România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Fotbal: Baba a impresionat în debutul campionatului 2022

Nu suntem încă la o competiție de babe. Deși ar trebui inventat așa ceva. Ar fi nu numai amuzant, dar și sănătos pentru sportivele ajunse la vârsta înțelepciunii, dar și pentru spectatori. Mai iese omul la aer curat, mai vezi un colț de iarbă verde.

Nu! Baba e un jucător de fotbal, pe numele său Baba Alhassan. Este un african, mai precis din Ghana. Are 22 de ani. Pentru amatorii de detalii precizăm că este născut la 3 ianuarie 2000, la Accra, capitala țării sale.

Baba a impresionat încă din primul joc al primei etape în campionatul 2022/2023, înscriind o dublă în minutele 62 și 67. Adică în numai 5 minute de joc, pentru FC Hermannstadt din Sibiu. Scorul final în disputa cu CS Mioveni a fost 3-0, fără comentarii, pentru formația care acum a promovat în primul eșalon fotbalistic al României.

Atacantul Daniel Paraschiv a marcat primul gol al sezonului 2022-2023 al SuperLigii de fotbal, vineri, pentru nou-promovata FC Hermannstadt, în minutul 28 al meciului cu CS Mioveni, care are loc pe Stadionul Gaz Metan din Mediaş, în prima etapă.
Paraschiv, aflat la primul său gol în eşalonul de elită, a profitat de o neînţelegere între fundaşul Alexandru Iacob şi portarul Iustin Popescu.

Anul 2022 se va încheia cu etapa a 21-a (17 decembrie), iar campionatul se va relua pe 21 ianuarie, cu etapa a 22-a. Ultima etapă a sezonului regular va avea loc pe 11 martie. Superliga va fi întreruptă din cauza desfăşurării Cupei Mondiale din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie) între etapele 18 (12 noiembrie) şi 19 (3 decembrie).

Deci, nu uitați, anul acesta vom avea și Campionat Mondial de fotbal.
Dacă am început cu fotbalul feminin, chiar cu o imaginară competiție a babelor, terminăm tot cu el.

Chiar în momentele în care citiți aceste rânduri are loc ediția cu numărul 13 din Campionatul European de Fotbal Feminin, în Anglia. A început la 6 iulie și se va termina la finalul lunii. Evident, România lipsește de la așa ceva. Suntem obișnuiți, din păcate, și la turneul final masculin să lipsim de mult timp. Dar, o să vină și vremea noastră!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fotbal: Baba a impresionat în debutul campionatului 2022”

  • avem pa unu,
    popovici,
    ne mai trebuie 1 kenian
    sa dam gata Olimpiada!
    (j. owens nu era din Kenia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *