Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Exclusiv cristoiuTV. Unde s-a retras Senatorul melcilor pe timpul pandemiei

Miercuri seara, la cristoiuTv, marele actor Dorel Vișan a făcut câteva mărturisiri în exclusivitate. El s-a întors în Cluj-Napoca special pentru această emisiune deoarece s-a retras la Cuca Măcăi. „Am venit de la casa mea de la țară. Locuința mea de vară e la țară, cum zicea poetul. Nu stau chiar tot timpul acolo, acum am stat, am fost obligat de situație. Am numit-o Cuca Măcăi”, a mărturisit artistul. Realizatorul emisiunii, Ion Cristoiu, i-a cerut detalii și Dorel Vișan a recunoscut că nu e chiar Cuca Măcăi, ci între Cluj și Turda, la 18 kilometri de șoseaua națională, localitatea Sînmărtin. O localitate între dealuri, unde are o casă veche de peste 100 de ani. „Toată lumea a zis: stric-o, domnule, și fă-ți o vilă! Am zis că nu, că vilă are toată lumea, dar casa mea o am numai eu”, a spus actorul. Dorel Vișan a mărturisit că trăiește într-o mare simplitate, că ăsta e necazul omului modern, că nu mai înțelege simplitatea și suferința.

Actorul, care în ultima vreme se dedică mai mult vieții spirituale, a analizat și această dramă a omenirii, pandemia Covid-19, prin dese trimiteri la această latură, a smereniei. A remarcat că omul a luptat „cu frică și lașitate” cu noul coronavirus.

Dorel Vișan s-a declarat foarte fericit în refugiul lui, unde și-a găsit liniștea. Are vie, albine, livadă cu pomi și grădină de zarzavat. Are și o fântână în curte, dar nu cu ciutură, ci cu hidrofor, deoarece casa lui, așa veche cum este, are tot confortul.

Actorul a mărturisit că s-a temut puțin de acest virus, dar consideră că a fost vorba și despre multă manipulare. El a ridiculizat multe din obiceiurile preluate de noua generație de la „stăpâni”, referindu-se, în mod special, la romgleză.

Dorel Vișan a făcut multe roluri epocale în filme, printre care și Senatorul melcilor, film care a fost prezentat la Festivalul de la Cannes.
Întrebat dacă a încercat să-l înțeleagă pe gardianul „Dumnezeu”, pe care l-a jucat în „Cel mai iubit dintre pământeni”, Vișan a stat o clipă pe gânduri și a spus că da, dar a și explicat de ce.
Emisiunea cu Dorel Vișan, una de colecție, o puteți revedea aici