Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Florin Cîțu nu este sigur nici pe creșterea cu zece la sută a pensiilor

Ministrul Florin Cîțu se declară agasat de întrebările referitoare la creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor, conform legilor promulgate de președinte. Din întreaga emisiune de la Digi 24, el a postat pe Facebook doar fragmentul în care se întreabă de ce nu i se cere să vorbească despre dublarea investițiilor.

În urmă cu câteva zile, el a catalogat presiunile făcute de opoziție pentru respectarea celor două legi drept „terorism economic”.
Până atunci, ministrul spunea că există bani, că el însuși, atunci când a făcut bugetul, a prevăzut aceste sume.

În 20 ianuarie, Florin Cîțu a declarat că banii necesari pentru creşterea pensiilor cu 40% sunt incluşi în bugetul pe anul acesta, „legislaţia este respectată”, iar o modificare a actului normativ ar fi posibilă numai dacă ar exista riscul ca România să intre în recesiune.

După ce s-a intrat în criza sanitară, în 27 aprilie, ministrul dădea asigurări clare, contrazicându-l pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a spus că majorarea pensiilor s-ar putea face cu 4% şi nu cu 40%, că banii pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt prevăzuţi în bugetul pe anul acesta.
Dintr-o dată, acești bani nu mai sunt.

Duminică, ministrul a spus, la Digi 24, că „proiectul de lege a fost făcut fără surse de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României şi nu numai pentru 2020”.

După ce a dat asigurări că banii sunt în buget și Comisia Europeană a a relaxat regulile bugetare, a aplicat o flexibilitate maximă a normelor, care le-au permis  guvernelor naţionale să ofere sprijin tuturor: sistemelor de sănătate, personalului, precum şi cetăţenilor, atât de grav afectaţi de criză.

Florin Cîțu are două scenarii în cap. „Din punctul meu de vedere şi este opinia mea personală, voi prezenta premierului şi guvernului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment, fiecare cu riscul său economic. Deja am vorbit despre un scenariu în spaţiul public, o creştere cu 10% a pensiilor, dar să ştiţi că şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariu vreau să-l prezint premierului întâi”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *