Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Florina Presadă, la despărțire: Am cunoscut în USR oameni extraordinari, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face

Momentul despărțirii de USR.
Azi mi-am înaintat demisia din USR, biroul filialei USR Sector 3.
A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor.

Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.
Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe.

Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului.

Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face.

Nu v-am mințit, am crezut și am acționat sincer în orice moment.
Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi și am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credința că se poate și altfel.

Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi.

Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică.
Așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!

(Text de Florina Presadă)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Florina Presadă, la despărțire: Am cunoscut în USR oameni extraordinari, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face”

  • D-na Presada, daca functie nu e,nimic nu e. Nimic,nimic, nicio sinecura, cam mica Romania pentru un partid asa mare.Iubire pana la ciolan.! Intelegem ca nu abandonati politica,buna meserie, si intentionati sa va infiintati un partid,mic,curat ,dragut, sa-l trageti de mustati,sa-l mangaiati pana se face mare. „Succesuri” nebanuite sa aveti. Dar daca maine se iveste vreun secretariat de stat liber ? A, o sa ziceti ca v-ati pripit ? Cum sa parasiti asemenea „oameni extraordinari”, mai conteaza „ipocrizia,lipsa de transparenta,politica de gasca” ? Cand au aparut trasaturile astea de caracter specifice USR, mai de mult sau acu,acu cand i s-a dat chifteaua altuia,evident mai putin competent ca dv. care vorba aia de la pas’opt incoa ati exersat numai Min. Dezv. in batatura de acasa sub dud cu motanul in brate ?

  • Sictir cucoană,tot o hastagistă nazistă împuțită ești ca și ceilalți prădători din gașca pe care ai părăsito,marș

    • Genul acesta de replici va descalifica ,stimate dl-e Samoila !

      Pentru cine mai pricepe ceva din politica de pe la noi , USR a fost si este o Petarda! Astept sa explodeze exact in nasul Creatorului

      • Păi și eu spun același lucru dar cu alte cuvinte,nu îi mai suport pe acești derbedei cu hărtii care țin loc de diplome.Orice jignire adusă acestor derbedei este prea mică pentru ceea ce sînt și fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *