Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Franța și Germania – rotițele de la trolerul dus de americani

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Franța și Germania – rotițele de la trolerul dus de americani”

  • Maestre, eu nu-l suport pe Nicusor Dan dar fara suparare nu este cel mai vinovat. Cum nu a fost nici Piedone vinovat pt colectiv. Da, ar fi fost daca se dovedea ca pompierii si-au rupt camasa de pe ei sa inchida colectivul iar Piedone care lua spaga a dat personal aprobare ca el sa functioneze. Aceasta este o dileala romaneasca inventata de actistii trotinetisti pt a inlatura persoane pe care ei nu le suporta. E ca si cum un director trece pe la fiecare strung sa verifice daca strungarul isi face norma si daca stie regulile de protectie a muncii. Am citit in presa noastra de ziare ca doamna respectiva s-a intors la locul cu pricina pt a-si invinge fricile. Daca un om e damblagiu si crede ca trecand prin mijlocul a 100 de maidanezi isi invinge frica inseamna ca Nicusor chiar e Ramses al 2 lea si trebuie sa ramana la carma pt totdeauna. Sunt oameni rupti de realitate si cat de idiot ar fi Nicusor chiar nu are nici o vina. De cainii aia se ocupa niste structuri care au directori, directiri adjuncti, functiinari care iau o gramada de bani pt asta nu primarul general. Fara a fi rau femeia a murit de proasta ce era. Cat despre Arestovici el se teme sa nu ia un glont in cap. Asa a patit la inceputul razboiului unul care a participat la primele negociere din Belarus. Scrie New York Times nu eu. Tot Arestovici apare intr-un interviu care se gaseste si pe youtube luat in 2019 cand indemna lumea la vot pt Zelensky cand vorbeste ce sa vezi de viitorul razboi si da si termene, numai ca teza este intrarea Ucrainei un NATO. Trotinetistii si Radu Tudor poate vor intelege ca ucrainienii au bagat tare batul prin gard si nu Putin a fost agresorul criminal si iresponsabil. Prin ce face Arestovici in clipul prezentat acum de dumneavoastra nu este vorba de dizidenta ci de o intarire a cererilor lui Zelensky pt a forta intrarea in razboi a vesticilor. Boii din Romanica insa nu s-au prins si nu stiy daca sa-l considere dusman sau nu. Ce spune dizidentul actual Arestovici care a spus un mare adevar ca blocul s-a daramat din prostia ucrainienilor, ca Ucraina va fi infranta. Asta inseamna ca America sa ia decizia sa intre pt ca o spune chiar dusmanul actual al lui Zelensky, deci are acoperire. Haide bre ca nu suntem chiar atat de prosti ca Radu Tudor!!!

  • ‘Președintele PMP vrea să anuleze pe calea justiției regula unanimității din UE: România, în Schengen cu ‘mâna’ CJUE’

    intre majoritate si unanimitate e ceva mai mult decit niste biete procente,
    e un univers!, un intreg univers.

    cea mai potenta Actiune a momentului ar putea fi chiar punerea la cale de mai sus.
    se pare ca niciodata oamenii de Actiune n au lipsit in tara asta… 🙂

  • Venind in contact cu un serviciu ce gestioneaza cainii vagabonzi dintr-un oras mare, acum patru ani,imi permit un comentariu.
    Aceste servicii sunt infiintate si gestioneaza o problema fara sa aiba o finalitate asumata, exceptand scopul de a toca banii publici.
    Actiunea de strangere si sterilizare a cainilor este lipsita de efect caci acestia se inmultesc in salbaticie cu o rata mult mai mare decat rata (aproape inexistenta) de sterilizare.
    Romania se confrunta cu problemele create de haitele de caini dar si cu cele de sacali ce haituiesc si extermina vanatul mic (iepurii si fazanii).
    Din experienta altor tari, va prezint una despre care stiu de la sursa;
    Kuwait dupa ultimul razboi din golf a pornit o actiune de exterminare a cainilor vagabonzi ce invadasera orasele, hranindu-se la pubelele de gunoaie dar si la gropile de gunoi. Venind in marile comunitati umane, in mod inevitabil copii au fost atacati in cateva cazuri, de aceste haite ce stapaneau peste noapte, in mod agresiv sursa lor de hrana.
    Armata,nu politia, a urmarit si a impuscat toti cainii timp de cateva luni, continuind intermitent actiunea ori de cate ori apareau acestia.
    Cainii vagabonzi proveneau din comunitatile umane golite prin refugierea populatiei irakiene din fata razboiului.
    La noi – desigur ca nu se pot aplica asemenea masuri din varii motive – se pot vana acesti caini de echipe de vanatori inarmati cu arme cu tranchilizante dupa care dusi in spatii unde se va face sterilizarea tuturor cainilor fara a li se mai da drumul in natura.
    Eliberarea lor inseamna atentat la siguranta cetatenilor si indeosebi al copiilor. Spiritul si comportamentul de haita nu dispare odata cu sterilizarea. Simultan cu aceasta actiune trebuie data o lege privind obligativitatea stapanilor de caini sa-si cip-eze cainii.
    Cu alte cuvinte aceste servicii de ecarisaj nu au un scop final. Ele toaca banii la nesfarsit.
    Desigur ca ONeGheurile vor reactiona dar trebuie ales intre siguranta cetateanului si libertatea haitelor iar lucrurile trebuiesc puse la punct in acord cu societatea umana din secolul XXI.
    PS
    In nici o tara din golf nu mai exista caini vagabonzi.
    Orice actiune trebuie sa aibe un dead line altfel vom trai in bucla nesfarsita, tipic romaneasca in care facem ceva dar nu stim. . . de ce.

    • Ati pus punctul pe i. Fara microcipare, totul nu e decat vanare de vant si de bani tocati aiurea de baieti destepti. Acolo e cheia, microcipul va opri proprietarul trecut in acesta sa-si abandoneze animalul, de frica puscariei sau unei amenzi substantiale.

  • @TT
    Polonia se da pe Val.
    asta e mai important decit ‘intelegerea’

    Travaliul aferent nasterii Noii Lumi e destabilizator, ba chiar plenar destabilizator,
    asa a si apartut ‘atacul din ucr’, ca parte a Travaliului.
    cei care vor ‘pace’ in ucr, acum, adica in valtoarea Travaliului, …se opun Valului.

    Polonia se da pe Val, adica e de partea Travaliului, adica a ‘destabilizarii’,
    insa ea! e cea care se misca odata cu vremurile, nu cei care vor pace in ucr si stabilitate in lume ( acestia fiind fix cei care se opun Valului, adica ‘mersului Lumii, adica Vremurilor )

    mai altfel: pina cind Nou Lume nu se va naste, ‘starea de echilibru’ nu se va manifesta.
    Travaliul aferent nasterii Noii Lumi nu poate fi oprit, …toti cei care se pun contra Valului vor fi maturati de acesta.

    • Travaliul e sinonim cu Marea Revolutie
      e mai usor de inteles cum vine faza daca in loc de Marea Resetare spunem Travaliul, pentru ca de fapt asteptam nasterea unei Noi Lumi. ea se naste pe cale naturala, adica oricum se va naste!, nu i te poti opune,
      mai ramane de vazut prin cine se intampla asta, insa atat si nimic mai mult.

      cine a mai pomenit Travaliu…in soapta si cu zambetul pe buze?!
      nu, e cu balamuc, e cu dureri, e ca la orice nastere pe cale naturala, chit ca acum cea care se naste e ‘O Lume’

      daia e si simplu de previzionat viitorul, pe vremurile astea, pentru ca, stiind ca ce se intampla e Travaliul, mai apoi devine mai simplu de priceput si faptul ca nenumaratele crize care tot apar la un moment dat vor intra in armonie, demolind sistemele sociale proprii lumii actuale, pentru a disponibiliza unele noi-noute, definite de Noua Lume.

      trimiterea de tancuri sau chestii mai sofisticate in ucr a avut darul de a masura opiniii despre Travaliu.
      e s-a vazut, in opinia mea, e ca unii s au cam saturat, nu mai vor. caz in care evenimentul care e de asteptat fix cu asta se va ocupa, cu schimbarea opiniilor celor care refuza Travaliul.

      insa mai important decit sa te dai pe Val e sa te dai pe Esenta Valului.
      iar asta se poate daca si numai daca identifici ca esenta a Valului dinamica de tip ‘Artificial VS Natural’. altfel e imposibil.
      mai altfel spus decit sa te dai pe Val, mai bine te armonizezi de pe acum cu …ce va rezulta dupa ce Valul isi va consuma potentialul, adica mai bine te armonizezi de pe acum cu Esenta Valului, adica cu dinamicile de tip ‘Artificial VS Naatural’. se prea poate ca ceea ce faci sa nu fie inteles, insa tu faci Pace si nimic altceva.

    • mai altfel spus evenimentul care se va manifesta in curind va fi compatibil cu miscarea Poloniei si incompatibil cu miscarea celor care se opun Valului si care vor fi maturati.

    • ce i drept e ca e uimitoare dorinta unora de a fi Primavara, atunci cind afara se arata ca anotimpul e Iarna.
      cu toate astea sa vrei sa fie Primavara pe vremea Iernii e Actiune.

      • Stiintele Lumii tind sa aiba la temelie Matematica Timpul, prin urmare si Stiintele Naturi tind sa aiba la temelie Timpul.

        insa Natura e Vie, ea lucreaza cu Anotimpuri, nu cu Timpul, asta si e impotenta Stiintelor Naturii, insa ale Civilizatiei, faptul ca nu sint capabile sa lucreze cu Anotimpurile. ( cu toate ca in fiecare zi se manifesta o Iarna, Stiintele matmatice stiu una si buna, fiecare zi are 24 de ore si cu asta basta!:)) )

        mai altfel: Civilizatia se afla in anotimpul Iarna.
        deci…moare.
        oricit te ai da in fund si in cap, ea tot va muri.
        ca asa e in Natura, nu de alta.
        deci …privind civilizatia mare cit planeta noi acusica noi ii privim moartea, in direct. asta facem, …ca asa e in Natura, atunci cind vine Iarna.

        bineinteles ca poti spune ca…las ca va mai trai!, las ca va fi bine, n o sa moara!, insa daca spui asta …chiar n ai inteles mre lucru din dinamica Anotimpurilor care s-au tot perindat in viata ta, de cid te ai nascut.
        Iarna e …ca iarna,…chiar nu e ca Primavara :))

        problema civilizatiei curente e ca ea s-a Globalizat.
        de ce a devenit Globalizarea o problema a civilizatiei curente?
        pai…pentru simplul fapt ca nu mai are ce alta civiliztie sa renasca, de acelasi tip, pentru ca asta curenta s-a intins ca pleasca in toaaata oala, mare cit planeta.
        deci s-ar mai naste o alta civilizatie din cenusa actualei, asa cum s a tot intamplat in istoria civilizatiilor, a imperiilor, insa …de unde sa se mai nasca, nenica, ca asta de acum a ocupat tot …Locul.

        prin urmare problema fundamentala, acusica, e ca civilizatia mare cit planeta e pe moarte,
        pe bune e pe moarte!, practic o privim in timp ce ea moare,
        insa mai cu seama e faptul ca …nu mai are ce alta civilizatie sa renasca, din cenusa asteia, ca s-a ajuns la Capat!
        prin urmare singura cale, atunci cind renasterea nu mai e o optiune, e …nasterea:)))

        Noua Lume, care e in durerile facerii, acusica, e o nastere, nu o renastere.

        singura lume ‘altfel’, singura ‘alta’ lume care sa se mai poata naste, atunci cind o civilizatie a umplut tot Vasul, e …Lumea Artificiala,
        adica lumea care e Altfel…cu totul.
        ‘Altfel cu totul’ e doar Lumea Artificiala, adica lumea care e fix pe dos decit e Natura.

        asteptati, cumva, …altceva decit o lume Anti?
        sinteti liberi sa faceti asta!,
        insa insuccesul e garantat.

        asa e-n Natura. atunci cind Iernile s-au terminat apare pe ecrane Primavara Matematica, care e Matricea Noi Lumi, aia Artificiale, pe care o negati …implinind o cu varf si indesat!:)))

    • poate ca e mai cu folos sa aruncati la cosul de gunoi Stiintele Lumii, cu care Civilizatia opereaza, ca, facind asta, macar lasati lor nadejdii ca si Anotimpurile, nu doar Timpul, vor putea fi vazute ca Esenta a Creatiei 🙂
      ( adica pe cind Stiintele Lumii lucreaza cu Timpul(Matematic), Natura lucreaza cu Anotimpurile, Timpul fiind un simplu Efect.

      • Stiintele Lumii, care au la temelie Matematica, Timpul, sint proprii Acumularii,Bogatiei, iar despre ele se va putea spune vesnic urmatoarea zicere: „Mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu”
        se prea poate sa va fie mai de folos sa aruncati la cosul de gunoi toate stiintele care au legatura cu Matematica,…adica toate:))), decit s’––a fiti orbiti de acestea 🙂

        insa…dupa cum si suna zicerea mea, asa ceva e vazut mai degraba ca o nebunie, nu ca intelepciune:))))))))), iar eu n am nimic impotriva 🙂

        • Noua Lume, Artificiala,
          pe care unii si o dorec iar altii n au nimic impotriva ei, ramanand,…pesemne:)), de parte Naturii,
          e o Lume Matematica, adica e nu doar seaca, ci Seaca prin Definitie.

          cu greu va fi identificata Matematica cu Antiadevarul, …am impresia :)), pentru ca atat de iubita e matematica paici incat …ar fi chiar o mirare ca ea sa fie identificata ca fiind Raul, adica raul absolut, adica AntiIubirea :)),
          si ar fi chiar o mirare pentru ca, nu i asa, Matematica e…stiinta zeilor, cum altfel?!:))))))

          • …oare care o fi probabilitatea ca aceeasi femeie sa fie atacata in aceeasi zona, de …cam aceeasi haita de caini, intre cele doua atacuri fiind liniste deplina?!

          • oare aceasta femeie,
            Dumnezeu s-o odihneasca!,
            a fost singura femeie atacata de doua ori de o haita de caini, in aceeasi zona, pe parcursul unui an?

            acea zona, in restul anului, a fost inaccesibila?
            doar aceasta femeie avea permis de intrare in acea zona?, si el era valabil doar …din an in an?
            ( haitele de caini sint teritoriale,
            le vei gasi tot acolo, si maine si peste o luna si peste un an,
            daca n au murit,
            sau daca nu cumva o alta haita le a cucerit teritoriul (insa in acest caz acolo oricum e prezenta o haita!, noua…veche…, oricum ar fi ea e ) )
            o haita de caini nu rasare din pamant, din iarba verde, …ca ghioceii, dupa care mai rasare la anu’, …cam trei saptamani,…si tot asa.

            ceva suna aiurea in povestea asta

    • In opina mea pastrind metafora Polonia vrea mai repede sa avorteze

  • In Brazilia Lula a decapitat conducerea armatei
    In America orele președintelui JB sunt numărate
    Scandalul documentelor secrete este mult mai complex și complicat decit se spune opiniei publice
    JB ca vicepreședinte nu avea voie sa le scoată din Casa Albă
    De 8 ani stau in locuri improprii
    Pe front in Ucraina Operațiunea Uranus parte 2 a început
    Cind Germania și Franța aveau conducători au semnat acordurile de la Minsk frara America
    Azi America se răzbuna și le spune europenilor semnatari hai impuneți acele acorduri
    Polonia joaca o carte de neînțeles

    • Polonia crede ca joaca sah in urmarirea unor interese personale care sunt pentru multa lume, suficient de stravezii. Doar ca joaca sah cu cinci carti si n-are mai mult de o pereche. Si o face cu o consecventa care ar putea fi demna de cauze mult mai bune. Macar ai nostri stim ca joaca la spagat intre barci si daca o vor face bine, poate nu vom cadea in apa. Greu dar posibil. Se pare ca inca mai avem bajeti isteti pe ici pe colo. Daca ma insel, suntem mancati. Poate s-o insela si smecheru’ ala de Murphy, macar o data.

  • Franta si Germania au picat pe partea de vest a Niprului.
    adica in lumea unipolara.
    in aceasta lume polul, unicul, e SUA.
    mai altfel spus, in aceasta lume vasele comunicante care o definesc hranesc SUA. pentru ca e de hranit un colos si hrana tre sa fie pe masura. cu UE pe masa poate ca reuseste sa si potoleasca foamea.
    o setare a vaselor comunicante altfel decit in sensul hranirii SUA nu va fi acceptata cu niciun chip, asa ca reticenta unora prin UE, care a rasarit de curind, va fi potolita in stil plenar, un eveniment e de asteptat in acest sens.

    atunci cind intrarea in Schengen s-a aratat a fi despre altceva, adica despre nasterea Noii Lumi, procesul s a armonizat si cu ‘dorintele neamului’, caz in care tot ce mai poate fi ‘facut’ e ca si conducatorii de azi sa ramana de partea Naturii ( deci a Naturii SI Artificializarii ), pentru ca in final Noua Lume asa sa ne si vada, indiferent ce inseamna asta.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Dumneavoastra v-ati facut treaba,datoria,deja e pasiune,dedicatie,devotament pentru profesie si multi alti Jurnalisti,Ziaristi,Oameni de Presa.
    Daca e sa-mi ascult intuitia acum, ce face SUA acum pare o pregatire pentru o retragere strategica pe aliniamentul „Visegrad-Croatia”.
    Nemtii au o mare frica si anume sa nu se trezeasca cu Rusii la 100 km de Berlin adica in Polonia.
    Cat despre Romania,aceasta este o colonie mafiota condusa prin interpusi din afara adusa in Faliment.
    Daca ar fi sa invete ceva bun de la unguri romanii, acestia au o politica de incurajare a natalitatii.
    Toata Stima Maestre ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu
    @Vasile
    excrement, excrementesubstantiv neutru
    1.Materie rezultată din digestie, care se elimină din corpul oamenilor sau al animalelor prin anus; (materii) fecale; murdărie.
    sinonime: fecal murdărie
    https://dexonline.ro/definitie/excrement

  • Din ce in ce sunt mai convins ca toti conducatorii tarilor europene sunt la fel de escremente ca si Johannis,daca nu cumva si mai si. A mai venit si razboiul din Ucraina care a dezvaluit lumii si ce planuri au aceste escremente de sub papucul americanilor.Se prefigureaza sfarsitul care nu este o revelatie biblica,ci rezultatul fermentarii escrementelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *