Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Exclusiv cristoiuTv. Trei motive pentru care turiștii români preferă Bulgaria

Prețurile mici, confortul și aparenta siguranță-acestea sunt cele trei motive care îi determină pe turiștii români să prefere litoralul bulgăresc, a spus primarul Constanței, Decebal Făgădău, la cristoiuTv.

În ceea ce privește prețurile, edilul explică de ce nu ne putem bate cu bulgarii: „Ei au avut o consecvență în ceea ce privește investițiile în zona de turism. Noi am început, de la guvernare la guvernare, să privim turismul ca pe o rezultantă a construirii unui ecosistem. Ei și-au făcut acest ecosistem mult înaintea noastră. Și-au dat seama că nu există unul mai important decât celălalt în turism, că toți sunt la fel de relevanți. Au atras investiții străine, ei nu au avut conceptul acesta, nu ne vindem țara. Sau privatizările de dragul privatizării. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu înseamnă că dacă ai fost un șef de sală bun pe vremea lui Ceaușescu poți fi și manager bun într-o altă realitate, de capitalism. Noi am făcut multe experimente, ei nu au pierdut timpul, au lucrat sistemic. Au lucrat cu companii care aduc clienții. Și-au definit altfel grupul țintă. Au zis că sunt importanți turiștii bulgari, dar mai importanți sunt turiștii străini. Românii au fost atrași cu promovare agresivă, cu prețuri competitive și cu cantitate în detrimentul calității. Adică, porții mari și prețuri mici”.

Al doilea motiv ar fi, în opinia lui Decebal Făgădău, faptul că noi ne autosabotăm: „La ei, cu toate că suntem la aceeași mare, nu apare în fiecare vară problema algelor, a țânțarului, a șarpelui etc. Și ei au tot ce avem și noi, dar noi suntem mult mai senzaționaliști. Toți constănțenii știu lucrul acesta: noi ne uităm pe geam și vedem cum e vremea și când ne uităm la televizor ne apucăm să facem Arca lui Noe. Este și o doză de autosabotaj. Nouă ne place senzaționalul, ei sunt ceva mai pragmatici”.

Bulgarii au știut că turiștii vor un grad de confort și au investit în infrastructura turistică.
„Adică, au hoteluri mai noi. Chiar dacă patronii au luat un hotel de două stele, nu l-au ținut zece ani la nivel de două stele. Au modernizat, au făcut piscină, au făcut îmbunătățiri. La noi, sunt renumite cazurile în care câte o familie sau câte un holding au luat 10-12 hoteluri și le-au ținut închise și în paragină. Dacă ai preț mai mic, hotelurile sunt, cât de cât mai renovate și nu te sperie că vin algele, țânțarul, șarpele, mistrețul te atrage”, a explicat primarul.

Decebal Făgădău consideră că realitatea este alta, că litoralul românesc este competitiv și destinațiile sunt mult mai sigure. „Din toate punctele de vedere este mai sigur, de la siguranță alimentară la cea personală. Cazurile românilor care mergeau în Bulgaria și se întorceau cu trenul, nu că era o opțiune, ci că li se fura mașina, nu erau atât de promovate. Una peste alta, este o luptă între litoralul românesc și litoralul bulgăresc, dar cred că cu investiții serioase și cu un parteneriat pe care, iată, această pandemie ne-a forțat să îl avem, putem face să se întâmple lucruri bune. Să nu ne mulțumim doar cu clienții români aduși de frica de pandemie, ci să ne adresăm piețelor internaționale”, a conchis primarul Constanței.

Despre pandemie, chefuri, hore pe litoral, dar și despre intențiile politice ale actualului primar, puteți afla vizionând emisiunea de luni seara:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *