Lista măsurilor de modificare a Codului Fiscal, agreate în coaliţie: Impozitul progresiv nu se aplică, acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta. Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr (news.ro)

Fake-news și efectele concrete pentru viața unor români notorii

Minciuna promovată prin presă a marcat multe evenimente importante în istoria recentă a românilor, de la cei 60 000 de morți inventați în decembrie 1989 ce trebuiau să justifice uciderea cuplului Ceaușescu, la plânsul prefăcut al lui Băsescu de care era nevoie pentru retragerea lui Stolojan în 2004, până la mimarea imposibilității votării în diaspora în 2014, fapt ce l-a avantajat pe Iohannis, plus multe altele la fel de decisive. Până acum vreo 15 ani s-a mai putut reduce din numărul acestor minciuni promovate cu scop precis, prin discuțiile și deciziile din Clubul Român de Presă, care era o formă de autoorganizare a jurnaliștilor români, animați de dorința de a-și păzi credibilitatea în fața publicului. Prin grija Statului Paralel și contribuția unor patroni din mass-media ce-au acționat ca și cozi de topor, acest Club a fost desființat, deontologia n-a mai fost discutată iar despre făptuitorii de fake-news opinia publică n-a mai aflat nimic.

Cozmin Gușă

Continuare aici 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog