Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Potrivit unui document în exclusivitate: Pornit ca un răsunător dosar de corupție, dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină devine prin Hotărirea ÎCCJ un dosar de accident de circulație

Deși am fost și sînt un dușman de moarte al corupților postdecembriști și am denunțat îmbogățirea prin jaf al bunului public drept cancer al tranziției într-o vreme cînd multora dintre politicienii și jurnaliștii care se proclamă luptători împotriva corupției li se schimbau pamperșii, după dezvăluirile Elenei Udrea din interiorul Sistemului despre cum a folosit dosarele de corupție Binomul SRI-DNA pentru a conduce țara pe din dos, am devenit suspicios față de o realitate pe care am crezut-o pînă atunci autentică:
Așa zisa luptă împotriva corupție prin intermediul anchetelor DNA.

Printre multe alte moduri de operare ale Binomului se numără și scoaterea din joc a unor politicieni prin crearea unor dosare de corupție aparent temeinice, în realitate din start subțiri în fața instanței. Convocatul la DNA era luat în primire de Divizia Presă a Binomului. Se crea imediat prin scurgeri din dosar, prin născociri și exagerări o presiune mediatică uriașă pentru ca respectivul politician să demisioneze. Și acesta, demisiona. Urma o tărăgănare de ani întregi a anchetei, o dată scos din joc politicianul, dosarul fiind pus deoparte la ordinele Codruței Kovesi, care la rîndu-i era manivela din Justiție a cuplului George Maior – Florian Coldea. După un timp, dacă se iveau în spațiul public întrebări privind soarta anchetei dosarul era scos de la dospit și trimis în instanță. Fiind vorba de o confruntare cu Judecătorii, ca să nu se facă de rîs, procurorii DNA scoteau dintre acuzații pe cele care serviseră la vremea respectivă tărăboiului mediatic, dar care nu aveau nici o susținere în materie de faptă.

Cine erau victimele acestor Operațiuni?
Oricît ar părea de ciudat nu numai dușmanii Binomului, dar și amicii, dacă nu chiar colaboratorii Binomului, dacă aceștia nu răspundeau comenzilor date de George Maior și Florian Coldea sau dacă se impunea pentru jocurile politice, erau victime ale dosarelor fabricate.

Cazul cel mai răsunător e al lui Gabriel Oprea.
După cum arată Scandalul Sufrageria, Gabriel Oprea a fost un om de nădejde al Binomului. Multe dintre operațiunile Binomului s-au desfășurat cu sprijinul lui Gabriel Oprea care răspundea în Guvern de siguranța națională. Cum s-a decis scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea? Probabil că Gabriel Oprea, ca și Sebastian Ghiță, a început să-și facă jocurile proprii. Refuzul de a-l trăda pe Victor Ponta, care trebuia dat jos pentru a face loc lui Dacian Cioloș, a fost picătura care a umplut paharul. Tovarășii de Binom s-au înțeles fără ca el s-o știe și l-au scos din joc prin transformarea dosarului Gigină într-un dosar de corupție.

Să ne reamintim:

Pe 20 octombrie 2015, seara, polițistul Bogdan Gigină din dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea, vicepremier și ministru de interne, a murit în urma unui accident de circulație. Va fi avut și are Gabriel Oprea multe vini în postdecembrism. Trebuia o uriașă manipulare ca să-l faci vinovat din punct de vedere penal (repet, nu moral, ci penal) de moartea unui polițist din dispozitivul de însoțire cîtă vreme Gabriel Oprea se afla pe bancheta din spate a mașinii și toate documentele arată că n-a dat nici un ordin ca mașina sa să depășească viteza legală. Chiar dacă ar fi dat, potrivit legii, responsabil rămîne cel de la volan și nu cel care zice.

Cum a avut loc transformarea unui accident mortal de circulație într-un caz de corupție?
Foarte simplu.
Printr-o Operațiune tipică Binomului.

Inițial dosarul a fost la Tribunalul București.
S-au dat presei însă între timp date și documente care arătau că Gabriel Oprea n-avea dreptul la dispozitiv de însoțire, amănunte care-l prezentau pe ministru ca un satrap care dădea ordine dispozitivului să facă orice numai să ajungă el acasă, cît mai repede. Imediat două ONG-uri din Rețeaua Binomului au cerut DNA să preia dosarul, deoarece nu mai era vorba de un accident de circulație, ci de un abuz în serviciu. Concomitent se pun la cale demonstrații în București care cer demisia lui Gabriel Oprea din Guvern pe motiv că e un asasin. La vremea respectivă, am atras atenția că Gabriel Oprea nu poate fi acuzat de corupție în acest caz. Va fi el corupt în alte cazuri. Nu însă în acest caz. Am primit imediat bulanele milițienești ale Rețelei Binonomului din presă și de pe rețelele sociale.

După preluarea de către Parchetul general, pe motiv că e vorba de abuz în serviciu, dosarul a ajuns la DNA.
Motivul preluării de către DNA?
Gabriel Oprea se face vinovat de abuz în serviciu. Moartea lui Bogdan Gigină e rezultatul direct al abuzului în serviciu comis de Gabriel Oprea prin folosirea fără drept legal a dispozitivului de însoțire. Scandalul și-a făcut efectul dorit. Pe 6 noiembrie 2015 Gabriel Oprea demisionează din funcția de vicepremier și ministru de Interne. Se creează acum toate premisele pentru instalarea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis. Pe 26 septembrie 2016, Gabriel Oprea demisionează din Senat, pentru a putea fi anchetat penal de DNA.
Binomul și-a făcut treaba din punct de vedere politic.

Din punct de vedere juridic, situația e deosebit de complicată. Acuzația cu abuzul în serviciu nu se susține în veci. Se purcede atunci la binecunoscuta tărăgănare. Dosarul e preluat de DNA pe 6 noiembrie 2015. În februarie 2018, la trei ani de la deschiderea anchetei, dosarul mai era la DNA. În urma unei plîngeri făcute de părinții lui Gigină, ÎCCJ impune DNA să finalizeze ancheta pînă la 1 mai 2018. Pe 2 mai 2018, DNA trimite dosarul la Înalta Curte. Cum însă acuzația de abuz în serviciu nu poate fi susținută, Gabriel Oprea e trimis în judecată de DNA sub acuzația de omor din culpă. DNA a ajuns să facă dosare de omor din culpă în cazul unui accident de circulație! Pe 8 iunie 2018, Înalta Curte pune capăt afacerii trimițînd dosarul acolo unde trebuia să fie de la început:
La judecătoria sectorului 1.

Pornit ca un răsunător dosar de corupție, dosarul Gigină devine un dosar de accident de circulație.
Documentul de mai jos, Motivarea instanţei, publicat de noi în exclusivitate, o dovedește:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Potrivit unui document în exclusivitate: Pornit ca un răsunător dosar de corupție, dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină devine prin Hotărirea ÎCCJ un dosar de accident de circulație”

  • Cum se numesc susținătorii lui Cioloș ?
    CIOLOFANI !!! Ha … ha … ha !

  • Pe unde-o fi nea Rizoaica, că (sic) văd că n-a mai apărut ?

  • Mai bine comentăm ‘rezultatele’ festivalului Cerbul de aur !!!
    Cine începe … ‘primul’ ?

  • Sa fim seriosi, domnule Cristoiu!
    Dosarul lui Oprea avea suficiente probe ca sa-si urmeze cursul initial. Ulterior, probabil, s-a hotarât reactivarea individului si ca atare, dosarul lui a devenit un dosar din care, acesta va iesi, cu siguranta, basma curata. De altfel, imediat dupa stramutarea procesului, aceasta inteligenta (s)clipitoare si-a anuntat revenirea în politica. Minunat, ni se facuse si dor.

  • Referitor la tema dlui. Cristoiu. Consider că este o strategie foarte greşită a tuturor factorilor de decizie din România, dacă se doreşte o revenire a „greilor” în politica românească! Indiferent despre cine vorbim. Au fost, şi-au arătat capabilitățile (mai mult nu în favoarea țării, decât da în favoarea lor), să vină alții!

    • Mosule, esti prea mic pentru un razboi atât de mare! Strategia lor nu va tine cont niciodata de parerile tale … ale mele etc.

  • Cât despre dezacordul făcut ieri, Iisuse Christoase! Vorba Ghiolbanului, o mai ține şi langa.
    Apropò, Cernate! În vorbirea ta cu cineva, când se apropie virgula, tu cobori tonalitatea vocii, faci gestul cu mâna spre a simboliza iminenta, nelipsita şi importanta ta virgulă?
    VOTEZ PENTRU EXCLUDEREA TA DE PE BLOG!

    • Numai un nesimțit ca tine poate să-mi facă mie observație, în condițiile-n care ți-am găsit o groază de greșeli! Ai tupeu, bă!

  • Pentru că numitul Nick Cernat este un om lipsit de idei, neştiind să compună un comentariu vis-á-vis de subiectul propus, se bagă şi el în seamă cu…diverse nimicuri. VOTEZ PENTRU EXCLUDEREA DE PE BLOG!

  • Cu siguranță normele trebuie să fie respectate. În unele locuri, virgula trebuie pusă obligatoriu, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l înhibi pe respectivul comentator. Poate că ar mai avea ceva de spus, dar inhibat fiind, se lasă păgubaş. Pe mine mă interesează dezbaterea. VOTEZ PENTRU EXCLUDEREA DE PE BLOG!

    • Săracii de voi, ce sensibili sunteți, ce ușor vă inhibați voi! Cum, bă, să nu zic despre virgule, dacă le puneți total aiurea sau vă lipsesc virgule importante, de se afectează cursivitatea frazei? De ex., trebuia să pui o virgulă după „dar”! Bă agramaților, care săriți ca hienele pe mine fără să aveți habar de gramatică, când puneți o parte din frază între virgule, ați făcut-o corect numai dacă fraza e cursivă, deci are sens, și fără acea parte pusă între virgule, cum e cazul apoziției! În cazul tău, fraza ar fi „…avea ceva de spus…se lasă păgubaș”!! Dacă puneai virgulă după „dar”, cursul frazei era „…avea ceva de spus, dar…se lasă păgubaș”, așa are sens!

      • Cernate KKTe , ești pa ! Ai murit precum dinozaurii , doar că nu te-ai prins încă , la tine influxul nervos face 3 zile pînă să ajungă la creierul cît nuca . Ce e minunat e că ți-ai făcut-o singur , adică te-ai trosnit cu tesla-n oo de toată frumusețea . Oricînd vei mai corectăci , ca o găină beată ce ești , vei avea parte de miștoul și oprobiul și siktirul noastre . Ori noștri ? Că nu rețiu bine !
        Boule !

        • Am sărit un r la oprobriu , m-am și gîndit să las așa , să văd cum face criză majoră de schizofrenie Cîrnatul KKTul , dar existașansa neplăcută să nu facă ACV , așa că nu-i ofer plăcerea .

          • Mă-ntreb ce te făceai tu dacă Sandi-fizicianul nu-ți dădea curaj cu niște exemple tâmpite, la care nu se aplică regula! Mai mult, agramatul ți-a făcut demonstrația prin „reducere la absurd”, adică cu ajutorul matematicii, cum ar veni, de-am râs toată ziua!
            Vedeți că s-a schimbat legea, în sensul că s-a micșorat pragul până la care prostia nu e infracțiune!!

          • Nu făceam nimic , pt că ex cu dumul și muntele noștri l-am avut în cap cu mult înainte de a deschide lactocul . Și mai puteam să dau . Doar că Sendi , ori știa , ori o fi căutat pe goagăl , că a prezentat teoria , despre care eu habar n-am , pt că scriu corect , și gramatical , și semantic , datorită , sau din cauza lecturilor .

          • Crezi cumva că tot Sendi mi-a dat curaj cînd am comentat că ești amalgamat , de scrii Vin-o mîndră , Puneți și tu o poză sau I-al și pe ăsta ?

    • A cui ???

  • Pentru întreaga pagină! Trebuie să recunosc că atunci când citesc o postare şi sesizez lipsa unei virgule, consider că este din neatenție, ci nu din necunoaştere! Suntem în sec. XXI, la naiba, Cernate! Atitudinea şi comportamentul numitului Nick Cernat este EXTREM de plictisitoare. Pe mine, spre exemplu, mă interesează conținutul postării. Dacă este lipsă o virgulă, o pun eu în gând şi îi dau sesul cuvenit ideei omului. VOTEZ PENTRU EXCLUDEREA DE PE BLOG!

    • Trebuie să recunosc că, atunci când citesc o postare a agramatului Moșul și sesizez că printre dușmanii lui se află și ortografia, îmi vine să vorbesc cu profesorul lui de gramatică și să-l întreb de ce nu l-a lăsat corigent, dar și să mă c-c pe deștele lui, poate n-o să mai tasteze pe-aici!
      Bă, Moșule-cocoșule, din moment ce nici tu nu știi ce-i ăla subiect multiplu, scriind „Atitudinea şi comportamentul numitului Nick Cernat este EXTREM de plictisitoare”, cum poți să-ți dai cu părerea?! „SUNT plictisitoare” se scrie, agramel! La fel de grav e că scrii „ideei”, în loc de „IDEII” Concluzia?…VOTEZ PT. EXCLUDEREA MOȘULUI DIN GRUPUL DE PRIETENI AI ORTOGRAFIEI!

      • Bă , anagramatule , nu trebuia cumva să scrie , cum pretinzi tu , cretin anal și fabet , „atitudinea și comportamentul noastre” , rășpekive noștri ? Ete cine face observații multiple , un idiot care siluiește limba română . Bă Cernate KKTe, ești jalnic !

        • Dacă mă mai jignești mult, o s-o siluiesc pe mă-ta! Sunteți de acord?

          • Nu contează , mama nu e ! Așa că siluiește-o pe mă-ta , chiar dacă trebe să sapi 2m .

  • Maestre, ai intrat pe un teren … minat !!!
    Nu ie ghine, de loc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *