După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de duminică, 1 februarie 2015

Ce credeți, va sări Traian Băsescu în sprijinul spovedaniei făcute de  Elena Udrea?

Războiul Elenei Udrea cu generalul Florian Coldea, director interimar al SRI după demisia lui George Maior, a intrat în faza – previzibilă- a lui Caragiale mai mult decît actual.

Elena Udrea a ales să se spovedească sub poalele unui ziarist care a înjurat-o crîncen și sistematic pînă acum. Pe această linie mergînd – a spovedaniei făcute celor care au tăvălit-o prin toate literele înjurăturilor de mamă – mă aștept să meargă și la Mihai Gâdea. Nu de alta, dar acesta e nu numai predicator, ci și popă. Sub poalele lui Mihai Gâdea (de-ale Sandrei Stoicescu nu putem vorbi, pentru că ea poartă nădragi), Elena Udrea se va simți nu numai ușurată, dar și apărată. Iar dacă nu se va ușura deplin, poate să meargă la pușcărie, la vorbitor, unde se poate spovedi lui Dan Voiculescu.

Mai ales că la ordinele primite de la Dan Voiculescu, cei de la Antena 3, în frunte cu Mihai Gâdea, nu contenesc a folosi spovedania Elenei Udrea drept confirmare a tezei că Mogulul lor a intrat în pușcărie nu pentru c-a halit, pe nemestecate, o halcă din economia națională, ci pentru că DNA a făcut și face Poliție Politică.

S-o fi gîndit Elena Udrea înainte de a se spovedi la această consecință directă a acuzațiilor sale că DNA face dosare la ordin.

După spovedania de vineri seara, Elena Udrea a anunțat că-și teme viața și, prin urmare, și-a  angajat bodyguarzi.

Credincios  ororii mele de caragialism actual, cu personaje din viață și nu din  opera lui Caragiale, nu pot decît să mă mir că ditamai  politiciana, cea care voia să ajungă președintele României, apelează la astfel de trucuri ieftine.

Din cîte știu, SRI n-are, precum CIA sau Mossadul, un Departament de Operațiuni Clandestine, care pun la cale asasinate prin otrăvirea cu frișcă  sau prin împungerea cu umbrela.

Dacă nu e o unitate secretă, trimisă de Florian Coldea s-o asasineze, pentru a nu mai face spovedanii, mă întreb cine ar vrea s-o lichideze pe Elena Udrea?

Sub semnul aceleiași autovictimizări nedemne de un fost ministru, Elena Udrea îi acuză pe toți cei care nu i-au luat în serios spovedania făcută lui Dan Tapalagă de a fi ofițeri acoperiți, care au primit ordin s-o lichideze pe ea, înainte de a fi lichidată fizic, din punct de vedere mediatic.

Cum mă număr printre cei care au considerat și consideră spovedania Elenei Udrea ca un moment halucinant al actualității, desigur că în înțelegerea distinsei am scris și eu la ordin.

Despre spovedania Elenei Udrea circulă în tîrg fel de fel de zvonuri.

Dintre acestea mă îngrijorează sincer, ca băsist pînă la capăt, cel despre un Plan potrivit căruia Elena Udrea  n-a făcut altceva decît să pregătească terenul pentru o intervenție a lui Traian Băsescu, prin care fostul președinte o va confirma pe Elena Udrea dînd din casa celor zece ani de mandat.

Doamne ferește!

Asta ne-ar mai trebui nouă, ăstora de-am scris că  mandatul lui Traian Băsescu a creat Justiția independentă și a întărit statul de drept:

Să vină Traian Băsescu și să ne contrazică declarînd că toate dosarele de corupție de pînă acum n-au fost opera Justiției independente, ci opera lui Florian Coldea!

Eu unul nu cred zvonul cu Traian Băsescu sărind în ajutorul Elenei Udrea cu o spovedanie proprie.

Cum însă m-am mai înșelat la acest capitol – al relației dintre Traian Băsescu și Elena Udrea- vă întreb pe dvs:

Ce credeți, va sări Traian Băsescu în sprijinul spovedaniei Elenei Udrea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

69 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 1 februarie 2015”

 • Nea Cristoiu, gaina-care-naste-pui-vii, analizele matale = rahat cu perja. Iesi, domle, odata la pensie si nu mai aburi lumea aiurea!

 • – Maestre, merg pe mana dvs, „curat, murdar” …lumea lui Caragiale, este eternă!
  – Păcat, mare pacăcat !
  ..S-a ales praful de țărișoara noastră !
  ..Uite-asa le dăm apa la moara, occidentalilor sa ne „pună piciorul pe gat” si mai tare!

  [spun asta deoarece, vrand nevrand, nu mai avem alternativa,
  EI, politicienii, nu au inteles acest lucru.
  Acum dau cu subsemnatul pt lacomia lor,
  NOI ne-am cerut in NATO, NOI am vrut CE,
  NOI ne-am dus cu mana-ntinsala FMI, Banca Mondiala]

  ..nu suntem capabili ca nație sa ne purtam de grija, singuri, trebuie sa stam in coasta cu „licuriciul”, Bruxel-ul, FMI, etc, etc
  …si dupa aia ne dam de ceasul mortii ca ne-au sacatuit, tara si resursele!
  …pai ne-am cam facut-o cu mana noastra – ma refer la POLITICIENI, pentru ca ei au „condus” tara!
  …chiar sa fie toti o apa si-un pamânt?!
  …am mai scris odata, dupa Burebista si Decebal, a inceput numaratoarea inversa!

 • Pentru ca unii se tot intreaba daca si cand va interveni si dl Traian Basescu, mai ales ca s-au facut referir si la interceptarea chiar si Dsale in convorbiri telefonice cu Dna Udrea eu cred ca dlui nu va interveni decat in interesul justitiei, al statului de drept al separarii puterilor al functionarii corecte a institutiilor contra coruptiei si in interesul orientarii noastre in NATO si euroatlantice.

 • As dori sa ma lamuriti si pe mine cine a jucat murdar in numirea Alinei Bica , SRI sau Basescu. Daca SRI nu l-a informat pe presedinte despre preocuparile acesteia,si s-a ajuns la frauda de milioane de euro, conducerea SRI trebuie sa dispara. Daca Basescu a fost informat dar a numit-o in scopul de a facilita apropiatilor tunuri de milioane de euro, Basescu s-ar fi incadrat la vreun articol din Constitutie pt a fi suspendat. C

 • personal nu cred ca Traian Basescu va sustine aberatiile acestei pupeze cu aere de doamna , si proasta ca noaptea ! daca , prin absurd o va sustine , nu mai am valori in politica romaneasca , nu ma mai pot raporta la nimic !!!!!!!!!

 • Bolovanul a fost aruncat. De el sunt legate multe frânghii de diferite lungimi, având la capetele lor câte un gât. Deocamdată frânghiile se desfăşoară, bolovanul mai are mult până la fund. Mai mult decât lungimea oricărei frânghii

 • Maestre v-am descoperit in 1990 si v-ati lipit de sufletul meu ca,, marca de scrisoare,,,va apreciez mult si-m fac multe pareri tinand cont de dumneavoaqstra.Sa-i bage DNA-ul pe toti la puscarie si ANAF-ul sa le confiste averile.

 • Adica… un prostanac?

 • Elena Udrea nu minte.Acum cand este terminata politic,tot ce spune are sustinerea lui Basescu.

 • Esenta nu e Udrea, ci mafia din serviicii. V-a scapat esentialul, maestre sau e ordin pe unitate?

 • Ion Cristoiu: “Un adevăr pe care-l confirm cu toată tasta de calculator: puțini politicieni români au mai fost supți de bani de șmecherii din presa noastră, ținută în viață cu bani negri, aduși cu sacoșa, ca Elena Udrea”. Intrebare: domnule Ion Cristoiu ( „Maestre”) nu credeti ca ar trebui sa mergeti la DNA si sa depuneti marturie daca stiti ceva despre banii negrii adusi cu sacosa de catre Elena Udrea?!…pentru ca se pare ca stiti foarte multe…si ar fi cazul ca saracia asta de popor sa-si recupereze banii de la Mafia care ne-a condus in ultimii 10 ani de mandat ai lui basescu traian, al carui fan sunteti?!!!!!Eu zic sa va duceti de buna voie la DNA ca aveti ce spunti …poate ne recuperam si noi ceva din salariile taiate in timp ce dvs. jurnalistii platiti va imbuibati laudand regimul Mafiot al lui basescu&udrea&cocos!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Asteptam interviul lui TRAIAN BASESCU …dat lui Dan Andronic …si inca ceva ELENA UDREA ..nu a mintit ….totul v-a iesi l -a suprafata ….

 • Urite obiceiuri, urite evenimente se petrec in tara asta cu spiritul de turma, daca unul a mincat ceva r…., hai si noi ceilalti sa nu ne lasam mai prejos 🙁

 • Nu pentru ca are treaba multa cu nepotii.

 • am impresia ca nu te mai baga nimeni dintre politicieni in seama incepi sa scrii articole din pozitia de frustrat !!?

 • Greu de spus, nu cred ca Elena a inventat aceste povesti, ar fi fot riscant sa minta!

 • Cred ca dosarele lui Videanu & Udrea sunt „facute” ca sa-i SCAPE !! Sunt incredibil de slabe (complicitate la abuz in serviciu si fals in declaratii ?) si ori se arunca cu ceva praf in ochii lumii ca sa-i scape cu cateva luni de arest la domiciliu ORI se incearca REABILITAREA acestora.

  Daca din trecutul lui Udrea si Videanu asta-i tot ce a „gasit” SRI’ul, putem sa ne lipsim de servicii 🙂 🙂 !!!

  Cred ca Maior le-a spus, „Bai, trebuie sa treceti si voi pe la DNA, trebuie sa purtati si voi catuse, dar iesiti dupa 3 luni de arest la domiciliu si s-ar putea sa scapati curati… hai, la cate zeci de milioane ati carat, e bine !!!”

 • Maestre, ce nervos ești în dimineața asta:))
  Marinaru’ a mai sacrificat o vită, simplu…

 • Nu va iesi.E prea vulpoi sa nu profite de degringolada asta si sa stea deoparte, lasind-o pe Udrea sa continue demolarea. O sa apara cind ai va conveni lui.

 • Maestre toti jurnalistii care nu au venit de pe luna stiu ca tot ce a spus E Udrea este adevarat dar fiecare cu interesele lui.Luminati-ne si pe noi de ce suceala asta la dvs,Dupa ce atita timp ati sustinut ,banuiesc ca informat,ca DNA este divizia penala a SRI acum o intoarcere la 180 grade? A ciripit cineva ceva la urechea dvs?

 • Razboiul a inceput.Taberele s-au conturat.Basescu tace dar nu cred ca il avantajeaza.Basescu stie ca toti mutantii astia pe care ii vedem ca mari afaceristi sunt creatia SRI.Potrivit declaratiei d-nei UDREA PRESEDINTELE AVEA DOUA SURSE DE INFORMATII-SRI SI UDREA.Nu poate ramine pe margine.Sigur va cintarii si va alege tabara . .Basescu trebuie sa inteleaga ca Coldea a schimbat stapinul ORI VA NEGA SRI SI DNA ORI PE CEA MAI CINSTITA CANDIDATA LA PRESEDENTIE.

 • Este nevoie ca sa iasa?

 • Bine inteles ca va veni si rândul lui sa faca un pic de ordine. Crede cineva ca EU s a dus la Dan Tapalaga fara Știrea Presedintelui BASESCU?!!!

 • Bunicul ,Traian Basescu ,are treaba acum ,dar va vb cand vrea ,Traian Basescu ,e prea destept pt ce se intampla acum si o sa aleaga momentul cel mai bun

 • concureaza cu Izaura din telenovela clanului Bercea Mondial. PS: mai interesanta mi se pare insa afirmatia autorului ca este „basist pana la capat”.

 • Traian Basescu este din nou,bunic!

 • 🙁
  Ar fi ultima prostie…

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog