Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Federația Rusă înfierbântă Arctica

Rusia își consolidează prezența militară pe coasta arctică a țării, după cum arată noile imagini din satelit furnizate de compania de tehnologie spațială Maxar. CNN a reușit să obțină copii ale imaginilor, care arată o creștere continuă a bazelor și echipamentelor militare rusești, precum și o instalație subterană, despre care se crede că este o zonă de depozitare a armelor de înaltă tehnologie. Bombardiere și avioane MiG31BM pot fi văzute la nord de baza militară, iar un nou sistem radar a fost instalat în apropierea coastei Alaskăi. Dungile roșii, albe și albastre ale steagului rusesc au fost, de asemenea, observate în fotografiile din satelit publicate de Maxar. „Există în mod clar o provocare militară din partea rușilor în Arctica”, a declarat pentru CNN un înalt oficial al Departamentului de Stat. „Acest lucru are implicații pentru Statele Unite și aliații săi, nu în ultimul rând creează capacitatea de a proiecta puterea până în Atlanticul de Nord”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Thomas Campbell, a susținut că extinderea continuă a bazelor militare rusești implică stabilirea controlului asupra unor zone din Arctica, care, în curând, vor fi libere de gheață. El a reiterat, de asemenea, că Rusia a înființat recent forțe de alertă și de reacție rapidă pe două aerodromuri din Arctica pentru a asigura o pregătire imediată împotriva unor posibile amenințări. „Rusia renovează aerodromuri și instalații radar din epoca sovietică, construiește noi porturi și centre de căutare și salvare și își consolidează flota de spărgătoare de gheață cu propulsie nucleară și convențională”, a declarat oficialul pentru CNN. „De asemenea, își extinde rețeaua de sisteme de rachete de apărare aeriană și de coastă, întărindu-și astfel capacitățile anti-acces și de negare a zonei asupra unor porțiuni cheie din Arctica”, a adăugat acesta.

Ministerul de Externe al Rusiei a refuzat să comenteze consolidarea Arcticii de către ei sau îngrijorările exprimate de oficialii americani. Cu toate acestea, Rusia a susținut, de mult timp, că motivele care stau la baza consolidării prezenței sale militare în regiunea arctică sunt „economice și pașnice”. Președintele Vladimir Putin continuă să sublinieze importanța superiorității tehnologice a Rusiei pe coasta arctică a țării. Vinerea trecută, el a lăudat exercițiile în care trei submarine cu propulsie nucleară au străpuns gheața arctică și au ieșit la suprafață simultan. Președintele a declarat că forțele armate ale țării și-au dovedit capacitatea de a opera chiar și „în mediile nordice dure”.

Experții în armament și oficialii occidentali și-au exprimat îngrijorarea, în special în legătură cu o „super-armă” rusească, torpila Poseidon 2M39. Dezvoltarea torpilei avansează rapid, președintele rus Vladimir Putin solicitând, în februarie, ministrului apărării, Serghei Shoigu, o actualizare a unei „etape cheie” a testelor, cu alte teste planificate pentru acest an, potrivit mai multor rapoarte din presa de stat.

Foto: Maxime Popov/AFP, un militar rus patrulează pe insula Kotelny, dincolo de Cercul Arctic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Federația Rusă înfierbântă Arctica”

  • Domnule Tiberiu,
    a) dacă o încălzeau americanii era de bine?
    b) ce cauta acești americani, la mii de km de America, în Marea Neagra?(idioțenia-ne ataca rusii, păstrati-o ptr. dvs).
    Sfat: studiați temeinic istoria(fără a fi părtinitor) și nu manipulările de doi bani, venite de la cei cu foarte mulți bani/dolari, de-a lungul timpului!
    Succes!

  • Dar cum amerlocii sunt suparati rau de tot pe chinezoi pe motiv de Covid aceasta alianta nu se va face,astfel ca amerlocii sunt singuri in fata Rusilor,si chiar daca China ramane neutra si nu se aliaza cu Rusia,pentru amerloci va fi groaznic sa se puna cu Ursul de la Rasarit.La halul in care arata America acum ,sa te bati cu Rusii acum e o dileala curata.Dar au mai fost doi dilii,Hitler si Napoleon in istorie.

  • Nu mi place sa o spun dar Rusia e o superforta,iar SUA schilodita de Covid,cu ranile sangerande va avea un meci infernal de dus cu Rusii.Nu China este marele pericol pentru SUA ci Rusia,iar faptul ca Joe Biden vrea sa se implice in Ucraina va face ca acest lucru sa i coste atat pe americani cat si pe noi foarte scump.Ucraina oricum este victima sigura,bucati din ea vor fi anexate mai devreme sau mai tarziu de catre Rusi,problema e ca noi Europenii ,mai cu seama cei din Est,dar ,posibil chiar si cei de mai spre Vest sa nu cumva sa cadem victime acestei Rusii mari si furioase care isi poate napusti fortele orcand incoace.Si celor care se bazeaza pe SUA eu le sugerez sa se mai gandeasca,bine de tot chiar.Eu nu cred ca SUA(mai ales acuma post COVID 19) mai poate apara Europa de Rusia.Poate doar o ipotetica alianta China-SUA ,doar asa cred ca mai poate fi oprita forta Rusa,necum altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *