Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Expoziția Clotildei ar putea fi o diversiune

Ce urmărește de fapt Clotilde Armand cu expoziția din primărie? Nu sunt printre cei care se reped să critice varii opere artistice, pentru că e un demers riscant. Arta șochează adesea și provoacă reacții înfierbîntate pînă la a deveni acceptată, respectată, apoi idolatrizată. Criticii secolului 19 scriau de ”Tristan și Isolda” a lui Wagner că evocă dragostea a două balene în perioada rutului. Și erau critici respectabili, nu neaveniți ca mine. Găsesc unele creații expuse acolo chiar interesante. Altele sunt semnele de întrebare. De ce și-a asumat Clotilde acum riscul acestei expoziții care transmite publicului mesajul că țara piere și baba se piaptănă? Sectorul 1 e zguduit de mari probleme, primăria în sine e scuturată de scandaluri și primarul se implică, senin, în expoziții, trecînd peste faptul că spațiul de expunere nu pare propice unei expoziții de artă (dar poate e doar o apreciere subiectivă). La primărie nu se țin audiențe, dar cetățenii sunt invitați să deguste noul curent din artă.
În ansamblu, inițiativa controversatei primărițe nu pare o manevră prea dibace de imagine.
Nu ar fi exclus, însă, să asistăm la o diversiune, mai precis episodul doi al altei povești brîncușiene, celebra campanie ”Cumințenia pămîntului” a guvernului Cioloș, în fapt o perdea de fum menită să mascheze prin controversele iscate în spațiul public multe nefăcute ale acelui cabinet de tranziție. Pe românește, Clotilda s-o fi săturat să fie înjurată pentru chestii concrete și grave și aruncă între ea și cetățeni un motiv mai soft de critici. Unul care să-i aducă, poate, chiar și aprecieri din anumite zone…

(Text de Bogdan Tiberiu Iacob)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Expoziția Clotildei ar putea fi o diversiune”

  • Eu zic c o creditati pe Clotilda de Paris cu mai mult decat face. Nu i nici o filosofie aici. Este agenda gruparii din care face parte. Promovarea simbolurilor anticrestine, este un exercitiu curent al acestora – vezi concertele lui Madona, Lady Gaga, etc..

  • Sa ravneasca Clotilde la „intelectualii lui Basescu ” ? O fi invatat de la marinar ca trebuie sa arunce un os alora care latra mai tare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *