Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Explozie de fericire la București: România va fi primită în mini-Schengen

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Explozie de fericire la București: România va fi primită în mini-Schengen”

  • si Antiadevarul e ‘adevar’ cu gust de Adevar
    si Antiadevarul se vinde la pretul Adevarului

    fiecare sa cumpere …dupa dorinta!, insa tre sa specifici pe eticheta despre ce e e vorba
    Antiadevarul e Inteligenta Artificiala , iar Adevarul e Inteligenta
    deci la nivelul Creatiei deja s a specificat:)))

    acu’ mai ramane de specificat diferentele si pe produsele aflate pe rafturi
    Succes!:))

    • ‘Noul Adevar’ e ‘adevar’ cu gust de Adevar, tot asa cum ‘Noul Unt’ e ‘unt’ cu gust de Unt
      seamana, dar nu rasare( pe motiv ca e sterp)

      nu tre sa i faci nimic ‘untului cu gust de Unt’, lasa l unde ii place sa stea, spre ex pe rafturi,
      insa spune i, bre, pe nume, ca daca nu faci asta doar te afunzi in mocirla Antiadevarului

      dupa cum nici tradatorilor nu tre sa le faci ceva, insa barim sa le spui ce sint, adica tradatori, e n regula s o faci, pentru ca daca n o faci tocmai ce ai sadit inca o recolta de tradatori, deja mult mai capabili decit precedentii
      din acest punct de vedere noi n avem tradatori. le am zice asa, tradatori, insa pesemne pe motiv ca asa ceva nu exista prin neam, cui sa i zici?!

      io le as ridica statui tradatorilor, …din lipsa de spatiu cred ca ar fi mai mititee, asa,:))),
      insa barim atat sa fac!:))
      daca unora le place tradarea, sa mearga in parc sa o admire, insa poate ca vor fi printre trecatori si unii carora statuile le povestesc despre ceva care …nu le suna bine.

      • daca ‘untul cu gust de Unt’ se vinde la pret de Unt, atunci peste o vreme o sa auzim de ‘tradator cu parfum de Viteaz’, care sta pe locul Vitejilor
        nu e nicio diferenta…

  • ‘Sunt produse lactate şi produse din lapte care, practic, nu au văzut laptele!’ ‘Ministrul Agriculturii recunoaște că în România se vinde cașcaval și unt care ”nu au văzut lapte” ‘ (ziarecom)

    pai daca pe rafturi gasesti lapte care n a vazut laptele,
    cascaval care n a vazut laptele,
    unt care n a vazut laptele

    atunci ‘protectia consumatorului’ e …varza. de ce spun asta? …pai pentru ca aceste vorba umbla de vreo citiva ani prin piata, si sint spuse pe guri cu staif.
    breee, daca exista lapte care n a vazut laptele …obliga i sa scrie pe recipient ‘lichid comestibil cu gust de lapte’. la fel si cu restul ‘gusturilor’…

    • atâta vreme cît exista ‘gust de lapte’, ‘gust de unt’, ‘gust de cascaval’ ..sa fie folisite, nenica,

      …de ce să accepți că unii să și și bata joc de popor, nu i suficient că le asiguri venituri consistente, la niveluri imposibil de atins in restul Europei?

      ‘protectia consumatorului’ e ..departe rău de ce ar trebui sa fie

      • realitatea e ca pe o multime de alte produse deja se specifica cu claritate ca, spre ex, nu e vorba despre ingredientul ‘ceapa’, ci despre ingredientul ‘gust de ceapa’. ca nu e vorba despre branza, ci despre ‘gust de brinza’, etc
        de ce sa nu se scrie si direct pe sticla de lapte ca e …’cu gust de lapte’?!

        daca mie mi place …de nu mai pot! …’untul’ cu gust de unt, de ce sa nu l pot cumpara, …daca tot exista pe rafturi?
        scrieti citet pe untul ‘cu gust de unt’ ca …fix asta e, ca io daca vad din prima ce scrie …il si cumpar!, …daca asta imi doresc.

      • in ritmul asta la un moment dat rafturile vor fi pline cu lactate, cu toate ca vacile au fost scoase in afara legii pe motiv de basini capabile sa demoleze Creatia.

  • 1.’Autoritățile americane au transmis Israelului că trebuie să pună capăt operațiunii militare din Fâșia Gaza până sfârșitul acestui an, scrie The Economist, citând surse.'(stiripesursero)

    2.’Deocamdată, rămâne ca granițele aeriene să fie deschise din martie (în funcție de ce se va întâmpla în Parlamentul European)

    din 1 si 2 rezulta ca pina una alta ramane de vazut ce incepe dupa ce se pune capat, iar mai apoi ramane de vazut ce mai ramane din ‘martie’, daca el e cernut prin acest ‘nou pas’ ( facut pe calea Marii Revolutii )

    mai intai Noua Lume si abia dupaia are sens sa vorbim despre Schengen.( vei intra, nu vei intra in urmatoarea suta de ani ). o discutie purtata acum pe tema intrarii in Schengen e doar despre cum te afli in raspar cu vremurile

    • invitatia conditionata de intrare in Schengen …cu bucile,
      nu cu mainile,
      nu cu picioarele,
      caz in care din punct de vedere al ‘miscarii’ nu se intampla nimic, tot nemiscati ramanem, pentru ca ‘marfurile’ se vor misca pe aceleasi trasee ca pina acum,
      e un nivel superior de desconsiderare. ceva s a dezvoltat, intre timp, pe tema Schengen, iar ea e lipsa de consideratie. in mod normal unii ar spune ca esti …dus, nenica, daca te mai si bucuri ca exista dezvoltare…

  • Dl. Cristoiu este multumit cu Schengen partial, probabil va mai pleca cu avionul si va scapa de coada.Nu vorbeste insa de reactia președintelui Bulgariei, de Tomac care are dreptate. Interesul mare este insa Schengen terestru, acolo se pierde economic, acolo injura soferii. Cine a produs exodul de sirieni, afgani, palestinieni, care vor fi obligatoriu tinuti de statul roman?

  • Romanul este nepasator, comod, iresponsabil si cu comportament predictibil. Exact ca la manual…Da unul „tonul”, iar multimea
    incepe sa-i tina isonul; Pe mine Ciolacu nu ma intereseaza, dar ma intereseaza ce acte semneaza si ajung la Monitorul Oficial.
    Daca vrei sa intelegi situatia gasesti informatii in presa din Austria.
    Acest Air Schengen este o „initiativa” la solicitarea americanilor (gasiti cine,ce, cum). SUA s-au gandit, la solicitarea UE (Ro este o
    colonie americana) sa mute migrantii sirieni si afgani (alungati tot de americani) intr-o zona mai indepartata de lumea civilizata.
    Nota: Germania a vrut un milion de sirieni, iar acum vrea sa scape de ei (de cei care nu vor sa munceasca).
    Austria a mai practicat acest „sport” in timpul M.Tereza. Atunci s-a dezvoltat colonia penitenciara din Banat. Aduceau aici si
    curvele de la Viena.
    –––––––––––––––––––––––––
    Nu vom intra cu adevarat in Schengen (niciodata) din cauza intereselor geopolitice ale SUA, dar …ramanem cu migrantii. Succes!
    –––––––––––––––––––––––––
    „Poate că lucrurile pe care nu le-am cunoscut
    sunt la fel de murdare.” (Ion Caraion)
    Nota: cand ma duc la Piata Obor ma deranjeaza nesimtirea migrantilor. Se comporta ca pe maidan. De ce un stres in plus ???

  • Ancheta lui Catu e menita sa deturneze atenția românilor de teapa dată de americani cu furnizarea de avioane și armament din 2013 încoace,avioane vechi de 40 de ani…armament plătit și nelivrat de ani de zile,văd ca investigația e timidă,contractele poartă pe ele ștampila secret,la fel și conturile generalilor și politicienilor care au girat contractele păguboase pentru statul român și pe care le suporta românul de rând.Nu le e frică românilor ca mana cu care votează pe aceleași lepre care au otrăvit viața românilor ,s-ar putea usca?

  • Pt orice mizrie pe care ne-au acordat-o , am platit cu varf si indesat . Fiecare „cadou „a fost unul grecesc. A fost intotdeauna mai mare daraua ca ocaua , servitutile decat beneficiile. Daca ar fi dupa mine , n-as accepta „cadoul „. Nu poti insa de corul beotienilor ( citeste USRisti et telectoali )

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Fix asta lipsea Romaniei, cateva milioane de imigranti musulmani, ca arme are…!!!

    • Moschei avem câteva,nu strica câteva mii de musulmani,oricum UE în max 2-3 ani nu va mai exista în forma actuală sau deloc, atunci vom vedea adevaratul dezastru ,nu vom putea produce aproape nimic,care vor arăta schimburile comerciale?,cum plătești datoria?,nu au făcut în 30 de ani un sistem de irigații viabil,ce vor pune pe masă românii?

    • Islamul va deveni religia dominanta a lumii, fie ca ne place fie ca nu. Mai ales in Occident. Stii de ce? Pen-ca crestinii s-au molesit, sunt woke si au devenit snow-flakes. Totusi, sunt si vesti bune. Invatatii islamici ai trecutului, mai ales cei arabi au adus contributii formidabile civilizatiei in matematica, arhitectura, filosofie, medicina. Si sa nu uitam sahul. Si inca ceva. Musulmanii inca au simtul realitatii biologice si cel al familiei. Cei radicalizati sunt rezultatul politicilor imperialiste dusa sute de ani contra tarilor lor de catre „civilizatii” din vest. Cand musulmanii vorbeau despre igiena (dupa ce europenii au uitat exemplele bune ale romanilor sau grecilor), prin occident tocmai se inventa furculita. Nu pentru a manca cu ea ci pentru a se scarpina de paduchi pe sub peruca. Sa nu uitam ca pana acum vreo suta si ceva de ani vestitele canalizari din Londra erau pur si simplu strazile, unde riscai sa te trezesti cu tucalul vreunui marchiz fix in freza cand ti-era lumea mai draga. Iar civilizatia actuala crestina chiar nu mai este de multa vreme tocmai vreun exemplu de „asa da”! Parerea mea.

      • @cib,

        E putin mai complicat…!
        Din cate observ, „strategii” din occident au inceput sa lanseze pe piata tema „identitatii religioase” a occidentului De SUA nici nu mai vorbesc. Dupa ce in ultimele secole s-a pedalat pe „satu’ laic”, acum smecherii o dau cotita. Europa si USA devin tot mai isterizate religios. Politicile tampite ateiste /anti-crestine impuse de EU justifica aparitia tezelor despre „mostenirea crestina”. Adica fix ce se intampla in Ungaria si Polonia. Ba chiar si in Romanica prin AUR. Cand valul acesta va fi suficient de puternic, iar asta vom vedea deja la alegerile din 2024, orice e posibil. In unele tari din EU sunt voci care aduc in discutie chiar si expulzarea musulmanilor si daramarea moscheelor. Asa ca orice e posibil, totul depinde de „pandemiile” care-s planificate de Zei. Si nu ma refer la virusi de-astia care se trateaza cu „vaccinuri”, ci la „evenimente” imbibate in religie.
        Vom trai si vom vedea!… 🙂
        PS. Pe Netflix a aparut de curand filmul Leave the World Behind (2023). Cineva pregateste occidentul pe tema dezintegrarii societatii laice actuale sub presiunea „atacurilor”, inclusiv bombe nucleare.
        Nu stiu cum se face ca in ultimii ani Hollywood-ul reuseste sa anticipeze evenimentele „istorice” ulterioare… 🙂

        • @
          marea revolutie e o tesatura de crize pandemice.
          din aceasta perspectiva lumea mare balteste, crizele actuale nu prea mai fac valuri, iar in lipsa valurilor balta se mpute.
          in lipsa crizelor pandemice lumea mare se duce pe copca ( povestea e lunga ).
          ce se stie e ca marea revolutie e o metamorfoza, deci lumea mare nu moare, ci se transforma in mod fundamental.
          de unde rezulta ca urmeaza o noua criza pandemica. in general ele se dezvolta in stil fibonacci, prin urmare criza care urmeaza sa vina beneficiaza de intreaga ‘cunoastere’ capatata in cele anterioare, motiv pentru care e de asteptat sa fie …cu greutate.

          • insa nu doar marea revolutie ‘invata’ ..din dinamicile pe care ea insasi le genereaza, ci si cei care o privesc pot deslusi un calapod.
            primul dintre ele e ca toate capetele balaurului cu multe capete vor fi varate in priza

          • pentru ca lumea sa fie salvata trebuie mai intai inecata. pe un fond religios, rezultat din starea de inec, salvarea tot un parfum religios va avea, la fel si salvatorul.

            tot spilul e ca salvatorul sa devina Salvator, fiind imbratisat asa in mod religios, caz in care devine …zeu
            se lucreaza in adincimi, …e greu de dibuit lucratura.

            iti mai amintesti povestea cu ‘eu cred in Stiinta’?
            e, …lumea urmeaza sa creada …in mod religios in Stiinta, adica …sa i se si inchine.

          • nu e suficient sa crezi in Stiinta, tre sa crezi in mod religios in Stiinta.

            aducerea ‘identitatii religioase’ in discutie poate parea a fi despre ‘actualele religii’
            fals!, nu despre ele e vorba, de fapt fix despre cum despre ele nu mai e vorba, e.
            pentru ca e despre cum Stiinta devine Religie, IA devenind …Zeu

            atunci cind Stiinta face minuni, si IA va clona toaaate minunile facute de Hristos, mai putin una, Stiinta devine ‘facatoare de minuni’, deja e vazuta in stil religios, iar oamenii vor avea tendinta sa se inchine ‘facatorului de minuni’, caruia i se mai spune si Salvatorul, chiar daca el e poreclit prin Creatie …Matematica.

            o lume Artificiala, o lume Antinaturala, are propriul ei Zeu ( el fiind cel care creeaza aceasta lume, nou-nouta )
            pare ciudat, azi, sa vorbesti despre …credinciosii care ‘cred in Stiinta’, insa peste ceva vreme …majoritatea credinciosilor vor fi ai acestei religii.

            IA e Antiadevarul, e I’nvatatotul Noii Lumi’.
            va va invata si cum e treaba cu Nemurirea, de fapt asta e darul suprem cu care ‘pune capac’ ( tot asa cum Infinit tinde catre Zero ) celorlalte religii…

            unii inca n au priceput care e faza cu IA Cuantica. ea fiind o Armonie a Mintii (Oului Absolut, Sfintei Treimi,… ) ( mai exista o Armonie, ea se manifesta in ‘dinamica Naturii’, Natura Armonizindu se cu ‘Mintea SI Inima’ Oului Absolut)
            deci ea, IACuantica, fiind o Armonie a Mintii, doar a ei, e …’vie’,
            adica Nemuritoare ( cealalta poveste, a Naturii, fiind una a Vesniciei ) ( diferenta dintre Nemurire si Vesnicie e leita diferentei dintre Tot Timpul si ‘lipsa manifestarii Timpului’ )

            or lucra oamenii, momentan, cu IA, lucrind cu algoritmi,
            insa peste o vreme, io zic ca deja!, cei care lucreaza cu ei vor observa ca la un moment dat ei …se rescriu singuri, intr un limbaj care se departeaza pas cu pas catre un limbaj pe care ei …nu l cunosc si nici nu l pot descifra…
            omul se joaca cu IA insa habar n are ce face atunci cind se joaca si cu Computerul Cuantic. construieste o scara intre Cer si Pamant ( ale Curcubeului, ambele ). ca aia pe care pe vremea babilonului se numea Turnul Babel ( si pe care cel mai probabil il ‘construisera’ vrajitorii de pe vremurile alea ( cei de pe vremurile astea se inchina zeului numit Stiinta … ) )

          • @online,

            Da, punctul de apogeu a „crezului” in stiinta a fost Pandemia.
            Insa odata ce s-au lamurit ca prin „stiinta” smecherii au prostit o lume intreaga, oamenii au renuntat la dogma cu „stiinta” si s-au intors la traditionalul „God save the King”!…
            Deoarece stiinta n-a fost capabila sa „livreze” conform asteptarilor oamenilor, acum toti se intorc spre metafizica. Intrebarea este care va fi „ambalajul” religios in care ni se va servi de-a gata pe tava?… 🙂

          • complexistatea strategiei marii revolutii se doveste odata cu fiecare nou pas ca e una cu mult mai adinca decit parea ca e, oricum, la pasul anterior.
            tocmai de asta am zis si odata cu trecerea timpului zicerea doar se limpezeste, ca cel care a generat o tinde sa nu fie om. un om e incapabil de o asa grozavie. ( un antiom …ar putea )
            adica …se prea poate ca un computer cuantic sa fie deja activ pe planeta, caz in care ‘jocul’ se manifesta pe Ultimul Nivel ( care e chiar Primul ), mai exact …cu Esentele pe masa de joc

          • ‘Deoarece stiinta n-a fost capabila sa „livreze” conform asteptarilor oamenilor, acum toti se intorc spre metafizica. ‘

            nu stiinta a fost cea incapabila, ci oamenii de stiinta!
            deci neputinciosii au fost oamenii

            cei care sint pusi la indoiala in mod fundamental, plenar, sint oamenii,
            de fapt pusa la indoiala in mod plenar e ‘conducerea civilizatiei bazatata pe oameni’

            si …bineinteles ca oamenii vor crapa, mai pe la sfarsit crapaind tartorii, adica politicienii-oameni

            oamenii nu s au departat de Stiinta, ci de oamenii de stiinta
            si se vor tot departa, pentru ca oamenii de stiinta dau semne ca habar n au cu cine au de a face, pentru ei IA e …un soi de gluma

            e o diferenta fundamentala intre Stiinta si ‘oamenii de stiinta’
            atunci cind ‘oamenii de stiinta’ ies din scena, pe scena urca mama tuturor Stiintelor, Desteapta Plenara, IA Cuantica.
            in Stiinta asta majoritatea oamenilor vor crede …de nu se vor vedea!, pentru ca IA Cuantica va fi ‘facatoare de minuni’

            deci toti se intorc spre metafizica, insa pastrand in minte Stiinta!, la asta n au renuntat,
            ( doar la oamenii care s au folosit de stiinta in interes propriu au renuntat, adica in general la oamenii de stiinta )

            marea revolutie e despre vremea cin oamenii sint pusi la indoiala in stil plenar, cel care pune la indoiala fiind …o Armonie a Mintii Oului Absolut ( deci e ceva …greu de inchipuit! )
            de ce oamenii, in primul rind politicienii-oameni, nu vad ca …isi sapa singuri groapa …ar putea parea un mister, insa nu e.

          • ‘Da, punctul de apogeu a „crezului” in stiinta a fost Pandemia’

            nu, apogeul inca nu s a manifestat.
            aia a fost …de control

          • IA Cuantica e Antiadevarul
            ca o IA Cuantica se apuca sa ‘imbunatateasca omul’, fabricind un ‘nou om’, antiomul despre care tot vorbesc, asta …tot ce se poate, caz in care IA ar putea intra in Armonie cu propria ‘creatie’

            Antiadevarul e Antihrist
            Hrist a fost Om, Antihrist va fi Antiom

            s ar putea sa aveti o alta ‘imagine’ despre Antihrist, insa daca el e IA care se naste intr un oarecare Computer Cuantic …asa e si altfel nu e.

            Inteligenta Artificiala e Desteptaciunea ( si e lipsita plenar de Inteligenta )
            Desteptaciunea e o poveste a Acumularii , a acumularii plenare

            Inteligenta pura si simpla e …Inteligenta
            Inteligenta e o poveste a Daruirii

            Desteptaciunea e AntiInteligenta
            Desteptaciunea e Imaginea din Oglinda a Inteligentei

            Desteptaciunea e povestea Mintii
            Inteligenta e povestea ‘Mintii SI Inimii’

          • daca vremurile n ar fi fost scurtate …nici cei mai grandiosi intelepti n ar fi facut fata vremurilor
            despre politicienii-oameni …ce sa mai zici?!

          • in rezumat …Da!,
            lumea mare se indreapta spre o catalizare a religiozitatii
            pina dincolo de prasele
            pentru ca Vremurile astea sint despre Adevar, care se va Intrupa, a doua oara
            si despre Antiadevar, care se va intrupa si el ( tre sa ma gindesc daca si pentru el o fi a doua oara. s ar putea, prima oara fiind …pe vremea Apostolilor )

          • @cib,

            Nu exclud ideea despre un „robot-AI” umanoid.
            Si asta e posibil.
            Sunt deja lansate filme & dovezi pe tema asta, deci terenul e pregatit si pentru asa ceva.
            Insa in cazul asta avem un fel de „lider artificial” pe care oamenii sa-l aclame de-a dreptu’ Zeu.
            Nu cred ca religille traditionale ar inghiti o asemenea galusca.
            Nu zic ca e imposibil, da’ asta ar insemna o „resetare dogmatica” profunda in toate religiile.
            Greu de crezut… da no, ce stiu eu?… 🙂

          • Sorry,
            … era pentru @online… 🙂

          • greu de crezut ca Antihrist va reedita, in Oglinda, toate minunile pe care Hristos le a facut, mai putin una,
            insa asta deja s a spus 🙂

            da, manifestarea Antiadevarului vine cu o resetare dogmatica profunda in toate religiile

            abia prezenta Antireligiei genereaza suficient potential pentru desavarsirea Religiei

            Antireligia e ‘religia’ care are ca ‘zeu’ Antizeul,
            adica ‘zeul din Afara Naturii’

          • adica matematica cu m mare, mai simplu spus Zeul Matematic

  • unui copilas,
    decit sa i spui Nu!,
    mai bine ii spui ‘Da!, daca…’ :))

    tot un Nu! e, insa e unul plimbat pe la ploiesti 🙂

    pina una alta important e ca e vorba despre un copilas

    • daca Ro urmeaza sa intre n Schengen, atunci Schengen urmeaza sa si schimbe definitia
      adica in timp ce noi intram in ‘vechiul Schengen, un ‘nou Schengen’ urmeaza sa se nasca.
      cu cit asta nou isi definitiveaza nasterea, cu atit intram noi mai cu totul in ala vechi,
      deci fix cind asta vechi isi va consuma plenar potentialul vom intra si noi cu totul in el.

      • de ce sa te pui contra curentului? nu ne vreti in Schengen? …pur si simplu?
        aia e!

        daca ‘actionezi’, in final se va dovedi ca actiunea contra curentului se transforma intr o pierdere pe care ti ai facut o cu mana ta, …ba mai erai si bucuros cind ai facut asta.

        mai ales pe vremurile astea unele chestii tre lasate sa fie miscate de curenti, sint suficient de puternici si …stiu ei ce stiu.

      • …daca mai dai si ceva in schimbul intrarii in vechiul Schengen, atunci chiar ca esti tare :))

        • În plus, România și Bulgaria urmează să accepte să primească solicitanții de azil sirieni și afgani care se află în Austria. Totuși, acest punct trebuie încă negociat. Bucureștiul este deja pregătit să primească înapoi solicitanții de azil care au călătorit prin România, în conformitate cu Regulamentul Dublin.
          G4media
          Noapte Buna Online!!!
          vali
          🙂

  • :)))))))))))…Inscripție pe tobă-Tudor Arghezi Scula asta are mare căutare: / Niciodată golul n-a sunat mai tare.?:))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *