Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Florin Cîțu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis, iar Mioara Costin, Pupilica lui Florin Cîțu

Despre Scandalul Mioara Costin, cum i s-a spus, după numele consilierei de stat, Mioara Costin, promovată din potul de ținătoare de microfon la o televiziune suspectă într-un post bine plătit de la cancelaria premierului, beneficiind de avantajele înalților funcționari guvernamentali numai și numai pentru că a reușit să devină pupila oficială a lui Florin Cîțu, am scris și am vorbit. Scandalul trimite la o infracțiune comisă de Florin Cîțu: Abuz în serviciu. Liviu Dragnea a luat trei ani închisoare pentru c-a folosit două angajate din administrația de stat ca angajate la PSD. Florin Cîțu a comis ceva mult mai grav:
A folosit o consilieră de stat din Palatul Victoria, plătită gras din taxele și impozitele noastre, pentru rezolvarea unor treburi pe linie de partid. Numita Mioara Costin, repet, o fostă jurnalistă mediocră, fără nici un orizont în presă, a elaborat un document cu antetul Guvernului în care se dădeau indicații activului PNL cum să-l lucreze pe Ludovic Orban, concurentul premierului la șefia PNL.

Dezvăluirea a avut loc în presă luni, 19 iulie 2021. Sîntem în 22 iulie 2021. Deși indignarea presei a fost aproape unanimă, Mioarei Costin nu i s-a întîmplat nimic. Nu numai că n-a demisionat sau n-a fost demisă, dar mai mult, nici măcar n-a catadicsit să se explice opiniei publice într-un fel sau altul. Orice om politic în locul lui Florin Cîțu i-ar fi cerut demisia. Florin Cîțu, cel ce se pretinde a aduce un suflu nou în PNL, dacă va fi ales președinte, candidatul lui Emil Boc, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu și mai ales candidatul lui Klaus Iohannis, a făcut scut în jurul ei cu întreaga-i personalitate. Marți, cînd Ludovic Orban a denunțat folosirea resurselor guvernamentale în bătălia internă din PNL, Florin Cîțu a cerut dovezi că Mioara Costin e autoarea documentului. În scurt timp, presa i-a oferit o dovadă zdrobitoare că Mioara Costin a pus la lucru întregul Grup de comunicare strategică al Guvernului pentru victoria candidatului Florin Cîțu în bătălia internă din PNL. Miercuri, la conferința de presă de la Guvern un reporter s-a interesat dacă vor fi luate măsuri. A avut loc următorul dialog:

Reporter: Bună ziua! Alex Vlădescu, Antena 3. Eu voiam să vă întreb, domnule premier, avînd în vedere scandalul care a apărut ieri în presă legat de acel document care s-a scurs de la cancelaria dvs, dacă v-aţi lămurit şi dacă documentul este real şi, în cazul în care este real, dacă vor fi luate ceva măsuri.
Florin Cîţu: Am spus şi ieri, o spun şi astăzi, eu nu pot să comentez decît pe baza unor documente oficiale. Din punctul meu de vedere, document oficial înseamnă înregistrat, cu semnături ş.a.m.d..

Reporter: Documentul avea antetul Guvernului şi era semnat.
Florin Cîţu: Repet ceea ce am spus mai devreme: documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură. Acestea sunt documente oficiale. Nu pot să comentez documentele…

Reporter: Dar aţi verificat măcar dacă e real sau nu?
Florin Cîţu: Repet răspunsul meu…

Reporter: Ar trebui organele statului să se sesizeze pentru a verifica? Pentru că vorbim de un /acces/ la guvern, nu oricine poate folosi antentul Guvernului, domnul premier.
Florin Cîţu: Vă mulţumesc.”

Oricărui cetățean al Republicii i-ar fi fost limpede la un asemenea răspuns că Florin Cîțu își bate joc de jurnaliștii din sală. Într-o altă țară ceea ce înseamnă într-o altă presă, toți jurnaliștii care ar fi urmat momentului nu i-ar fi pus o altă întrebare decît cea despre Scandal. Recent Guvernul lui Florin Cîțu a achitat sumele restante din uriașa Miluire a Presei din perioada Pandemiei. Se înțelege că nimeni din sală n-a mai abordat chestiunea. Cum s-o facă? Unii dintre ei nici n-ar mai fi avut rost să se întoarcă la redacție. I-ar fi dat afară în timp ce veneau spre redacție mogulii care au vîrît în buzunare milioanele de euro ale Miluirii.

Asupra momentului de importanță mitocănească a Suflului Nou în PNL am avut cu Ionuț Cristache, miercuri, la emisiunea sa România9 care se difuzează la 5, o polemică cordială. Ionuț Cristache s-a năpustit asupra lui Florin Cîțu punînd pe seama felului de a fi al premierului refuzul de a o demite pe Mioara Costin. Eu însă, aducînd în discuție și partea omenească, pur omenească la un asemenea nivel a relației lui Florin Cîțu cu Pupilica, Mioara Costin, am susținut că vina aparține celor care l-ar fi putut obliga pe Florin Cîțu să reacționeze adecvat. În orice alt loc din lume, un politruc ar fi procedat precum Florin Cîțu dacă ar fi fost de capul lui. Din fericire pentru țările respective, în alte țări un politruc precum Florin Cîțu s-ar fi văzut constrîns s-o demită pe Pupilică. Altfel și-ar fi riscat postul.

În România lui Klaus Iohannis nu s-a pus în mișcare un asemenea mecanism. Klaus Iohannis, numărînd printre îndatoriri și pe cea de a veghea la respectarea legii de către membrii Guvernului, n-a intervenit și nu va interveni. Florin Cîțu e la rîndu-i Pupiloiul lui Klaus Iohannis. Cum să-l rănească pe Pupiloiul Florin Cîțu Klaus Iohannis, cerîndu-i s-o demită pe Pupilica Mioara Costin.

Ludovic Orban e președintele PNL. Așa cum el însuși a declarat Scandalul Pupilica lui Florin Cîțu afectează Guvernul și prin el PNL. Ar fi fost normal ca președintele PNL să convoace Biroul Național al PNL pentru a discuta cazul. N-a făcut-o. Ca și în cazul Alexandru Nazare, Ludovic Orban s-a mulțumit să dea din gură.

Florin Cîțu e candidatul unei Grupări ce-și spune reformistă. Ați auzit pe vreun membru al grupării cerîndu-i candidatului să ia măsuri?
Cazul are o netă dimensiune penală. Ar fi fost normal ca DNA să se autosezize. Cum n-a făcut-o, ar fi fost normal ca liderii USRPLUS să depună plîngere la DNA. Nu se bat ei cu pumnu-n piept că sînt Eroii luptei împotriva ilegalităților comise de demitari?

Sînt sigur că scandalul se va stinge. Sufletul zbuciumat al premierul se va liniști. Pupilica va rămîne lîngă el. Iar noi, românii vom rămîne din nou cu gustul amar dat de constatarea că-n în România s-a ivit o nouă funcție:
Pupilica sau Pupiloiul unui ștab.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Florin Cîțu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis, iar Mioara Costin, Pupilica lui Florin Cîțu”

  • Intreb din nou. De ce domnul Bezos a plecat in spatiu cu o racheta semanind izbitor cu organul sexual masculin ? Care este parerea Dumneavoastra ?

    • Pt ca-i la competitie cu alti degenerati ca el(Musca ala,branson,si mai sint si altii de care nu se prea vorbeste,aia merg pe shest), si e un fel de „care pe care”.Sau cum se spune prin hamerica”Arata-mi-o pe a ta si ti-o arat pe-a mea.”Fiecare vrea sa dovedeasca ca el a fost”primu'”care a deschis drumu’ spre turismul in spatiu si se intrec care-i primu’, unde-i primu’,cine a mers cu ei”primu'”, s.a.m.d.In final fiecare isi arata „suprematia” in fata celuilalt si cind nu pun pariuri isi arata degetu’ unu’ la altu’,or turismu’ in spatiu fiind un subiect”fierbinte”, forma rachetei e ca un mesaj de la nu’ catre ceilalti…daca ar stii lumea ce zace in mintea bogatilor lumii, probabil ca s-ar vrea reducerea milionarilor si-a miliardarilor care au facut bani numai ei stiu, povestile spuse de ei si realitatea fiind lucruri diferite.Lumea e proasta cind pune botu’ la rahatii astia plini de jmecherie si aroganta.Daca-i ia cineva la bani marunti, incepi sa-ti pui intrebarea: „stai asa, eu am facut o facultate,medicina,argitectura,aviatie,etc,am muncit la facultate pe rupte si acum depind de niste idioti sa ma angajeze, iar astia cu miliardele n-au terminat nici liceul si-mi scuipa seminte in cap.Atunci de ce sa mai muncesc? Uite se poate si altfel…”Cam la asta se va ajunge.Forma rachetei lui bezos e direct proportionala cu citi neuroni are in cap si cu mesajul pe care l-a vrut transmis celorlalti…Aia e.

  • Pupiloi și pupilică. Prea blând. Distractiv, dar prea blând.
    Părerea mea este că pupiloiul președintelui ramâne în continuare Orban și vă spun și de ce. Toate oalele din timpul pandemiei trebuie să se spargă la un moment dat în capul cuiva și acesta va fi prim-ministrul. Și cum Iohannis îl vrea pe Cîțu pe post de țap ispășitor, s-ar putea ca Orban să fie pupiloiul care este protejat, ținut fiind departe de conducerea guvernului.
    Teatru. Poate.
    P.S. Pupilica nu conteză. Ea este doar o figurantă.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Politrucii cred ca prostesc lumea cu jocu’ lor de-a alba-neagra. Iar presa a ajuns ca baba satului. De-asta spectacolu’ e jalnic. Noroc cu popcornu’…!

  • Mioara e sprijinita de Florin Citu, care e sprijinit de Iohanis, care e sprijinit de servicii. Si cat timp ai asta in spate, nu te afecteaza nici o dezvaluire, nici un incendiu in spital, nici un imprumut astronomic in numele tarii, nici sprijinirea baronilor locali, nici folosirea guvernului pt rafuieli de partid sau incalcarea Consitutiei.
    De ce credeti ca acest Citu-Mitu, un incompetent si un analfabet, e totusi atat de sigur pe el?

  • Catu va ajunge la puscarie..semnalul l-a dat azi Rares Bogdan…Ludovic Orban este pregatit pentru fezandare …ieri a fost dat semnalul, prin ridicarea din aeroport a lui Nelu Iordache, de la Blue Air. Sponsorul lui Ludovic Orban de zeci de ani..PNL se sinucide cu Klaus Iohannis la bord. Dar USRPLUS nu ar trebui sa se bucure ca din 4 roti la caruta li s-au rupt deja 3. Dacian Ciolos este fix o loaza ca si Catu si la fel de tradator. Pe margine se antreneaza Dragnea sa intre la comanda sistemului. Sistem contra sistem! Pentru ciumetii inteligence de azi nu conteaza tara, poporul, neamul, istoria, avutia tarii, ci banutii pentru vile, curve si masini…ca ei o viata au si vor sa si-o arda ca fluturii la lampa.

    • Da Ion esti pe aproape.Intelegi cumva faza.

      • Cu diferenta ca Orban va vedea puscaria pe interior,Catu in schimb e posibil sa fie propulsat de Sistem ca si the next Prezident.La o tara de babuini,vorba Maestrului.Asta daca nu se razgandesc si nu l pun pe Raresica prezident(Sistemul).

  • ”Modelul de politician prostocrat se extinde tot mai mult in PNL, dupa ce ani de zile a fost apanajul PSD si al PDL (…)
    Exemplul cel mai eclatant de prostocrat liberal este premierul Florin Catu, cu care ne-a pricopsit presedintele Klaus Iohannis dupa alegerile parlamentare din decembrie 2020,avand in vedere in vedere ca a cazut examenul de treapta la un liceu provincial de mana a doua, a picat doua examene consecutive la facultate, a absolvit contra-cost un colegiu universitar relativ obscur din Statele Unite si nu a reusit sa-si ia doctoratul de 22 de ani.

    Tocmai cel care vrea sa-si lege presedintia de programul «România educată» l-a desemnat prim-ministru al guvernului României pe un nepregatit ca Florin Cîțu, dupa ce anterior l-a acceptat ca ministru al Finanțelor în guvernul Ludovic Orban, în pofida dezvăluirilor din presa privind precaritatea studiilor sale. Conform acestor dezvăluiri, Catu s-a înscris în 1986 la Liceul Energetic din Râmnicu-Vălcea, un liceu industrial de mâna a doua, dar a căzut examenul pentru treapta a doua în 1988, cu media 4, astfel că a trebuit să se înscrie la școala profesională afiliata acestui liceu. În urma intervenției părinților săi, care n-au acceptat sub nicio formă ca odrasla lor să devină un simplu electrician și cu bunavoința directorului Liceului Energetic, a fost mutat la liceu, pe care l-a absolvit în 1990, fiind un elev mediocru conform unor fosti colegi. In perioada respectiva, un astfel de transfer, de la scoala profesionala la liceu, nu se putea rezolva decat cu pile mari la partid (Partidul Comunist Roman), putandu-se spune ca actualul premier si-a rezolvat studiile liceale cu ajutorul ciumei rosii. După absolvirea liceului, tânărul Citu a cazut doi ani consecutiv, în 1990 și în 1991, examenul de admitere la Academia de Științe Economice din București. În 1992 părinții sai l-au înscris la Grinnell College din Statele Unite ale Americii, un colegiu universitar de mâna a doua din statul Iowa (clasat pe locul 99 in top 100 din SUA), unde un an de studii costă 40.000 de dolari. A absolvit acest colegiu în 1996, obținând o licență în științe economice, cu care a făcut mare paradă în tară, desi o licenta de colegiu universitar nu este echivalenta cu o licenta de universitate. În 1999 s-a înscris la doctorat, dar nu a reușit să-l obtina până astăzi, deși au trecut peste 20 de ani.

    Florin Catu a fost un necunoscut in politica pana in 2016 cand a devenit senator liberal de Bucuresti gratie copresedintei PNL, Alina Stefania Ghorghiu, care l-a impus pe un loc eligibil profitand de functia sa. Aceasta nu este nimeni alta decat sotia prietenului sau Lucian Isar, impreuna cu care a atacat moneda nationala dupa declansarea primelor crahuri bancare in Statele Unite ale Americii in 2008. Mai exact, in octombrie 2008 Florin Catu si Lucian Isar, actualmente consilierul sau pe probleme economico-financiare, au lansat un atac speculativ asupra leului, prin care s-a urmarit atingerea unui curs valutar de 4 lei/1 euro. In urma acestui atac au crescut foarte mult dobanzile la creditele in lei, fapt ce i-a adus pe multi debitori in situatia de a nu-si mai putea achita datoriile la banci. Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei a scazut atunci cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni. In perioada acestui atac, Catu era economist-sef la ING Bank Romania, iar Isar era economist-sef la Bancpost. Pana acum nu s-a stabilit daca a fost un atac pe cont propriu, inspirat probabil de atacul speculativ al miliardarului George Soros asupra lirei sterline, sau a fost un atac dirijat de anumite grupuri de interese financiare. Cuplul Gorghiu-Isar a avut un cuvant important de spus si in desemnarea lui Florin Catu in functia de ministru al Finantelor in guvernul condus de Ludovic Orban si apoi in ceea de prim-ministru, avand in vedere influenta pe care o avea in PNL, dar si asupra presedintelui Iohannis, a carui sluga devotata Alina Gorghiu a fost in perioada in care s-a realizat fuziunea dintre PNL si PDL.

    Dupa cum a aparut in presa, profitand de relatiile lor in administratia si in justitia din judetul Valcea, parintii premierului Catu au fost implicati in afaceri tenebroase cu retrocedari de paduri, case si terenuri. Seful Guvernului are inscrisa in declaratia de avere suprafata de 75 hectare de padure, in cota de 1/2 cu fratele sau George, care este situata in statiunea montana Voineasa, la baza partiei de schi Transalpina Sky Resort, cel mai mare domeniu schiabil din Romania. Aceasta padure a fost obtinuta prin hotarari judecatoresti dubioase, in conditiile in care parintii lui Catu si antecesorii lor nu au detinut niciodata padure pe raza localitatii Voineasa, iar suprafata primita este situata pe domeniul public al statului si nu putea constitui, sub nicio forma, obiectul unei retrocedari. Tot in conditii dubioase, mama actualului premier a obtinut despagubiri pentru un teren si o casa pe care a pretins ca le-ar fi detinut in zona centrala a municipiul Ramnicu-Valcea. Se mai vehiculeaza ca parintii lui Catu ar fi dobandit, in aceleasi condititii ca la Voineasa, o suprafata de padure si in statiunea montana Olanesti din judetul Valcea.” (Presa libera)

  • Eu in locul lui Orban,m as retrage singur de la sefia partidului.Ca sa nu ajung unde a stat Dragnea.Insa in capul lui Orban este greu sa cupleze cei doi neuroni.Orban nu intelege ca e terminat,ca a intrat in catarea Sistemului,si ca unica lui sansa este sa se retraga singur si sa l roage pe Catu (si pe cei din Sistem) sa l lase la Camera Deputatilor.Eu asa as face daca as fi Orban.La noi in Romanica este ca si pe plaiuri putiniste,cand Sistemul iti zice sa pleci,daca cuplezi doi neuroni,mai pui doar intrebarile: Cat de repede? Si cat de departe? Asta daca ai instinct de conservare.Asa merge treaba pe aici.Democratie? Unde va treziti bre? Nu mai e democratie de mult nici la Amerloci(acolo dicteaza corporatiile).Asa ca mucles. 😈 😈 😈

    • Iohannis s-ar putea sa ia țeapa vietii lui..!
      Daca nu-i iese manevra cu plantarea lui Fl.Cîțu in fruntea PNL-lui, va plati greu, cu ani de puscarie, incercarea de ”debarcare” a lui Ludovic Orban si a oamenilor lui..!
      Pentru ca in anul 2024, la sfarsitul mandatului de presedinte al Romaniei Iohannis va deveni un mare..nimic, iar Ludovic Orban, in cazul in care va fi reales presedinte al PNL, plus oamenii lui mai vechi si mai cu ”relatii”, nu vor uita cum niste ”venetici” ajunsi ”liberali” relativ recent (Iohannis, Cîțu, Rareș Bogdan, etc) au incercat ”sa-i puna pe faraș” pe ei, membri cei mai vechi si mai plini de ”cicatrici”, ”coloana vertebrala” a partidului..!
      ”Aripa Orban” din Noua Securitate (servicii+DNA), satula sa tot pocneasca din călcâie in fata ”oamenilor regimului” din ”aripa Iohannis-Bruxelles”(cozi de topor care fac jocurile gruparilor politico-mafiote anti-nationale si anti-nationale din Romania si de la Bruxelles) va pune si ea umarul atunci la..”decaparea” lui Iohannis, Cîțu, Rares Bogdan, etc. (exista deja in sertare dosare penale pentru toti acestia; se asteapta numai..”momentul oportun”)

  • Sistemul il vrea pe Catu si il va impune.Prin orice mijloace.Ce nu ati inteles ❓ ❓ ❓

    • Sistemul „e in tot si n toate/in cele ce au fost /si n cele ce sunt/si n toate ce vor rade la soare”.Traiasca Republica Capitalista Salbatica de tip latino american Romania,ce vrea sa duca Capitalismul Salbatic de tip American(cu valente de putinism) pe noi culmi de civilizatie(pe noi culmi de salbaticie) si progres(a minoritatii bogate).Restul ,90% din populatie, va asteapta cu dor si cu drag sparanghelul teuton(Va asteapta Craiasa sa i culegeti sparanghelul din batatura). 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *