Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

EURO 2020 paradoxal: Pume printre stejari

Azi vom prezenta cititorilor fideli ori ocazionali mai multe ciudățenii, paradoxuri legate de acest turneu final de fotbal.
În condițiile în care Anglia a învins sâmbătă, previzibil și detașat, Ucraina 4-0, ceea ce nu este nici ciudat, ori paradoxal, ne vom ocupa de alte aspecte mult mai interesante.

Bizar este că vom scrie despre rugby în rubrica unui turneu de fotbal. Explicația este simplă. Sâmbătă a fost inaugurat cu un meci de rugby un stadion de la București renovat pentru antrenamentele echipelor găzduite de țara noastră pentru EURO 2020.

Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” a fost inaugurat cu o înfrângere a jucătorilor români. Așa sunt triumfurile la noi, se confundă cu bătăi pe care le încasăm de la adversari.
Naţionala de rugby a Argentinei a învins cu scorul de 24 – 17 (17 – 9) reprezentativa României, într-un meci-test disputat sâmbătă seara, prilej cu care a fost inaugurat oficial Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Deși sunt răspândite numai în America de Sud, în special pe teritoriile Mexicului și Statelor Unite ale Americii – paranteză, salutări de ziua națională, că este 4 iulie când scriu aceste cuvinte – pumele au ajuns și pe la noi datorită sportului cu balonul oval. Puma este un nume generic dat unui jucător din Argentina.

Într-o partidă în care „pumele” au dominat doar în momentele în care tricolorii au făcut inexactităţi în meci, replica „Stejarilor” a fost una extrem de bună şi viguroasă, iar rezultatul a fost decis de mici greşeli de disciplină în timpul jocului.

Dar să revenim măcar la final la fotbalul adevărat.
Ce mai avem de văzut la EURO 2020? Spania – Italia, pe 6 iulie și Anglia – Danemarca pe 7 iulie. Mai avem apoi finala pe 11 iulie.

În apropierea semnăturii, vă dau o știre tare. Ați auzit de mănuși cu țepi pentru portarii de la fotbal? Nu? Nici eu nu am auzit deși fac gazetărie sportivă de mulți ani.
Dar, la aceste EURO 2020 se poate vedea și așa ceva. Gianluigi Donnarumma, titularul incontestabil din poarta naționalei Italiei, semifinalistă la EURO 2020, a impresionat cu noile sale mănuși. Portarul echipei peninsulare a purtat, în „sfertul” cu Belgia, câștigat de Italia cu 2 -1, o pereche de mănuși speciale, imprimate cu nu mai puțin de 288 de țepi.
Nu uitați să puneți limonada la rece pentru cele trei partide care au mai rămas de disputat în acest turneu final de fotbal al continentului Europa.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *