Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Elisaveta Melinte, cel mai elegant pictor de valoare

Se știe de când lumea că artiștii sunt niște oameni boemi, inclusiv în ținuta lor ușor neglijentă, ori stridentă.
Este momentul astăzi, onorabili cititori, să vă prezint cel mai elegant pictor cunoscut în ultimul timp. Distinsa doamnă Elisaveta Melinte. Explicația acestui fapt este inclusă în dialogul următor. Dar, eu vă spun de pe acum secretul. Invitata mea specială de astăzi s-a ocupat mult timp de creație vestimentară.

– Vă rog să vă prezentați…

– Fiind primul interviu, emoțiile sunt destul de mari.
Mă numesc Elisaveta Melinte și de când mă știu, am căutat în tot ce mă înconjoară partea frumoasă a lucrurilor.
Născută într-un colț de rai moldovenesc, am fost pasionată de tot ce ține de creație încă de când eram copil.

Am cusut, am brodat, am tricotat și chiar am țesut în război alături de mama mea, dar am învățat și de la tatăl meu partea tehnică.
Pictură am făcut doar la orele de desen în școala generală.
Viața nu ne oferă tuturor șanse egale pentru a ne hrăni pasiunile. De multe ori facem ce trebuie, nu ce ne dorim cu adevărat.

Curriculum
Născută: 24.02.1957
Studii: Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Mecanică/TCM – Galați

O perioadă lungă de timp, în paralel cu serviciul de bază la Uzina Vulcan, București, în timpul liber m-am ocupat de creație vestimentară.
După o pauză de câteva decenii, m-am regăsit în pictură.
Am început timid, în urmă cu aproximativ 3 ani să pictez, fără să am studii în domeniu.

Îmi place să dăruiesc privitorilor, o parte din sufletul meu!
Pictura îmi aduce liniște, mă relaxează, dar nu aveam destul curaj să și expun tablourile mele. Încet, încet, încurajată de prieteni am prins curaj. Acum sunt aici, în lumea oamenilor cu suflet frumos și cred că mă pot numi artist plastic! Pentru asta, le mulțumesc tuturor celor care, apreciind lucrările mele, mi-au dat aripi!

– Dumneavoastră credeți, eu sunt sigur că sunteți un artist. Mai mult, un creator valoros! Cum a fost anul 2021 legat de arta dumneavoastră?
– În Iunie 2021 m-am înscris în Asociația Artiștilor Plastici București-AAPB. Începând cu luna august 2021 am expus și am făcut pictură de șevalet în parcul Sebastian, sector 5, București (împreună cu alți pictori independenți din sector), având un contract de parteneriat cu Primăria Sector 5, ”Pictură, artă și hobby”.

Alte expoziții:

  • 7 Ianuarie 2022 – 7 Februarie 2022 – expoziția de debut în AAPB – (www.aapb-arte.ro)
  • 01 – 28 Februarie 2022 – expoziția colectivă ”Salonul de iarnă” la Galeria Labyrint
  • 21 Februarie – 05 Martie 2022 – expoziția de pictură aniversară ”Deceniul 8 în taifas dă mâna prezentul cu viitorul” la Biblioteca Națională a României
  • 01 – 30 Martie 2022 – expoziția colectivă ”Adieri de primăvară” la Galeria Labyrint
  • 01 – 10 Aprilie 2022 – expoziția ”Homo Sum” la sala Dalles
  • 19 Aprilie – 15 Mai 2022 – expoziția ”Treziri” la Teatrul Național București
  • 26 Aprilie –08 Mai 2022 – expoziția ”Simfonia culorilor” la galeria Rondă CMN
  • 03 – 29 Mai 2022, am participat la Expoziția internaționala ”Chipurile Dunării” în cadrul evenimentului ”Primăvara Culturală Giurgiuveană”, unde am expus 4 tablouri la Ateneul ”Nicolae Bălănescu”, din municipiul Giurgiu
  • 28 Mai 2022 am participat alături de membrii AAPB la Tabăra artiștilor în Grădina botanică ”Dimitrie Brândză”, București
  • 07-24 Iunie 2022 particip la expoziția ”Sonetul verii”, organizată de membrii AAPB

Pe parcursul anului 2022, particip în proiectul”Pictură, artă și hobby”, început în parteneriat cu Primăria Sector 5, proiect în care sunt invitați să picteze gratis, alături de noi copiii interesați.
Avem în proiect o tabără de pictură pe plaja Dunării la Gostinu, județul Giurgiu, în luna August, pe care o organizez eu împreuna cu un pictor independent din sector, pentru care, deja s-au înscris pictori din AAPB și independenți.

– Ce vă doriți pentru 2022, pentru ce a rămas din el?
– Pentru anul 2022, ce a mai rămas din el, mi-aș dori să fiu sănătoasă, să mă perfecționez în tot ce fac, să încerc tehnici noi și, dacă se poate, să particip la cât mai multe expoziții.
Mi-aș dori să întâlnesc doar oameni frumoși în lumea artei, oameni cu care sa schimbăm împreună lumea prin artă!
Vă invit să vizitați pagina mea de Facebook, Pasiunile_Elizei.

– Mulțumim frumos. O să vizităm pagina dumneavoastră, dar până atunci, să vedem câteva din tablourile pe care le semnați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *