Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Foto. O salopetă de mecanic auto folosită, 700 de euro

Văd p-aici bucurie mare ca Twitter a pierdut nu știu câte miliarde pe bursă după ce l-a blocat pe Caisă ăla planetar. Dar aici nu e vorba de bani, băieții ăștia ar putea sa cumpere doua planete cu banii pe care îi au. Twitter ar putea să închidă și mâine și să piardă tot. Ei, și?

Ceea ce nu vă sare în ochi e jocul de putere și control pe care îl practică băieții ăștia. Prin tot ce fac, arată că ei sunt cei mai tari, cei mai șmecheri și capabili să ne facă să acceptam ce ar fi de neacceptat dacă am fi buni-zdraveni. În fond și la urma urmei, dacă a pățit-o cel mai tare om de pe planeta, noi, furnicile, ar trebui sa ne deprindem cu ideea că ni s-ar putea întâmpla și nouă orice, așa că, gura!

La hora asta sunt băgați toți bogatii, că așa cum ziceam ăștia pot cumpara țări întregi cu tot cu ambalaj și povestea asta nu mai e deloc despre bani, ci despre deranjul unora la mansardă, care vor sa ne facă binele cu forța. Fiecare dintre ei contribuie cu ce poate la acest scenariu, dar mie cel mai tare mi-a sărit în ochi ce face cel mai bogat om de pe planetă ca să ne facă cu capul. Nu, nu Bill Gates. Ci Amancio Ortega. Nu știți cine e Amancio? E mosulica ăla care le face de cap pe femei. Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius sau Berhka. Și de la o vreme încoa, mai ales în anul ce a trecut, arata totul la ei ca la parastas. Magazinele sunt pline de cârpe incerte colorate cenusiu, iar eu una, de câte ori intru la Zara pe site, am senzația ca fetele alea sunt scăpate proaspăt de la balamuc, de la toxicomani sau alcoolici. Asta este fundalul și scenografia pentru ce vor băieții ăștia sa ne pună în față să vedem: mizerie, deprimare, spaimă și lipsa de speranță. Pierd ei bani cu linia asta de business? Sigur, da. Atmosfera de parastas din magazinele lor te face să te cari trist și îngrijorat și sa nu mai cumperi nimic. Ce contează e sa livreze portia de mizerie. Pierderile financiare nu înseamnă nimic.

În imagine, alt băiat care pune umărul la trendul asta, Ralph Lauren, care, în schimbul a vreo 700 de euro, vă da această salopetă folosită de mecanic auto. Glorie aurolacilor!

(Text și foto: Magdalena Radu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *