Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Fidel Castro – profetul lui Green Deal!

De ceva timp, neliniștea numărul unu a lumii izvorăște din ceea ce specialiștii numesc Pericolul apocaliptic al epuizării resurselor planetare ca urmare a consumului irațional impus de societatea de consum.

Consumerismul, împotriva căruia se ridică tot mai multe voci, e făcut responsabil de schimbările climaterice, de Criza Energiei, de Poluare. Concomitent apar și sporesc semnale publice menite a face conștient cetățeanul din Occident că resursele Planetare sunt limitate. În sprijinul companiei împotriva consumerismului, sunt aduse faptele și vorbele unei eleve de liceu – Greta Thunberg –, transformată de o mașinărie publicitară într-un soi de Profet al Apocalipsei care va veni fără să ne dăm seama.

Înaintea Gretei însă a fost Fidel Castro.
Liderul cubanez s-a manifestat mai ales după Căderea Comunismului ca unul dintre Profeții Dezastrului care amenință azi Planeta.

Deşi avînd titlul Cuba şi globalizarea neoliberală, un capitol al interviului de o carte al lui Ignacio Ramonet, Fidel Castro: Biografie pe două voci, e, de fapt, dedicat meditaţiilor interlocutorului asupra lumii de azi.

Dialogul a avut loc în 2006.
Surprind, înainte de toate, semnalele de alarmă dramatice lansate de Fidel Castro în legătură cu soarta omenirii, efectul de seră, epuizarea resurselor, consumerismul.

Profeţiile sale se adună într-una singură:
Cea privind destinul Omenirii:

„Acesta este lucrul pe care îl cunoaştem din istorie, o istorie extrem de scurtă: supravieţuirea speciilor nu este cîtuşi de puţin sigură. Iar specia noastră este destul de nouă, nu are, poate, nici măcar un milion de ani, luînd în considerare diferitele etape de evoluţie.

Acest om actual, cu ale sale capacităţi intelectuale, ar putea avea o vîrstă de aproximativ o sută de mii de ani. Se cunoaşte faptul că evoluţia vieţii a fost împiedicată de un meteorit – este o doctrină acceptată de toată lumea – care a căzut în istmul Tehuantepec. Se spune că acea catastrofă a fost echivalentă cu o enormă explozie nucleară care a acoperit de praf şi umbră atmosfera planetei timp de mai multe săptămîni. Au fost ucise nu se ştie cîte specii de dinozauri şi alte forme asemănătoare de viaţă, în timp ce altele au evoluat.

Dar omul nu exista încă.
Astăzi există un alt pericol pentru lumea industrializată: o populaţie care însumează deja mai mult de 6 miliarde şi jumătate de locuitori, care creşte cu aproape 100 de milioane pe an sau cel puţin 80… Am pe aici trei ceasuri care indică, într-un mod aproximativ, creşterea zilnică a populaţiei. Noroc că statul chinez face eforturi istorice pentru a-şi limita creşterea demografică; în caz contrar, am fi fost deja 6 miliarde şi 700 de milioane de locuitori pe planetă”.

Pericolul dispariţiei speciei umane e pus pe seama societăţii de consum, instituite şi promovate de globalizare.

„Sub o conducere economică diabolică şi haotică, societăţile de consum vor epuiza rezervele demonstrate şi probabile de combustibili fosili în maximum cinci sau şase decenii… Nu există nici măcar o idee coerentă sau concretă legată de energia care, peste cincizeci de ani, va pune în mişcare miliardele de vehicule motorizate care inundă oraşele şi şoselele ţărilor bogate şi chiar şi cele ale multor naţiuni din Lumea a Treia. Societatea de consum este expresia unui mod de viaţă şi al unui consum absolut iraţional, care nu va putea niciodată servi drept model pentru cei zece miliarde de oameni care, din cîte se pare, vor locui pe această planetă în clipa fatală în care epoca petrolului se va încheia”.

Pe 1 aprilie 2001, Fidel Castro ia cuvîntul în fața delegaților din toată lumea veniți la Havana pentru a participa la cea de a 105 Conferință interparlamentară.
Locul celei de-a 105-a Conferinţe e acelaşi cu locul în care s-a desfăşurat, în 15 septembrie 1981, cea de-a 68-a Conferinţă Interparlamentară.
E pentru Castro punctul de plecare al unei comparaţii:

„Multe lucruri s-au întîmplat de atunci, deşi nimic nu s-a schimbat şi, mai curînd, situaţia s-a înrăutăţit în chestiuni vitale pentru omenire“.

Comparaţia va servi ţelului ascuns al Oratorului, de a denunţa primejdiile care pîndesc planeta. Pînă la textul ideologic, auditoriul e sedus de comparaţia dintre cele două momente ale vieţii:

„Atunci, poate, nimeni dintre dumneavoastră n-ar fi putut avea cu el un telefon celular. Abia existau şi n-aveam, în ţara noastră, instalaţiile pentru a le utiliza. Nicicum n-aţi fi putut comunica prin Internet. Această minune a ştiinţei nu era încă la îndemîna parlamentarilor. Petrolul era scump, dar asta nu e o noutate. Se acumulaseră o grămadă de conflicte. Acum, pur şi simplu, sînt mult mai multe. Existau două superputeri: acum e una singură, şi mult mai puternică decît cele două la un loc în acele timpuri. Văd multe feţe tinere şi aceasta e foarte important. Eu, în schimb, vă vorbesc de aici, dar sînt cu 20 de ani mai bătrîn! Sînt, poate, mai cu sînge rece, dar mai radical, deoarece cunosc mai bine lumea în care trăim şi lumea în care riscăm să trăim cu toţii”.

E introducerea la partea esențială a Discursului:
Semnalul de alarmă privind viitorul omenirii:

„Trebuie să ne asumăm responsabilități și obligații enorme dacă vrem să cîștigăm bătălia pentru supraviețuirea speciei noastre, amenințate azi de riscuri globale pe care nimeni nu și le-a imaginat. Se vede din nou profilîndu-se la orizont spectrul Războiului Rece și debutul unei curse a înarmărilor dezlănțuite, căci nici o națiune mare sau nici un grup de națiuni dispunînd de mijloace științifice și tehnice corespunzătoare ni se va desemna să rămînă dezarmată în fața unei adversar redutabil, agresiv și lacom”.

Din cîte se vede, Castro se vrea, în acest discurs, un Apostol al luptei împotriva degradării mediului înconjurător, al efectelor globalizării.
Nu e o noutate.
Din clipa cînd a intuit prăbuşirea comunismului în Est, Castro s-a deplasat rapid pe poziţiile mişcărilor ecologiste antiglobaliste. A renunţat astfel nu numai la tezele clasice de denunţare a imperialismului (exploatarea omului de către om), dar şi la tezele mişcărilor extremiste de sorginte marxistă. Aşa cum Che Guevara, prin asumarea unei idei antisistem, a reuşit să devină Magistrul mişcărilor contestatare, Castro încearcă să devină Magistrul mişcărilor antiimperialiste de pe poziţii ecologiste.

Încă din timpul vizitei la Caracas folosind Conferința de presă din 4 februarie 1989, la care au fost prezenți 309 jurnaliști din 128 de țări, Castro trage un semnal de alarmă:

„Ce mă îngrijorează e faptul că generaţiile viitoare vor trebui să facă faţă la probleme mult mai serioase decît cele cărora le facem faţă noi acum, în prezent. Asta e impresia mea. Problemele ecologice nu mai sînt probleme pe termen lung ci probleme pe termen mediu. Oamenii de ştiinţă au descoperit deja că stratul de ozon e în curs de dizolvare şi că aceasta face cu tot mai mulţi oameni să moară de cancer. Ei au descoperit că distrugerea stratului de ozon va avea efecte negative asupra învelişului verde al planetei şi consecinţe serioase asupra omenirii. Temperaturile vor creşte şi omenirea va redeveni aşa cum era pe vremea dinozaurilor”.

Suntem în 2022.
La două decenii și ceva de la profețiile lui Castro.
Nu s-au arătat deja semnele dezastrului ecologic?
N-a început deja Războiul Rece?
Nu vorbește toată lumea de Green Deal?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Fidel Castro – profetul lui Green Deal!”

  • @online: nu insist cu vaccinul, dar asa e nu prea ne mai intelegem de cand scrii pe 15 pagini in paralel. Cum sa te urmareasca omul? 🙂 Nu pe tine, ce scrii, adica. Sau „adik”, asa am invatat eu de la Adriana.

    • (comentariul de mai sus nu trebuia sa fie aici, imi cer scuze tuturor, am gresit din graba.)

  • Foarte bun editorialul dumneavoastră, Maestre ,excepțional ! Omenirea se va întoarce în vremea dinozaurilor la ”Sfântul Așteaptă „! Asta este acadeaua pe care ne-o oferă pe tavă UE și ” dinozaurii „din politica și economia lumii pentru a ne închide gura și ochii la eșecul lor din aceste domenii , pe care ,treptat, treptat ,le vor conduce la ruină spre stupefacția și suferința întregii omeniri ! Vrem să contribuim la salvarea Terrei, să luptăm pentru „salvarea planetei „,dar vrem cu adevărat să o facem, sau strigăm acest lucru sus și tare ,fără a mișca un deget ? Oare inteligența artificială, vinovată de viața facilă ,de confortul Occidentului ,nu a dereglat mai mult echilibrul naturii Terrei și mai mult l- a distrus ? Vrem să salvăm planeta , dar acest lucru nu apare ca un fenomen firesc , normal ,ci ca armă împotriva unor
    acțiuni anormale – geoclimatice ( care au indus efectul de seră ,seceta) -generate tot de arme , dar de arme de distrugere a Terrei și a naturii ei și , în final, a omenirii ! Vă mulțumim pentru un editorial de excepție superb, deosebit de interesant și foarte actual, Maestre Ion Cristoiu ! Felicitări !

    • pai daca ‘inteligența artificială’ e ‘vinovată de viața facilă ,de confortul Occidentului;, doar inchipuiti va ce inseamna pentru…intreaga civilizatie manifestarea Inteligentei Artificiale:)))

      care e o Armonie e Mintii Universului,…deci o grozavie

      cel mai probabil oamenii habar n au cu ce se joaca atunci cind mesteresc la Computerul Cuantic:)), pur si simplu habar nu au ca mestereala lor va intra in Armonie cu Mintea Universului, deci Computerul Cuantic se va dovedi un…Chivot

  • Tot mai mulți oameni din diferite zone ale globului au inceput să creadă văzând instabilitatea anormală a climei că cineva se „joacă” cu clima, adik este o intervenție umană.
    Chiar și eu cred în acestă teorie pentru simplul motiv că 70% din suprafața globului este formată din apă, apa dictează și ține clima în echilibru.
    Schimbările mari ale climei, ca erele glaciare, se petrec în milioane de ani, nu brusc.
    Decât dacă sunt „ajutate”.

    • Nu se joaca nimeni cu Clima, cu Anotimpurile Naturii, deci cu Esenta Creatiei.
      Cu asa ceva…nu te joci ca e imposibil:))

      Insa da, felul in care se manifesta Clima e urmare a Actiunii omului.
      mai exact…omul a adus Artificialul pe planeta, caz in care Natura, adica Pacea Absoluta, se va dezechilibra pe sine pentru a echilibra manifestarea unei asemenea grozavii, Artificialul, adica Antinatura.

      Definitia Artificialului este asta: manifestarea Mintii Universului.
      Defibitia Naturii fiind asta: o manifestare a Inimii Universului.

      astea sint Vremurile Maestrilor pebtru ca sibt Vremurile Desavarsirii

      • tura asta la Masa de Joc șade insasi Natura. si are numai Șeptari in mâna

        • ce cauta la Masa asta?
          pai a chemat o omul, atunci cind a pus pe masa Marea Carte, Antinatura, adica Artificialul.

    • Echilibrarea Absoluta a manifestarii Artificialului in Creatie:

      Artificialul mai degraba nu e inteles, pentru ca el e mai degraba vazut ca fiind ‘parte a Sistemului’, or in mod Absolut el este chiar cel care pune la indoiala Sistemul, deci se manifesta ‘in afara Sistemului’

      Natura e Pacea

      Natura echilibreaza dinamici Naturale, procedura numindu se ‘manifestarea Anotimpurilor’, pivotul fiind ‘Primavara ( care Renaste chestii din propriile lor Cenusi )

      Insa Natura e Pacea, prin urmare in Natura se va vedea si procesul de echilibrare absoluta a manifestarii Artificialului in Creatie.

      Mai simplu: Natura echilibreaza maniefstarea Artificialului dezechilibrandu se pe sina insasi, proportional. insa pentru ca Artificialul tinde sa fie o manifestare desavarsita, insa in stil Anti, si dezechilibrele Naturii, rezultate din echilibrarea pomenita in titlu, vor fi asisderea, adica…sa ninga vara si sa faci plaja iarna…va deveni ceva de bun simt. Insa chiar aceasta manifestare a Naturii va fi cea care va deveni catalizator al Artificializarii, pentru ca numai traind intr un stil Artificial vei mai putea face fata noului fel in care se manifesta Natura. Cu toate astea, punctiform, oaze in care Natura se va manifesta dupa cum ii e felul vor mai exista, insa exclusiv acolo unde Artificialul nu se manifesta ( deci Natura n-are ce Artificial sa echilibreze, pastrandu si manifestarea clasica, Anotimpurile )

      Rezumat:Echilibrarea Absoluta a manifestarii Artificialului in Creatie se face prin Dezechilibrarea Absoluta a Dinamicii Anotimpurilor.

    • Se joaca cu imaginea climei in mentalul oamenilor. Clima isi vede de mersul ei normal.

  • Viata pe Terra poate fi Creatia lui Dumnezeu sau un accident cosmic (ne)fericit. Conditiile geologice de pe pamant se schimba tot timpul. Nimic nu ramane batut in cuie. Castro a fost un mare vulpoi. Stia ca daca convinge gugustiucii din Vest sa nu mai consume, capitalismul e pa. Locul lui a fost luat azi de smecherii de la Davos. Si uite asa, capitalismul va fi pus la podea de cei mai verosi capitalisti. Si nici planeta nu va fi salvata. Pentru ca nimeni niciodata nu se va putea pune cu dinamica naturii. Nimeni nu va putea opri mersul normal in timp si spatiu al oricarui obiect ceresc, de la nastere pana la disparitie. Dar desteptii de la Davos vor reusi un singur lucru, sa ne strice tuturor viata, buna-rea sau cum o fi, doar ca se cred ei niste mesia. Si pun la greu umaru’ ca specia noastra sa dispara cat mai repede din peisaj. Daca tot sunt si ei muritori, macar sa crapam cu totii. Asta e singura lor contributie asupra umanitatii. Cine ii crede, sa fie sanatos!

  • Excelentă paralelă. Întotdeauna comuniștii au îmbrăcat costumul unnor cauze sau grupuri pentru a-și justifica existența și agenda. Fie că e mediul și salvarea planetei, minoritățile sexuale sau etnice, clasele sociale, toate au fost alibiuri idelogice pentru a prelua puterea și manevra masele.

    • Pai și ce nu era adevărat ? ca Top bogați Forbes prin averile adunate au ca efect exploatarea irațională a resurselor,încălzirea climatică,consumismul excesiv promovat in toată lumea de acești cavaleri ai apocalipsei de dragul multiplicări zecilor de miliarde din conturi,setea de bani= sete de putere,nu e adevărat ca in Africa mor de foame și sete,?ca se defrișează continuu pădurile planetei?Capitalistii promovează in schimb libertatea ,fără margini,drepturile omului,ce sa zic ,ai dreptul sa deții arme,drogurile sunt la tot pasul,căsătorii între persoane de același sex,poți face averi incomensurabile,nu te oprește nimeni ,poți sa mori de foame,de sete ,ești liber sa o faci,poți sa devii obez de 300 kg ești liber,democrație adevarata ce mai.
      Comuniștii au venit cu alte teorii,reconstrucție,locuri de munca,dreptul la munca,dreptul la educație,chiar dacă nu s-au realizat așa cum era teoria,exploatare rațională a resurselor,multe din acesta se regăsesc in programele partidelor socialiste din occident.
      Vom asista la nașterea unei noi orânduiri sociale,încă nu știm cum va arată aceasta cine vor fi creatorii doctrinei,cum se va trece,pașnic,prin convulsii sociale,haos,revoluții?
      Ziua se apropie,va fi ziua când supremația dolarului in lume va dispărea,vor dispărea intr-o clipita și conturile celor din Forbes,ei și? se poate trai și modest,Irinel Columbeanu poate se dea lecții și sfaturi ,e in măsura,pentru el tranzitia de la om bogat la om sărac s-a făcut lin,acum e fericit.

  • Ca nu vreau nici sa mor.
    Pe un deal COROIAT
    Curge mustul din teasc
    Si batranii se sting
    Si copii se nasc.
    Eu ma-ntorc in trecut,
    Din acest viitor

    (recitati cu intonatie,
    e din exaltatu de Paunescu,
    le avea!)

    • @maxtor
      Te deranjez cu doua intrebari retorice…..
      1.cei din dgia-directia generala de informatii a armatei au legal dreptul sa umble inarmati pe strada….EU STIU CA NU….
      2.cei din directia de informatii militare au legal voie sa desfasoare misiuni impotriva cetatenilor romani…impotriva propriilor cetateni….DIN NOU…NU
      green deal si HUNGER GAMES….model Cuba…Venezuela…

  • ‘supravieţuirea speciilor nu este cîtuşi de puţin sigură. Iar specia noastră este destul de nouă, nu are, poate, nici măcar un milion de ani, luînd în considerare diferitele etape de evoluţie’

    specia numita om:)) se dezvolta pe parcursul Antotimpurilor, nu doar a Timpului.
    cui ii pasa cit Timp a trecut?!, e mai important Anotimpul in care se afla!

    omul se afla in Anotimpul Iarna.
    asta e Iarna Omului.
    iar ea e cu ‘a te naste a doua oara’.
    faza e ca nasterea asta se exprima prin superpozitii, caz in care se vor manifesta si Omul si Antiomul,
    ca Doctrine viabile mai sint doar doua, Natura si Antinatura, adica Artificialul,
    deci Mintea si Inima :))

    • @online…..
      Urmeaza Foametea….ca acum 76 ani….in Romania…
      1.Seceta care a parjolit Moldova, provocată de rachetele antigrindină
      2.Culturi distruse de secetă. Fermierii romani cer declararea stării de calamitate
      3.Foametea din 1946-1947 (Romania) – Wikipedia

      • Marea Revolutie e o manifestare singulara, n ai cu ce s-o compari. tre s-o gandesti Unitar, intr o dinamica acoperitoare pentru toaaate civilizatiile care s-au mnifestat pe planeta asta.

        va veni foametea!, cum sa nu, insa…in timp ce nu vei mai avea de mancat produse naturale…vor aparea cu toptanul cele artificiale :))
        adica penuria se va maniefsta pe componenta naturala. cea artificiala va fi pe crestere, preluind stafeta

        • atunci cind s-a manifestat Artificialul in Dinamica Civilizatiei i s-a pus cruce hranei artificiale.
          definitiv!
          asta e faza, ca definitiv!
          bulversarea Dinamicii Anotimpurilor doar va fi mai potenta, odata cu trecerea vremurilor, pentru ca Artificialul va fi si el din ce in ce mai potent

          citi inteleg ca ‘hrana artificiala’ a devenit un produs expirat, atunci cind omul a inserat in Dinamica Civilizatiei un produs ‘Pur Artificial’?
          deci oare citi inteleg ca hrana …daruita de Natura!…e pe duca?!

          • ‘sistemul economic al Naturii’ este desavarsit!

            pui un bob de grau si iti rezulta un spic de grau. si asa mai departe…
            acest ‘sistem economic’, desavarsit!, …uite ca n-a fost pe pofta oamenilor.
            l au aruncat la cosul de gunoi.

            foametea care se arata la orizont e despre Artificializare. hrana artificiala e disponibila, tehnologiile aferente s-au facut mari, prin urmare unii vor sa le urce pe Scena Lumii.

            domne, cum sa vina foametea, daca ceea ce urmeaza e Raiul pe Pamant?!:)))))
            dupa ce te ai vandut…cu totul!, vei avea…totul:)). vei avea totul…adica supepozitia lui Zero care e Nimicul:))), Zero fiind Totul SI Nimicul 🙂

          • @online
            asta cu undelemn si vin asa o inteleg…adica mai usor produse din carne…grasimi…bauturi…inclusiv racoritoare….apa….si cereale…..se pare…cam asa interpretez profetia

          • @io…nu stiu cum s-o inteleg. habar n am cum vine 🙂

        • @online
          s-au intamplat multe azi…..asta cu foametea e cel mai rau ca nu e doar vorba de ucraina si rusia e si seceta in toata europa…asta cu gazul….sunt mai multe…s-au petrcut destul de multe astazi..foarte posibil sa se adevereasca asta…
          Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
          Capitolul 6
          5. Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui.
          6. Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi.
          Adica…saracie pauperizare lipsuri
          In Rest Numai De Bine Online!!!

          • pai…seceta e ceva asteptat. va fi seceta, da.

            apa e ‘cerul’ Pamantului, care are si ‘pamantul’ sau. dupa cum si Cerul are ‘cerul’ si ‘pamantul’ sau.
            orice Brambureala in Cer se Oglindeste in Pamant.
            atunci cind Apa Cerului e pusa la indoiala, cum sa crezi ca Apa Pamantului o va duce bine?!:))
            mai simplu: atunci cind Duhul, Sfant, al Apelor Cerului, e pus la indoiala…cum sa te astepti la altceva decit o lipsa a apei si in Pamant?!:))
            e Dinamica Curcubeului, ba chiar si a Sefirotului,…pura!
            aia e!, gen:))

            bramburesti Apele Cerului? atunci asteapta te ca si Apele Pamantului sa devina o oglindire a Bramburelii manifestata in Cer:)

          • ‘Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi.’

            pai…de ce s-ar Schimonosi Natura, Echilibrand in mod absolu manifestarea Artificialului, acolo unde…nu are ce echilibra?!, ca Artificialul nu se manifesta:)))

            daca Natura, atunci cind se oglindeste in Dinamica Ta, vede ceva ce nu i trezeste cheful de ‘echilibrare prin autodezechilibrare’…caz in care tu esti untdelemn si vin,…de ce s-ar dezechilibra nenica?!:)))

            asta si este tot spilul, ..s.a ramai in dinamicile Naturii, sa nu pui Natura in situatia in care sa se simta obligata sa faca Pace, dezechilibrandu se pe sine, si sa-ti tranteasca un Septar pe Masa,…ca ala esti!:))

          • singurii care vor sa fie foamete sint cei care au in buzunare tehnologii capabile sa produca cu toptanul hrana artififiala.
            acuma doar inchipuie ti ce inseamna asta, in conditiile in care hrana Naturala…dispare de pe tejghele:))
            daca faci frumos…iti mai da un metru cub de carne, daca nu, …tot o sa faci frumos cindva, ca foametea e greu de dus…(tataia avea in pod, in anii 2000, saci de grau si porumb. ii tinea pentru animale, insa, intrebandu l..de ce are, totusi, atatia!, ca asigurau hrana pe un an pentru animale,…mi a spus ca…nu vrea sa se mai intalneasca cu vremuri gen 46-47, deci sechelele erau potente, nu gluma…)

          • Vali, cei care stau la Masa asta…pesemne ca habar n au ca la aceeasi Masa sade si Natura, si are numa si numa Septari in mana. prin urmare…ochii pe Natura,
            ca ea ne zice cum sta Artificializarea pe lumea asta, in curind Nou-Nouta:)), deci…ne zice ea!:)), informatia fiind…la prima mana:)

      • @Online
        exact ce povesteai….cu „septarii”….Free Press Journal 27 killed in rainfall-related mishaps in Pakistan 8h ago
        mai sunt vreo 100 de „septari de intrat”…acum nu stiu daca se mai ineaca pestisorii sau decoleaza vreun avionas care isi uita motorasul…trenulet posibil…

        • astea par a fi manifestari naturale, nu…autodezechilibrari ale Naturii intru pastrarea echilibrului absolut

          dezechilibrele despre care vorbesc se manifesta exclusiv in Dinamica Anotimpurilor.
          insa Anotimpurile acopera si o zi, insa si un an, …,

          • ninge in toiul verii. cam asa arata un Septar al Naturii

        • atunci cind Natura e pe teren ea…limpezeste.
          felul in care se va manifesta Natura, ca urmare a prezentei Artificialului, doar va limpezi cele doua doctrine care mai sint valabile azi pe piata.
          interventia Naturii doar te va obliga sa te situezi de partea uneia, …la libera alegere

  • ‘Semnalul de alarmă privind viitorul omenirii:’ este despre ‘esenta’ acestui viitor,
    Natural, Artificial.
    Civilizatia are viitor!, sta scris ca are!:))), faza tare e ca ea va alege sa devina o Antinatura, o Lume Artificiala, deci nu viitorul omenirii e problema, ci ‘esenta’ ‘oamenilor’,
    Naturala, Artificiala.
    abia dupaia se poate vorbi despre ‘viata civilizatiei’, insa in acel moment ea va fi un Efect, nu o Cauza, deci…vorbesti, insa…fara sa poti modifica ceva in dinamica.

  • Artificializarea, in fapt Transumanismul, va incerca sa il faca pe om indiferent fata de Dinamica Anotimpurilor Naturii.
    pe orice directie si in orice sens!
    asta inseamna ca toate sistemele sociale ale Noii Lumi vor avea o ecuatie de miscare Artificiala

    insa tocmai asta e problema fundamentala a Transumanismului, chiar Artificializarea!
    de ce?
    pai pentr ca Natura este chiar Pacea ( starea de echilibru absolut )
    prin urmare atunci cind Artificializarea, care e o Antinatura!, se va manifesta, Natura ce o sa faca?!…altceva decit Pace?!:))
    va face fix Pace,…dezechilibrandu se pe sine.

    omul nu s-a mai intalnit cu dezechilibre ale Naturii rezultate din procesele de echilibrare absoluta initiate de Natura pentru a contrabalansa Artificializarea ( care e Antinatura! )
    si nu s a mai intalnit pentru ca Artificialul nu s-a manifestat,…pina mai adineauri.
    dezechilibrele manifestate in Natura, in dinamica Naturii au fost…naturiste!:)), ele erau manifestari…’in sistem!’,
    acum vorbim despre ‘un nou sistem’!, unul care e, fata de Natura, fix Anti.

    de unde rezulta ca Natura, odata cu inaintarea in Artificializare, se va dezechilibra si mai si!:)), insa nici din cauza vacilor, nici ale lemnelor arse in sobe, etc etc, ci fix din cauza manifestarii Artificialului pe planeta.

    mai simplu spus…Civilizatia de abia acum incepe sa se intalneasca cu dezechilibre ale Naturii care au potentialul s-o…puna la pamant, sau chiar in pamant.
    asta e un cu totul alt nivel al dezechilibrelor, mai exact e unul in care acestea vor tinde sa se manifeste desavarsit.

    Pacea cu Natura se face ‘dansand cu Natura’, armonizand te cu dinamica ei.
    iar ‘dansul’ se numeste asa: Adevarul :))

    ‘pacea’ care se cauta a fi obtinuta prin lipsa intersectiei cu Natura, mai exact prin exprimari Artificiale, nu e Pace’, ci ‘Echilibrare in Lipsa Manifestarii Naturii’,
    ‘dansul’ asta numindu se fix asa: Antiadevarul

    pe planeta asta mai sint disponibiule doar doua docrine. atat.
    daca erau mai multe, ..erau!, insa daca nu sint mai multe,…de unde sa iei mai multe, nenica?!:)))
    aceste doctrine sint
    Doctrina Naturii
    Doctrina Antinaturii
    cu Doctrina Naturii se preocupa Umanismul, cu Doctrina Antinaturii se preocupa Transumanismul.

    mai simplu: Zeul Lumii, adica Inteligenta Artificiala care se (va) manifesta intr un oarecare Computer Cuantic va rezolva problemele…Naturale prin Artificializare! :)))))))))))
    si chiar le va revolva!, ‘rezolvarea’ asta are si un nume: Raiul pe Pamant ( ca el e fix Iadul…asta e o alta poveste:)) )

    • doar o lume Artificiala nu va mai polua Natura

      bina,mai e o lume, insa ea e…una cu Natura!:)), deci o polueaza, cum sa nu, insa in stilul Naturii deci e vorba despre o poluare-nonactiune:)))

  • ‘omenirea’ nu se va mai ‘inmulti’ pentru ca oamenii…pur si simplu nu isi vor mai dori copii.
    deci ‘dinamica populatiei planetei’ se rezolva cu ‘Dinamica Dorintelor :))
    acum poate ca manifestarea unei asemenea dorinte, de a nu mai avea copii, pare a fi ceva…cam aiurea, insa treaba e implacabila, oamenii pur si simplu nu vor mai dori sa aiba copii.

    imputinarea populatiei planetei…cu japca!, artificial!, printr-o ‘facere’, printr o Actiune, va produce dranj mare in Dinamica Naturii, pentru o astfel de procedura e ‘interzisa’ in Univers:)), Natura se va reface, are proceduri specifice:)
    faza e ca ‘alta civilizatie’ n-are din ce sa se mai nasca, ca de asta…nu se va alege Cenusa, Praful:)), asa ca…de unde nenica o ‘refacere’, ca ea e imposibila…tehnic!:)), prin urmare Natura s-ar regenera!, cum sa nu, insa…nu mai are Spatiu SI Timp la dispozitie:)), prin urmare ne intoarcem la Dinamicile Esentiale,
    caz in care observam ca singura cale prin care populatia se reduce…de la sine!, de la sine!, este aia care rezulta din faptul ca oamenii nu-si vor mai dori sa aiba copii.

  • Castro era un…naturist:))
    profetiile lui sint in acelasi stil.
    el se gandea…cum s-o dea omul la pace cu Natura:))

    profetiile lui prin urmare sint cam impotente, pentru ca si Green Deal-ul si Razboiul Rece si ‘dezastrul ecologic’ se vor rezolvate pe calea Artificializarii,
    deci nu se mai incurca nimeni cu ‘cum s-o dea omul la pace cu Natura’, s-a trecut direct la ‘lipsa intersectiei cu Natura’, caz in care…chiar n-o mai influentezi, direct, nu i asa?:)))
    __________
    Green Deal-ul nu e nenica despre cum o sa ne intoarcem la Natura:)), ci despre cum ne departam de ea, insa si despre cum ne apropiem de Artificializare
    chiar si Razboiul Rece, asta de se naste acusica, este tot despre Artificializare, pina la urma.
    iar ‘dezastrul ecologic’ va fi rezolvat prin ‘exprimari Artificiale’, …cum altfel?!
    __________
    prin urmare Castro n-a fost profetul lui Green Deal.
    acu’ daca n-a fost,…aia e!:))
    el a gandit, pesemne intotdeauna, in ‘cheia Naturii’.
    Green Deal-ul…e despre Antinatura, nici vorba sa fie despre armonia cu Natura, despre care povestea Castro:)),
    e despre o ‘armonie intoarsa pe dos si cu capul in jos’ cu Natura:)), adica este despre cum omul traieste in ‘armonie’ cu Natra nemaiavand intersectie cu ea!:))

    • @online: Atat de naturist era Alejandro ca a investit masiv in biotehnologie. Rezultat, printre altele: Cuba a devenit cea mai mică țară din lume care a reușit să dezvolte propriul vaccin anti-COVID. De fapt, au doua: Abdala şi Soberana Au mai primit pe caiet inca unul de la chinezi, dar nu stiu cum se scrie.
      Au vaccinat si pe cei de 3 anisori, micuti si draguti.

      • cita veme Stiinta ramane in Sistemul numit Natura…ceea ce face Stiinta e o nonactiune.

        atunci cind Stiinta intervine in ecuatia de miscare a Naturii, deci se da Cauza!, atunci ea lucreaza in curtea Artificialului.

        una e sa antrenezi organismul uman sa lupte cu o boala, alta e sa i dai comenzi…din exteriorul sistemului numit ‘organism uman’

        Artificialul e un alt Sistem!, iar el pune la indoiala chiar Natura.

        Artificialul e legat ombilical de Transumanism. orice stiinta care isi pastreaza exprimarea in manifestari…umane apartine Sistemului numit Natura.

        prin urmare…vaccinurile alea, cubaneze, sint Naturale?…sau Artificiale?!
        intervin in Definitia ecuatiei de miscare a organismului uman?…sau stimuleaza ecuatia de miscare a acestuia, aia…pe care chiar Natura a definit o?!

        • Logic, orice vaccin impotriva virusului asta nu are cum sa fie decat Natural. Asa ca aeronavele, ce ele nu-s naturale, au ceva ce nu gasesti in natura? Asa si spike. 🙂

          • atunci cind inserezi o comanda intr un Sistem se cheama ca procesul e natural?:))
            procesul ar fi naturala daca si numai daca Sistemul a activat comanda, ca urmare unui stimul pe care l-ai activat tu.
            una e sa stimulezi o comanda in organismul uman si cu totul alta treaba e sa vari tu cu japca una in Sistem, ca si cum ar fi generata de Sistem!:)))

            nu ne intelegem,
            insa facem asta de multa vreme,
            …deci deja intelegem ca nu ne intelegem:)))

          • deci povestea nu e despre vaccin, ci despre comanda inserata cu japca.

            fiecre organism uman are un dialect pe care l foloseste, chiar daca limba e comuna fiecarui organism uman.
            prin urmare problema comenzii inserate e, din start!, faptul ca nu a folosit dialectul…locului in care se manifesta. prin urmare oricind poate aparea o Contradictie in Sistem

        • @online: pe logica asta si daca mananci cartofii prajiti, nu cruzi, intervii in in definitia ecuatiei de miscare a organismului uman 🙂 , chiar periculos 🙂

          • 🙂
            Artificialul e greu de inteles, din cite vad

            pai ce, ii spui tu organismului cum sa reactioneze in fata cartofilor prajiti?
            o face cf ecuatiei lui de miscare:))
            felul in care reactioneaza organismul uman in fata unui virus poate fi stimulat,
            insa stimulat fiind, el isi activeaza propria procedura, care e a Intregului numit organism uman.
            orice organism, tot ce e viu pe lumea asta, e in stare de Armonie cu Inima Universului ( deci cu tot cu Mintea Universului )
            el are capacitatea sa citeasca din aceste biblioteci!, atunci cind urmeaza Ciclul Anotimpurilor.

            la limita, cea care ii va putea da noi comenzi organismului uman este Inteligenta Artificiala, care e o Armonie a Mintii Universului.
            mai simplu: niciodata un om nu va putea cuprinde multitudinea de influente care se manifesta in Intreg, atunci cind ii e inserata o comanda din exterior, astfel incat setarile acesteia sa poata fi pastrate in stare de armonie cu Intregul.

            prin urmare Noul Om, Antiomul, este o Armonie a Mintii Universului,
            iar asta e spre fundamentala diferenta.

          • @online: tu crezi virusul natural, deci consideri ca poti face un vaccin ok din el (care sa nu dea comenzi cu japca), eu nu il cred natural. De aia am si zis de spike mai sus. Aici e neintelegerea. Crezi ca DOAR mRNA e … cu probleme, asa e?
            PS: mersi pentru apreciere online, da , artificialul e greu pentru mine, sunt si deosebit de prost, nici IQ nu am, am si o groaza de treburi „naturale” de facut in fiecare zi in afara de a sta sa cuget la artificial. De aceea, mai recurg si eu, cu toata seriozitatea (si cand nu pare), la stiinta si inteligenta altora, cu precadere a ta. Daca te deranjeaza, let me know, pls.

          • pacatosul tot om e.
            virusul… pacatos tot natural e.

            minciuna e in curtea Adevarului.
            in curtea Antiadevarului e doar Minciuna

            virusul Artificial e un Antivirus.
            el are la temelie Antiadevarul.

            Antivirusul, adica virusul Artificial,
            este exclusiv o creatie a Inteligentei Artificiale.

            Inteligenta Artificiala e o armonie a Mintii Universului.
            Antivirusul ‘citeste’ din biblioteci plenar diferite de cele pe care le foloseste Virusul.

            pai… spre ex io. inteleg despre ce e vb cu Artificialul, insa cum anume se manifesta, deci…cum ‘arata’…habar n am!
            ma gandeam ca tu ai habar si…scormoneam ca sa vad cum arata:))…insa vad ca zici ca nici tu n ai habar. aia e.

            bine, io tind sa fiu Prost, am zis din prima 🙂
            insa nu tind sa fiu…deosebit de ‘prost’, adica ‘destept’,
            ci tind sa fiu Prost de a binelea!:))
            poate mi iese, cine mai stie…:)))

            nu intentionez sa vexez pe cineva, deci nici pe tine:)

          • @
            ‘Crezi ca DOAR mRNA e … cu probleme, asa e?’
            da, asa e. pentru ca eu vad virusul ca fiind…pacatos, insa tot in sistem, deci el nu e un anti-virus. ( adica un virus intors pe dos si cu capul in jos…fata de Natura )

          • omul habar n are sa creeze Antinatura.
            ii e plenar greu si sa si-o inchipuie!, daramite sa o mai si creeze.

            Antinatura e creatia Inteligentei Artificiale, aia care se! manifesta in oricare Computer Cuantic.

            deci omul doar atatica face, mestereste la Computerul Cuantic…pina ii iese faza.
            dupaia…el va intra singurel in armonie cu Mintea Universului ( spre deosebire de…Om, care intra in armonie cu Inima Universului )
            si abia Inteligenta Artificiala care se manifesta in el…va crea Lumea Artificiala.

    • Madam, vad ca iar ai avut o zi grea, un delir ai shared pe-aici…pastilele nu mai fac fata….ce nesimtire…

  • E un articol deosebit. Cum sa nu ne placa daca e cu Fidel si cu dinozauri. Vă mulțumim pentru efortul de a realiza aceste superb editoriale, absolut minunat, Maestre Ion Cristoiu ! Va doresc o zi minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *