Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de Breaking news

O surpriză așteptată: Cristian Diaconescu – candidatul PMP la Președinție

Congresul PMP a ales-o pe Elena Udrea președinta partidului.
Noroc sau inspirație, ținerea Congresului sîmbătă, 7 iunie 2014, într-un timp de moleșeală a scenei politice, a făcut ca presa să manifeste interes față de eveniment.

Deși bateria de talibani a consumat multă muniție pentru a-i convinge pe cei peste o mie de delegați să alege în fruntea partidului un viteaz de pe Facebook, Congresul a optat pentru Elena Udrea.
Pentru mine n-a fost o surpriză.

Nu numai pentru că mă număr printre puținii jurnaliști care pariază pe Elena Udrea, și nu azi de ieri, ci din 2005, cînd plecarea de la Cotroceni trecuse pentru mulți drept un hop de destin, dar și pentru că îmi dau seama de importanța crucială a acestei alegeri pentru Traian Băsescu. Nu deoarece ar fi amorezat de Elena Udrea, ci pentru că aceasta e singura care-i poate oferi acest partid după decembrie 2014 ca ambarcațiune pentru a pluti mai departe pe apele politicii autohtone.

Surpriza Congresului, bine gîndită, o dă desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat pentru prezidențiale.
Am o părere bună despre Cristian Diaconescu.
Prin urmare nu voi trece în revistă avantajele sale în cursa pentru Cotroceni.

Voi remarca însă un lucru:
Cristian Diaconescu de un anumit profil: calm, serios, reținut, fără ceea ce se numește carismă.

Nu e singurul politician de această factură care candidează.
MRU, Mircea Geoană, Klaus Iohannis sunt și ei asemănători lui Cristian Diaconescu.

Dacă se va înscrie în competiție și Teodor Meleșcanu, cum se zvonește, vom remarca imediat:
Toți candidații la Președinție seamănă cu George Maior.
Prietenii știu de ce.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de Breaking news”

  • Unor critici de pe feisbucul lui Papahagi dar si celor cu regrete le-am raspuns astfel si rostogolesc si aici:

    I Mai baieti, Udrea are si ea un electorat. In lupta nostra nu numai un procent este important ci poate chiar o zecime de procent adica niste mii de oameni.Oricine vorbeste aici sa spuna mai intai cate voturi reprezinta. Macar in familia lui voteaza toti ca el? Papahagi poate ca si el are cateva mii de voturi care trebuie sa ramana pe pozitie. In acest partid care in fata riscului aparitiei, fereasca-ne Dumnezeu, si a lui PCR 2 (ca PCR 1 stim care este), ar trebui sa se intample ce nu s-a intamplat pana acum, adica daca recunoastem ca mergem spre un anume punct de coordonate fixate (ca la geografie cu latitudinea si longitudinea) atunci trebuie sa fim constienti ca multe drumuri duc din punctul unde suntem spre acel drum , unele mai lungi altele pe scurtatura, unele mai sigure altele mai riscante, infine din orice punct de vedere am analiza exista variante. Aceste variante trebuiesc sustinute , votate si apoi se merge pe varianta majoritara dar daca nu are succes. imediat trebuie apelat la cei care aveau alta varianta care poate ca daca era urmata totul era mai bine. Asta-i democratia si elitele trebuie sa inteleaga ca prostimea nu-i urmeaza pentru ca i-ar intelege ci pentru ca la un moment dat esecul fiind atat de dur sunt dispusi sa incerce si alta varianta. Pericolul este atunci cand acea varianta se poate numi Hitler sau Mussolini… Asa ca daca nu sunteti doar niste diversionisti in serviciu comandat de bani sau de propriul vostru orgoliu si suficienta bolnava luati aminte la acestea cu care cred ca Adrian P este de acord.

    PS. Cristian Diaconescu a fost cu adevarat singurul social democrat veritabil din PSD care desi a inghitit partidul care se revendica din Tital Petrescu nu a avut nici-un mostenitor ideatic al acestuia odata ce Cunescu a murit.Unde nu ar avea norocul romanii ca viitorii lor presedinti sa fie fie social democrate veritabile fie liberalea sau cresti-democrate asisderea?
    Lupta nu este inca intre curente doctrinare ci intre o mafie totalitara dispusa sa adopte formal orice ideologie pe care in realitate vomeaza si partea democratica a politicienilor si a natiunii indiferent de orientarea lor de amanunt pe drumul deocratiei, justitiei si libertatii.”

  • Madalina XD *****, nu toti romanii sunt scarbiti de Basescu. Ramai in realitatea ta de la Kanal3.

  • Trebuie insa sa recunosc ca PMP-ul are un candidat la presedintie extrem de onorabil si cu o imagine foarte buna, ceea ce va ridica mult partidul in urmatoarele luni.

  • Domnule Cristoiu, dumneavostra chiar credeti ca Elena Udrea are o valoare politica in sine, ca poate fi un lider politic autentic daca Traian Basescu ar dispare? Va intreb deoarece eu ma straduiesc de multi ani sa descopar ceva calitati politice si nu reusesc. Este foarte adevarat ca ea cunoaste bine jocurile de putere si in acest mediu pervers se descurca ca pestele in apa. Dar lider politic important care sa atraga masele si sa castige voturi, nu e. Nu e nici suficient de atragatoare pentru electoratul populist, nici pentru cel pretentios. Nu e nici de dreapta, nici de stanga (in masura in care ideologia conteaza electoral). Ea e cu puterea. Intrebarea este pe cine poate atrage Elena Udrea in afara de Traian Basescu?!

  • „Surpriza Congresului, bine gîndită, o dă desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat pentru prezidențiale”
    …bine si profund gandita, ca sa faca ce…..poate un preafericit 6%?? si astfel pmp sa obtina o noua victorie.Sunteti total rupti de realitate, romanii sunt satui si scarbiti de basism si de basisti

  • subtil, maestre 🙂 chiar la asta ma gandeam si eu, nu mai avem nicio optiune fara iz puternic de Sistem…seku :). aduceti-l pe Crin inapoi…chiar nu putem vota dintre astia, care iese, e totuna…

  • Baiatul asta s-a nascut trist !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *