Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Emiliana Pista din satul Galbeni, județul Bacău, cucerește Italia cu pictura sa

Numeroasa comunitate de români ce trăiesc în Italia cuprinde și oameni cu înclinații artistice. Am ales dintre aceștia pe doamna Emiliana Pista să ne conducă printre tablourile sale. Vă mărturisesc faptul că mie îmi plac, iar faptul că multe din lucrările sale au fost premiate la diferite concursuri este o dovadă în plus a prețuirii de care se bucură munca sa.

-Pentru început, vă rugăm frumos să vă prezentați.
-Mă numesc Emiliana Pista, ca artist sunt cunoscută cu numele Emily. M-am născut pe 26 iunie 1970 în județul Bacău.
Satul meu natal este Galbeni, comuna Nicolae Bălcescu. Provin din familia cu 11 copii. La rândul meu am 4 copii și 4 nepoți.

-Să vă trăiască. Să fiți sănătoasă, dumneavoastră cu toată familia dvs numeroasă. Dacă sunteți bunică, sunteți un om bogat.
– Vreau să subliniez de la început că în calitate de pictoriță în luna lui noiembrie, împreună cu alți artiști particip la un vernisaj renumit. Tema este cinema intitulat (Ciak se Gira).

Acum voi continua istoria mea. În anul 1996 am decis să mă mut în Italia pentru a avea o situație financiară mai bună.
În anul 2021, fiul nostru Marcu a decis să plece de lângă familia sa, iar pentru a umple acest gol, eu am început să mă ocup intens de artă, de pictură, de sculptură.
Am început să procur cărți de specialitate, apoi am început să pun culorile pe pânză.

Vreau să subliniez că la început a fost un hobby pentru mine. Apoi, am prins curaj și am participat la un concurs la Roma cu un tablou. El a fost selecționat, asta m-a bucurat mult, pentru a face parte din catalogul cu lucrări de artă. În final am avut 8 opere publicate, deci a fost un final fericit.

-Felicitări din inimă! Ce a urmat ?
– A venit anul 2022, când am prins mai mult curaj. A urmat o expoziție în orașul Torino. După această participare, am participat și la alte expoziții, la alte galerii, iar tablourile mele pot să vă spun cu bucurie, că au fost bine apreciate, iar în final au fost răsplătite cu premii. În primul rând, premiul de popularitate.

Acum am două lucrări importante la un Hotel din Torino. Am mai obținut un premiu deosebit. Mă bucură foarte mult acest succes, în urma cărui am fost invitată să particip cu 10 opere la o expoziție care va avea loc pe data de 18 decembrie anul 2022.

–Ce exprimați prin pictura dvs?
-Vreau să arăt tot ce am în suflet. Urmăresc să dau viață ideilor mele, vreau să atrag privirile și interesul general pentru pictura mea.

–Foarte frumos. Pentru final, vă rugăm să adresați un mesaj tuturor celor care vă admiră tablourile.
–Doresc pentru întreaga lume să adresez un mesaj de pace, pentru o viață frumoasă. Vreau să aud mereu râsul cristalin al copiilor. La final, vreau să subliniez că ne mândrim că suntem români.

–Vă mulțumesc mult. Să vedem acum câteva fotografii.

În concluzie, un român cu care ne mândrim în Italia. Multă sănătate și putere de lucru pentru invitata noastră, pentru familia sa, pentru onorabilii cititori, pentru restul lumii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Emiliana Pista din satul Galbeni, județul Bacău, cucerește Italia cu pictura sa”

  • Foarte frumoase,mereu găsiți oameni excepționali

  • Superbe ,absolut minunate, aceste picturi, de o frumusețe și o expresivitate rare, doamnă ! Vă mulțumim pentru acest articol minunat si pentru expunerea unor lucrări interesante al căror autor merită felicitat și încurajat pentru realizările sale de excepție,dommule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *