Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cine e Drago Kos, de la OECD, cel care a atacat CCR și l-a amenințat pe Tudorel Toader

 

Fostul polițist sloven Kos, cu facultatea de Drept terminată în 1983, pe vremea Iugoslaviei și ajuns subșef la OECD, este fost președinte GRECO și coleg cu procurorul DNA, Anca Jurma, într-un proiect globalist finanțat prin UE.
Colegul din DNA al lui Jurma, actualul judecător CCR, Daniel Morar, a fost în conducerea Academiei Internaționale Anti-Corupție (IACA), acolo unde Kos e cunoscut pentru cursurile livrate.

Pe 1 iunie a.c., liderul Grupului de Lucru asupra Corupției din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Drago Kos, comenta abuziv o decizie a Curții Constituționale a României (decizie care confirmase practic revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi) și amenința că ministrul Justiției, Tudorel Toader „va învăța curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare”. Kos, care a lucrat ani întregi în diverse medii globaliste alături de procurorul Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA) Anca Jurma, ar fi trebuit să ia în calcul faptul că, într-un context subiectiv, nu se poate exprima în favoarea sau împotriva inițiativelor din România referitoare la DNA, instituția cu care el coopera: un respect, un auto-control și o neutralitate i se impuneau permanent chiar și la nivelul cooperării internaționale.

O ciorbă reîncălzită

Cu atât mai mult cu cât era vorba de o țară, România, care nici măcar nu este membră a OECD și care nu trăiește neapărat pentru a satisface aroganțele unor „numiți” de la organizații precum OECD, GRECO, Veneția sau ONU. Atacurile lui Kos la adresa Sistemului de Justiție din România și a ministrului Tudorel Toader, reprezintă practic aceeași ciorbă reîncălzită a presiunilor politice din Vest care iau forma „îngrijorărilor” unor „inițiați” și ale unor organizații globaliste cu pretenții de onorabilitate și neutralitate. În ziua de azi, globalismul UE și ONU au activat pe continent atât de multe comiții și comisiuțe pe combaterea corupției, încât corupția a ajuns să umble liberă pe străzi în toată Europa: iar unii precum Kos vor s-o caute neapărat în România.

Cine este Kos

Drago Kos și-a început cariera ca polițist în Slovenia în anii ’80 și este absolvent de Drept la Ljubljana, în 1983 – când țara sa natală era încă parte a Iugoslaviei comuniste, cu examen dat pentru Barou în 1991. După 1999, a părăsit Ministerul sloven de Interne și s-a înrolat ca să fie mai aproape de „societatea civilă”, avansând de la adjunct spre președinte în cadrul Grupului GRECO din 1999 până în 2011, când funcția i-a fost preluată de Marin Mrčela, cel despre care publicațiile cristoiublog.ro și Evenimentul zilei dezvăluiau că a conceput Anti-corupția globală ca „parteneriat” cu fundațiile Soros. Din 2014, soțul unei jurnaliste care editează producții pentru Pop TV (corespondentul sloven al lui Pro TV) dar și fostul arbitru UEFA/FIFA Drago Kos a ajuns să conducă un Grup de lucru asupra Corupției în cadrul OECD și să ofere consiliere anti-corupție pentru Albania și Ucraina. Personajul a fost unul din subiecții scandalului bancar NLB din Slovenia (credite neperformante), în care au dispărut aproape 80 de dosare  cu informații despre împrumuturile unor clienți la transferarea datelor în formate diferite. Presa a dezvăluit că pierderile băncii (recapitalizată cu 1,5 miliarde euro de contribuabilul sloven) au crescut prin sumele pe care le-a obținut Kos (reprezenând firma R.U.R) la „consultanța” totalizând aproape 1 milion de euro(!) și la investigarea documentației oferite băncii.

Acuzații pentru Kos: a plătit 2 angajați din fonduri publice

Potrivit presei slovene, liderul Comisiei anti-corupție slovene Kos a fost acuzat că, pe fondul încheierii unui contract cu firma sârbească Bambi Banat din Belgrad în 2010, semnătura sa ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 11 000 euro. Potrivit auditului, era vorba de contravaloarea a cca 900 de oră de muncă pontate pentru doi angajați între februarie și octombrie 2010, sumă care în mod normal trebuia plătită de client. Nova 24 TV notează în mai 2018 că a existat o sesizare a unui oficial al Ministerului de Finanțe de la Inspecția bugetară, Damijan R. V., care a făcut referiri la contractul cu firma privată din Serbia – cea care comandase, practic, întocmirea unui cod specific de integritate, dar și la „presiuni” mari exercitate pe acest caz. Sesizarea ar fi ajuns la Ministerul de Interne, instituția de unde a plecat Kos pe drumul anti-corupție, dar există glasuri care susțin că afacerea a fost măturată sub preș.

Cine este șeful lui Kos

Pe 28 mai 2018, mexicanul Angel Gurría, secretar general al OECD și un superior al lui Kos, devenea pentru o zi jurnalistul favorit al controversatului „filantrop” George Soros și publica în „Project Syndicate”- o gazetă finanțată prin Open Society (Soros) și prin alte entități globaliste precum Google, un articol intitulat „Multilateralism Is the Only Way Forward”, care insista că „multilateralismul” era „calea” pentru toată lumea. Obrazul subțire se întreține azi cu multilateralism: cu o zi înainte de izbucnirea lui Kos asupra României, Gurría se întâlnise cu marele „prieten” al Sud-Estului Europei, președintele francez Emmanuel Macron (Franța găzduiește organizația) ca să schimbe o parolă pe multilateralism”.

Președintele Iohannis vede deja multilateralist

Mai mult, articolul lui Gurría era publicat la puțin timp după ce, pe 20 Septembrie 2017, președintele României, Klaus Werner Iohannis, declara cvasi-identic, de la tribuna ONU, că „nici o altă cale nu este mai bună decât multilateralismul”. Era aceeași limbă de lemn preluată cu punct și virgulă de la o mișcare cvasi-marxistă (sorosismul) iar din acest punct de vedere, Gurría și Iohannis aparțineau aceluiași trib de idei, ce exersa servilismul unor clișee ale globalizării. Înaintea lui Iohannis, în 2002, „mentorul” George Soros ajunsese să ofere la mese rotunde, inclusiv exemple de folosire („aplicații”) ale multilateralismului pentru politica externă a SUA. Raportat la respectul acordat unor state  din Estul și Centrul Europei, s-a putut vedea, însă, că exportul de multilateralism- globalizare a produs o generație împănată cu aflători în treabă, aroganți și „democrați cu ziua” care vorbesc de egalitatea statelor, dar care aplică egalitatea intereselor lor imediate.

Procurorii DNA Morar și Jurma, la Academia Anti-corupție din Austria

Pe 1 iunie a.c., slovenul Drago Kos ataca public Curtea Constituțională a României, dar și pe Ministrul Justiției român, Toader, descriind în plus, DNA ca pe o „poveste de succes în lupta anticorupție”. Personajul Kos, prezentat ca „atlet al anti-corupției” și șef al unui Grup „specializat” din OECD, făcea referiri laudative la performanțele DNA din România în contextul în care, ani de zile, avusese întâlniri pe proiecte alături de procurorul DNA Anca Jurma, consilier al șefului DNA și șef la Serviciului Cooperare Internațională al DNA între 2002- 2017. Spre exemplu, în decembrie 2011, la o ședință plenară GRECO prezidată de Kos, România era reprezentată prin Anca-Luminița Chelaru (Min. Justiției) și Anca Jurma (DNA), alături de Laura Ștefan- Societatea Academică (o „răsfățată” a finanțărilor Open Society- Soros). Jurma a fost vice-președinte al unei Comisii Provizorii ce a pregătit Academia IACA, acolo unde Kos este cunoscut că a livrat traininguri și diplome pe anti-corupție.

Morar, în board-ul Academiei

Este de menționat că Daniel Morar, premiatul Grupului de Dialog Social (Soros) în 2011 și fost șef DNA (2005-2012), în prezent Judecător al Curții Constituționale (CCR), a fost 3 ani în boardul de conducere al IACA (2012-2015). Perechea Jurma-Kos (DNA- OECD) au fost prezenți împreună la diferite evenimente încă din perioada în care Kos era președintele GRECO, iar de curând sunt parteneri în cadrul International Anti-Corruption Advisory Board, un „proiect” de consultanță finanțat prin UE, unde sunt prestate evidente activități politice: spre exemplu, în septembrie 2017, Kos, Jurma și alți membri ai (IACA) se întâlneau cu Yulia Tymoshenko, lider al partidului ucrainean Batkivshchyna, prilej cu care aceasta denunța eșecuri politice în lupta anti-corupție din țara sa.

Ce este Academia Anti-corupție din Austria

IACA, cu sediul în Laxenburg (Austria) este fondată prin OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă) și UNODC (o Agenție ONU despre care dezvăluiam că în 2015- prin directoarea Monica Beg, recomandase dezincriminarea posesiei și consumului de droguri în statele membre). De asemenea, IACA are statut de Observator la GRECO (Grupul Statelor Anti-Corupție al Consiliului Europei) și în Adunarea Generală a ONU. Nimic nu este întâmplător și toate aceste conexiuni oferă robustețe unei rețele cu rolul de a „impulsiona” decizia politică în numele unei „democrații” de ei pricepute. S-a văzut asta cel mai bine pe contestarea agresivă din ultimul timp a Legilor Justiției din România, asupra căreia a fost creată o incredibilă presiune „internațională”. Rând pe rând legislația Justiției și în unele cazuri solicitarea de revocare a șefei anti-corupție Laura Kovesi, au fost atacate la Comisia Europeană, la GRECO, ONU, în Franța (unde își are sediul și OECD) și mai nou prin Drago Kos, președinte al Grupului de Lucru pe Corupție din OECD.

ONU și GRECO, „malaxoare” pentru România

cristoiublog.ro și Evenimentul zilei au dezvăluit că lista vorbitorilor de la sediul ONU din  mai 2018 care conținea și numele Codruței Kovesi a fost aprobată de Miroslav Lajčák, președinte al Adunării Generale a ONU și șeful diplomației slovace, devenit celebru după ce Grupul Wikileaks a publicat cum a fost el trimis de George Soros (în numele UE) ca să „rezolve” un conflict politic local din Albania. De cealaltă parte, actualul președinte al comisiei GRECO, judecătorul Marin Mrčela, cerea încă din 2009 „reducerea imunității” pe investigațiile de corupție dar și o Anti-corupție globală alături de fundațiile Soros.

Soros și partenerii OECD

Cu 35 de state membre, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) zice că vrea să promoveze bunăstarea în jurul lumii. Până la sosirea laptelui și mierii promise, faptul că oficiali ai OECD au ajuns să critice țări nemembre seamănă, însă, de departe, a ignoranță, a lipsă de diplomație și comandă politizată. Confiscarea conceptului de anti-corupție și „utilizarea” sa unilaterală, fapt ce instaurează frecvent, într-o bună tradiție sorosist- globalistă, un dublu standard discriminatoriu, face ca zicala „Spune-mi ce parteneri ai ca să-ți spun cine ești” să fie extrem de actuală oriunde se promite azi dreptate socială și prosperitate. Pe OECD Global, de exemplu, printre parteneri se află enumerate ONG-urile IACA, Transparency International (Soros), Ercas (cu Societatea Academică și Fundația Soros- Moldova), Integrity Action (unde Soros a evoluat multilateral-  de la „speaker” la finanțator), Open Government Partnership ș.a.  În decembrie 2016, Ungaria se retrăgea din Open Government Partnership, susținând că entitatea globalistă angaja experți cu ramificații spre Soros, care, prin rapoartele lor unilaterale, exercitau asupra statului ungar o presiune crescândă. Un studiu de caz pe Reforma Justiției din România nu ar fi departe de faptele reclamate de Ungaria.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Cine e Drago Kos, de la OECD, cel care a atacat CCR și l-a amenințat pe Tudorel Toader”

 • Ce ghine-mi pare că firea si-a … luat-o în seara asta, pe arena natională !!!
  HUUUOOO!!! ?????????

  • Și mie, și mie! Să-i dăm UE cu toții, că-i place! De fapt, ca să nu facem 2 drumuri, să le dăm UE și pesediștilor de pe blog! Mie, de ex., îmi place de Tectonic, căci și-a luat UE-a și-a plecat! Au mai rămas Ghenciu, Mariko și copchilul Mikael! Ăștia sunt mai curve, de-aia mai stau pe-aici! Înghit sperma! Noroc că avem destulă!

 • Auzi la agramat, scrie „tactu” și „luato”! Bă, sper că nu ai copii, că le transmiți și lor prostia! Mă cac pe mitingul vostru și-n gura voastră de idioți, proști de dați în gropi! Abia aștept să fie condamnat infractorul vostru, să văd atunci cine și-o ia în cur și-n gură! Idioților!

 • Nick Cernat
  Articolul de azi zice că mă-ta-i curvă și tactu labagiu și din cauza asta ai orbu găinilor, și chiar dacă ai vedea literele , ai avea orbu proștilor că n-ai înțelege ce se scrie. 😆 Ți-ai luato-n cur ieri la mitingu PSD, pletos de gintă tefelistă ce ești?

 • BREAKING NEWS, ca BREAKING NEWS, dar de „mișcarea” Alinei Bica, din Costa Rica, ati auzi ? (Am primit , … !!!➡)
  Săraca, ea vrea sa vină-n ţară, ca sa depună o „plângere”, ‘npotriva lu’ kovesy , iar aia nu-i dau voie sa „părăsească” ..CR !!!

  • „îNpotriva” lui Koveși?! Nu cred! Cred că-i o greșeală!!

   • Nu, nu, nu-i nicio greșeală !!!
    Ideea este că, cele două, … NU VOR FI EXTRĂDATE !!!
    Așa tre’ citit, printre „rânduri” !!!

    • Bă, tu ești băut, sau ai printre dușmani și gramatica?! Se scrie ÎMPOTRIVA, nu ÎNPOTRIVA, despre asta era vorba în replica mea! Dacă nu crezi, întreabă-l pe oligofrenul de Ghenciu, care-mi suge cariciu(nu e prea bună rima, dar merge la idioți gen cimitirul Ghencea!)
     Apropo, tu știi de ce-i așa de prost aurolacul Ghenciu? Știi cumva și ce substanță trage pe nas? Dacă-l vezi pe boschetar, să-i dai o UE și din partea mea! Bine?
     Și doi, vor fi, până la urmă, extrădate!

     • Iar nu ţi-ai dat sama, c-am scris la mișto !
      Cum ai scris, probabil, și tu Ghenea, mai jos !
      Las-o așa cum „căzu”, că pe … „Blogul paralel” merge orice !

    • Ghini, ăi, păsăroiule! Nhi-am cherdut ochelarii di șitit printri rânduri!

     • Ghini bre, nică, … vrau sî zîc, … ghini cî ai șî dăi di șutit, … na, am vru’ sî zîc … șitit !!!
      IBM șieva !!! Plătești’i … șiefu’ !!!

  • Da ce, nu se mai poate depune plîngeri prin avocații din țară? E-te, poate i s-a făcut dor de București 😆

   • Nu se mai POT depune, agramatule pesedist, bou, oligofren și îndoctrinat! Bă, handicapatule, vezi că-ți deranjezi vecinii cu urletele tale! De la prostie, evident!
    Și doi, tu locuiești la Ghenea civil, fiindcă ești debil, sau militar, fiindcă ești văcar?
    Te-aștept să-mi dai 100 de frunți sub buric, poate te mai liniștești și-ți vezi de tâmpeniile din postările tale!

 • Pietricică, de-ametist,
  Si maestru’-i … pesedist !?!
  Că, cică, … de nu era,,
  BREAKING NEWS, nu mai scria

  • Te-ai c_cat pe tine ´ca te-a facut cernat psd-ist?? Exista un singur lucru mai rau: SECURIST. Nu te lasa calcat pe cap de securisti !!!

   • Nikola
    Cernat e făcut din labă, toți fanii lui sînt în eprubete. Dă și tu un exemplu serios, de ex Băselu care a fost SECU pînă și-a aruncat dosarul la incinerator 😎

 • Dupa vizita lui Soros in Romania, in anul 1990, miliardarul care are interdictie in UK, a dat ordin Sandrei Pralong sa infiinteze televiziuni locale in Romania. Toate televiziunile locale au primit aparatura de televiziune (un mixer video, doua camere SVHS, doua microfoane, casete SVHS si cabluri de conexiune). Aparatura a fost data televiziunilor: Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Oradea. Imparteala a fost facuta la Bucuresti, la „Uniunea scriitorilor”. Sandra Pralong a venit cu niste hartii, numite „contract de comodat”. Am citit contractul. Am ramas uimit de continutul lui si am refuzat sa-l semnez. Toti colegii mei (nu le dau numele) au semnat pe loc. Acolo era si presedintele SOTI Bucuresti, un fizician, Ion Stoian, care a venit la mine si m-a felicitat: „sunteti un mare roman, va felicit pentru atitudinea dvs.”
  Sandra Prlong nu a avut de ales, aparatura era donata de catre IMF USA, nu Soros, asa ca am luat cutiile si am plecat spre Iasi. De atunci, din aprilie 1990, a inceput lupta cu Soros. Trist este ca, nu-mi ajungea Soros, dar s-au alaturat si PSD-ul si Sorin Rosca Stanescu si Vadim Tudor si noua securitate. Ziarele sorosiste ma desfigurau. „Zoaia” lui SRS asijderea. Vadim ma facea sorosist!? Aveam o excelenta relatie cu ambasadele de la Bucuresti, cu Europa. Eram invitat peste tot in lume: USA-NAB, Monte Carlo, DISCOP East, etc.propus presedintele „Festivalului de Film” Monte Carlo, s.a. Senatorul Solcanu a venit la mine si mi-a propus postal de ambasador in Belgia daca il ajut pe Ion Iliescu. Am refuzat cu demnitate. Monitoarele sorosiste ma terfeleau intr-o veselie. Am vazut cu oroare cum sorosistul Lazescu a fost presedintele TVR (!?) cum Sandra Pralong a fost consiliera lui Basescu, iar acum a lui Iohan. Bucurati-va ticalosilor! Ati scapat de mine! M-ati alungat din Tara mea! Mama spunea, Dumnezeu sa o ierte! „Toti vor plati daca nu la judecata lui Dumnezeu, vor plati la judecata oamenilor care vor veni dupa ei” Cine credea in sfarsitul groaznic al familiei Ceausescu?

  • Bă, „importantule” anonim, nu știm cine ești, nu suntem ticăloși, deci n-avem de ce să ne bucurăm! Și fiind în străinătate nu ai curaj să-ți spui numele?! Bă, dacă până și Vanghelie a avut curaj s-o acuze pe Livia Stanciu că se droghează, tu de ce n-ai curaj?!

 • A se lasa. Sint o multime de stiintifici la UE. Sa ne mai lase-n pace.Teatrul asta cu acuzarea permanenta a a Rominiei e comedie ieftina. E ca in lumea oamenilor. Cei puternici dau in cei mai putin puternici din lashitate. Amaritii astia de la UE altfel trateaza Germania si altfel Rominia, dar ei zic ca sint tari egale. Trateaza dupa citi bani ai in buzunar 😀 u

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *