Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de duminică, 18 martie 2018

Toți șefii instituțiilor de forță care au alcătuit Statul paralel au fost scoși din jos de către Codruța Kovesi, care a rămas astfel singura supraviețuitoare din Echipă. Îi va veni și ei rîndul să plece?

Potrivit unui unei vești difuzate de întreaga presă, vineri, 16 martie 2018, CSM a trimis la Cotroceni Raportul privind avizul Secției Procurori în cazul propunerii ministrului de Justiție Tudorel Toader de revocare din funcția de procuror șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi.
Președintele a declarat în mai multe rînduri că va lua o decizie privind revocarea, numai după ce va primi Raportul CSM.
Raportul CSM a ajuns la Cotroceni.
Sîntem siguri de asta, chiar dacă Administrația prezidențială n-a anunțat că l-a primit, deoarece, în aste vremuri moderne, un plic nu mai e trimis de la o instituție la alta prin cineva care trebuie să meargă pe jos și să se oprească din cînd în cînd pentru a da cu bățul în cîinii de prin mahalale.

Firește, potrivit procedurilor, Raportul va fi dat departamentelor de specialitate ale Președinției, pentru a întocmi un Raport, cel pe baza cărui Klaus Iohannis va decide în chestiunea revocării.
Chiar dacă la Cotroceni ritmul vieții urmează ascultător ritmul vieții lui Klaus Iohannis, ritm căruia i-am putea spune Șontînc-șontîc, procesul declanșat de Tudorel Toader a ajuns în faza finală.
S-au îndeplinit toate procedurile pentru a fi luată, în fine, o decizie în cazul Codruța Kovesi.

Pe cristoiublog.ro din 10 septembrie 2016, publicam sub titlul Codruța Kovesi și-a executat pe mai toți foștii colegi din instituțiile de forță. Au mai rămas cîțiva în picioare. Cine va urma? un comentariu despre instituțiile de forță care au condus România sub forma Statului Paralel încheiat astfel:

„Asistăm la un moment unic în istoria României moderne:
Cei care sub președinția lui Traian Băsescu au fost șefii instituțiilor de forță din România, alcătuind o echipă nu numai la muncă, dar și la petreceri, au fost sfîșiați pe rînd de unul dintre ei:
Codruța Kovesi.

După publicarea dezvăluirilor m-am pomenit cu această fotografie.

Surprinde o poză de grup a mai multor membri ai echipei la o reuniune la Brașov, urmată de o petrecere, înaintea alegerilor din noiembrie 2014:
Alina Bica, procuror șef DIICOT, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Gabriel Oprea, ministru de Interne, George Maior, șeful SRI, Tiberiu Nițu, procuror general, Gelu Diaconu, șeful ANAF, Gelu Oltean, șeful DIPI, Petre Tobă, șeful IGP.

Era acum doi ani.
Cum arată poza de tablou azi, 10 septembrie 2016?
Alina Bica, arestată preventiv de DNA pe 22 noiembrie 2014, sub acuzația de abuz în serviciu.
Robert Cazanciuc, plecat din funcția de ministru în 17 noiembrie 2015, după Diversiunea cu tinerii frumoși și liberi.
Codruța Kovesi, pe 6 aprilie 2016 reinvestită în chip sărbătoresc, în genul realegerii lui Nicolae Ceaușescu ca secretar general al PCR, în fruntea DNA, pentru al doilea mandat, după 10 ani de șefie neîntreruptă în instituțiile de forță.
Gabriel Oprea, pe 2 martie 2016, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.
George Maior, forțat să demisioneze pe 27 ianuarie 2016.
Tiberiu Nițu, pus acuzare de DNA pe 9 februarie 2016, pentru abuz în serviciu.
Gelu Diaconu, pus sub acuzare de DNA pe 10 februarie 2016 pentru abuz în serviciu.
Gelu Oltean, pus sub acuzare de DNA, pe 29 august 2016, pentru abuz în serviciu.
Petre Tobă, pus sub acuzare de DNA, pe 1 septembrie 2016, pentru abuz în serviciu.

Concluzii:

 1. Toți au fost lichidați politic de DNA, după scenariul Se anunță punerea sub acuzare, demnitarul își dă demisia sau e forțat să-și dea demisia.
 2. Toți sunt acuzați de același lucru: Abuz în serviciu.
 3. Toți au rămas pe drumuri, se confruntă cu probleme materiale ( le-a fost pus sechestru), sunt tîrîți prin anchete și mai ales au fost terfeliți la comandă de Divizia Presă a DNA.
 4. Singura care nu numai că a căzut, dar a devenit cea mai puternică femei din România, cîntată mai ceva ca Elena Ceaușescu, e Codruța Kovesi.
 5. Toți foștii colegi de instituții de forță, cei cu care Codruța Kovesi lucra și petrecea ca la Brașov, au fost măcelăriți de Codruța Kovesi.”

Aceasta era Echipa care petrecea și conducea România.
În textul meu mă ocupam de ieșirea din joc a membrilor Echipei cu care Codruța Kovesi se da în stambă, ca la Brașov, prin petreceri.
Ne putem uita astfel la fotografie cu groaza stîrnită de o persoană precum Codruța Kovesi care nu s-a dat în lături să-și execute colegii de echipă.
Ne putem uita însă și cu melancolia pe care o stîrnește în filosof gîndul suirii și căderii, după principiul Roții celei mari a destinului.
Toți au fost mari și tari și acum nu mai sînt!

Din acest punct de vedere, celor de mai sus trebuie să-i adăugăm pe Sebastian Ghiță și pe Florian Coldea.
De pe 19 decembrie 2017, Sebastian Ghiță – membru de frunte al Echipei, amic cu Codruța Kovesi, coleg de petreceri cu aceasta – a fugit din țară, devenind Fugarul.
Ca și cei amintiți mai sus, și el e o victimă a colegii și prietenei sale Codruța Kovesi.

Pe 17 ianuarie 2017, Florian Coldea a fost trimis în rezervă.
Deși Florian Coldea i-a fost Codruței Kovesi mai mult decît un protector, șefa DNA n-a tresărit indignată la ceea ce ar fi trebuit să fie pentru ea o nedreptate strigătoare la cer. Sînt convins c-a băut o cupă de șampanie, sărbătorind faptul că astfel a rămas singură și prin asta atotputernică din Echipă.

Din Echipa care a condus România sub forma Statului paralel, a rămas pînă azi doar Codruța Kovesi.
Va rămîne ea mai departe ca șefă a unei instituții de forță care a făcut parte din Statul paralel?
Altfel spus, va rămîne ea mai departe singură în fotografie?
Nu peste mult timp vom afla răspunsul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 18 martie 2018”

 • Care ai dat cu nucleara pe aici, de m-ai scos din blog?

 • Pt. Geo Matei. Știam că ești greu de cap, dar asta nu te obligă să fii și ticălos. Tecton făcea propagandă pt. PSD, tu faci pt. Johannis, altul face pt. USR, altul pt. Băsescu, altul pt. PNL. Asta nu e motiv nici de supărare, nici de blocare. Și nici nu a fost. Pe Tecton l-a blocat FB. Cretinule, puteai să-ți dai și singur seama, căutând pe FB.

 • FB, in general, nu blochează conturi, decât in cazurile in care exista raportări, sau cineva a „comis-o”, rău de tot !
  Până de curând nu erau interesaţi de conturile sub nume fals, sau pseudonime, dar, de vreo 6 luni, si-au schimbat politica !
  Oricum, din diverse motive, foarte nu-și dau numele real ! Și, bine fac !

  • Foarte … mulţi, evident ! Scuze !
   Dacă-ţi recunoști erorile, se zice că-ţi sunt iertate si … greselile !

 • Imi este silă să intru in dialog cu Cernat. Nu i-am replicat de multă vreme, chiar dacă m-a injurat și mi-a aruncat haznale de zoaie in cap. Individul este securistul blogului, il ține pe I. C. din scurt, sub masca de corector ortografic. Un corector gramatical agramat, un specimen abject, blocarea lui individuală constituie un act de protecție sanitară.

 • In cazul lui Tecton, postarea a fost ștearsă de Blog.
  FB l-a blocat după 4 ore.
  FB poate bloca un cont la cererea/reclamația unui număr de persoane. Blocarea se face sub forma invitației de a schimba numele. Dacă numele este pseudonim, cazul lui Tecton, nu ai ce face, ori il schimbi, ori rămâi cu contul blocat.
  Tecton scrie sub pseudonim pentru protecția intimității.

  • Pt. profu…Oficial, după reclamații, FB te invită să-ți actualizezi numele. Dacă ai pseudonim ca Tecton, n-ai cum actualiza, că ți se cere document de identitate. D-aia a rămas blocat.
   Dacă FB te-ar bloca pt. vulgaritate, ar insemna că unu ca Cernat, o adevărată hazna de obscenițăți, să fi fost blocat și răsblocat.

 • Alex Tecton nu a fost blocat de Blog. Când ești blocat de Blog, se știe, contul de FB rămâne valabil. La el n-a rămas….. A fost blocat de FB in urma unor reclamații/denunțuri. In cauză a fost o postare despre lipsa Motivării condamnării lui Dragnea in dosarul Referendumului. Știrea era luată din Media, interpretarea era a lui Tecton.

  • Hai sictir, boșorogule mincinos, FB nu blochează conturile decât în cazuri de limbaj foarte vulgar, furt de imagine, amenințări, susțineri ale organizațiilor teroriste etc, nu pt. un punct de vedere legat de lipsa motivării unei decizii a instanței!! Bă, tâmpitule, tu chiar așa de proști ne crezi? Sau te-ai dilit de tot?

   • Asa este, FB sterge postarea cu pricina si contul ramâne.

   • NU rămîne , tonților , și pe mine m-au reclamat ceva securiști și FB a cerut să le arăt buletin pe numele Moș Ion Roată și Unirea . Cum mi-a fost cam greu , probabil că nici Tectonicul n-are Buletin cu AC / DC , am pierdut așa vreo 3 conturi . Pagubă-n ciuperci .

   • FB blocheazăconturi dacă te reclamă mai mulți , adică vreo 3-4 . Este metoda preferată de lucru a terfelogilor mai nou , se strîng o haită mică și reclamă pe cîte cineva , pe te miri ce motiv . Iar FB n-are vreme să verifice , îți blochează contul sau îți cere buletinul . Tu ai da buletinul la FB ?

   • Mie personal mi-e mai simplu să fac un cont nou decît să dau copii de buletin la FB , și nici n-am chef să dau nimic , de altfel .

 • Kovesi este revocată, strict legal.
  Revocarea s-a declanșat prin Raportul ministrului de justiție. Legal, nimeni nu mai poate opri procesul de revocare, CSM are rol consultativ iar presedintele are un rol pur decorativ la revocare.
  Este prima dată in 28 de ani când România are un Ministru de justiție competent, este prima dată când se aplică Legea. Asta e motivul care explică de ce un personaj sinistru ca Kovesi si-a putut face mendrele atât de mult timp.

  • Johannis va incerca să o spele și să se spele și pe dumnealui. Adică o va sfătui ( dacă poate) să demisioneze. Să nu se prindă lumea că NU mai era nimic de făcut, legal, pentru a fi păstrată pe tron. Dacă Kovesi nu demisionează inseamnă că ea este ȘEFU.

  • Este adevărat că revocarea s-a declanșat de slugoiul de la justiție. Dar nu s-a încheiat. Se încheie de președinte.
   Restul argumentelor sunt minciuni pesediste.
   Laura Kovesi o fi considerată un personaj sinistru, dar numai de hoți și borfași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *