Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fumigena lui Volodimir Zelenski și tăcerea lui Klaus Iohannis

Nu vi se pare că Volodimir Zelenski, acest suprasolicitat copil minune al politichiei, a început să cam sară peste cal? Ba bine că nu! Sunt, de-acum, cam multe ieșirile sale la rampă cu declarații care bagă bățul în gard și îndepărtează Europa (și, desigur, nu numai Europa) de un termen rezonabil pentru începerea unor negocieri de pace. Las* că nici cu Țarul Putin nu ne este rușine, dar treaba asta nu atenuează în nici-un fel starea de crescândă nervozitate și de crescândă incertitudine pe care o întreține liderul de la Kiev. Care se arată tot mai insistent în tentativele de a atrage într-un conflict armat NATO și Statele Unite împotriva Rusiei.

Cea mai recentă dovadă am avut-o chiar azi dimineață când, într-o declarație transmisă video pe Facebook, Volodimir Zelenski a anunțat că două rachete rusești au survolat teritoriul României și al Republicii Moldova. „Este o provocare pentru NATO și pentru securitatea colectivă (…)Este o teroare care poate și trebuie oprită!” Așa a clamat Volodimir Zelenski, preluând, de fapt, declarațiile șefului al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni. Preluându-le și ridicându-le la nivel de mesaj al șefului statului. Ceea ce presupunea ca, din partea conducerilor României și a Republicii Moldova, să se transmită mesaje clare care să confirme sau să infirme aceste declarații. Evident, fiind foarte prins, la Bruxelles, în activitățile înscrise pe agenda Reuniunii Consiliului European, președintele Klaus Iohannis nu a avut timp sau poate că nici chef să facă o asemenea declarație. Am zis că s-ar putea ca domnia sa chiar să nu aibă chef să dea răspuns, de vreme ce nici să îl aplaude pe omologul său ucrainean, atunci când acesta a sosit la reuniune, se pare că nu a avut. Așa cum s-a comportat și Viktor Orban, cu deosebirea că, în afară de presa ungară alte entități mass media nu i-au remarcat atitudinea.

În aceste împrejurări, a trebuit ca Ministerul Apărării Naționale să emită un comunicat din care rezultă că nu există date care să confirme zvonul pus în circulație de președintele Volodimir Zelenski. Comunicat care, bag seama, nu l-a prea convins pe distinsul domn de vreme ce nu a găsit de cuviință să revină cu alte declarații în care să își infirme spusele. Fapt care nici trebuie să ne mire prea are de vreme ce nu l-a putut convinge până și declarația purtătorului adjunct de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patent, în care se spune, cu subiect și predicat, că nu există,,nici-un indiciu privind o anumită amenințare nucleară a Rusiei asupra Moldovei sau a României”. Asta ca să nu mai punem la socoteală că același zvon lansat de șeful statului ucrainean a fost pur și simplu ignorat de oficialii NATO, ca și de cei ai Uniunii Europene, dovadă că nu s-au sinchisit să ia atitudine. Sau, mai știi?!, poate că înalților diriguitori ai Alianței Nord Atlantice , respectiv ai Europei Unite a început să li se cam acrească de presiunile repetate ale ultra râzgâiatului lor…

La urma-urmelor, nici că nu prea văd de ce ne-ar mai mira zvonistica lui Volodimir Zelenski, domnia sa nefiind la prima ieșire de acest fel. Și, cu siguranță, nici la ultima. De-ajuns să ne amintim că, prin noiembrie anul trecut, același personaj declara că rachetele care au căzut în Polonia și au ucis oameni nevinovați fusese lansată tot de ruși. Pentru ca, după ce s-a dovedit că racheta rătăcită plecase fix din Ucraina, guralivul președinte să îl ia în brațe pe „n-am văzut, n-am auzit”.

Ceea ce, însă, mă intrigă cel mai tare în această poveste este apatia totală de care a dat dovadă președintele Klaus Iohannis- președinte și al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, nu-i așa?- care nu a binevoit să facă în mod public, o declarație în care să își exprime poziția referitor la așa zisa survolare a teritoriului României de către rachete rusești. Declarație pe care domnul președinte nu a făcut-o din motive pe care nu mă hazardez să le discut. Regretabilă atitudine care, din păcate, nu va face decât să îi dea apă la moară lansatorului de fumigene de la Kiev. Cel care, să nici nu ne mire prea mult dacă foarte curând îl va lua din nou în brațe pe „n-am văzut, n-am auzit”. Că doar și-a făcut mâna, în noiembrie trecut, glosând ultra-panicard pe tema rachetelor rusești căzute în Polonia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fumigena lui Volodimir Zelenski și tăcerea lui Klaus Iohannis”

  • Dl. Presedinte a facut armata si stie ca ordinul se executa intocmai si la timp.
    In cazul cu rachetele a primit ordin sa taca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *