Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de duminică, 21 iunie 2015

Vă arata, in fine, Traian Băsescu cine e în spatele vastei campanii de discreditare a mandatelor sale?

Din cîte și-au dat seama cei care se uită la televiziunile de știri, Traian Băsescu va fi duminică, 21 iunie 2015, seara, de la 21.30 la 23, invitatul lui Cătălin Striblea.
Am acceptat să fiu, cum s-a mai întîmplat și altă dată în cazul unui interviu cu Traian Băsescu, secundul lui Cătălin Striblea.

De B1Tv, ca și de orice altă televiziune de pe cuprinsul patriei, nu mă leagă nici un contract de colaborare.
Așadar, prezența mea în emisiunea de duminică seara e de bunăvoie și neplătită de nimeni.

Sincer să fiu, am avut unele șovăieli înainte de a răspunde pozitiv rugăminții adresate de Mura Frânculescu, producătoarea lui Cătălin Striblea, de care mă leagă o lungă colaborare, pe vremuri, la alte televiziuni.
Mi-am zis, cum de altfel nu-i exclus să-și zică și unii cititori ai acestui blog aflînd că voi fi din nou prezent la un interviu cu Traian Băsescu:
-Iar?

După ce m-am gîndit nițel, mi-am dat seama că trebuie să accept invitația Murei Frânculescu.
De 25 de ani, de cînd scriu aproape zilnic despre realitățile noastre politice, n-am cunoscut o situație asemănătoare celei prin care trece acum Traian Băsescu.

Am urmărit perioadele de după plecarea de la putere ale celorlalți doi președinți – Ion Iliescu și Emil Constantinescu.
Desigur, adversarii din politică și din presă au atacat mandatul fiecăruia dintre cei doi președinți.
Nu s-a întîmplat însă niciodată pînă acum ca mandatul președintelui plecat de la Cotroceni să fie supus unei campanii crîncene de discreditare din partea Instituțiilor de forță ale noului președinte.

E drept, o campanie de discreditare a avut loc la trecerea de la un regim politic la altul:
După 23 august 1944, în ce privește regimul Mareșalului Antonescu, și după 1989, în ce privește regimul lui Nicolae Ceaușescu.
În cele două cazuri am avut de a face însă nu cu o simplă plecare a fostului într-un context democratic, ci de o răsturnare, împreună cu fostul conducător, a unui regim politic.
În cazul lui Traian Băsescu, avem de a face nu cu o răsturnare de regim, ci cu o plecare de la conducerea țării prin încheierea mandatului.

Culmea e că noul președinte e din aceeași familie politică cu fostul.
Și mai culmea, dacă poate exista așa ceva, instituțiile de forță, cele care s-au năpustit asupra celor 10 ani de președinție a lui Traian Băsescu sunt conduse de oamenii promovați de Traian Băsescu, de oamenii cu care Traian Băsescu a realizat Proiectele sale social-politice.
Și cu toate acestea, campania de discreditare a președinției lui Traian Băsescu de către Instituțiile de forță ale noului președinte lasă impresia unei răsturnări revoluționare de regim politic.

Mandatele lui Traian Băsescu sunt supuse, în ultimul timp, unei campanii de discreditare totală din partea instituțiilor de forță trecute de partea noului Stăpîn pentru că ștabii acestor instituții, promovați la șefii de Traian Băsescu, vor să-i dovedească lui Klaus Iohannis că sunt gata să-l slujească în orice ticăloșie.

Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, cel care ar trebui anchetat penal pentru obținerea prin declarații false a unui certificat de revoluționar dătător de avantaje necuvenite, a purces la rescrierea penală a Istoriei încercînd să arate că propaganda lui Dan Voiculescu are dreptate cînd spune că rezultatele Referendumului au fost falsificate de CCR.
Binomul SRI-DNA l-a activat brusc pe Omar Hayssam din pușcărie pentru a face denunțuri la DNA împotriva lui Traian Băsescu.
La fel ca în cazul Parchetului General, DNA se pregătește să rescrie penal istoria României încercînd să arate că Răpirea jurnaliștilor a fost o afacere mafiotă a lui Traian Băsescu.

De cînd au început diversiunile împotriva sa, Traian Băsescu a refuzat să treacă la contraatac, pentru a arăta opiniei publice de la noi cine sunt cu adevărat copiii săi politici deveniți acum, din motive de lichelism, ciocanele cu care Klaus Iohannis îi dă în cap antecesorului său.

După opinia mea, Traian Băsescu trebuie să ne spună, în fine, cine sunt cu adevărat cei care acum îl hăituiesc pentru a se răzbuna că l-au slujit timp de 10 ani.
E o datorie ivită nu numai din nevoia de a-și apăra mandatele, dar și din nevoia ca noi, muritorii de rînd, să știm cu cine avem de a face sub noul președinte.

Acest argument a fost hotărîtor în acceptarea invitației de a participa la dialogul de pe B1tv cu Traian Băsescu.
Poate că, în fine, Traian Băsescu va renunța la prostia cu întorsul celuilalt obraz.
Dvs ce credeți, va trece, în fine, Traian Băsescu la contraatac sau se va iluziona mai departe că foștii săi copii politici se vor dovedi mai puțin abjecți decît par?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

78 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 21 iunie 2015”

 • E PREA DEVREME. DAR UNII VOR VEDEA, INTR-O BUNA ZI, CIT DE FRAIERI POT FI.

 • Nu e nimeni in spate la nimic. Nu prea este nimic de discreditat. Si-a discreditat singur mandatul ocrotind hotii patriei spre binele personal al lui si al acolitilor. Acum tine AMR pana intra unde merita.

 • Am Alte treburi si Alte
  Problème pe care trebue
  Rézolvate nu ma intereseaza discursul lui
  Basescu si nici amuï
  Cristoiu ! Daca era intervievievat iliescu eram
  Placut impresionat ca cei
  Care astazi ne conduc
  Cei care dorm in parlament
  Iliescu despre mineriada
  Da cu adevarat ! Spuneam
  Isi fac Tréab cinste l’or
  Despre basescu se stie
  Despre cristoiu
  Se stie pe liescu il tin ca pe
  Un dosar si il scot Cind no sa mai fie halal Rominie !

 • E IDEAL PT A VA CERE SCUZE PUBLIC SI IN DIRECT!

 • Mai interesant ar fi sa stim cine e in spatele lui Traian Basescu,un individ care si-a batut jocde o tara intreaga si care timp de 10 ani a reusit sa joace rolul de victima;celebrele viitoare”dezvaluiri” nu mai prezinta nici un interes pentru romani, poate pentru mass media care il aduce in prim plan cu un scop foarte precis si pentru santajabilii adepti ai mayrozului care, incet incet(PAS CU PAS) isi refac structurile!In rest spectacol de circ TV, plimbari pe laDNA si puscarie(dar nu prea mult); baietii raman cubanii , nimic nu se va recupera, iar prea cinstita Udrea va deveni model de politician!

 • E revoltator si dureros ceea ce i se intampla1 Orice ar face ,in zilele urmatoare va fi linsat .

 • consider ca daca GUNOAIE DOVEDITE ale Presei RO se exprima despre femei publice RO la un mod derizoriu TREBUIE somate sa-si ceara scuze in mod public!

 • traian basescu …de 11 ani … AMIRALUL …MISCARII UNIONISTE !!!…este unul dintre motivele ..pe care tot de 11 ani …[ sunt multe , platoul continental cu gaze si petrol , canalul bastroe cu submarine rusesti , reteaua mass-media FSB ,, antena3 si mai nou romania tv , dusmanul nr 1 al federatiei ruse in europa ] …federatia rusa si ”sarpele cu clopotei ”..vladimir vladimirovichi putin incearca sa-l asasineze ..mediatic , politic si social !!!..nu au reusit … SI NICI NU VOR REUSI !!!… https://www.youtube.com/watch?v=tLuNpaj2E6w

  Traian Basescu la Iasi : Unirea este solutia corecta
  Traian Basescu la Iasi : Unirea este

 • ..desi au trecut 7 luni de cind Traian Basescu si- a incheiat cele patru mandate de presedinte (2 la alegeri si 2 referendumuri de suspendare) fanii si angajarii celor doua televiziuni ,,otravitoare de prosti” , haznaua 3 si cacania tv inca se lupta sa-l dea jos ! fara sloganul ,,jos Basescu” cele doua farse de presa nu-si mai pot justifica existenta !

 • Daca-as fii jurnalist m-as considera norocos sa-i pot lua un interviu lui Traian Basescu. Orice s-ar spune despre el, ramane cel mai puternic politician roman.

 • B1 a devenit bastionul cucerit all stangi.Unde se mai poate exprima DL.Presedinte ?

 • basescu, pare singurul din politica, care sta de vorba si explica „prostimii !!! pentru restul noi nu existam decit din 4 in 4 ani ….

 • fara rezerve dosarul „mineriadei ” este mult mai important si la care nu asistam inca la nici un rezultat care sa duca la finalizare stiut ca la butoane sunt oameni care servesc inca comunismul in conditia in care a tot fost desprafuit in cateva randuri si cerut pe rol de justitiile europene ,vis-a-vis de dosarul jurnalistilor unde arabitoiul sigur face jocul celor de la putere.,nitu o jigodie si un gunoi ordinar.

 • Ne bucuram ca sunteti prezent seoarece stiti, la modul elegant, de scoate cate o informatie 🙂

 • Nu are ce arata Basescu deoarece el insusi si-a discreditat mandatele si in special ultimul. In 2010 la sfatul sau indicatia perversa si ticaloasa a lui Isarescu a taiat salariile , un moment greu de digerat pentru marea majoritate saraca . In fine, in 2012, totusi majoritatea a dovedit ca i-a iertat aceasta prostie… Dar, incepand din 2012 , nu numai ca si-a discreditat toata activitatea anterioara dar si-a distrus statura de barbat de stat , ba chiar si cea de barbat adevarat. I-a cazut capul intr-un decolteu si a alunecat tot mai jos pana cand si activitatea publica a devenit o emanatie a curului… Erorile majore : numirea lui ponta, numirea lui nitu, despartirea de PDL si ticaloasa discreditare a acestuia : infiintarea PMP-ului in scop de cadou pentru o fufa si apoi promovarea desantata a acestei fufe fara cap pana peste penibil. Si in tot acest timp, cel mai informat om a permis un furt ordinar din saracul buget , ca dovada ca Basescu nu mai gandea cu propriul cap pierdut undeva intr-un abject subsol… In acesti ultimi 2 ani , multi au suferit, au fost jigniti, nedreptatiti de peruca blonda de pe capul lui Basescu . Iar ceea ce se intampla azi este rasplata…

  • Mihai Escu, ai o bere de la mine!… in 2004 am votat cu Basescu sa scap de comunistii lui Iliescu-Nastase, care ocupasera tara. Dupa 10 ani de circ, de cearta zilnica la tv, situatia politica e la fel. Doar tara a devenit si mai saraca. Proiectul de tara cu Elena Udrea presedinte si Bercea Mondialu prim ministru, era tot ce ne mai lipsea. (eventual Eba, presedinte de senat..)

  • Ce bou esti Escule… Su tu Sfinxule la fel!

  • mai pulita, daca tu vrei un cocos ministru de finante, ia-l acasa…nu ma bag, tre’ sa fie si-n PDL cativa ca Vanghelie si ca tine.

 • Parcă ar fi profesorul Ranieri .

 • ba Cristoiule , cum ramine cu pariurile care le punea-i pe la toate Televiziunile , ca , jigodia de Ponta va cistiga Prezidentialele ???…ai cam luato-n gura si-n mina si pe linga tine inca o gramada de LINGAI ….care acum inca sint DAMBLAGITI ca si tine de altfel …dar cel mai Damblagit ,a ramas Badea , ala de la WC- A3 ….care saracu de el , a indraznit sa jigneasca milioane de oameni , si crede ca si-a luat banii fara sa PLATEASCA …Milioanele de oameni care sintem in Diaspora , avem alte milioane de romani in Romania ,care sint FAMILIILE noastre si voteza cum noi le spunem , fiindca noi le trimitem bani sa traiasca si sa ne plateasca taxele …ba HODOROGULE , tu chiar nu poti sa accepti ca ai AJUNS ..´´Risul Copiilor ´´dovada ??…vezi Like-uri ce ai BOSOROGULE ..

  • Chiar daca nu sunteti de acord cu parerile Dlui Ion Cristoiu limbajul folosit denota o lipsa acuta de neuroni. Puteti sa-l contraziceti dar cu argumente pertinente.

  • Ilies Simona , te vad asa de revoltata , incit nici nu vreau sa mai plec la munca pina nu vorbesc cu tine …

  • Simona , am petru tine si pentru voi toti SCURSURILOR …COMUNISTO-SECURISTE ….o gramada de argumente ,unu : de ce JIGODIA de Cristoiu nu este anchetat, ca te-a manipulat si va pacalit DOBITOCILOR in campania electorala ,ca sa Votati cu un mai mare DOBITOC decit Dumneavoastra Doamna Simona …Rezultatul : ati pierdut alegerile si Iohannis i-a tras-o Plagiatorului …ca si acum se repara pe la TURCALETI ….

  • Dovada ca in diaspora exista muti idioti. Unul care crede ca diaspora l-a ales pe ficus presedinte dovedeste ca e mare bou. Parca prostul de Rus a avut dreptate. Unul dintre golani s-a dus la curva de masa din diaspora si acum vine si-si varsa mizeriile pe aici. Hai siktir!

  • manipulite , sa ma fut in numele tau si-n gura mati ,bou e tactu ba VITA INCALTATA …comenteaza ,fira-r mata a dracu ,cind ai si tu o adresa, un nume adevarat ,sa stim si noi cine ne pupa-n cur …tipic PSD-istilor …lasi imputiti …

 • Dupa alegerea lui Klaus Johannis ca presedinte al Romaniei, om fara personalitate, fara proiect de tara, fara idei si care nu se implica in viata politica si sociala, care si-a ales consilieri slabi, in societatea noastra s-a creat o adevarata „harababura”. Politicul incearca sa se protejeze de arestari atacand justitia. In justitie are loc adevarate batalii interne pe teme numai de ei stiute(carierism si influenta), iar unii magistrati au interventii politicianiste in spatiul public. Procuratura cerceteaza Curtea Constitutionala decredibilizand solutiile acesteia. CSM-ul ataca SRI-ul incercand sa elibereze justitia de sub controlul serviciului. Parlamentarii ataca SRI-ul, cu toate ca ei ar trebui sa controleze serviciile. Cine ne poate spune ce se intampla in societate si cine va rezolva situatia? Sunt presedintii sau fostii presedinti protejati cu adevarat? Ce structuri se fac vinovate ca presedintii au vulnerabilitati si sunt atacati atat ei cat si familiile lor?

 • Succes, poate scoateti o stire de la dansul!

 • Maestre eu zic sa te dai cu binele pe langa Basescu, acum, cand si-a transferat arhiva personala in Gogol. Poate te invita sa-i vizitezi ”biblioteca” si asa vom afla si noi (cat mai repede) tot adevarul despre toti mafiotii din politica romaneasca, care au batjocorit si furat tara in ultimii 20 de ani.

  • Nicolae Unguru, arhiva aia trebuie periata, trecuta in „jurnal” si dupa aia „scapat” cate ceva in presa, despre „ceilalti”. Un pic de organizare, ce dracu…

 • Ion Cristoiu este liantul dintre politicienii penali.Face front comun impotriva justitie, albind cand stanga politica, cand dreapta, functie de blatul politic.Ne-am saturat de acest circ ! Ipocritilor !!! Impostorilor !!!

 • Maestrul il frige putin pe presedinte, pregateste terenul ptr o emisiune de poveste miine seara

 • Nitu indiferent cat sar pune el pres tot romanul stie ca e un pres ,faras prost ,incult si unul din criminali revolutiei.Domnul hoha,cohannis domnule CRISTOIU,poate face orice pa lumea asta nu va fi la inaltime ca presedinte.Nu ai ramane decat sa-l omoare pa BASESCU si siatunci poporul al va proslavi asa cum se intimpla acum cu CEAUSESCU .Presedintele actual al ROMANIEI NU ARE NIMIC BUN ,E UN 0 TAIAT IN PATRU IAR CONSILIERI LUI SUNT LA FEL 0.ORDINARIIIIIIIIIIIIIIII

 • Intodeauna emisiunile cu Traian Basescu in care sunteti si dv. prezent sunt si mai interesante , asa ca ..va voi urmari cu interes

 • Sa nu,si faca mai mult rau .!Cu slugoii,nu te pune dar…..citeodata trebuie sa,I spui prostului cum e ca sa nu se creadă destept

 • greu sde spus,poate prefera sa se desconspire singuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *