România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Scandalul Alina Bica – Răfuială mafiotă sau răfuială pentru putere?!

Înalta Curte a decis, chiar dacă nu definitiv, arestarea preventivă a Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, egală în funcție cu cealaltă persoană feminină din conducerea Ministerului Public, distinsa Laura Codruța Kovesi.

Cînd a avut loc Operațiunea Înhățarea Alinei Bica de pe stradă de către colega și concurenta ei Laura Kovesi (mă întreb, pe Laura Kovesi cine o s-o aresteze în plin trafic?), am avut îndoieli privind vinovăția Alinei Bica.
Și nu pentru că aș fi un fan al distinsei, pe care n-am  văzut-o în viața mea, nici măcar la televizor, și cu atît mai puțin al Elenei Udrea, a cărei candidatură, prin înlăturarea lui Cristian Diaconescu, am combătut-o cît mi s-a dat voie la posturile finanțate de lidera  PMP, ci pentru că mi-era greu să cred că șefa DIICOT, Direcție angajată în lupta împotriva corupției, putea fi suspectată de corupție!

Documentele publicate de presă după ce au  fost date, ca de obicei, de către DNA, cea mai bună televiziune de știri din România, m-au convins că da, într-adevăr, Alina Bica a fost implicată într-o afacere de corupție.

Asta nu mă face să dau înapoi nici măcar cu o virgulă de la teza, formulată joi seara, pe cristoiublog.ro, că e vorba de o răfuială dacă nu mafiotă, atunci o răfuială pentru putere în perspectiva plecării lui Traian Băsescu de la Cotroceni.

Da, Alina Bica, a fost implicată într-o afacere de corupție. Din acest punct de vedere, acțiunea DNA e corectă.
Numai că acest adevăr nu mă oprește să nu-mi pun anumite întrebări, formulate în numele tezei că Lupta împotriva corupției nu trebuie să justifice eforturile SRI de a pune stăpînire pe România.

Le voi pune conștient că nimeni din presă nu le va lua în seamă, pentru că toți patronii și toți redactorii șefi, acționari la firme, se tem ca de dracu de DNA, care te poate sălta în orice moment sub pretextul că ai comis cine știe ce faptă de corupție. Rămîn uluit, după experiența din comunism, că oameni în toată firea, unii chiar lideri de opinie, cînd vorbim la telefon, încep să înalțe brusc elogii SRI, mai ceva ca pe vremea Securității.

Iată întrebările:

 1. Afacerea de corupție s-a terminat în prima parte a lui 2011. Cînd Alina Bica a fost nominalizată ca șefă a DIICOT, altfel spus, la șefia unei Unități de luptă împotriva corupției mai importante chiar decît DNA, SRI știa de acest Dosar? Dacă nu știa, atunci de ce mai consumă bani de la Buget SRI? Dacă știa, de ce nu i-a spus lui Traian Băsescu? Dacă știa și i-a spus, de ce a mai propus-o Traian Băsescu?
 2. DNA susține că acțiunea împotriva Alinei Bica a început în 15 octombrie 2014, la 3 ani de la petrecerea afacerii, în urma unei autosesizări. Laura Kovesi ne crede proști? Dacă ar fi să credem basmele ei, brusc, pe 15 octombrie 2014, DNA s-a trezit din somn și a zis: Ei drăcie, șefa DIICOT a fost implicată acum trei ani într-o afacere de corupție! Hai s-o arestăm!.
 3. Pe 30 octombrie 2014, un site suspect publică fotografii cu Alina Bica la Paris, în februarie 2014, împreună cu Elena Udrea. Alături de un text imbecil, scris cu bocanci de ofițer, sunt reproduse două facturi de cazare: una a Alinei Bica, obținută de la hotel la cîteva zile după ședere, și alta, a Elenei Udrea, obținută abia în septembrie 2014. Sunt de acord că Alina Bica n-avea ce căuta la Paris împreună cu Elena Udrea, mai ales că acum știm despre implicarea lui Dorin Cocoș în afacerea din 2011. Numai că publicarea acestor documente n-are nici o legătură cu nevoia de transparență. Ar fi fost normal, ba chiar obligatoriu, ca autorii filajului și ai luării documentelor, să de dea publicității pozele încă din februarie 2014. Dacă Alina Bica e personajul corupt de acum, opinia publică din România ar fi trebuit avertizată încă din februarie 2014, astfel încît Alina Bica să nu mai rămînă o zi în fruntea DIICOT. Mai mult, fotografiile și documentele trebuiau asumate de cineva și nu așa cum s-a întîmplat, date pe un site care a dispărut la cîteva ore după. Ce să credem? Că fotografiile și documentele de la Paris au fost păstrate de autori pentru șantajarea Alinei Bica. Publicarea a fost semnalul că trebuie să cedeze. Și dacă n-a cedat, iat-o ridicată de pe stradă.
 4. Traian Băsescu s-a angajat în fața românilor, în 31 octombrie 2014, că va dezlega misterul Operațiunii site-ul misterios. Au trecut de atunci mai mult de două săptămîni. Traian Băsescu n-a mai suflat o vorbă despre asta. Arestarea Alinei Bica a fost un șah pentru a nu-și respecta angajamentul? Eu cred că într-o țară democratică, europeană, arestarea șefei DIICOT de către șefa DNA nu trebuie să blocheze procesul de aflare a Adevărului în cazul Paris. Cu atît mai mult cu cît evenimentele din februarie 2014 n-au nici o legătură cu afacerea din martie 2011. Sau te pomenești că Alina Bica a cheltuit la Paris banii obținuți în martie 2011?
 5. Și ultima întrebare, ivită și din semnalul dat românilor de Traian Băsescu în 31 octombrie 2014, cînd a vorbit de absența controlului democratic asupra Serviciilor noastre secrete, tot mai puternice pe zi ce trece:
  Justifică lupta împotriva corupției Operațiuni amintind de cele făcute de răposata Securitate în numele luptei împotriva dușmanului de clasă?!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Scandalul Alina Bica – Răfuială mafiotă sau răfuială pentru putere?!”

 • MAI bine uitati-va in curtea basistilor ,UDREA>COCOS <CHIORU care au jefuit tara /////de exemplu cazul'' BICA…..

 • Vineri si tu CRISTOIU erai PSD-ist si duminica erai liberal!

 • Vineri si tu CRISTOIU erai PSD-ist si duminica erai liberal!

 • daca bica nu baga svastu-n lovele,n-ave ce sa-i faca kovesy.asa ca don profesor ,de data asta analiza e pe langa.pentru ca la dosar exista probe.vretisa spuneti ca-s falsificate?

 • Foarte dubios si plin de suspiciuni cazul asta.Beneficiarul banilor este cercetat in stare de libertate cu toate ca el este implicat si in Microsoft,.Sentimentul meu este ca se sapa pe linga Udrea neavind deocamdata motive ptr arestarea sa.Deocamdata au cazut in plasa fostul sot,prietenul care a ajutat-o sa obtina un mandat de deputat,o prietena apropiata.Probabil ca Kovesi se asteapta sa negocieze cu vreunul din ei libertatea proprie contra infundarea Elenei Udrea.ESTE CLAR CA DOSARELE DNA SE BAZEAZA DOAR PE INTERCEPTARI SRI SI TURNATORII INTRE INCULPATI.Cum poate fi terenul din parcul plumbuita teren arabil?Abuzul in seviciu nu este insotit de nici o alta infractiune,luare de mita,trafic de influienta.Daca beneficiarul banilor aranja cu Bica si aceasta intervenea pe linga colegii de comisie nu trebuia sa fie si trafic de influienta?PE SURSE DNA COCOS A LUAT 10 MILIOANE DE CE NU ESTE ACUZAT?

 • Bica a fost propunerea lui Ponta. De ce personaje precum Truica,Pescariu,Gheorghe ,Bejinariu,Florica sunt libere?Sa inteleg ca furi, torni si scapi?

 • Exceptional! Bineinteles ca este un joc de putere. Si este usor sa il faca cu acte de coruptie reale. Problema este ca atunci cand vor cuceri puterea, coruptia va fi numai la ei si la secret! Si va mai spun ceva care contureaza mai clar jocul de putere: se spune de multa vreme ca Alina Bica avea o foarte apropiata „colaborare” (si implicit sustinere) cu SIE!

 • Coane Cristoiule, matale vrei sa ne faci sa credem ca nimeni din niciun serviciu nu-ti „sopteste” nimic !? Ca nu te servesc cu nicio informatie ptr comentariile matale de aici ?

 • vedeti dnule Cristoiu,cum va atingeti de dreapta sunteti blamat ,acestia sunt nu se pot nici macar abtine de la vorbe urate.

 • Cristoiule tetio, vad ca de Ponta, Ghita & Co care isi fac de cap in Dubai nu zici nimic ! In tara inmormantari iar ei in Dubai , destrabalari !

 • sri a plans inainte de a fi batut.sa vedem miscarea…mamei,adica a presdintelui,cert este ca maestrul primeste raspuns la una din cele 26de intrebari,dar si noi.

 • Vad ca aveti o multime de intrebari…o multime de nelamuriri fata de alegerea Presedintelui de reactia Parmanetarilor etc. Raspunsul la toate aceste intrebari ale lui Ion Cristoiu este unul singur: cei din Uniunea Europeana s-au saturat draqului de noi si daca nu luam atitudine suntem…Paaaaaaaaaaaaaaaaaaa afara din UE si cu datoriii cat nu face toata tara noastra!!!!asta se pare ca au inceput sa inteleaga cu totii…numai tu, Maestre , nu si nu….e treaba ta.

 • Lupta intre femei?Asa se pare!

 • se pare ca tocmai justitia cu care se mandrea basescu la facut de rusine, alina bica a fost ceruta lui ponta de basescu la sefia DIICOT ca si kovesi la DNA la schimb cu nitu ca procuror general.Dar cu bica, basescu ia facut pofta ce o poftea sufletelul ei lui udrea.Si iata ca justitia a avut la conducerea unei directii importante un infractor numit de basescu.Si ce mai avem, mii de judecatori care au refuzat proprietarilor retrocedarile pe care apoi le-au acceptat imediat cumparatorilor de drepturi litigioase.Frumos stat de drept si minunata justitie, o infrangere totala a lui basescu

 • Pâna la un punct înteleg interesul public dar sa hartuiesti mediatic pâna la a-I sparge capul cu o camera de filmat e mai mult decât o salbaticie si

 • Domnule Cristoiu,v-am inclus in lista mea,pentru a da imbold celor ce cred ca ei au inventat mersul pe jos.Ma bucur ca Romania mai are oameni care le zic hoo,la cretini.Numai stima!

 • vând vize pentru Dubai, rog seriozitate

 • Eu nu inteleg cum a fos pusa pe acest post. ….Se numesc pe posturi asa importante fara sa fie verificati?…… Daca asa merge treaba atunci astept cu nerabdare luna decembrie cand G.Maior isi da demisia de la SRI , ca sa aflam si noi cine este si cu ce s-a ocupat in perioada de dupa revolutie…….

 • mi-a placut foarte mult analiza de azi ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *