Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Examenele de admitere se vor da pe stadioane și în săli polivalente

Universitățile au început să lucreze la planul de admitere pentru acest an și au lansat câteva ipoteze referitoare la locul unde s-ar putea desfășura examenele pentru a se respecta condițiile de siguranță ale candidaților.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, examenele ar urma să aibă loc pe stadion, în tribune. Rectorul Viorel Jinga spune că în aer liber, candidații pot sta fără măști și astfel ar scăpa de un stres.
Și la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș există un asemenea plan, doar că examenul nu va fi pe stadion, ci în Sala Polivalentă.

Rectorul universității, Leonard Azamfirei, a explicat, pentru cristoiublogNews, cum vede el desfășurarea unui astfel de examen, mai ales că instituția a mai recurs la această locație la examenele de rezidențiat. „Avem mai multe variante, sălile de sport, amfiteatrele mari și Sala Polivalentă sau o combinație între toate. Nu va exista posibilitatea de a copia. În primul rând, pentru că nu vor avea nimic asupra lor. Fiecare candidat primește un caiet pe care va bifa răspunsurile. Întrebările sunt de deducție și logică, deci clar nu e de copiat din carte”, a spus rectorul.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” are peste 10.000 de studenți, 35 de programe de licență și peste 35 de programe de masterat.
Înscrierile încep în 13 iulie.