Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

EURO 2020 – Un turneu bizar: Fotbal la închisoare

Cehia a produs, duminică seara, primul șoc major al turneului eliminând cu scorul de 2-0 pe Olanda. Danemarca și Italia sunt deja primele două echipe naționale calificate în sferturile de finală la EURO 2020. La ora când citiți aceste rânduri, dumneavoastră știți ce a fost și în confruntarea Belgia – Portugalia, pe care eu o voi comenta cu altă ocazie.
Dar, scopul principal al textului nostru nu este prezentarea rezultatelor, care se găsesc peste tot, ci sublinierea unor fapte inedite. Evident, acelea interesează, nu informațiile din statistici.

Spre exemplu, cum este să urmărești fenomenul fotbalistic nu din tribunele care găzduiesc EURO 2020, ci din închisoare. Aici nu mă refer la un suporter, ori la altul, ci chiar la un patron de club care a promovat în Liga I din România.

Adrian Mititelu, conducătorul grupării FC U Craiova, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB, iar la începutul acestui an a mai primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuă.

Echipa este în centrul atenției gazetarilor români și străini nu numai din această cauză. În urmă cu puține zile, pe postul de antrenor principal a fost instalat, cu mare fast, chiar Adrian Mutu.
„Am vorbit cu Adrian Mititelu. Sincer, mi-a transmis multă baftă, putere de muncă, ce-ți poate transmite un patron de club. Eu i-am cerut să-mi aducă jucători, ca orice antrenor. Familia Mititelu nu trece printr-un moment foarte plăcut. Lucrurile se vor regla, sper ca noi să-i aducem bucurii prin ceea ce facem pe teren”, a declarat Mutu

Adrian Mutu a explicat pe larg ce l-a determinat să aleagă o nou-promovată, în speță FC U Craiova, și nu o echipă deja consacrată din România.

„Interesele noastre sunt aceleași, adică performanță, sete de rezultate, dorința de a construi ceva, de aceea am ales să vin la Craiova. A fost echipa care m-a dorit cel mai mult, a contat mult și asta. E un risc mare, dar nu așa mare cum îl vedeți unii dintre dumneavoastră și voi explica. Nu contează echipa, faptul că sunt orgolii mari sau că fanii sunt foarte calzi, cred că oriunde aș fi mers ar fi fost un risc sau un pariu. Dacă nu era Craiova, ar fi fost o altă echipă și cred că am fi avut aceeași discuție, despre pariul făcut.

Dacă aș fi ales o echipă deja consacrată, una mai mare de la noi din țară, s-ar fi spus același lucru. Deci eu cred că pentru noi, antrenorii, e important să facem o alegere conștienți de ceea ce vrem, convinși 100%, nu trebuie să ne gândim la riscuri. Mereu vor fi riscuri! Să fim convinși că aportul nostru, ideile pe care le punem în practică la sfârșit vor da rezultate. Se întâmplă să nu reușim, asta e viața antrenorului. Dacă va fi așa, o voi lua ca pe o experiență importantă, o lecție”

Dar acum, vă rugăm insistent puțină liniște. Intră în arenă, chiar la București, campionii mondiali, adică formația Franței.
Pentru amatorii de detalii, iată programul pentru ultimele patru confruntări decisive din faza optimilor de finală ale EURO 2020.

Luni, 28 iunie:
meciul 5: Croația – Spania, ora 19:00,
meciul 6: Franta – Elveția, ora 22:00,

Marti 29 iunie:
meciul 7: Anglia – Germania, ora 19:00,
meciul 8: Suedia – Ucraina, ora 22:00.

Vă urăm să vedeți meciuri de mare spectacol. Cu multe elemente bizare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *