Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Excelentă idee, de mâine o să și cumpăr o lesă pentru tata să fiu pregătit pentru plimbările scurte din jurul locuinței

1. Pe 16 mai o să avem declanșarea unei adevărate bombe epidemiologice. De frica pierderii electoratului, oamenii politici aflați la putere care se gândesc la anul electoral ca un șoarece la o bucată de șvaițer, anunță populația că pe 16 mai se poate ieși din case. O să fie în fiecare oraș un exod al românilor. Se va pleca spre munte, la mare, cu o disperare a omului care fuge din fața invadatorului. Dar toate sub protecția unei măscuțe care în băile acelea de mulțime nu va ajuta la nimic. E de ajuns să strănute un cetățean și vântul va duce picăturile minuscule fulger în ochii tăi nevinovați. Am mai spus și o spun, în timp de război apar noii îmbogățiți. Să vedeți acum cu ocazia plății făcute pentru milioane de măști cum apar îmbogățiții de covid 19. O să aflăm că ne trebuie și ochelari si mănuși. Să vezi atunci distracție. Așa cum în ianuarie – februarie nu ascultau de adevărații experți din domeniul medical și acum ascultă de interesul politic. Demiterea doctorului Cercel care are văd un CV de vreo 36 de pagini în comparație cu vopsitorii ăștia de vagoane ajunși miniștri, face parte din normalitatea postdecembristă. Dacă ești Isus și cobori în România, dar deranjezi, imediat ești prelucrat de sitem și scuipat înapoi în ceruri. Și ca să completăm tabloul, aflăm că premierul țării a fost la baza aeriană 90 să transmită medicilor veniți din infernul lui Dante respectul și aprecierea sa. Un fel de Grigore Bârzoi care vine repede cu tot alaiul și cu fala să o întâmpine pe coana Chirița întoarsă tocmai de la Paris.

2. Ambasada României în al patrulea Riech îi avertizează pe români să nu fugă din ferme că o să aibă dosare penale. Adică mai pe scurt, părăsirea plantației cu sparanghel se pedepsește cu 100 de biciuri pe spate și lanțuri la picioare. Am văzut imagini revoltătoare cu românii care trăiesc în condiții neprietenoase având mâncare insuficientă și actele confiscate de stăpânul care a cheltuit mii de euro pentru transport. Un cetățean român a reușit să fugă și a ajuns lângă ambasada țării la Berlin unde a dormit pe trotuar. Nimeni nu l-a ajutat pentru a se întoarce în țară, cu o hârtie care să îi țină loc de act, pentru că el de fapt comisese delictul suprem. Sparanghelul ca și bumbacul este cules cu sacrificii mari. Întoarcerea în țara devenită colonie, reprezintă o amenințare la adresa autorităților. Șomajul ar putea crește și ei nu au deloc bani. Electoral vor spune că ei de fapt au fost alături de familiile de români care vor un trai mai bun, chiar au negociat contractele pentru ei, salvând-i de la un înec iminent.

3. Experții ne liniștesc cu privire la relansarea turismului autohton. Începând cu 16 mai, având măscuța pe figură putem să salvăm turismul romanesc. În plină vară când temperaturile vor fi neprietenoase cu acest coronavirus o să asistăm, poate, la un plan și pentru litoral. La munte te poți face pierdut printre brazi și socializarea este mică, dar ce faci cu marea ? Parcă și văd că o să avem șezlonguri închise cu ceva folii de plastic, în care fiecare să stea separat și bineînțeles un ecran mare în care va apărea numele fiecărui turist care va intra în mare, cu bon de ordine pentru 10 minute. Apoi acesta iese din apă la auzul unei sirene și se va grăbi să ajungă pe șezlongul înconjurat de celofan. Apoi, tot în ordine vor părăsi plaja și vor intra pe rând în hotel fără a putea merge cu liftul. Odată ajunși în camera dezinfectată de autorități după cazarea diasporenilor va urma mersul la masă. Într-o stație de amplificare din hotel se va anunța la microfon că turiștii de la parter vor ieși primii la masă, dar nu mai mult de 10 persoane. Tu dacă stai la etajul șapte mănânci cina la trei dimineața. dar ești mulțumit că ai venit la Marea Neagră. În trenurile care vor aduce turiștii în stațiunile patriei se va merge cu geamurile deschise pentru ventilația aerului în așa fel încât atunci când ajungi la Sinaia sau Mamaia să ai deja otită.

4. Guvernatorul coloniei numita România ne dă voie să ne plimbăm părinții și bunicii de două ori pe zi. Și aceasta doar în jurul casei sau blocului. Excelentă idee, de mâine o să și cumpăr o lesă pentru tata să fiu pregătit pentru plimbările scurte din jurul locuinței. Oamenii ăștia sunt complet rupți de realitate. Păi ei știu ce se întâmplă în viața de cartier? Toți bătrânii vor forma grupuri în jurul băncuțelor și vor socializa ca și înainte de pandemie. Riscul este imens. În mediul rural unde nu s-a respectat aproape deloc ordonanțele militare se va ieși pe băncuța din fața porții pentru a privi căruțele cu tineri întorși de la câmp. Se vor analiza probleme legate de politică, modă și ultimele evenimente ale zilei. Se creează premisele unei duble măsuri. Cu cei mici țintuiți de atâta vreme în cutiile de chibrituri ce facem? Au ajuns deja la o limită, școală online, lecții și cam atât. Nu au posibilitatea celor care locuiesc la curte să iasă afară la soare. Dacă până astăzi eram speriați de posibilitatea că cei mici să meargă la școală și să aducă boala acasă la cei în etate, acum cu această măsură o să fie invers. Nu înțeleg de ce examenele naționale sau universitare nu se pot ține în sălile polivalente, stadioane sau în sălile de sport construite de guvernul Năstase.

5. În sfârșit socialiștii și-au dat seama că sunt un partid de opoziție. Da, se mișcă greu, asemenea unui urs trezit după hibernare, dar apoi își revine la viața normală. Socialiștii sunt cei mai buni politicieni când sunt în opoziție. Au anunțat în sfârșit o comisie de anchetă care să verifice achizițiile din această perioadă. Păi să ne lămurim puțin. Coronavirusul a fost o mână cerească pentru febra galbenă. În condiții de pace poate să vină procurorii peste tine, așa în timpul unui război biologic și economic sub umbrela stării de urgență se pot face multe. Dacă pandemia o să apară și în toamnă o să fie o guvernare pe placul celor de la putere. Când e stare de „război”, dai decrete care țin loc de legi și care îți pot aduce satisfacții uriașe. Așa cred că alegerile pot fi amânate până la scrutinul următor în 2024. Ba există și posibilitatea să ne trezim la un moment dat cu un decret militar care să instaureze în România, rotativa guvernamentală ca în timpul Regelui Carol I. Numai că ce te faci când oamenii care sunt la conducerea unor instituții nu au nici pe sfert pregătirea celor de atunci ? Nimic, absolut nimic. „Bravos națiune! Halal să-ți fie! Să trăiască Republica! Vivat Principatele-Unite!”.

6. Pe plan extern Noua Zeelanda anunță în ultimele zile doar un singur bolnav, deci aproape sigur o să aflăm că țara insulară va fi prima care a scăpat de coronavirus. Statele Unite care sunt cel mai crunt lovite de acest virus și-a luat un moment de răgaz. În weekend mii de oameni au invadat plajele însorite ale Californiei sub privirile neputincioase ale autorităților. Pe de altă parte, China respinge acuzațiile făcute în raportul UE. Această declarație vine în urma unui raport făcut de UE, care arată că există dezinformări legate de virus, iar în spatele lor sunt China si Rusia. Exact cum semnalam acum câteva săptămâni, oamenii simt nevoia găsirii urgentă a unui vinovat. Așa s-a întâmplat și după cel de-al doilea război mondial. Dar nu vor doar găsirea lui, ci și pedepsirea acestuia. În graba aceasta, mai marii lumii uită chiar de coronavirus. Deja acesta este tratat cu dispreț. Gafa poate să fie asemănătoare cu a unui conducător de oști care se crede învingător înainte de sfârșitul bătăliei. Și troienii sărbătoreau învingerea grecilor. A urmat apoi dezastrul care se poate repeta și astăzi dacă nu ținem garda foarte sus.

7. Președintele Americii și-a sunat guvernatorul din România pentru a-l întreba de sănătate. Totodată s-au reînnoit promisiunile pentru afacerile acelea cu multe zerouri. Adică mai pe înțelesul tuturor, s-a vorbit despre tributul din timpul coronavirusului pentru Înalta Poartă. La schimb, partea românească a primit urările tradiționale de bine și probabil o nouă șapcă cu vizetă și o sticluță de clor. Astfel lupta împotriva coronavirusului capătă noi valențe. Parcă și văd bucuria inocentă a lui Vodă Sparanghel la sfârșitul convorbirii :”M-a sunat Boss de la Casa Albă și a spus că vorbesc americană foarte bine. Mă așteaptă la el după pandemia asta să îmi vândă trei submarine din al doilea război mondial și să mâncăm un burger. A zis că democrații sunt nașpa și e sigur că mai câștigă un mandat. M-a întrebat și dacă știu ceva de Macron că nu și-a văzut soția, că are peste 65 de ani. I-am spus că doar la noi este regula asta. A zis că are și o carte pentru mine cadou al unuia Goldoni: „Slugă la doi stăpâni”. Rousseau avea dreptate: „Un popor liber se supune, dar nu slujeşte; are şefi, dar nu stăpâni; se supune legilor, dar nu se supune decât legilor; şi prin forţa legilor el nu se supune oamenilor!”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Excelentă idee, de mâine o să și cumpăr o lesă pentru tata să fiu pregătit pentru plimbările scurte din jurul locuinței”

  • Stimate autor, solutia e simpla: va e frica ca va veti infecta, nu iesiti din casa pana la anu’. Nu ne-a fost frica in ’89 de securistii lui Ceausescu (unora) si am iesit din case. Cei carora le-a fost frica, au stat si atunci in case si nu i-a injurat nimeni pentru asta. Credeti ca daca ati mai sta in casa pana in iulie (ca francezii), in secunda doi cand veti iesi, nu veti putea fi infectat?

  • O sa ajungem sa invidiem viata din Coreea de Nord. Macar acolo, oamenii aia sunt fericiti cu iubitul conducator si cu panglicile pe care le taie in uralele multimii.. La noi, cam seamana a hitlerism, asa, nu stiu.. cam pute a vagoane colective de transportat oameni la gramada, in miros de clor..

    Pe bune.. Cum drku de am ajuns in sistuatia asta .. sa ne inchinam la poza Comitetului care conduce tara si sa respiram aer curat cu tzeava din blocurile lu Ceasca ???

    Ani de zile am facut pipi pe Rusia, pe China, pe Correa de Nord fara sa ne uitam ce e in jurul nostru .. si iata unde am ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *