Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

EURO 2020: Spania – Italia, o finală imposibilă

Marţi, 6 iulie, anul de grație 2021, va avea loc la Londra, de la ora 22.00, ora României, prima semifinală a acestui turneu bizar, partidă care va aduce față în față echipele Spaniei și Italiei.
Miercuri, 7 iulie, tot de la ora 22.00, tot la Londra, se va desfășura a doua semifinală de la EURO 2020.

Cu alte cuvinte, celebrele echipe naționale de fotbal seniori din Spania și Italia, fiecare cu câte un palmares impresionant în care strălucesc puternic titlurile mondiale și europene la mai multe ediții, nu se vor putea întâlni în marea finală. Asta, deoarece tabloul meciurilor stabilit inițial de UEFA prevede ca ele să se întâlnească în penultima fază a turneului. Așadar, în marea finală, programată pentru data de 11 iulie, va putea evolua o singură formație, fie cea a Spaniei fie cea a Italiei.

După cum unii dintre dumneavoastră știți deja, Italia a învins greu Belgia, iar Spania a reușit abia după loviturile de departajare și după prelungirile regulamentare să treacă de marea revelație de la EURO 2020, naționala elvețiană.

Ziarele de sport, posturile de radio și televiziune, marile agenții de presă au consemnat faptul incredibil că Schar, Akanji și Vargas au ratat trei penalty-uri consecutive pentru Elveția, iar Spania a obținut calificarea în penultimul act al turneului final.

Acum, vreau să aduc în centrul atenției o scenă emoționantă până la lacrimi.
Imediat după ultimul penalty, jucătorii Spaniei au sărbătorit calificarea, însă Thiago Alcantara, mijlocașul „Furiei Roja” s-a dus să îi consoleze chiar pe adversari.

Mai întâi, decarul spaniolilor a mers la Ruben Vargas, cel care a ratat al patrulea penalty al elvețienilor. Jucătorul de 22 ani al lui Augsburg nu și-a putut stăpâni lacrimile, iar colegii au venit alături de el pentru a-l sprijini.

Thiago l-a îmbrățișat și pe Yann Sommer, eroul Elveției din meciul cu Franța. Portarul de la Borussia Mönchengladbach a avut o nouă prestație de zile mari, reușind să înregistreze 10 intervenții decisive – record pentru EURO 2020.

Mulți au trăit visul american, asta legat de 4 iulie, astăzi când este Sărbătoarea națională a Statelor Unite ale Americii. Dar, alții visează acum mai aproape, pe continentul nostru, să pună mână pe trofeul EURO 2020. Cu șanse reale pentru cine va învinge în prima semifinală dintre Spania și Italia.

Dumneavoastră cine credeți că va câștiga în cele două semifinale? Dar în finală? Așteptăm cu interes neformal răspunsurile dumneavoastră la email aristotel.bunescu1@gmail.com.
Nu uitați să puneți limonada la rece pentru cele trei partide care au mai rămas de disputat în acest turneu final de fotbal al continentului Europa.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *