Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Eternele diversiuni româneşti

Abia acum realizez că pentru eseul despre Procesul lui C.Z. Codreanu, ar fi trebuit să merg cu iscodirea presei pînă în 31 decembrie 1924. Din lectura oficiosului PNL, Viitorul, îmi dau seama că mi-au scăpat multe lucruri în chestiunea Asasinării Prefectului Constantin Manciu, din 25 octombrie 1924, printre care, la loc de frunte se plasează tulburările studenţeşti din decembrie 1924 pricinuite de aniversarea Ligii creştine a studenţilor.

În această perioadă, apar şi sînt votate cele două Proiecte de Legi Mârzescu, zise şi de Asigurare a ordinii publice, în realitate, măsuri antidemocratice, moment posibil în condiţiile unei Opoziţii betege la Guvernul de autoritate PNL Ionel Brătianu.

Cu cît ne apropiem de momentul dezbaterii lor în Camera Deputaţilor, cu atît Guvernul pune lemne pe focul diversiunii cu Complotul comunist. Apar, în fiecare zi Comploturi comuniste descoperite de Siguranţă. Fruntaşii liberali – G. Mârzescu, Gheorghe Tătărescu – se întrec în a trage clopotul de alarmă privind pericolul sovietic.

Citesc ziarul Viitorul în vederea scanării textelor care mă interesează şi mă amuz dînd peste diversiuni ce par copiate din postdecembrism:

  1. Diversiunea Uite acuş/ Acuş/ Se rupe Partidul Naţional Român, partid aflat în Opoziţie, condus de Iuliu Maniu.
    De cealaltă parte, ziarele de Opoziţie proclamă zilnic ruperea PNL.
    Parcă am fi în anul de graţie 2014, binecuvîntat de belşugul Breaking news-urilor: PSD se destramă! PSD în pragul exploziei!
  2. Diversiunea Firul roşu.
    În 2000, locomotiva CDR-istă de propagandă pufăise din greu pentru a-l denunţa pe Ion Iliescu drept omul Moscovei, storcînd zadarnic existenţa unui fir roşu între Ion Iliescu şi Kremlin.
    În 1924, plecînd de la un Document îndoielnic, reprodus de Universul lui Stelian Popescu, Guvernul PNL face mare caz de denunţarea dr. Nicolae Lupu ca agent al Moscovei.
    Al Moscovei lui Stalin!
    Neapărat de precizat asta, deoarece azi se poartă denunţarea ca agent al Moscovei lui Putin.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Eternele diversiuni româneşti”

  • la subiecte grele,slaba audienta,daca ati fi postat ceva monden ati avut 1000 de like-uri..Zelea Codreanu este ,pt mine un patriot,n-a avut acces la bani publici,a fost asasinat fara un proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *