România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de Breaking News, sîmbătă, 13 februarie 2016

Un drept la replică acordat lui Dacian Cioloș pentru un text de pe cristoiublog.ro

Sîmbătă, 13 februarie 2016, ora 14.45.
Sunt la Găgești, unde trudesc la  un eseu despre Masacrul din Duisburg (Germania), punct culminant în La Faida di San Luca, unul dintre războaiele sîngeroase între familiile din ‘Ndrangheta declanșat pentru spălarea onoarei pătate de un afront (uno sgarro) prin vărsare de sînge (la Vendetta).

Sună telefonul.
Număr  necunoscut.
Răspund, convins că e vorba de vreo fătucă de la vreo televiziune de știri care-mi va spune să intervin în direct pentru a mă pronunța asupra unui eveniment despre care n-am încă habar.

Nu e o fătucă.
E chiar Dacian Cioloș.
E prima oară în viața mea cînd discut la telefon cu Dacian Cioloș.
Vrea să mă lămurească asupra faptului c-am greșit scriind pe cristoiublog.ro că demiterea lui Gelu Diaconu a fost urmarea unui  joc între domnia sa și Binomul SRI-DNA. Îi răspund c-așa mi-a lăsat impresia prin cele spuse la conferința de presă de joi, 12 februarie 2016 despre întîlnirea sa de luni cu Gelu Diaconu. E supărat c-am scris despre oportunismul presupus în momentul cînd s-a pus problema rămînerii în postul de comisar. Despre prima lămurire îi spun c-a fost nițel confuz în conferința de presă, pe baza căreia am formulat eu suspiciunea. Că ar fi o soluție ca domnia sa să scrie pe Facebook cele spuse mie la telefon, iar eu le voi publica în numele dreptului la replică. Despre a doua chestiune nu-i spun nimic, deoarece m-am bazat pe declarația publică a lui Traian Băsescu despre împrejurarea de la Comisia Europeană.

La prima chestiune, Dacian Cioloș îmi spune că mi-a răspuns într-un comentariu pe cristoiublog.ro. Sunt surprins, deoarece n-am citit comentariile la noul meu text.

După încheierea convorbirii, deschid blogul.
Într-adevăr, Dacian Cioloș mi-a răspuns printr-o postare. Mai mult, cititorii mei au sesizat postarea sa și, drept urmare, s-a încins o discuție.

Public mai jos în regim de urgență atît postarea lui Dacian Cioloș cît și replicile cititorilor mei (cîte au fost postate pînă la scrierea acestui articol), nu numai pentru că respect regula profesională a acordării dreptului la replică, dar și pentru că intervenția premierului și comentariile cititorilor rămîn ca un document despre vremurile prezente. Dacă în posteritate  cineva va scrie o carte despre Guvernarea Dacian Cioloș, cînd va ajunge la demiterea lui Gelu Diaconu,  textul lui Dacian Cioloș îi va servi ca document.

Dacian Ciolos
Domnule Cristoiu, in cazul in care realitatea este mai importanta decat speculatia, luni cand m-am intalnit cu domnul Diaconu pentru a discuta despre activitatea ANAF, in contextul discutiei, DANSUL a fost cel care, pentru diferite motive care nu au nimic de-a face cu ceea ce s-a intamplat miercuri, s-a aratat dispus sa demisioneze, si EU i-am spus sa continue activitatea acolo unde este. Asta in cazul in care chiar intereseaza adevarul. Domnul Diaconu poate sa confirme acest lucru. Probabil insa, ca speculatia este mai interesanta din punct de vedere intelectual, decat realitatea. Daca m-ati fi intrebat, v-as fi spus cum stau lucrurile. Cat despre oportunismul cu postul de comisar, v-ati interesat vreodata cu adevarat cum stau lucrurile?

Adriana Petrescu
Chiar sunteti Premierul? Asa imi explic de ce ne tot corecteaza Cernat textele, sa va fie usor la citit…

Nicu Cernat
Sunt atatea conturi false pe-aici, incat am rezerve ca dvs sunteti adevaratul Ciolos si ca va deranjati sa-i raspundeti pe blog dlui Cristoiu! Sa admit ca sunteti chiar dl prim-ministru, in acest caz tin sa va felicit pt activitatea de pana acum, ca nu ati cedat presiunilor si ati facut schimbari acolo unde trebuia! Daca nu sunteti dl Ciolos, macar sunt satisfacut ca aveti acelasi repros de facut dlui Cristoiu, care le stie pe toate!

Rusu Grigore
Felicitari Daciane,ar trebui sa fii mai prezent in mediul virtual,nu uita ca indirect mobilizarile pe facebook v-au adus la putere.

Nicu Cernat
P.S. Fiindca sunt „responsabil” cu gramatica pe blog, vreau sa va atrag si dvs. atentia ca ati pus o virgula aiurea in exprimarea „probabil insa(,) ca speculatia…”(prepozitia „ca” anuleaza virgula, dar nu-i o greseala asa de mare!), dar nu va faceti probleme ca aveti prea multe virgule, la dl Cristoiu e invers, are prea putine!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de Breaking News, sîmbătă, 13 februarie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *