Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Pentru formarea unei noi majorități la Senat, se negociază și dosarele de la DNA?

Site-urile finanțate de PNL anunță cu litere de trîmbiță că partidul cuplului Alina Gorghiu – Vasile Blaga e angajat într-o bătălie pentru cucerirea șefiei Senatului.

Despre Călin Popescu Tăriceanu din ultima vreme, cea a asumării sale publice de lustruitor de bombeuri la Famiglia Ponta, am avut, în scris, doar cuvinte șfichiuitoare.
Dar felul în care PNL-ul lui Klaus Iohannis vrea să schimbe majoritatea de la Senat mi se pare de a dreptul sordid.

Klaus Iohannis a cîștigat președinția vînturînd sloganul O nouă politică.
După scrutin, în termeni exaltați, s-a vorbit despre voința Poporului de a se face o nouă politică drept explicație a votului din 16 noiembrie 2014.

E o nouă politică ceea ce fac Alina Gorghiu și Vasile Blaga pentru a-l da jos pe Călin Popescu Tăriceanu?

Firește că nu.

Schimbarea unei majorități într-o Cameră a Parlamentului trebuie să fie prezentată electoratului ca urmarea unei reacții a unor parlamentari la o decizie luată de Guvern sau de Majoritatea existentă.

În democrațiile avansate,  se schimbă majoritatea în clipa cînd un partid din Coaliția de guvernare sau o aripă a unuia dintre partidele de la Guvernare reacționează public la o decizie a Guvernului care ar contraveni electoratului propriu.

În cazul majorității din Senat, răsturnarea lui Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să fie rezultatul unei decizii prea de Stînga a Guvernului Ponta, decizie care ar pune în pericol un partid din Coaliție cu un Program de Centru.

Numai că liderii partidului care se fudulește cu victoria lui Klaus Iohannis procedează exact ca USL în 2013, cînd s-a schimbat majoritatea PDL și a căzut Guvernul MRU:

Negociind cu fiecare parlamentar din Majoritate pentru a vota răsturnarea lui Tăriceanu și înscăunarea lui Vasile Blaga.

Mulți spun că se negociază pe bani.

Noi însă, care mai știm cîte ceva, întrebăm:

Se negociază și dosarele de la DNA?

Sau acestea nu sunt folosite  la schimb, ci la șantaj?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Pentru formarea unei noi majorități la Senat, se negociază și dosarele de la DNA?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *