Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum vrea Rața mecanică de la Cotroceni să se dea Cocoș pe seama a 27 de morți și 180 de răniți

Evenimentul zilei mi-a reprodus comentariul pe care l-am publicat pe cristoiublog.ro sîmbătă dimineața, în regim de Gîndul de Breaking news sub titlul Vineri noaptea, Gabriel Oprea ne-a reamintit că Gîndurile noastre trebuie să se îndrepte către Tovarășul Klaus Iohannis aflat la Sibiu!

Temelia pe care se ridica textul era simplă.
În astfel de împrejurări de excepție întră în funcțiune Procedurile. În cazul Tragediei din București, demnitarii și-au avut rostul doar în măsura în care implicarea lor era cerută de Proceduri.
Și implicarea lui Gabriel Oprea, și a lui Raed Arafat, și a lui Nicolae Bănicioiu erau cerute din cel puțin două motive:

 1. Necesitatea unei coordonări a operațiunilor de salvare și repartizare pe spitale.
 2. Necesitatea unei comunicări prompte a informațiilor cruciale în astfel de cazuri.

Ceilalți ștabi din statul român n-aveau ce căuta în Operațiune nici măcar ca dătători cu părerea.
Din acest punct de vedere, m-a uluit faptul că vicepremierul Gabriel Oprea, care ținea locul premierului, aflat în avion, a găsit de cuviință să-și înceapă prima intervenție în direct – cea mult așteptată de opinia publică de la noi – prin a declara solemn că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis:
„La prima declarație de la fața locului, Gabriel Oprea s-a grăbit să ne dezvăluie că l-a informat despre Tragedie pe Klaus Iohannis. În împrejurări precum cea de vineri noaptea, Tovarășul trebuie informat primul numai și numai dacă el se numește Nicolae Ceaușescu. Doar într-o dictatură măsurile luate de Autorități în astfel de cazuri depind exclusiv de Conducător. Vineri noaptea, în București, măsurile depindeau numai și numai de capacitatea Autorităților de a trece automat pe proceduri fără a primi prețioase indicații de la Tovarășul. Nu văd prin ce au fost mai bune măsurile în urma faptului că Klaus Iohannis, aflat la Sibiul conjugal, în week-end, a fost informat cu prioritate.”

Anunțul mi s-a părut de o absurditate monumentală prin comica slugărnicie, de Pristanda făcut General, a vicepremierului Gabriel Oprea.
Și dacă a fost informat Klaus Iohannis ce s-a întîmplat?
Au fost cei din echipajele de Salvare mai conștiincioși în îndeplinirea sarcinilor impuse de Proceduri?
Au îngrijit medicii mai bine pe cei aduși la spital în stare gravă?
Au suferit mai puțin rudele decedaților?
Nu s-a întîmplat nimic din toate acestea, fie și din simplul fapt că președintele României n-are atribuții în salvarea și îngrijirea victimelor unei accident tragic.

S-a întîmplat însă altceva.
Klaus Iohannis, fără nici o reacție în împrejurări grave de politică internă și internațională, a devenit imediat hiperactiv.
Imaginii sale de Rață mecanică i s-au oferit pe tavă 27 de morți și 180 de răniți pentru a deveni imagine de Cocoș.
Un comentariu la textul meu din Evz.ro, iscălit Socrate Toma, mă avertiza:
„Maestre , este doar inceputul paranoiei. Sa vedeti ce urmeaza de luni incolo!”

Ei bine, paranoia n-a mai așteptat ziua de luni. Paranoia s-a pus în mișcare deja de sîmbătă.
La 13:30 în deschiderea ședinței de Guvern, Victor Ponta a declarat:
„Am fost informat de către vicepremierul pe probleme de securitate naţională, domnul Oprea, ministrul sănătăţii, secretarul de stat, domnul Arafat, cu primele elemente care ţin de competenţa instituţiilor guvernamentale, pentru că, cu siguranţă, Parchetul va efectua ancheta penală şi va stabili responsabilităţile penale care se impun.”

După un timp pe site-ul Președinției a apărut acest Comunicat:
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a solicitat sâmbătă, 31 octombrie a.c., Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Tiberiu Nițu, Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, și Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul Raed Arafat, ca ancheta în cazul tragediei care s-a produs azi-noapte în București să se desfășoare cu maximă eficiență, fermitate și celeritate în aplicarea legii.
De asemenea, în cursul întrevederii care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Viceprim-ministrul Gabriel Oprea și Secretarul de Stat Raed Arafat, Președintelui României i-au fost prezentate primele concluzii cu privire la consecințele evenimentului, măsurile întreprinse de autorități, mobilizarea forțelor implicate în operațiunile de salvare, precum și deciziile preconizate pentru perioada imediat următoare în vederea limitării efectelor tragediei.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat tuturor autorităților implicate să fie în alertă și să fie informat în timp real despre evoluția stării de sănătate a persoanelor rănite.”

Așadar, după ce i-au dat raportul lui Victor Ponta, aceleași persoane au fost chemate de Klaus Iohannis să-i dea și Lui raportul. Normal ar fi fost ca președintele să-l sune pe premier și să se întîlnească la Cotroceni pentru a discuta împreună cum s-au desfășurat operațiunile de salvare, despre mersul anchetei, dar mai ales despre ce măsuri legale trebuie luate mai departe pentru a evita astfel de tragedii.
În locul acestor lucruri normale, Klaus Iohannis, absolut inert, repet, în împrejurări care-i cereau intervenția, i-a chemat la ordin pe membrii Guvernului la Cotroceni pentru a i se da Raportul mai ceva ca Tovarășului.

Mult mai grav, așa cum arată chiar Comunicatul, Klaus Iohannis a dat înalte prețioase indicații Parchetului despre cum să se desfășoare ancheta penală.
Din cîte știm, cel puțin chiar de la Klaus Iohannis, Justiția e independentă. Nimeni nu poate ordona Parchetului General să grăbească mersul anchetei. Riscăm astfel ca pe vremuri, să găsim pe loc, pentru că așa a vrut Tovarășul, niște vinovați, să-i trimitem în judecată la iuțeală, fără probe temeinice, și Justiția să-i achite peste cîțiva ani, într-o vreme cînd nimeni nu-și va mai aminti de tragedie.

Nu știu motivele acestei bruște transformări a lui Klaus Iohannis din Rață mecanică în Cocoș.
Tare mă tem că n-a devenit cocoș.
I-a zis cineva să iasă în față în acest moment, profitînd de faptul că Victor Ponta a pierdut startul, deoarece nu era în țară la ora Tragediei, și să se dea Cocoș.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

48 comentarii pentru articolul „Cum vrea Rața mecanică de la Cotroceni să se dea Cocoș pe seama a 27 de morți și 180 de răniți”

 • Comunist imputit, iti lipseste epoca lui Ceausescu, nu-i asa? Te folosesti de tragedia si moartea multor tineri, ca sa-ti versi veninul pe presedinte. Sa-ti fie rusine!

 • Este dezgustator!!! Asa se comporta un ” maestru” al presei romanesti!!! Era normal ca, in aceste situatii exceptionale, acest „grande maestro” sa se abtina de la a face propaganda politica!! Acest Goebbels al presei romanesti nu are nici bun simt, nici tratament, niciun Dumnezeu! Si noi, o natiune fara busola, ne uitam in gura ” maestrilor” pe hartie! Adevaratii maestrii nu se lauda, nu pupa clante, nu isi taraie „maiestria” plin studiouri tv!! Ei isi fac treaba si si-o fac bine, fara a avea apoi pretentia la vreo remuneratie sau vreo lauda sau pseudonim! Wake up!!

 • Esti un COMUNIST nu patriot ……sa-ti fie rusine ptr comentariile pe care le faci aici,cand lumea este la necaz……nu faci parte dintre jurnalistii care sunt alaturi de cei la necaz …..iti plac ironiile,si sa arunci pisica in gradina altuia…..Sa- ti fie rusine))))))))))

 • Morții mă-tii de lichea securistă! Marș în căcat!

 • Mie mi s-a parut si mai rusinos si de un cinism greu de imaginat, faptul ca Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe Raed Arafat si pe Gabriel Oprea, ca sa afle amanunte, in momentele in care era atata nevoie de ei in alta parte …..

 • Maestre, daca taceai filosozof ramaneai ! Si daca nu ti-e cu suparare, hai sa avem un minim de decenta fata de cei care au murit acolo, fara a avea nici o legatura cu politicul !!!

 • Rata mecanica ramine tot rata, iar faptul ca a iesit la suprafata si a grait, se datoreaza indicatiilor primite cum ar fi ” acum e momentul ” sa faceti ceva, sa vada poporul cine sinteti !!! Adica a trebuit sa avem morti si raniti ca o rata bleaga sa se poata face remarcata ???

 • „Maistre” esti idiot!!

 • Domnule Cristoiu ,avem aceeasi varsta si nici prin cap nu-mi trece sa va jignesc dar, pentru Dumnezeu, incetati sa mai vorbiti in direct la posturile de televiziune. Orice om beat sau lobotomizat ar face-o mai coerent si mai inteligibil. Limitati-va la a scrie doar, sunteti jalnic si ati ajuns ca Monica Tatoiu, sau mai rau,ca Mama Omida, va pricepeti la orice si vedeti numai ”conspiratii”. Daca, cu un minim spirit autocritic, veti viziona inerventiile dumneavoastra directe la televiziuni, veti opri aceste balbaieli si fraze cu sapte inceputuri (penibile). ”Atentie…” , ”Inca o data…”, ”Inca odata…”’, ”Atentie…..” si tot asa , pana innebuniti omul. Vine o varsta, vine o vreme…..

 • D_LE DRISTOIU>eu chiar nu mai intele11–

 • Acest såsåila ,caruia i s-a dat mai multa importanta decit merita este cum a spus Fanica Andronic un IDIOT fårå bun simt si educatie.

 • maestre toate interventile care le ai la romania tv sunt in favoarea psd ,daca esti un om integru incearca sa lupti pentru poporu tau nu pentru interesele politicului ca vezi ce se petrece in tara de 25 de an

 • domnule ion cristoiu…varsta si a pus amprenta pe gandirea dumneavoastra.

 • Nu va mai zic și eu „Maestre” ca încep sa cred ca ceva e în neregula cu dvs., dar pt dvs. Și dacă făcea și dacă nu facea Iohannis ceva în cazul asta, tot ieseati cu un articol de genul…Ma intreb, oare acest lucru se datorează bunei relații pe care o aveți cu Băsescu care va mai face și onoarea sa-l insotiti pe străzile Bucureștiului cu mașina dansului? Dar oare de ce o fi zis Silvian Ionescu ca Băsescu ar da orice numai sa vadă îngropată actuala presedentie?

 • nea cristoiu esti un idiot

 • Am vazut la TV cum medici care aveu mare nevoie de liniste ca sa-si poata face treaba in salile de operatii erau obligati sa insoteasca tot felul de delegatii przidentiale sau ministeriale prin spitale,se vedea pe fata medicilor un mare dispret la adresa lor.Sint convins ca in aceste situatii procedurile,daca se cunosc sau daca exista,trebuie sa porneasca automat,nu cohortele de politruci care au vrut sa se vada la TV ca ei fiind marii salvatori.

 • Maestre ,faptul ca Oprea a fost ieri seara in tricou la fata locului unde au decedat atatia tineri ,acest fapt nu face uitarii ,ca acum o sapt a murit alt tanar ,practic din cauza lui ,nici ,faptul ca Arafat a fost de asemenea la fata locu;ui ,noi nu uitam .ca nu a fost la Apuseni si nici la Siutghiol,adica au fost vraiste in tot aceste locuri unde au murit oamewni ……iar ,Iohannis ,a facut si el ceva ,dar nu a trecut sticla ,e fara expresie

 • Grande Maestro!

 • Niciodata o ratusca nu poate fi cocos.Daca este si mecanica never.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *