Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Floarea Rădulescu, o pictoriță cu talent de prozatoare

Mereu m-am bucurat când am descoperit creatori care trec ușor de la o artă la alta. Doamna Floarea Rădulescu, spre exemplu, face un salt elegant de la armonia culorilor și formelor la arta așezării cuvintelor unul după altul.

–Ce cuprinde bilanţul dvs. artistic pentru anul 2023?

– 2023 din punct de vedere artistic? Subţire! Am reuşit să realizez puţine picturi. Am participat însă, cu două lucrări în paginile prestigioasei  reviste THE ART OF WATERCOLOR, decembrie 2023, ceea ce, pentru mine, constituie o premieră. Această apariţie se datorează voturilor oamenilor apropiaţi mie, şi/sau al celor care au rezonat cu ceea ce aştern pe hârtie; pentru care, le mulţumesc frumos!

–Cum îl apreciaţi?

– Daca artistic, nu m-am făcut prea mult vizibilă, pot spune că anul 2023, din punct  de vedere al emoţiilor şi trăirilor a fost o avalanşă! Sunt recunoscătoare oamenilor care deja existau în viaţa mea, precum şi celor care au păşit cu eleganţă, toţi oferindu-mi experienţe de neuitat, chiar lecţii de viaţă.

S-au îmbinat culorile din picturi, cu cele din natură, mai mult ca oricând; s-a îmbinat bucuria finalizării unei acuarele cu sublimul drumeţiilor pe cărările cele mai înalte ale munţilor; s-au îmbinat la superlativ picurii de ploaie cu razele blânde dar jucăuşe ale lunii sau soarelui; s-a îmbinat provocarea cu actul de curaj; s-au îmbinat stihurile de suflet cu armonia melodioasă şi mult înălţătoare a colindelor; s-a îmbinat tradiționalismul cu avandardismul; s-a îmbinat durerea,tristeţea cu răbdarea, nădejdea şi speranţa, s-a îmbinat fierbinţeala lacrimii rostogolite pe obraz cu seninătatea gândului şi a privirii. Muuuulte s-au împletit, umplând, asortat, blidul vieţii, aşezându-l pe raft spre păstrare.

–Impresionant răspuns. Ar trebui să vă apucați să scrieți proză. Aveți mare talent și aici. Să revenim la întrebări. Ce va doriți, din punct de vedere artistic, pentru anul calendaristic 2024?

-Sper să am mai mult timp pentru acuarelă; sper să fie un sfârşit a tot ce-ar putea însemna mai puţin bine; sper să fie un început stropit cu frumos, senin şi cald.

Dorinţe? Sănătate multă şi poate o expoziţie personală….Poate! Vă doresc, tuturor, să aveți parte doar de bine!

–  Și noi vă dorim tot așa! Să vedem câteva minunate tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *