Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Gândurile lui Cristoiu: Am văzut hotărârea CSAT din 2005 vânată de toţi

„Ion Cristoiu vorbeşte în premieră despre Hotărârea CSAT, invocată ca fiind sursa tuturor protocoalelor secrete. Prezentarea documentului e o veritabilă lovitură de presă, deoarece reprezintă unul dintre cele mai vânate documente post-decembriste.Contrar celor afirmate în spaţiul public, hotărârea nu prevede expres încheierea unor protocoale.

  • “Are 5 articole mari şi late. Atacă şi chestiunea evaziunii, corupţiei şi strângerii de bani la buget”

Decizia nu a fost făcut publică, dar Ion Cristoiu a văzut documentul aprobat de CSAT la începutul primului mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu.

„Este vorba de o pagină, nu mai mult, ca să dovedesc că am văzut acest document. Ca la toate hotărârile CSAT scrie sus ”România, CSAT, Hotărâre privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor”. Aşa se intitulează această hotărâre, 5 articole are, mari şi late, o singură filă, nu sunt articole dezvoltate, sunt lapidare, atacă şi chestiunea evaziunii fiscale, corupţiei şi strângerii de bani la buget”, a spus Ion Cristoiu.

  • “Integrarea problemei corupţiei în structura strategiei de securitate naţională”

În opinia sa, cel mai important articol este cel în care corupţia este declarată factor de risc în cadrul structurii strategiei de securitate naţională.

„Cel mai important articol, după părerea mea, este articolul numărul 1 care stipulează, şi cred că încep să citez cu ghilimele: <integrarea problemei corupţiei în structura strategiei de securitate naţională ca factor de risc şi obiectiv de securitate>. Mi se confirmă o axiomă pe care eu am tot vânturat-o şi anume că dacă vrem să discutăm despre faptul că au avut loc abuzuri trebuie să începem de la întrebarea: <De ce corupţia este factor de risc de siguranţă naţională?>”, a susţinut Ion Cristoiu.

  • „Un articol vizează aducerea banilor la buget”

Un alt articol din hotărârea CSAT dă startul blocării conturilor firmelor cu datorii la buget, dar nu în numele combaterii corupţiei, ci pentru a aduce mai mulţi bani în visteria statului.

„Urmează un articol 2, care e foarte interesant, care vizează aducerea banilor la buget. Citez: <Ministerul Finanţelor Publice să continue şi să amplifice măsurile pentru blocarea conturilor firmelor care au datorii către bugetul de stat sau către fondurile de sigurări sociale”. Este hotărâre CSAT. Dumneavoastră vă pricepeţi, care era impactul asupra siguranţei naţionale? Dar probabil nu ştiu, la vremea respectivă, nu erau bani şi e limpede că toată chestia asta cu blocarea nu are atât legătură cu lupta împotriva corupţiei, cât cu aducerea banilor la bugetul de stat”, a spus Ion Cristoiu.

  • „Colaborarea între Ministerul Public, PNA şi structurile de informaţii”

Articolul 3 al Hotărîrii CSAT aduce alături, în numele luptei anticorupţie, serviciile secrete şi alte structuri ale statului, cum ar fi Ministerul Public, fostul PNA, actualul DNA şi Ministerul de Interne, dar fără a vorbi despre încheierea unor protocoale.

„E foarte interesant articolul 3 care precizează, spun eu, <necesitatea unei colaborări> între Ministerul Public, PNA şi <structurile de informaţii> şi MAI pentru <stabilirea priorităţilor şi identificarea mecanismelor de luptă împotriva corupţiei, fraudei şi spălării banilor>. Nu e vorba de protocoale, dar e vorba, iată, se citează pentru prima dată <structurile de informaţii> care să facă un plan. E foarte corect. Nu spune nicăieri că trebuie să facă protocoale”, a subliniat Ion Cristoiu.

  • „Protocoalele s-au bazat pe o hotărâre de Guvern”

Jurnalistul a explicat că, deşi Hotărârea CSAT, secretă, creează cadrul prin care corupţia e declarată factor de risc la siguranţa naţională, nimeni nu vorbeşte despre un document public care a pus, de fapt, bazele controversatelor protocoale secrete între SRI şi alte instituţii ale statului.

Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr.231/2005, adoptată de Cabinetul Tăriceanu la 30 martie 2005 şi intrată în vigoare la 1 aprilie 2005.

„Spune aşa: Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul 1. Se aprobă Strategia naţională anticorupţie pe perioada 2005-2007 prevăzută în anexa 1 şi articolul 2 se aprobă planul de acţiune pentru implementarea strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005-2007. Anexele 1 şi 2 fac parte din hotărâre. De ce este foarte important? Vom vedea la punctul 4, paragraful 5 (…): sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazul de crimă organizată sau corupţie de către structurile informative şi de investigaţii prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator, adică poze, referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată. Asta înseamnă implicarea serviciilor. Şi să vedem instituţiile care trebuie să colaboreze. Este vorba despre CSAT, SRI, SIE, structurile informative din MJ, MAI, PNA, şi în ce constă: proceduri de comunicare şi protocoale semnate de instituţiile implicate. Deci, protocoalele s-au bazat pe o hotărâre de Guvern. Eu spun că e corectă. Care a fost publică”, a susţinut Ion Cristoiu.

Jurnalistul crede că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o desecretizeze.

„Deşi s-a petrecut în 2005, este un moment istoric, momentul în care lupta împotriva corupţiei se transformă într-o problemă de siguranţă naţională, nu avem amintiri. Mi s-ar fi părut normal şi Traian Băsescu, şi cei care au participat să spună ce s-a discutat acolo. (…) După părerea mea, domnul Klaus Iohannis ar trebui să desecretizeze. Încă o dată, nu e nimic secret”, a afirmat Ion Cristoiu.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 24 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: Am văzut hotărârea CSAT din 2005 vânată de toţi”

  • Nik (the Dick of) Gramatik
    ¨ALARMĂ!
    Procuroarea PSD vrea să-i pună sub acuzare pe cei doi judecători de la Curtea Supremă care au condamnat-o pe Andreea Cosma..
    E incredibil ce se-ntâmplă, strungăreața face CLAR jocurile puterii!¨
    De unde e CLAR ba, taranoi coclit panicard??
    Pana acum, NICI UN SINGUR dosar al parchetului asta nu a fost trimis in instanta, dar toti limbricii sunt convinsi ca fac dosare politice, la comanda .
    La Kovesi sunt dovezi irefutabile si nu crezi, iar la astia, nu ai nicio dovada, si deja ai luat foc.
    Dar ce-ti trebuie tie dovezi daca scrie pe comisarul.ro, nu-i asa, sceleratule??

  • Secretomania ca de obicei creaza confuzie ( intentionata sau nu..) Cred ca ar trebui sa discutam la rece despre toate acestea fara sa alergam sa prindem pe cineva ca sa il crucificam… Si fara sa facem spume la gura… Cu spume la gura creierul nu functioneaza. ( uneori e semn de turbare…care e foarte contagioasa de altfel..) Eu vreau sa se desecretizeze TOT! Si sa se discute despre TOT. Vinovatii vor plati sau nu politic…nu ma intereseaza neaparat. Esential e sa se corecteze toate erorile. Fara sa stim toate detaliile vorbim si votam ca fraierii! Si ca de obicei , tot romanul adevarat e expert in orice…Eu ma simt foarte manipulata. Dvoastra nu, dle Cristoiu? Bravo pentru acest document ! Dar vreau sa le vad pe toate. Ziaristii au facut Watergate , nu politicienii. Politicienilor le place confuzia pentru ca asa ne manipuleaza… Beh…nu erau romani ziaristii aia…Sau ne trebuie un hacker?!

  • Zău măi ? Mai ai frati pe-acasă ? ❗❗❗

  • Idiotul cu patalama Leonhard Orban , care e consilieru Dulapului cu haine Iohannis dar și fratele altei slugi devotate a lui Soros, Lodovic Orban, zice că o politică de acceptare a migranţilor ar putea stopa fenomenul de „îmbătrânire” a populaţiei, fenomen care afectează şi România.Cînd măsa l-a kkt pe-ăsta pe Leonard, mîncau 13 copii la o masă dintr-o mămăligă și era populație în Romanicka. Acu vine gîngania asta puturoasă Orban și zice că patronul lui soros vrea africani ilegali în Romania, fiindcă a finanțat prea multe avorturi pînă acu. 😆 Atenție, gîngania va cere voturi ptr dulapu cu haine Iohannis fiindcă el se mai vrea încă la căldurică, trîntor la Cotroceni. Păi, un popă îngrijește zilnic 25 de copii săraci.
    https://www.zf.ro/auxiliar/ei-merita-romania-manuel-radu-un-preot-de-36-de-ani-creste-copiii-saraci-din-urlati-10352264
    Ar fi în stare Leonard Orban să facă asta sau prăpăditu ar face-o face doar cu migranți ilegali, că așa îi cere patronul? 😆 Tăiați-i nărodului macaroana, e prea lungă pt el.

  • GS, am citit, un individ absolut mediocru, probabil personalitate hiperexacta ( compulsiv obsesiva), sluga devotata, bun de contabil si magazioner..
    Bulgareasca enorma cu Roxi, dovada ca nu trebuie lasati de capul lor.. 🙂

    • Creca obsesiv compulsiva ii zice acum..

    • GS, asta e genul, cum era colegul tau..Nu e oligofren, ar avea circumstante atenuante, dar subcategoriile ¨imbecil¨ si ¨idiot¨ ii vin mănușă.. 🙂

    • Ete ca a dat drumu´ Adrian la copy-paste.. 🙂

      • Ia spune, bai Nikola, postarea lui Gabriel Serban de astazi în care o hartuieste sexual pe Roxi si în lipsa, te satisface?! Pitigoiul porno cu exhibitionismul si tu cu voaierismul, sacul (de gunoi) si petecul (gunoiului)… Câta depravare la amândoi!

        • Mai spune-mi ceva, bai Nikola:
          asa ca ai fost coleg ce clasa cu exhibitionistul si-i carai ghiozdanul chiar atunci când pitigoiul porno nu ti-o cerea?

          • Nu ba, obsedat mic si paros, n-ai ghicit..Nu toti au avut destinul tau. 🙂

        • Sanepide/Dobi, ai probleme mari ba baiatule!
          Pe mine nu ma intereseaza subiectul, dar tu vad ca faci spume la gura:hartuire sexuala, porno, exhibitionism, voaierism (wtf??!!).
          Vezi sa nu te prinda ma-ta, ca te trece pe bromura!!

          • Sau, mai rau, sa nu te prinda autoritatile, ca pari a fi eligibil pentru castrare chimica!!

        • I-ai tras-o ❗ ❗ ❗

  • Au și alții tembelii lor, nu doar romînii pe Klaus, că globalismu nu fată lideri ci doar sclavi în costume Armani.
    Justitziarul.ro: „Macron scoate armata împotriva poporului, alertă maximă pe rețele de socializare franceze!”
    Micronu și cu baba lui vor să scoată armata împotriva vestelor galbene. Dacă protestatrarii cu veste galbene „amenință securitatea” din paris, se dă liber la muniție de război. Franța aplică deja o Democrație de calibru 7.62 mm, printr-un mic dictator cu creierii varză. Spre deosebire de americani, francezii s-au supus și au votat ce le-a sugerat presa mainstream , infiltrată de fomiștii lu Soros la conducerile unor redacții. Dar acum, în Italia, cu „extremistu” Salvini e perfect liniște, pe cînd în Franța, cu „democratul” Macron (și baba lui), e aproape război.Să se mai ia francezii după scribii lu Micronu și romînii după scribii lu Iohannis. 😆

    • La noi l-au executat pe ceausescu fiindca la ordinul lui armata si secu au tras in populatie. Este inadmisibil ce se intampla in franta drepturile omului sunt doar vorbe.
      Americanii de rand stiu ei ce stiu, de nu renunta la portarm, nu au incredere in nimeni, la o adica, au cu ce sa se apere daca ar aparea un presedinte diliu.

  • Bun, întrebarea este cîți intră la pușcărie după Hotărîrea CSAT din 2005 și de ce în CSATul tembelului Iohannis nu se face transparență pe deciziiile luate de același Consiliu? Protocoalele cu serviciile au pornit de la CSAT, nicidecum de la guvern sau altă instituție. 😎

    “Integrarea problemei corupţiei în structura strategiei de securitate naţională” este cea care a pornit mizeria supravegherii populației, cu milioanele de romîni interceptați de servicii. Băsescu tace, da acu ar fi trebuit să fie coleg de celulă cu Cămătarii 😎

    • „Societatea” civilă chemată de nazistu Klaus la Cotroceni pute de trăznește a sorosism. Cristina Gușet, o fomistă Soros , pretenara lu umflata Lăncrănjan care se luptă ca pseudo-procuror cu dosarul lui Dragnea dar și cu sorosista de serviciu raluca Prună, cea care prin prostie, a dus Statu paralel mai departe și după Deciziia CCR de retragere a SRI din dosare penale. Să ne minunăm cu toții cu cine face dementu de la Cotroceni „consultări pe justiție”, la sfatul principalilor săi colaboratori Leonard Orban și Sanda Ptralong, din menajeria aceluiași semisenil din NewYork. (sursa justitziarul.ro)
      – Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta)
      – Cristina Guseth (Freedom House)
      – Andrei Cornea (GSD)
      – Sorin Ioniţă (Expert Forum)
      – Nicuşor Dan (Asociaţa Salvaţi Bucureştiul)
      – Elena Calistru (Funky Citizens)
      – Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România)
      – Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii)
      – Tudor Benga (OKIAN)
      – Alexandru Bindar (Uniunea Studenţilor din România)
      – Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura)
      – Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate)
      – Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor)
      – Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România)
      – Ştefan Dărăbuş (HHC România)
      – Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România)
      – Ema Stoica, studentă la Facultatea de Jurnalism
      – Dragoş Slavescu, medic
      – Adrian Despot, cântăreț de muzică rock
      – Octavian Berceanu, politician care a intrat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul în Consiliul Local al Sectorului 6 în urma scrutinului din 2016.

      • Eu pe astia i-as pune sa guverneze dar nu bag mana-n foc ca nu baga Romania in gard in mai putin de doua saptamani. Doamne, mare ti-e gradina si multi au sarit parleazu’!

  • Ba SANEPIDE, nu ti se pare coincidenta cam mare ca doar tu cu Domi sa folositi semnele alea de exclamare rosii, din sute de postaci care au trecut p-aici in ultimii doi ani???
    Vei avea vreodata oo sa recunosti ca esti una si aceeasi persoana, sau ramai o nevertebrata demna de dispretul cel mai profund??
    Nu uita ca, daca cineva isi pune mintea cu tine, se poate afla dupa IP.
    Deci, o data pentru totdeauna, recunosti???

    • „Ceata lui Pițigoi
      Trece mândră prin zăvoi,
      Toți luptători de soi:
      Dai într-unul, țipă doi,

      Aoleu, ce tărăboi!
      Dai într-unul, țipă doi.
      Aoleu, ce tărăboi!
      Dai într-unul, țipă doi.”
      *
      Vezi-ti de Pitigoiul tau porno, bai Nikola, nu ma mai plictisi cu infantilisme. Saptamâna trecuta ziceai ca sunt Victor Ponta.

      • Nu ziceam ca esti Victor Ponta, zieam ca esti cretinul care posteaza pe blog cu acest nume..Deci ball-less, cum ziceam.

        • Ba, ori e bateria, ori nu te mai suporta nici tastatura.

          • Ia spune, bai Nikola, postarea lui Gabriel Serban de astazi în care o hartuieste sexual pe Roxi si în lipsa, te satisface?! Pitigoiul porno cu exhibitionismul si tu cu voaierismul, sacul (de gunoi) si petecul (gunoiului)… Câta depravare la amândoi!

          • Sanepide/Dobi, ai probleme mari ba baiatule!
            Pe mine nu ma intereseaza subiectul, dar tu vad ca faci spume la gura:hartuire sexuala, porno, exhibitionism, voaierism (wtf??!!).
            Vezi sa nu te prinda ma-ta, ca te trece pe bromura!!

          • Nu te intereseaza subiectul, dar de fiecare data când l-am apostrofat pe Serban, „hop” si tu, nepoftitule, sa-l sustii pe sociopat!

    • Ba NIKOLA, nu ti se pare coincidenta cam mare ca doar tu cu Gabi Serban sa va scrieti de la distanta, din sute de postaci care au trecut pe aici in ultimii doi ani (hmm…de ce doi si nu trei?!?)???
      Vei avea vreodata oo (eu unul nu cred!) sa recunosti ca esti una si aceeasi persoana, sau ramai un nevertebrat demn de dispretul cel mai profund??
      Restul este pierdere de vreme!

    • BREAKING
      Viorica Dăncilă a anunțat că România își va muta iremediabil ambasada la Ierusalem. O mutare deșteaptă. fiindcă păstrează țării un aliat puternic și prețios (Israel) unuia ipotetic, care este Comisiia Europeană condusă cu un alcolic-sciatic (Juncketr) și un sclav Soros (Timmermanu), ghidonați amîndoi prin armata de ONGuri sorosiste. Brava, Veorica , le-ai dat o lecție unor prăpădiți de ” bărbați de stat ” gen Tudose sau Grindeanu. În mod normal, ar urma ca nazistu de la Cotroceni să explodeze și consilierii lui împrumutați de la Soros (Sanda Pralong și Leonard Orban) să cheme ambulanța. Anticipăm că ambulanța va întîrzia cel puțin două ore, că e trafic. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *