Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pentru MRU, numirea la șefia SIE e o umilire!

Deși m-am decis de dimineață să nu mai ies la suprafața actualității din adîncurile trudei la reportajul de 40 de pagini despre Crîncena exploatare a sînului Julietei, lectura reacțiilor la numirea lui MRU în fruntea SIE m-au împins să-mi calc decizia.

Așadar, pe scurt, cum se cuvine la un Gînd de Breaking news:

 1. Pentru MRU e o umilire. După ce-ai candidat la candidatura la președinție, dovedind că ai fi fost mai bun decît Klaus Iohannis, după ce ai fost presupus premier al PNL, deoarece ai mai fost premier, răsturnat de Mafia din PDL, să te întorci șef la SIE, unde ai mai fost, înseamnă practic o cădere și nu o urcare.
  Eu îl vedeam, totuși, premier și nu pe fotoliul ocupat la un moment dat de Claudiu Săftoiu.
 2. Nominalizarea lui MRU pune capăt speranțelor acestuia de a fi numit premier al Partidului Meu. E semn că președintele rămîne credincios promisiunii cu Cătălin Predoiu? Nu cred. Cătălin Predoiu are la DNA dosarele pe jumătate ieșite din sertarele a căror cheiță o ține la gît Lulutza, pe numele de buletin Codruța Kovesi. Cred că Klaus Iohannis îl vrea pe generalul Gabriel Oprea. E premierul ideal pentru un președinte Rață mecanică a Structurilor.
 3. Prin nominalizarea lui MRU SIE își recapătă puterile tot mai slăbite în ultimul timp de lucrăturile Serviciului concurent numit SRI. Să vrea Rața mecanică să se elibereze de sub controlul SRI astfel încît să fie măcar Rață vie, rață pur și simplu?
 4. Nu cred că Victor Ponta mai contează bătălia politică din România pentru a avea un cuvînt de spus în numirea directorului. Generalul Gabriel Oprea a și anunțat deja la televiziunea familiei Iohannis că e de acord cu orice propunere face Klaus Iohannis, fie această propunere și Carmen Iohannis.
 5. Umilirea PSD în acest caz – care avea dreptul măcar la SIE să obțină un om – e un nou semnal de alarmă:
  PSD trezește-te! De mai mult timp SRI  te anunță, prin purtătorii săi de cuvînt din presă – Dan Turturică, de exemplu – că ți se pregătește lichidarea de către sergenții majori mesianici. Schimbă-l urgent pe Victor Ponta! Adu în fruntea ta un lider puternic, un lider care să nu poată fi șantajat de Binomul SRI-DNA! Pînă nu e prea tîrziu.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „Pentru MRU, numirea la șefia SIE e o umilire!”

 • Ei dar cu MRU ce aveti d-le Cristoiu ? E OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT .

 • Pentru ca se apropie din ce in ce mai repede alegerile parlamentare ( la termen sau anticipate 😉 ) am si eu un set de intrebari catre conducerea PMP , caci partidul este la 2% si tare imi este teama ca nu o sa intram :
  1. Care este strategia partidului ? ( observ doar un interes pentru Moldova )
  2. Cand o sa vina ( sau sa se reintoarca ) oameni de valoare ( politicieni sau intelectuali ) in partid ? Si de ce nu se face nimic in acest sens ?
  3. De ce nu se incearca o reconciliere ( unificare ) a anumitor forte de dreapta ( Monica Macovei ) ? Lasand toata lumea orgoliile deoparte …
  4. De ce nu sunt lasati unii oameni sa aiba cu adevarat putere in conducerea PMP si se prefera doar oameni care pot fi controlati ? Pentru ca daca se prefera acest lucru, nu o sa vina oamenii valorosi niciodata in partid…
  O casa, o familie, un partid puternic se construieste cu o echipa puternica, oameni cu personalitate si recunoscuti si un LIDER capabil sa reuneasca aceasta echipa si sa ne duca in Parlament , acolo unde vom putea da nastere Proiectelor Noastre .
  Exista un bazin de electorat foarte mare ce asteapta asa ceva !!!

  PS : O sa incepeti sa ma criticati acum stiu , dar si eu sunt BASIST , si vreau sa stiu incotro ne indreptam caci asa vad ca avem doar 2%.
  Deci lasati criticatul deoparte si sa incercam sa discutam constructiv…!!!

 • Mai bine ramaneai la prima decizie. Sa nu iesi la suprafata. Acum e frumos la Gagesti, admira natura. Un pensionar senil asta face.

 • fiti fara grija…toti din psd or sa migreze la alte partide…..li se rupe lor de partid….s-au inscris acolo doar pentru avantaje……ca mai toti oamenii politici din Romania…spuneti-mi unul..doar unul pe care il intereseaza soarta tarisoarei asteia…..

 • maestre,ati devenit purtatorul de cuvant al SRI,si prin acest breaking news va anuntati noua functie.

 • IAR O MAI FI CUM O MAI FOST ! LUATI PIXUL SI SCRIETI : PINA DUPA 2035 NE VOM BALACI IN ACEEASI MOCIRLA.

 • Bun articol Maestre,din prim ministru,din presedinte de partid,se intoarce inapoi de unde a plecat

 • Ei , maestre ..MRU se multumea si cu o functie mult mai mica , numai sa primeasca una , sef la SRI..e deja ceva care-l onoreaza , zice..

 • Si eu l-as fi vrut premier,pe MRU. Eu sper sa nu se trezeasca psd,sa dispara!,dar nu va disparea ,nu le mai duceti grija.Ce lider puternic,curat ar avea ca sa il puna???Poate Geoana era,dar l-au izgonit,nu mai e …nimeni.Bine imi pare!

 • nu inteleg maestre Ion Cristoiu, regretul d-vs la partidul stat PSD….”PSD trezeste-te pana nu va fi prea tarziu”…acest colos cu piciare de lut votat numai pe baza de galeti ,ligheane pomeni electorale a facut rau tarii in toti acesti 25 de ani de dupa 89,a distrus si-a capusat tot ce avea statul in ‘dotare’…sincer mi-as dori ca acest partid de mafioti sa dispara de pe esichierul politic,nu e nici un regret va asigur…;)

 • Pe dracu’…..PSD trezeste-te ! Lasa nea Ioane jaluzelele trase si natiunea iti va fii recunoscatoare !!

 • pai e ca si cum Traian Basescu s-ar intoarce la ministerul Transporturilor….

 • Ca numirea lui MRU sa devină legală cred ca se va trece si prin CSAT ceea ce l va face pe ponta sa se întoarcă inca din aceasta seara! Expunându-se astfel preluării de pe aeroport de către DNA!

 • Dle Cristoiu, merci pentru confirmare: cand mi am exprimat opinia ca turturica se comporta ca un acoperit, respectivul jurnalist democrat mi a interzis comentariile pe pagina sa!

 • Eu as paria (dar nu prea mult) pe varianta ca e prea tarziu! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *