regimul Klaus Iohannis, cît și pentru starea societății românești din prezent.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „După presă, un alt stîlp al democrației – societatea civilă – se dovedește a fi din gumilastic și nu din beton”

  • Bună seara, Maestre Ion Cristoiu !Am lucrat până acum doi ani ca funcționar la o arhivă unde se extrageau date din activitatea cetățenilor pentru a li se elibera adeverința cu sporurile necesare încadrării la pensie și eram supraaglomerate cu munca și eu și colegele mele !La scurt timp după ce se eliberau adeverințele ,cetățenii se așteptau sa primească pensia dacă duceau actele in termen la Casa de Pensii !Doar că acest lucru nu se întâmpla atât de repede pe cât doreau și aveau nevoie oamenii, ci mult mai târziu, lucru care se mai întâmplă și astăzi !Cu toate acestea, acum câțiva ani, când pensionarii din Pitești erau nemulțumiți, ca de altfel cei din întreaga țară, la protest nu a ieșit decât un singur pensionar !Care mai este atunci spiritul nostru civic reflectat de o democrație adevărată, corectă ? Este egal cu zero, exact ca un gumilastic care revine la starea inițială imediat după ce l-ai întins ,așa cum spuneți și dumneavoastră, Maestre !Tot așa se întâmplă și cu fiecare cetățean al așa-zisei societăți civile ! El așteaptă să îi fie întinși nervii la maxim ca să poată reacționa și când vrea să o facă, fiind epuizat de atâtea șicane venite din partea sistemului ,nu mai are puterea și nici voința să o facă !Morala : românii nu se învață minte de ce au pățit în trecut ,până nu le ajunge cuțitul la os ! Încă un editorial superb, Maestre,pentru care vă mulțumim și vă felicităm din tot sufletul !

  • Să înțeleg și că solicitarea anterioară a „societății civile” din august 2018 ridicată la nivel de unică revendicare națională, (sex oral ca „opinie politică” dpdv al „Rromâniei yeduca-te” – nu o voi reproduce textual aici), a devenit ilegală de când PSD și-a vândut pedeliștilor sigla și voturile, la fel ca predecesorul PNL???
    O, tempora, O, mores!
    Contrar unor curente de opinie, reacția „societății civile” are efecte deci, se pare că solicitarea majorității românilor din acel alt august se materializează „paaas cu paaaas”, doar sensul diferă….
    Sau solicitarea respectivă a românilor s-a materializat în momentul ciolăcirii pesedeului și e deja bifată ca fiind rezolvată, națiunea e liniștită, nu mai e pericolul creșterii salariilor?
    Iată cu ce dilemă mă confrunt…

