Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Exclusiv cristoiuTv. Cum s-a încercat racolarea lui Tudorel Toader de către liberali

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a povestit, în exclusivitate pentru cristoiuTv, cum au încercat liberalii să-l pună pe liste la alegerile din 2016, cum a ajuns ministru, ce i s-a promis și ce a primit.

Redăm cronologic, așa cum a povestit Toader: 

  • *În februarie, 2016, am fost ales rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
  • *În noiembrie, 2016, mă curta PNL să devin parlamentar liberal. Vă pot da amănunte. Costel Alexe, care e ministru, îl puteți întreba, a venit la mine la Rectorat și mi-a spus că pot fi primul pe listă la deputați sau senatori, la Iași sau în Vrancea. Am spus că nu-s pregătit să mă fac om politic. Mi-a spus să mă mai gândesc.
  • *După aia, a venit un domn, nu-i știu numele, care coordona PNL pe Moldova, și a zis că „vin în numele conducerii, să vă propunem primul pe listă, deputați sau senatori, Iași sau Vrancea”. Am spus nu.
  • *Mă abordează președinta PNL de pe vremea aceea, căreia nu-i spun numele, dar care mi-a fost doctorandă. În cel puțin trei rânduri am discutat cu ea și m-a rugat, la fel, să fiu deputat sau senator primul pe listă. I-am spus nu.
  • *În februarie, 2017, la Rectorat a venit Varujan Vosganian. Ne cunoșteam, este vrâncean, a făcut liceul în același timp cu mine, el la Cuza, eu la Unirea. Dar nu ne-am cunoscut de pe vremea aia. Mi-a spus că vine în numele Alianței (PSD-ALDE-n.red) să-mi propună să devin ministru. I-am cerut timp de gândire o săptămână. Mi-a spus să vin la București, să vorbesc cu domnul Tăriceanu, cu domnul de la PSD. Peste o săptămâna le-am spus că accept cu două condiții. Unu, să nu-mi cereți să devin membru al vreunui partid și să-mi lăsați libertatea de decizie.
    Eu mi-am făcut iluzia că, cu experiența avută, voi putea contribui la bunul mers al Justiției. Mi s-a promis că așa va fi.
  • *Liderul unui partid mi-a cerut, mi-a propus de mai multe ori să devin membru, dar i-am spus nu, cred că măcar de trei ori.
  • *Cu privire la libertatea de decizie, aici lucrurile se despart. Aș putea spune, foarte sintetic, că dânșii nu au fost de acord cu toate propunerile mele, iar eu nu am făcut ceea ce dânșii și-au dorit.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *