Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

EURO 2020 – Despre vise

Bun găsit! Nu pot începe aceste rânduri fără să remarc episodul numărul 3 din serialul de succes ,,Istoria interzisă”, difuzat cotidian pe cristoiublog.ro.
Interesant este că și eu rememorez impresionanta lucrare cu stenogramele ședințelor Consiliului de Miniștri până la 23 august 1944. Scriam în tinerețe la revista ,,Națiunea”, editată de Iosif Constantin Drăgan, când mi-a fost semnalată această lecție de administrație a unei țări.

Trecem acum la administrarea EURO 2020.
Azi avem două semifinale:
Elveția – Spania, la Sankt Petersburg (19:00)
Belgia – Italia, la Munchen (22:00)

În timp ce sâmbătă mai sunt programate alte două veritabile șocuri:
Cehia – Danemarca, la Baku (19:00)
Ucraina – Anglia, la Roma (22:00).

Eu am afirmat de mai multe ori că merg pe mâna italienilor.

Este interesant că fotbaliștii din Ucraina au fost încurajați prin videoconferință chiar de președintele Volodimir Zelenski. Asta se întâmpla înainte de jocul din optimi. Rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj. Ce facem dacă președintele Volodimir Zelenski îi va stimula pe jucători și azi înainte de partida din sferturi? Apoi, înaintea semifinalei, dar și cu câteva ore înainte de marea finală?

Nu facem nimic deosebit. Vom asista la o surpriză de proporții, adică Ucraina o să fie noua campioană a continentului european la jocul intitulat simplu, cu numai două silabe, fotbal.

Acum, vă rog frumos, să îmi dați voie să visez puțin. Se califica și România la acest turneu. Trecea de grupe fiind încurajată de premierul nostru. De la optimi, intra în sarabanda încurajării chiar principalul locatar de la Palatul Cotroceni. Și tot așa, până la finală. România campioană europeană!

— Hai, nu te scoli? E târziu deja. Vocea soției mă trezește din somn.
— Mai stau puțin, încerc eu să trag de timp.
— Nu! Nu! Nu! Azi ai multă treabă, trebuie să speli balcoanele unde au făcut porumbeii cuiburi, apoi piața, plus programările la doctor de rezolvat. Nu degeaba am lăsat noi răcoarea și mireasma de la Breaza și am venit în canicula bucureșteană. Hai să rezolvăm și plecăm în Prahova. În plus, ai de scris pentru cristoiublog.ro.

Când am auzit ultimul argument, am sărit ca ars direct la duș. Mă gândesc în timpul acesta. Deci azi scriem despre sferturi.
Dar să știți că eu nu am fost singurul visător.

Gică Popescu este unul dintre cei care au rămas plăcut surprinși de atmosfera de pe Arena Națională.
Fostul mare internațional român a visat și el în timpul meciului Elveția – Franța, de la București, pe care a numit-o „cea mai frumoasă partidă de până acum la acest Campionat European”.

„Ultimul meci de la Euro 2020 organizat pe Arena Națională a însemnat o seară de vis, un spectacol de vis, o atmosferă de vis. Am disputat atâtea partide importante în cariera mea, dar mă întreb ce m-a impresionat mai mult la Franța – Elveția. Meciul sau atmosfera creată de publicul nostru? A fost un meci cu de toate. Răsturnări de scor, un penalty ratat, o bară în minutul 90. Prelungiri și lovituri de departajare. I-a fost dat Bucureștiului să găzduiască cea mai frumoasă și mai tensionată partidă de până acum la acest Campionat European. O partidă despre care se va vorbi mereu.
Atmosfera care a învăluit acest meci de neuitat va rămâne și ea de neuitat. Cu atât mai mult cu cât aproximativ 90 la sută dintre spectatori au fost români. S-au făcut valuri în tribune. M-am simțit ca pe vremuri la Craiova sau ca în Italia 90, începutul poveștii Generației de Aur. S-a scandat Ro-mâ-niii-a!

M-am simțit mândru de organizare și de implicarea publicului român. Franța – Elveția a fost un meci care s-a ridicat la nivelul participării noastre. Și invers. A fost o seară de păstrat în albumul amintirilor noastre de fotbaliști și de suporteri”, a scris Gică Popescu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Ultima oră! Cristi Săpunaru (37 de ani) revine la Rapid București, iar Cristi Chivu este noul antrenor de la Inter Primavera.
Cristi Chivu (40 de ani) este, de joi seara, noul antrenor al echipei U19 de la Inter Milano.
Gata, ne pregătim să vedem meciurile!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *