Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Exclusiv cristoiublog. Ministerul Dezvoltării pune pe liber 255 de funcționari

Ministerul Dezvoltării este în fierbere. Ministrul Ion Ștefan, zis Grindă, tună și fulgeră împotriva angajaților. Potrivit unor surse din interior, acesta, sub paravanul unei reorganizări, vrea să scape facă loc oamenilor din partid. Funcționari, buni profesioniști, care nu au fost niciodată într-un partid se tem că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care vrea să-i recompenseze ministrul. „Nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, a precizat sursa din minister.

cristoiublog News a făcut o solicitare, în baza legii 544, în legătură cu situația existentă. Direcția de comunicare a ministerului a răspuns prompt.

„Potrivit Hotărârii Guvernului nr 385/2020 privind organizarea și funcționarea MLPDA, numărul de posturi alocate instituției noastre a fost redus de la 1020 de posturi la 765 posturi. Art. 19 stabilește că «măsurile de reorganizare a structurii organizatorice a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației se realizează în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri în vederea respectării drepturilor la carieră ale funcționarilor publici». În aceste condiții, etapa reorganizării ministerului referitoare la elaborarea, avizarea și aprobarea statului de funcții astfel cum este reglementată de art. 402 din Legea nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare este în curs de desfășurare”, se arată în documentul transmis cristoiublog News.

Practicile lui Ion Ștefan, de a-și alege colaboratorii pe sprânceană, nu mai sunt un secret și au devenit politică de partid. Recent, mai mulți tineri din Focșani, de unde este ministrul, s-au dus la sediul PNL să facă cereri de înrudire cu el pentru a putea obține un loc de muncă.

Monitorul de Vrancea scrie că pe plan local „posturile de conducere din instituțiile publice au fost adjudecate de persoane care au grad de rudenie cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, zis „Grindă” și, mai nou, cu prefectul Gheorghiță Berbece”.

Liberalii nici nu s-au prins că tinerii au recurs la un gest de frondă și au vrut, inițial, să le primească cererile.
„Nu vor să ne mai primească cererile de înrudire. Inițial ne-au spus că vor să le primească, am ieșit să semneze toată lumea și să le dăm. Acum au închis ușa și nu vor să ne mai răspundă. Sperăm că domnul Ion Ștefan ne vede pentru că vrem și noi să ne înrudim cu el. Am auzit că s-a aprobat, a venit domnul Orban sâmbătă, să putem și noi să depunem aceste cereri”, a explicat, pentru Monitorul de Vrancea, un tânăr care a aspirat la statutul de „rudă cu grindă”.