  • Lumea e prea scirbita ca sa mai creada ca un protesc schimba ceva. S-a facut exces de zel cu protestele…de 32 de ani incoace nu s-a obtinut absolut nimic de pe urma protestelor. Amintiti-va cind au iesit oamenii in strada sa-l demita pe Basescu. S-a facut referendum. Basescu a cazut. Ce s-a intimplat dupa aia? A intervenit „tante Anjelic” nepoata lu Adolfica…si Basescu nu s-a mai dus asa cum trebuia si cum merita…S-a facut protest impotriva demiterii lui Cacarafat dupa care cacarafat a renuntat sa-si mai dea demisia…chipurile isi dadea demisia…heheee, daca s-ar puta da timpul inapoi, unde credeti ca ar fi pielea unora????Va spun eu, fix intr-un bat…Avem de-a face cu simulari fel si fel, escrocherii la nivel mare, date de putzoii aroganti si acre au prins ideea ca omul de rind e bun doar la tras si la nimic altceva…poti trage pe omul de rind, il mini asa cum mini oile, il pui la colt si-l santaseji cu locul de munca si ziua de miine si gataaaaaaa, il ai la degetul mic…stiti ce nu ia nimeni in calcul?Furia aia autentica, de moment, cind cuvintul AJUNGE o sa fie pe bune AJUNGE. La asta nu crede nimeni ca se poate ajunge, desi dupa 2 ani de experiment imputit, ordinar, numit „covid”, lumea ainceput sa gindeasca altfel si sa se comporte altfel. Daca maharii isi inchipuie ca mai are cineva chef de fitzele lor SE INSEALA AMARNIC. Tinerii de azi nu stiu sa faca mare brinza, au crescut cu tableta si telefonu’ in vrate cu o scoala facuta dupa ureche, aiurea, nu stiu sa muncesca nici daca ar vrea…realitatea e ca tinerii nu vor sa munceasca…aia batrini sint tratati ca niste obiecte uzate bune de dat la cos…deci ce raminte intre? BANDITII, care se cred destepti si tari…sa vedem cine vrea sa mai munceasca pt aia care se cred „patroni” si te trateaza ca pe un gunoi, te foloseste cit vrea ca cica i se cuvine. Astia nu inteleg ca daca nimeni nu vrea sa mai munceasca ce-o sa faca cu afacerile lor? O sa ajunga totul in China unde inca se tine cu dintii de tot si toate…un regim dur, oprimant chiar…acolo dau rezultate din cauza felului cum sint organizati…sa vedem cit tine si la ei…Cu circul din icraina nu eise la iveala decit incompetenta vestului, manipularea facuta mai mult din prostie si ca acoperire pt gafele interminabile facute de diversi „alesi”. Tara noastra era mai bine organizata inainte de ’89. Nea Nicu a avut dreptate sa spuna ca la noi in Romania democratia era mai avansata decit oriunde in lume.A gresit ca nu a lasat pe doritorii de vest sa plece efectiv in vest…ar fi trebuit sa-i ajute sa plece si sa le puna conditia ca timp de 5 ani sa nu calce prin tara, sa le fie interzis sa vina si-n vacanta…s-ar fi intors pe capete si nu ar mai fi facut nimeni tam-tamul din ’89…Orice rahatzel de protest ramine la nivelul de rahatel si nimic altceva…nu de proteste le pasa la mahari, ci de comportamentul neasteptat al oamenilor. Tara asta a fost stabila de milenii.De ce cred unii ca situatia prezenta i-ar determina pe romanii sa se piarda in ceata si-n intunericul timpului???Romania tace,tace,tace, da’ si cind le face….e suficient sa ai o prastie si suficiente pietre si poti sa trimiti drone, avioane , bizdicuri, pariez si cistig…romanul va gasi o solutie sa SE DESCURCE…asta facem de milenii, nu? Herr ciolhanis e o rusine pe fata planetei, pt Romania si romani e un gunoi de ti-e si scirba sa-l aduni si sa-l arunci la groapa de mizerie…va ramine in istoria tarii ca imbecilul national nr 1.Crede cineva ca scapa de judecata cind isi termina mandatul? Vestul nu are nevoie de unul ca el pe termen lung. Vestul are nevoie de el acum, pe moment, dupa care le trebuie altul si altul si altul si tot asa pina isi ating scopurile murdare, n-au nevoie d emartori sau de fitzosi cu pretentii care au pus botul la favoruri, beneficii fel si fel…un tradator, ramine un tradator.Cum iti tradezi tara, tot asa tradezi si pe ala care te-a pacalit sa-l servesti fluturindu-ti grozovii pe la nas si dindu-ti in final un mare shut in cur.Asta e ce-l asteapta pe herr grozavul…cine va cistiga in viitor? Ala care stie sa tina hatzurile pe o linie dreapta. Putin le sta in coaste la toti ca nu face ce i se spune si ii pune la punct. Sa vedem cine ia haturile dupa el si in ce shantz sau gard intra cu totul…aia e ce ar trebui sa ingrozeasca pe multi…trebuie facute granitele la loc, fara UE si shenghen si ce timpenii le mai ebse mintea la tilharii din vest. Il avem pe Geonica, plantatoru’ si afaceristu’ cu lubenitze, cu cap de lubenitza-pepine sa ne vorbeasca printre dintii stricati si ridurile de la betzie de la „neito” pai de unde altundeva…cine mai e ca noi…omu’ potrivit la locu’ potrivit cind o cer interesele altora…daca stau sa insir aici ce crede lumea cu adevarat, despre tot: politica, politicieni, proteste, razboaie, etc, cred ca ar da faliment astia cu firmele de statistica care cred ca jongleaza masele cu minciunile lor. TAra e in deriva si e un dezastru ce-i acolo, ma doare sufletul la propriu…ce ar trebui spus tare, in fiecare zi, e ca asa cum iti asterni, asa o sa dormi…ca tara, ce viitor construim? Cu cine-l construim? Cu herr ciolhanis si restul de clapaugi certificati? Astia nu-s doar prosti gramada, sint imbecili cu diploma de imbecili, bat recordul la imbecilitate, slugarnicie si lipsa de viziune, de intelegere a realitatii si a ce trebuie facut ca sa se poata incepe o reconstructie adevarata…le cad poduri, le deraiaza trenuri, vind Doftana la turci, lasa strainii sa invadeze peste tot prin tara, ii lasa de ani buni de huni sa-si faca de cap pina au inceput hunii sa produca chiips de cartofi cu etichetele in maghiara si cu locul de productie ca „tinutul secuiesc” de parca ar exista asa ceva…si acum ai nostri imbecili, numiti autoritati vin cu scalimbaieli ieftine ca cer oprirea productiei din cauza acestor etichete…intrebarea mea e, unde au fost autoritatile in ultimii 32 de ani..asta se intimpla de 32 de ani, nu de ieri, de azi…apoi vine fufa aleasa a hunilir, si da noroc cu herr…ati vazut poza? Ce observati? Uitati-va la pozitia miinilor, bratelor , a capului si mutra care o face fiecare…herr e un bombalau caraghios umilit si dominat de o farfuza care a venit in Romania cu o agenta clara, nesofisticata, si cu un singur punct pe ordinea de zi…DE AI ARATA SEFULUI CINE_I SEFU… A aplicat aceeasi strategie vestica, ce a invatat pe la amerolacii probabil… ma mir ca nu l-a tras spre ea pe herr, asa cum facea Trump cu ala al chinezilor si cu oricine il fizita la Mar-a-Lago sau pe la casa varuita…Concluzia la concluziile, concluziilor? SINTEM FUTUTI ORIGINAL de niste sharlatani plini de tupeu si avem la conducere o adunatura de ratati derutati si incompetenti. Lumea e scirbita pina la matze, cum pe politicieni ii doare-n cur de oricine si orice, tot asa face si omu’ de rind cind vine vorba de a se implica in orice…sa le fie frica politicienilor de lipsa de implicare a romanului…nu mai e ca inainte sa se adune romanii in piete si sa zbiere…acum toata lumea tace si supararea si nemultumirile se aduna…sa-i fereasca sfintii pe „alesi” sa-si imagineze ca-s mai presus de platitorii de rind de taxe…nu sintem „noi si voi” sintem un popor si atit, un popor care vrea sa-i vada pe „alesi” la treaba…ce fac mnealor in schimb? Fac treaba mare…si pute dom’le, pute rau.Aia e.

  • Ca și înainte de 1989, Libertatea interesează mai mult pe cine are vreo operă, ceva de publicat. E o problemă mai mult profesională, după cum se vede în Piața Victoriei.

  • prin urmare ‘societatea civila’ e terenul de jaca al minciunii, pe de o parte, si o oglinda care ti arata orice alte blazne, refuzind sa ti arate ‘masura poporului’

    • cu sa citesti ce vrea poporul, citind 15 insi, …sau sute de mii adunati in mod artificial?!

  • opinia poporului despre ‘societatea civila’ s-a vazut ieri.
    asa arata,…cam 15 insi, nu i am numarat

    atunci cind in piete se vor manifesta mii sau zeci de mii ei sint adunati acolo in mod artificial, mai degraba.

    singura manifestare in piete, a poporului, care ar aduce acolo mii sau zeci de mii sau chiar mult mai multi cetateni este…rascoala.

    nu revolutia, rascoala, pentru ca revolutia e incompatibila cu acest popor. prin definitie. ( de unde rezulta ca revolutia din 89 e…o chestie incompatibila cu poporul, habar n am ce o fi, insa o revolutie sigur nu e, pentru ca acest popor e capabil de rascoale si incapabil de revolutii, prin definitie )
    revolutia, petru acest popor, e sinonima cu o schimbare fundamentala a conditiilor de mediu carora ei tre sa le faca fata…cum or putea. cum sa si doreasca poporul asta un asa balamuc?!

  • de cind Adevarul s-a Intrupat, intre Dumnezeu si om nu mai incape nici un varf de ac,
    prin urmare atunci cind Statul e oglinda Poporului, intre Stat si Popor nu mai incape niciun varf de ac, daramite o societate civila.

    • ‘soxietatea civila’ e o societate care functioneaza fix pe dos decat demicratia.e societatea in care minoritatea ii impune majoritatii, in anumite conditii…de mediu, ecuatia de miscare

    • @online
      „statul” e „systema”…..din doua cuvinte grecesti….inseamna”a pune impreuna”….statul de fapt e o abstactiune….o colectie de harti….legi…etc….
      popor….gloata….neam….tara…civilizatie….tara…natiune….e Altceva
      „statul”….”sistemul”……e o „puscarie”….o „reglementare”…o…..”legiferare”…..a „cuvintelor” mai sus mentionate….
      O Dimineata Frumoasa!!!

  • Dle Cristoiu, societate civila nu mai e available, e ocupata cu alte chestii: tv, internet, mall, vacante….cine doarme in democratie, se trezeste in dictatura…cam astea..

  • Care societate civilă, poate doar ONG-uri guralive agreate la un anumit nivel! În 33 de ani societatea s-a divizat, a dispărut de mult simțul civic, ba mai rău chiar în ultimii doi ani nenorociți de restricții și tratamente care de care mai experimentale oamenii se și urăsc și se feresc unii de alții…
    Nici pe politicieni nu-i mai crede lumea. Trăim excelent mai ales prin reprezentanții noștri… Există și popor?! Ne întreabă cineva ceva?!
    Văd că elvețienii organizează referendum zonal sau național înainte de a lua o decizie importantă. La noi au fost referendumuri dar cică rezultatul e consultativ și deci nu se aplică.

  • Numele negustorului de la Liov este Damian.

  • Citesc ieri in presa: ”Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea pentru modificarea Codului penal, care prevede introducerea mai multor criterii pe tema incitării publicului la ură, violenţă sau discriminare, pentru care pedeapsa este amenda sau închisoarea de la şase luni la trei ani.”(https://adevarul.ro/news/politica/iohannis-promulgat-legea-incitarea-publicului-motiv-parte-dintr-o-anumita-categorie-pedepsita-inchisoarea-6-luni-3-ani-1_6299d6c55163ec427124e93c/index.html)

    Sa nu va pacalesca titlul legii..! Acesta lege e eminamente SECURISTA..!
    Iata ce prevede : „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.
    Practic, la fel ca si pe timpul regimului lui Ceausescu, regimul iohannisto-penelisto-pesedisto-neosecuristic, o dictatura 100% mafiota, dar ambalata in sclipiciul propagandistic al unei ”democratiei functionale”caracterizata prin alegeri profund corupte, manipulate si fraudate moral si material de catre Noua Securitate si duetul hegemonic mafiot postdcembrist PNL+PSD, poate folosi oricare dintre peretextele oferite de ”criteriile” din continutul securist al enunțului pentru a va baga in puscarie..!

    Ceea ce e si mai relevant, referitor la cine e Iohannis si cu ce se ocupa regimul condus de el, consta in faptul ca legea de mai sus, pe care Erdoganul cu cap de neamt al Romaniei a promulgat-o fara rezerve si cu viteza luminii, vine la pachet cu inca una, la fel de..eminamente SECURISTA ca si cea deja promulgata..!
    E vorba despre o lege pe care, la fel de slugarnic ca intotdeauna fata de tudor-postelnicii Noii Securitatii care l-au plantat presedinte-paiață, Iohannis o va promulga fara ..rezerve si tot cu viteza lumii, pentru ca prin acesta lege ”SRI va deveni autoritate națională în domeniul interceptării comunicațiilor”, iar drept urmare Noua Securitate, prin SRI, se va ocupa ”nu doar de ascultări și plasări de tehnică pe la sutienele turnătoarelor din spitale, ci și de latura comercială a acestei munci nobile. Adică tot SRI se va ocupa de „avizarea şi acreditarea operaţiunilor de producţie, comercializare, import ori export al aparaturii de interceptare şi înregistrare a comunicaţiilor/ comunicărilor”. Ne putem imagina cine anume va primi avize de la SRI pentru comerțul cu așa ceva.”(am citat dintr-o publicatie INCA libera).

    • Jurnalista Emilia Sercan e santajata, amenintata si suspusa la o campanie de decredibilizare si denigrare de catre Iohannis si Securistii lui. Motivul..? Jurnalista a ..indraznit sa-i devoaleze pe securistii ”acoperiti” din gasca lui Iohannis, care-si trag tone de doctorate la Fabrica de plagiate a SRI – Academia Naţională de Informaţii..!
      Daca Iohannis nu ar fi fost implicat in mânăriile astea si in represiunile pornite impotriva jurnalistei, ar fi sarit in ajutorul ei asa cum ar trebui sa faca un presedinte suveran, democrat, garant al respectarii libertatii de exprimare, legilor si Constitutiei..!
      Insa Iohannis fiind o ”rîmă” a Securitatii a tacut, fapt care demonstreaza mai presus de orice indoiala ca Iohannis e COMPLICE la mizeriile care i s-au facut jurnalistei de catre securistii lui..!

      CTP, altminteri, pana mai deunazi, unul dintre ”guristii ” cei mai ”vânjosi” ai propagandei regimului iohannisto-neosecuristic, e lovit brusc si miraculos de.. un pușeu de demnitate si adevar, iar pe cale de consecinta ”da din casa” in direct si la ora de varf chestii care ii lovesc taman ”la lingurică” pe Iohannis si pe securistii acestuia.
      Practic, CTP a dezvaluit cum ”acoperitul” Cosmin Prelipceanu (”gurnalist” si redactor sef al agenturii securiste DIGI TV) fabrică fake-uri propagandistice in cel mai pur stil bolsevic (falsificand nu numai data sau locul unor interviuri-reportaje, ci si traducerea lor), pentru ca mai apoi, in cadrul aceleasi emisiuni CTP, sa ”dea in gat” si modul in care Iohannis si pahontii, vlașii si hellvigii lui vor sa-si traga niste legi securistice intr-atat de maoist-staliniste incat sa-i facă pe Ceasusescu si pe tudor-postelnicii Securitatii acestuia sa se rasucescă in morminte de invidie..!

      In aceesi categorie, a securismului iohannisto-bolsevico-maoist intra si ”rățoiala” impostorului securist cu 17 dosare penale Klaus Iohannis, la adresa jurnaliştilor G4Media, doar pentru ca acestia, au avut..”indrazneala” CONSTITUTIONALA si LEGALĂ sa prezinte opiniei publice continutul (”tinut la secret” de catre Iohannis si securistii care l-au plantat președinte) proiectelor de legi cu care Iohannis, pahontii, vlașii si hellvigii Securitatii lui spera sa dobandesca o putere discretionara si absoluta pe care nici macar Ceausescu si securistii lui n-au avut-o..!

      Epoca de Aur a regimului Ceausescu, cu Cizmarul sef de stat 22 ani, a facut eforturi uriase pentru ca scoala romanesca sa producă omul de tip nou. N-a reusit. In schimb a facut ingineri exceptionali si muncitori inalt calificati..! Epoca de Aur a regimului Iohannis, a reusit in doar 7 ani si 6 luni in care geniul cu cap de neamț mioritic făuritor al proiectului de tara ”Romania Educata” a domnit la Cotroceni, ca scoala romaneasca sa produca omul de tip..bou.
      Pacientii mor cu zile arsi de vii prin spitalele administrate de oamenii regimului Iohannis, podurile construite pe bani grei de clientelea politica a regimului Iohannis cad ”inexplicabil” , elicopterele salvatorilor de SMURD-ului manageriat de oamenii regimului Iohannis se prabusesc de-aiurea, ”militarii profesionisti” ai armatei instruite si comandate de oamenii regimului Iohannis sunt calcati de propriile tancuri, tara condusa de Iohannis si oamenii lui a ajuns pe primul loc in topurile saraciei, insalubritatii, mortalitatilor de tot fel, abandonului scolar, analfabetismului functional.
      Nici Iohannis, si niciunul dintre oamenii regimului său nu-si asuma absolut nimic..!
      ”Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
      Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
      Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
      Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
      (M.Eminescu, Scrisoarea III)

  • Societatea civila!. Care societate civia!!!???. Politicienii au avut grija ca societatea sa fie divizata, impartita sau cum o mai fi. Politicienii nu au mers pe principiul dictonului latinesc ca au vrut ei, la divizarea societatii s-a ajuns din prostia generala a romanului. Inainte de 1989 tot romanul avea un inamic comun-Ceausescu si Lenuta. Acum!!!???. Romanul injura pe toata lumea pe unde apuca, sta in casa, isi aseaza sticla de bere pe burta si butoneaza facebook-ul. In 1989 a iesit romanul in strada ca avrut el!. Nu!. L-au scos altii pe prost. In strada iese numai daca vor SECURISTII. Pana acum tot ei au scos lumea in strada. La 42 de judete x 200 de securisti si oamenii(pe judet) + cativa gura casca, pune si fa un calcul. Astia au fost si cu Dragnea pentru legile justitiei, cu Ponta…etc. Acum cine iese in strada sa ia atitudine!. Ies cumva fostii judecatori de la CCR!. De ce ar iesi, la ce pensii au pentru ce a te deranjezi. Si sunt destui in tara asta carora li se rupe de societatea civila atata timp cat el o duce super bine. Apropo!. Ce mari greve ai vazut in tara asta. Sindicatele un NO NAME in tara asta.

    SOCIETATEA CIVILA, un mare BLEAH!. Traiasca DIVIZAREA SOCIETATII!

  • O natie care doarme pe ea precum cea romana nu poate avea un viitor.

  • Lumea e prea scorbita ca sa mai creada ca un protesc schimba ceva. S-a facut exces de zel cu protestele…de 32 de ani incoace nu s-a obtinut absolut nimic de pe urma protestelor. Amintiti-va cind au iesit oamenii in strada sa-l demita pe Basescu. S-a facut referendum. Basescu a cazutr. Ce s-a intimplat dupa aia? A intervenit „tante Anjelic” nepoata lu Adolfica…si Basescu nu s-a mai dus asa cum trebuia si cum merita…S-a facut protest impotriva demiterii lui Cacarafat dupa care cacarafat a renuntat sa-si mai de a demisia…chipurile isi dadea demisia…heheee, daca s-ar puta da timpul inapoi, unde credeti ca ar fi pielea unora????Va spun eu, fix intr-un bat…Avem de-a face cu simulari fel si fel, escrocherii la nivel mare, date de putzoii aroganti si acre au prins ideea ca omul de rind e bun doar la tras si la nimic altceva…poti trage pe omul de rind, il mini asa cum mini oile, il pui la colt si-l santaseji cu locul de munca si ziua de miine si gataaaaaaa, il ai la degetul mic…stiti ce nu ia nimeni in calcul?Furia aia autentica, de moment, cind cuvintul AJUNGE o sa fie pe bune AJUNGE. La asta nu crede nimeni ca se poate ajunge, desi dupa 2 ani de experiment imputit, ordinar, numit „covid”, lumea ainceput sa gindeasca altfel si sa se comporte altfel. Daca maharii isi inchipuie ca mai are cineva chef de fitzele lor SE INSEALA AMARNIC. Tinerii de azi nu stiu sa faca mare brinza, au crescut cu tableta si telefonu’ in vrate cu o scoala facuta dupa ureche, aiurea, nu stiu sa muncesca nici daca ar vrea…realitatea e ca tinerii nu vor sa munceasca…aia batrini sint tratati ca niste obiecte uzate bune de dat la cos…deci ce raminte intre? BANDITII, care se cred destepti si tari…sa vedem cine vrea sa mai munceasca pt aia care se cred „patroni” si te trateaza ca pe un gunoi, te foloseste cit vrea ca cica i se cuvine. Astia nu inteleg ca daca nimeni nu vrea sa mai munceasca ce-o sa faca cu afacerile lor? O sa ajunga totul in China unde inca se tine cu dintii de tot si toate…un regim dur, oprimant chiar…acolo dau rezultate din cauza felului cum sint organizati…sa vedem cit tine si la ei…Cu circul din icraina nu eise la iveala decit incompetenta vestului, manipularea facuta mai mult din prostie si ca acoperire pt gafele interminabile facute de diversi „alesi”. Tara noastra era mai bine organizata inainte de ’89. Nea Nicu a avut dreptate sa spuna ca la noi in Romania democratia era mai avansata decit oriunde in lume.A gresit ca nu a lasat pe doritorii de vest sa plece efectiv in vest…ar fi trebuit sa-i ajute sa plece si sa le puna conditia ca timp de 5 ani sa nu calce prin tara, sa le fie interzis sa vina si-n vacanta…s-ar fi intors pe capete si nu ar mai fi facut nimeni tam-tamul din ’89…Orice rahatzel de protest ramine la nivelul de rahatel si nimic altceva…nu de proteste le pasa la mahari, ci de comportamentul neasteptat al oamenilor. Tara asta a fost stabila de milenii.De ce cred unii ca situatia prezenta i-ar determina pe romanii sa se piarda in ceata si-n intunericul timpului???Romania tace,tace,tace, da’ si cind le face….e suficient sa ai o prastie si suficiente pietre si poti sa trimiti drone, avioane , bizdicuri, pariez si cistig…romanul va gasi o solutie sa SE DESCURCE…asta facem de milenii, nu? Herr ciolhanis e o rusine pe fata planetei, pt Romania si romani e un gunoi de ti-e si scirba sa-l aduni si sa-l arunci la groapa de mizerie…va ramine in istoria tarii ca imbecilul national nr 1.Crede cineva ca scapa de judecata cind isi termina mandatul? Vestul nu are nevoie de unul ca el pe termen lung. Vestul are nevoie de el acum, pe moment, dupa care le trebuie altul si altul si altul si tot asa pina isi ating scopurile murdare, n-au nevoie d emartori sau de fitzosi cu pretentii care au pus botul la favoruri, beneficii fel si fel…un tradator, ramine un tradator.Cum iti tradezi tara, tot asa tradezi si pe ala care te-a pacalit sa-l servesti fluturindu-ti grozovii pe la nas si dindu-ti in final un mare shut in cur.Asta e ce-l asteapta pe herr grozavul…cine va cistiga in viitor? Ala care stie sa tina hatzurile pe o linie dreapta. Putin le sta in coaste la toti ca nu face ce i se spune si ii pune la punct. Sa vedem cine ia haturile dupa el si in ce shantz sau gard intra cu totul…aia e ce ar trebui sa ingrozeasca pe multi…trebuie facute granitele la loc, fara UE si shenghen si ce timpenii le mai ebse mintea la tilharii din vest. Il avem pe Geonica, plantatoru’ si afaceristu’ cu lubenitze, cu cap de lubenitza-pepine sa ne vorbeasca printre dintii stricati si ridurile de la betzie de la „neito” pai de unde altundeva…cine mai e ca noi…omu’ potrivit la locu’ potrivit cind o cer interesele altora…daca stau sa insir aici ce crede lumea cu adevarat, despre tot: politica, politicieni, proteste, razboaie, etc, cred ca ar da faliment astia cu firmele de statistica care cred ca jongleaza masele cu minciunile lor. TAra e in deriva si e un dezastru ce-i acolo, ma doare sufletul la propriu…ce ar trebui spus tare, in fiecare zi, e ca asa cum iti asterni, asa o sa dormi…ca tara, ce viitor construim? Cu cine-l construim? Cu herr ciolhanis si restul de clapaugi certificati? Astia nu-s doar prosti gramada, sint imbecili cu diploma de imbecili, bat recordul la imbecilitate, slugarnicie si lipsa de viziune, de intelegere a realitatii si a ce trebuie facut ca sa se poata incepe o reconstructie adevarata…le cad poduri, le deraiaza trenuri, vind Doftana la turci, lasa strainii sa invadeze peste tot prin tara, ii lasa de ani buni de huni sa-si faca de cap pina au inceput hunii sa produca chiips de cartofi cu etichetele in maghiara si cu locul de productie ca „tinutul secuiesc” de parca ar exista asa ceva…si acum ai nostri imbecili, numiti autoritati vin cu scalimbaieli ieftine ca cer oprirea productiei din cauza acestor etichete…intrebarea mea e, unde au fost autoritatile in ultimii 32 de ani..asta se intimpla de 32 de ani, nu de ieri, de azi…apoi vine fufa aleasa a hunilir, si da noroc cu herr…ati vazut poza? Ce observati? Uitati-va la pozitia miinilor, bratelor , a capului si mutra care o face fiecare…herr e un bombalau caraghios umilit si dominat de o farfuza care a venit in Romania cu o agenta clara, nesofisticata, si cu un singur punct pe ordinea de zi…DE AI ARATA SEFULUI CINE_I SEFU… A aplicat aceeasi strategie vestica, ce a invatat pe la amerolacii probabil… ma mir ca nu l-a tras spre ea pe herr, asa cum facea Trump cu ala al chinezilor si cu oricine il fizita la Mar-a-Lago sau pe la casa varuita…Concluzia la concluziile, concluziilor? SINTEM FUTUTI ORIGINAL de niste sharlatani plini de tupeu si avem la conducere o adunatura de ratati derutati si incompetenti. Lumea e scirbita pina la matze, cum pe politicieni ii doare-n cur de oricine si orice, tot asa face si omu’ de rind cind vine vorba de a se implica in orice…sa le fie frica politicienilor de lipsa de implicare a romanului…nu mai e ca inainte sa se adune romanii in piete si sa zbiere…acum toata lumea tace si supararea si nemultumirile se aduna…sa-i fereasca sfintii pe „alesi” sa-si imagineze ca-s mai presus de platitorii de rind de taxe…nu sintem „noi si voi” sintem un popor si atit, un popor care vrea sa-i vada pe „alesi” la treaba…ce fac mnealor in schimb? Fac treaba mare…si pute dom’le, pute rau.Aia e.

  • se dovedește a fi din silicon și nu din beton…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *