România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Fel de a cerşi

La intrarea în Piaţă, cam prin dreptul cofetăriei pe cale de a deveni magazin de unelte agricole, îmi aţine calea un cerşetor. Că e cerşetor îmi dau seama abia după primele replici. Cînd l-am văzut, şi chiar după ce m-a agăţat, mi-am zis că e un ofiţer la pensie. Unul dintre acei ofiţeri care trăiesc în mizerie, luptînd din greu să nu se vadă asta.

Îmi cere mai întâi 50.000 lei, în monedă veche. Scotocesc prin buzunare şi îi dau. Îi ia, îşi scoate portofelul nou-nouţ, îi plasează întruna din despărţituri şi ridică spre mine o privire albastră. Vrea o ţigară. Mă cotrobăiesc din nou, scot pachetul şi i-l întind cu ţigara ieşită pe niţel, cît s-o poată prinde. El însă ia jumătate de pachet.

Scena de viaţă s-a încheiat.
Păşind suspicioasă pe lîngă peretele Măcelăriei, o pisică se opreşte pentru a urmări întîmplarea.
Trăgînd propriile concluzii, o porneşte mai departe, cu un pîş-pîş de spion apropiindu-se de seif.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Fel de a cerşi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *